Alacsonyak a va értékelések?

Pontszám: 4,3/5 ( 42 szavazat )

Megdöntött mítosz: A VA értékelések alacsonyak és lassúak
Valószínű, hogy mindenféle jelzáloghitelt értékelnek. És nem fogják (vagy biztosan nem szabad) alábecsülni az otthonát csak azért, mert a vevőnek van VA-hitelje. Az ingatlan valós piaci értéke a valós piaci értéke, függetlenül a jelzálogtól.

A VA értékelések mindig alacsonyak?

Értékelési eredmények Néha a VA értékelése alacsonyabb, mint a kért ár , néha pedig magasabb. A VA hitelgarancia összege azon alapul, hogy melyik dolláros összeg alacsonyabb.

A VA-értékelések alacsonyabbak a hagyományosnál?

A VA értékbecslők általában több tapasztalattal rendelkeznek, mint társaik. Nincs bizonyíték arra , hogy a VA - értékelések valószínűleg alacsonyabbak lennének , mint a hagyományos jelentések . Az eladási árnál alacsonyabb értékbecslés esetén az eladó „Értékfelülvizsgálatot” kérhet az értékbecslő cégétől.

A VA értékelései keményebbek?

A Veteránügyek Minisztériuma támogatja az otthont, ezért szeretnének megbizonyosodni arról, hogy az otthon jó állapotban van, mielőtt bármilyen típusú jelzáloghitelt jóváhagynának. Ez a legtöbb VA-értékelést nehezebbé teszi, és lelassíthatja a lakásvásárlás folyamatát.

Mi fog bukni egy VA-értékelésben?

Mi fog bukni egy VA-értékelésben? Általánosságban elmondható, hogy minden látható egészségügyi vagy biztonsági aggály problémát jelent a VA értékelő jelentésében. Amíg ezek a problémák meg nem oldódnak, nem zárhatja be az otthonát. Egyes esetekben az eladók hajlandóak fedezni a lényeges javítások költségeit, ahelyett, hogy elveszítenék az eladást.

A VA-értékelés ugyanaz, mint az ellenőrzés?

32 kapcsolódó kérdés található

Miért utálják az eladók a VA-kölcsönöket?

Egyes esetekben a lakáseladók nem fogadják el a VA által garantált jelzáloghitellel fedezett vételi ajánlatokat, mert félnek az alacsony értékelési értéktől . ... Mivel a VA-értékelések növelhetik javítási költségeiket, a lakáseladók néha megtagadják az ügynökség jelzáloghitelével támogatott vételi ajánlatok elfogadását.

Miért rosszak a VA-hitelek?

A VA-hitelek alacsonyabb kamatai megtévesztőek. Mindkettő a kölcsön futamideje alatt sokkal többe kerül kamataiban, mint 15 éves társai. Ráadásul nagyobb valószínűséggel kap alacsonyabb kamatot egy 15 éves fix kamatozású hagyományos hitelre, mint egy 15 éves VA-kölcsönre.

Miért olyan alacsonyak a VA értékelései?

Az alacsony szintű értékelések részben az az oka, hogy a VA által kijelölt értékelők nem ismerik a helyi piacot . A legalacsonyabb összehasonlítható értékeket veszik figyelembe a legrelevánsabbak helyett. Ráadásul nem veszik figyelembe a veterán vásárlók által választott új lakások opcióinak és fejlesztéseinek értékét.

Tudják a VA értékbecslők az eladási árat?

A VA az „értékesítési összehasonlító megközelítést” használja az érték meghatározásához. Laikus kifejezéssel élve ez azt jelenti, hogy a VA értékelési értékét a hasonló lakások végső eladási ára határozza meg .

Ki fizeti a VA értékbecslési javításokat?

A hitelező felveszi az értékbecslőt, de általában a vevő fizet az értékbecslésért. A VA értékelési költségei régiónként változnak. Északnyugaton a díjak elérhetik a 800 dollárt vagy többet, míg a középnyugaton és délen a költség megközelítheti a 450 dollárt.

Megtagadhatja az eladó a VA-kölcsön elfogadását?

Ha aggódik amiatt, hogy az eladó megtagadja az ajánlatát, mert Ön VA-kölcsönt vesz igénybe, ne aggódjon. Csak egy kicsit készen kell állnia a tárgyalásokra. ... Ha tudják, hogy olyan díjakért lesznek felelősek, amelyek nem lennének, ha hagyományos jelzáloghitellel adnák el őket egy vevőnek, akkor tárgyalni akarnak Önnel.

Mit keres egy VA értékbecslő?

A VA értékbecslők megvizsgálják az ingatlan belső és külső részét, és felmérik az általános állapotot . Ezenkívül javasolni fognak minden olyan nyilvánvaló javítást, amely ahhoz szükséges, hogy az otthon megfeleljen az MPR-nek. Ne feledje, ez nem egy otthoni ellenőrzés, és a VA nem garantálja, hogy az otthon hibamentes.

Nehezebb a VA-hiteleket lezárni?

Aggódnia kell? A rövid válasz: „nem”. Való igaz, hogy a VA-kölcsönöket valaha nehezebb volt lezárni – de ez már az ókori történelem. Ma valószínűleg nagyjából ugyanazokkal a problémákkal kell szembenéznie egy olyan vevővel, akinek ilyen jelzáloghitelje van, mint bárki másnak. És lehet, hogy a VA rugalmas irányelvei az egyetlen ok, amiért a vásárló megvásárolhatja otthonát.

Milyen gyakran fordulnak elő alacsony lakásértékelések 2020-ban?

Milyen gyakran alacsony az otthoni értékelés? Az alacsony lakásértékelés nem gyakori jelenség, de alkalmanként előfordul. Fannie Mae szerint az értékelések csak az esetek 8%-ában érkeznek szerződés alatti értékre.

Visszaléphet az eladó, ha alacsony az értékelés?

Kimondja, hogy ha az értékelés alacsony, a vevőnek lehetősége van kilépni az üzletből , és visszakapni a komoly pénzét. ... Általánosságban elmondható, hogy az értékelés eredménye a következő: Az értékelés nagyobb, mint az ajánlat: Ha az otthon a megbeszélt eladási árnál többet értékel, akkor tisztában vagy.

Kérhet az eladó többet az értékelés után?

Az értékbecslés után is lehet tárgyalni , de az, hogy mi történik ezután, az értékbecslés értékétől és a szerződés feltételeitől függ. A vevőknek általában van "kiszállás" opciója, ha alacsonyra értékelik az otthont, és az eladó nem enged az árból.

Mennyibe kerül a VA értékelés?

Mennyi a VA értékelési díja? Az értékelési díjak általában helytől és lakástípustól függően változnak (például egycsaládos vagy többcsaládos), de a VA tipikus értékelési költsége általában 400 és 600 dollár között van. Egyes esetekben akár 1000 dollárt is elérhet.

Mi történik, ha a ház nem értékeli az eladási árat?

Ha az értékelés alacsony, a vevő visszatérhet az eladóhoz, és alacsonyabb eladási árat tárgyalhat. Ha az eladó megtagadja, a vevő végül teljesen elhagyhatja otthonát . Ahhoz, hogy a vevő és az eladó is megkapja, amit akar – egy otthont, ami elad –, az eladó komolyan fontolóra veheti az ár csökkentését.

Mennyi ideig jó egy VA értékelés?

A VA-értékelés az értékelés időpontjától számított hat hónapig érvényes . Ha más tényezők késleltetik jelzáloghitel-folyamatát a hat hónapos lejárati dátumon túl, akkor ismét ki kell fizetnie az értékelési díjat, és újabb értékelést kell végeznie. Miután lezárta a kölcsönt, a VA értékelése lejár.

Hány VA értékelés alacsony?

Alacsony otthoni értékelések nem gyakran fordulnak elő. Fannie Mae azt mondja, hogy az értékelések az esetek 8 százalékánál alacsonyabbak, és sok ilyen alacsony értékelést a fellebbezés után újratárgyalnak magasabb szintre, mondja Graham.

Mi az a Tidewater-szabály?

A Tidewater Initiative (vagy röviden Tidewater) kezdeményezést akkor használják , ha egy lakás becsült értéke a vevő és az eladó által kidolgozott szerződéses vételár alá esik . ... Ha az eladó számára túl alacsony értéken értékelik a lakást, az üzlet meghiúsulhat, és a veterán vevő szerencsétlenül járna.

Hogyan támadhatom meg az alacsony VA értékelést?

 1. Tekintse át az értékelő jelentést hibákért. ...
 2. Gyűjtsön dokumentumokat a kihívás alátámasztására. ...
 3. Kérje meg ingatlanügynökét, hogy készítsen összehasonlító piacelemzést. ...
 4. Írj a hitelezőnek. ...
 5. Küldje el a levelet a hitelezőjének, aki most két dolog egyikét teszi meg. ...
 6. Tekintse át a fellebbezés eredményét.

Mik a VA-hitel hátrányai?

5 A VA-kölcsön lehetséges hátrányai
 • Lehet, hogy kevesebb vagyona van otthonában. ...
 • A VA-hitelek nem használhatók fel nyaralók vagy befektetési ingatlanok vásárlására. ...
 • Az eladó ellenállása a VA-finanszírozással szemben. ...
 • A finanszírozási díj utólagos felhasználás esetén magasabb. ...
 • Nem minden hitelező kínál – vagy nem érti – VA-kölcsönöket.

Miért részesítik előnyben az eladók a hagyományost a VA helyett?

Egyes ügynökök azt tanácsolják a lakáseladóknak, hogy vegyenek fel hagyományos hitel- vagy készpénzajánlatokat, még akkor is, ha azok alacsonyabbak, mint a VA-ajánlatok, mivel ezeket a lehetőségeket kevésbé veszik igénybe, mint a VA-kölcsönöket. ... „Ha egy hagyományos ajánlatot választ a VA-ajánlattal szemben, az nem minősül diszkriminációnak .”

Melyek a VA-hitel lezárási költségei?

Mennyibe kerülnek a VA-hitel lezárási költségei? A VA-hitelzárási költségekben fizetendő pontos összeg a választott lakástól és a kölcsön részleteitől függően változik. Arra azonban számítania kell, hogy a zárási költségek a kölcsön teljes értékének 3–5%-a között mozognak.