Megvilágítanál erre egy kicsit?

Pontszám: 4,4/5 ( 59 szavazat )

Mit jelent az, hogy "tudna rávilágítani erre?" átlagos? Nem értik . Ezért arra kérnek, hogy magyarázza el vagy tisztázza ezt, hogy segítsen nekik megérteni.

Megvilágítanád a jelentését?

: segít megmagyarázni (valamit) : lehetővé teszi, hogy megértsünk vagy többet megtudjunk (valamiről) Új elméleteket dolgoz ki, amelyek megvilágíthatják ezeket a szokatlan jelenségeket. Remélem, a magyarázatom rávilágít a viselkedésükre.

Megvilágítaná ezt a szinonimát?

Keress egy másik szót a világításra. Ezen az oldalon 11 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat fedezhetsz fel a felvilágosításhoz, mint például: megvilágít , megvilágít, tisztáz, megvilágosít, kiegyenesít, megtisztít, kristályosít, kristályosít, kristályosít, válogat és kristályosít .

Hogy mondod, vess egy kis fényt?

szinonimák a rávilágít
 1. tisztázza.
 2. megfejtés.
 3. meghatározni.
 4. tisztázni.
 5. megmagyarázni.
 6. értelmez.
 7. előadás.
 8. egyszerűsíteni.

Valami könnyed szleng?

Nyertesek – Nézze meg, ki találta ki helyesen a szleng meghatározását. Megvilágítani azt jelenti, hogy valamit megmagyarázunk , valamit világossá teszünk valaki más számára... Látni vagy megérteni valakit; hogy tisztázza a helyzetet.

Shinedown – Shed némi fényt

45 kapcsolódó kérdés található

Hogyan használod a világosság szót egy mondatban?

Rávilágító mondatpélda
 1. Kris újabb fáklyát gyújtott, hogy megvilágítsa a falfestményeket a padlón. ...
 2. A tudomány rávilágíthat az érintett kérdésekre, de a jó és a rossz nem tartozik a tudomány hatáskörébe. ...
 3. A kölyökmalmok történetei rávilágítanak ezekre a műveletekre és a kutyákra gyakorolt ​​hatásukra.

Tudsz rávilágítani erre?

Valamit megvilágítani, rávilágítani vagy rávilágítani azt jelenti, hogy könnyebben érthető, mert több információ ismert róla.

Megvilágosodik a formális?

A "világosít" archaikus hangzású, ezért egyértelműen formális .

Ki világított rá?

(valamire) rávilágít (valamire) Információkat vagy részleteket felfedni valamiről; tisztázni vagy segíteni az embereknek valamit megérteni. Felfogadtunk egy magánnyomozót , hogy segítsen rávilágítani a szervezet titkos ügyleteire.

Mi a másik szó a tisztázásra?

A magyarázat néhány gyakori szinonimája a magyarázat , a magyarázat, a kifejtés és az értelmezés. Míg ezek a szavak azt jelentik, hogy "valamit világossá vagy érthetővé kell tenni", a magyarázat azt jelenti, hogy világossá vagy érthetővé kell tenni azt, ami nem azonnal nyilvánvaló vagy teljesen ismert.

Megvilágítaná ezt a jelentést?

Információkat vagy részleteket felfedni valamiről ; tisztázni vagy segíteni az embereknek valamit megérteni. Felfogadtunk egy magánnyomozót, hogy segítsen rávilágítani a szervezet titkos ügyleteire.

Mit értesz levélhullás alatt?

A lombhullás segít a fáknak vizet és energiát takarítani . A kedvezőtlen időjárás közeledtével a fákban lévő hormonok beindítják azt a leválási folyamatot, amelynek során a leveleket speciális sejtek aktívan levágják a fáról. ... A levelek hullása is segítheti a fákat a tavaszi beporzásban.

Mit jelent világítani?

1 lámpa : világítani kezd : világítani kezd A kijelző összes jelzőfénye hirtelen kigyullad. – gyakran átvitt értelemben használják érdeklődés vagy öröm kifejezésére. Szemei/arca felragyogott, amikor bement a szobában.

Mit jelent a lakhatatlan szó?

: lakhatásra alkalmatlan : nem lakható egy lakhatatlan vadon.

Mit jelent valakire fényt vetni?

„Fényt gyújtani” azt jelenti, hogy metaforikusan reflektorfénybe helyezzük egy kérdést vagy témát, hogy mások észrevegyék, jobban odafigyeljenek rá, és többet megtudjanak róla . A „Shed light” egy rokon kifejezés, bár ez azt írja le, hogy valamiről kivizsgálunk vagy többet tanulunk valamiről.

Mit jelent az árnyékoló fény?

n. 1 relatív sötétség, amelyet a fény elzárása okoz . 2 olyan hely, amelyet a fény elzárásával viszonylag sötétebbre vagy hidegebbre tesznek, mint más területek. napfény.

Mi a változás szinonimája?

a változás szinonimája
 • beállítás.
 • előleg.
 • fejlődés.
 • sokféleség.
 • váltás.
 • kapcsoló.
 • átmenet.
 • variáció.

Nem világítasz a jelentésre?

A rávilágítás definíciói. ige. mentesítsd a zavartságtól vagy a kétértelműségtől ; tisztázd.

Honnan ered az a mondás, hogy világít?

Ez egy olyan kifejezés, amely abból a mindennapi aktusból ered, hogy egy helyiséget vagy teret gyertyával vagy tűzzel világítanak meg . Ezt a cselekedetet Európában fény derítésként ismerték. A tűz izzása eloszlatja a sötétséget, és mindenhol tisztábbá és világosabbá tesz.

Mit értesz kétértelműség alatt?

1a : a kétértelműség minősége vagy állapota, különösen jelentésben A vers kétértelműsége többféle értelmezést tesz lehetővé. b : olyan szó vagy kifejezés, amely két vagy több lehetséges módon érthető: kétértelmű szó vagy kifejezés. 2: bizonytalanság.