Pradeep singh vállalta az upsc képzését?

Pontszám: 4,8/5 ( 74 szavazat )

Az érettségi elvégzése után Pradeep Singh IAS a személyzeti kiválasztási bizottság edzői pályára lépett. 2015-ben az SSC-n keresztül kiválasztották, és megkapta első állását ellenőrként a Delhiben működő jövedelemadó-osztályon. 2015-től 2019-ig az osztályt szolgálta. Megcélozta az IAS tiszti posztját, és folyamatosan arra törekedett.

Hogyan készült Pradeep Singh az UPSC-re?

Az UPSC Prelims esetében erősen ajánlja, hogy az aktuális ügyekre és a tényszerű ismeretekre összpontosítva tanuljon. ... Felkészülése során Pradeep Singh arra összpontosított, hogy minden nap befejezze az UPSC tantervének célzott részeit. Azt mondja, az elszántság és a következetesség a két legfontosabb szempont az IAS előkészítésében.

Mikor kezdte Pradeep Singh felkészülését?

Pradeep 2016 -ban kezdte felkészülési útját, és ugyanebben az évben jelent meg először a CSE-ben. Ezt követően 2017-ben ismét megjelent, és azt mondja, hogy mindkét kísérletnél nem tudta tisztázni az előzményeket. Aztán 2018-ban becsomagolt egy AIR 260-ast, és az Indian Revenue Service (Vám- és jövedéki szolgálat) kapta meg.

Melyik IAS-tiszt nem vett részt a képzésben?

Ám az IAS (Indiai Adminisztratív Szolgálat) tisztje, Tapasya Parihar ékes példája annak, hogy mit lehet elérni következetes és szorgalmas tanulással egyedül. Mindenféle külső coaching nélkül 2017-ben 23-as AIR-t (All-India Rank) szerzett a CSE-n (Civil Service Exam).

Mi az opcionális Pradeep Singh?

Pradeep Singh: Választható a közigazgatás .

UPSC 2019 Topper AIR 26 Pradeep Singh, Pradeep Singh életrajza, aki minden esély ellenére feltörte az UPSC-t

25 kapcsolódó kérdés található

Ki az első helyezett az IAS-ben?

Az UPSC közszolgálati osztályának 2019-es csúcstartója, Pradeep Singh 52,9%-ot, azaz 1072 pontot ért el a vizsgán. A Haryanából származó éllovas személyiségteszten (interjún) 275-ből 158-at, az UPSC írásbeli vizsgán pedig 1750-ből 914-et ért el.

Tina Dabi vállalta az edzőképzést?

Nem csatlakozott egyetlen edzőintézethez sem, hanem bátyjától vette útmutatást, aki már az Indian Railway Traffic Services 2012-es csoportjában dolgozik. Később részt vett a Mains Test Seriesben és a Mock Interviewsben. Sikerét a kemény munkának és az egységes összpontosításnak tulajdonítja.

Ki az az Artika Shukla?

Artika Shukla Wiki: Életrajza gyermekorvosként az IAS tisztjének kiküldéséig . 2015-ben 25 évesen első próbálkozásán sikeresen letette a vizsgát, és az All India negyedik helyezést érte el az UPSC Civil Services Exam-én. ... Artika Shukla születési dátuma 1990. szeptember ötödik. Gandhinagarban nőtt fel Varanasiban.

Srushti Deshmukh részt vett az edzőképzésben?

Tananyag. Srushti nagyrészt online tananyagra támaszkodott. Az internet hatalmas áldás, és nem feltétlenül kell Delhibe menni, vagy bármilyen edzői intézetben képzést folytatni, és ő nem támaszkodott ezekre. Napi 6-7 órát töltött önálló tanulással.

Pradeep Singh IAS vagy IRS?

Pradeep első kísérlete során sikeresen letette a UPSC Civil Services 2018-as vizsgáját, és az érdemlista alapján bekerült az IRS tisztjére .

Akshat Jain az IAS tisztje?

Akshat Jain (IAS) életrajza, Wiki, rang, család, oktatás és egyebek. Akshat Jain a 2018-as UPSC második csúcstartója Jaipurból , Rajasthanból. Jaipurban született és nőtt fel. Amikor 9. osztályos volt, UPSC vizsgákra tanult, majd 2018-ban sikeresen letette az UPSC CSE 2018-at.

Naponta hány órát kell tanulnia az UPSC-nek?

Az UPSC közszolgálati vizsgát az egyik legnehezebb vizsgának tartják az országban. Emiatt sokan azt javasolják, hogy az IAS vizsgára való felkészülési ideje alatt körülbelül napi 15 órát tanuljatok.

Mi volt Tina Dabi választható tárgya?

Tina Dabi 2015-ben megszerezte az All India 1. helyezést. Tina 2014-ben diplomázott a Lady Shri Ram College-ban politikatudományból. Fakultatív tárgya is a politikatudomány és a nemzetközi kapcsolatok volt. Választható tárgyában 299 pontot ért el.

Ki a legfiatalabb IAS Indiában?

De Ansar Sheikh az egyik ilyen UPSC-aspiráns, akinek sikerült egy menetben letennie ezt a vizsgát, és ezzel ő lett az ország legfiatalabb IAS-tisztje, fiatalon, 21 évesen.

Artika Shukla orvos?

Artika végzettsége orvos, és gyermekgyógyászati ​​doktori fokozatot szerzett az IAS felkészítése során. Iskoláit a varanasi St. John Schoolban végezte, és mindvégig csúcstartó volt. Iskolai tanulmányai után Artika az újdelhi Maulana Azad Medical College-ban végezte el az MBBS-t.

Törölhetem az UPSC-t 3 hónapon belül?

Bár az UPSC Prelims első próbálkozásnál történő tisztázása felfelé ívelő feladat, a megfelelő tervezés és egy átfogó felkészülési stratégia kialakítása az elmúlt néhány hónapra biztos út lehet a sikerhez. Íme, Singh 3 hónapos felülvizsgálati terve a UPSC Prelims 2021-hez. A témák fontossági sorrendben vannak elhelyezve.

Ki az IAS Artika Shukla férje?

Artika Shukla férje Jasmeet Singh .

Hány évesen kezdett Tina Dabi felkészülni?

Tinának ez volt az első próbálkozása, és mindössze 22 éves volt, amikor letette az IAS vizsgát. Ebben a cikkben többet olvashat az IAS csúcstartójának, Tina Dabinak az UPSC-re vonatkozó sikerstratégiájáról, amely választható tárgy, és megtekintheti az IAS felkészülési ütemtervét is.

Hol tanult Tina Dabi az IAS-ben?

A 2016-os UPSC csúcstartó, Tina Dabi Vajiram Velayuthamból származott , ahol a központ csúcskategóriás oktatóival büszkélkedhet, és évente közel 5000 diák jelentkezik be. Mindhárom vizsgarészre – elő, fővizsgára és személyiségtesztre – helyezik a hangsúlyt.

Mi az IAS utolsó rangja?

2018: Az utolsó rang, amely megkapta az IAS, IPS, IFS, IRS stb. IAS-t – Az általános kategóriájú jelölt utolsó, az IAS-hez rendelt rangja 92 volt. IFS – Az IFS-hez rendelt általános kategóriás jelölt utolsó rangja 134. IPS – Az IPS-hez rendelt általános kategóriás jelölt utolsó rangja 236 volt.

Melyik diploma a legjobb az IAS számára?

Ahhoz, hogy IAS-tiszt legyen, bármely elismert egyetemen végzettnek kell lennie. Most a kérdésedre térve az aspiránsok többsége a bölcsész szakokat részesíti előnyben a többi képzéssel szemben, mivel ez sokat segít a felkészülés során. Lehet BA, BA politológia, BA történelem stb.