Biztonságos a kenőcs terhesség alatt?

Pontszám: 4,8/5 ( 21 szavazat )

Ezeknek a vény nélkül kapható elsősegély- kenőcsöknek nincs ismert káros hatása a terhesség alatt, ha a csomagoláson található utasítások szerint szedi őket. Ha bármilyen más kenőcs biztonságosságáról szeretne tudni, forduljon orvosához. Kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt bármilyen gyógyszert szedne a terhesség alatt.

Biztonságos a kenőcs használata a hátfájásra terhesség alatt?

A Ben Gay, az Icy Hot és más izomkrémek segíthetnek csillapítani a fájó hátat vagy más fájdalmas izmokat – de ezeket kerülni kell a terhesség alatt , különösen a harmadik trimeszterben. Ennek az az oka, hogy ezek hatóanyaga a metil-szalicilát, amely egy NSAID.

Használhat antibiotikus kenőcsöt terhesség alatt?

Nem ismert, hogy a bacitracin, a neomicin és a polimixin B helyileg károsítja-e a születendő babát . Tájékoztassa kezelőorvosát, ha Ön terhes vagy teherbe kíván esni a gyógyszer szedése közben. Nem ismert, hogy a bacitracin, a neomicin és a polimixin B átjut-e az anyatejbe, vagy károsíthatja-e a szoptató babát.

Melyik a legjobb kenőcs terheseknek?

A legjobb striák elleni krémek terhességre
 • A legjobb általános striák krém: Mustela Stretch Marks Cream.
 • A legjobb striák elleni krém érzékeny bőrre: Earth Mama Belly Butter.
 • A legjobb bio striák elleni krém: Glow Organics Belly Butter.
 • A legjobb drogéria striák elleni krém: Burt's Bees Mama Bee Belly Butter.

Rendben van a has dörzsölése terhesség alatt?

Nincs bizonyíték arra , hogy bármilyen kárt okozna, amíg lágy, gyengéd mozdulatokat használ. Ennek ellenére érdemes elkerülni az első három hónapban, csak a biztonság kedvéért. A dudor masszírozása az első trimeszterben a reggeli rosszullét is súlyosbíthatja.

TERHESSÉG Bőrápolás: mi a BIZTONSÁGOS, és mit KERÜLNI?

39 kapcsolódó kérdés található

Milyen hidratáló jó a terhesség alatt?

Dr. Nava Greenfield, a brooklyni Schweiger Dermatology Group munkatársa számára a nem öregedésgátló hidratálókrémek, amelyek valószínűleg savat tartalmaznának, megfelelőek a terhesség alatti használatra. A Cerave hidratáló krémet és a SkinCeuticals Triple Lipid krémet ajánlja, amelyek drágák.

Melyik antibiotikum nem biztonságos terhesség alatt?

Egyes antibiotikumokról ismert, hogy teratogén hatásúak, ezért terhesség alatt teljes mértékben kerülendők. Ezek közé tartozik a sztreptomicin és a kanamicin (ami halláskárosodást okozhat) és a tetraciklin (amely a hosszú csontok és fogak gyengüléséhez, hipopláziához és elszíneződéshez vezethet).

A Neosporin rendben van a terhesség alatt?

A Neosporin szemészeti kenőcs csak akkor adható terhes nőknek, ha egyértelműen szükséges .

Melyik antibiotikum biztonságos a terhesség első trimeszterében?

Íme egy minta a terhesség alatt általában biztonságosnak tartott antibiotikumokból: Penicillinek , beleértve az amoxicillint (Amoxil, Larotid) és az ampicillint. Cefalosporinok, beleértve a cefaclort és a cefalexint (Keflex) Clindamycin (Cleocin, Clinda-Derm, Clindagel)

Milyen fájdalomcsillapító krém biztonságos a terhesség alatt?

Röviden összefoglalva, a vény nélkül kapható izomdörzsölők, mint az IcyHot vagy a Tiger Balm , megfelelőek a terhesség alatti használatra az összetevők alacsony koncentrációja miatt, mondta Christine Sterling, MD, FACOG, egy kaliforniai okleveles szülésznő.

Mik a rossz jelek a terhesség alatt?

Figyelmeztető jelek a terhesség alatt
 • Vérzés vagy folyadékszivárgás a hüvelyből.
 • Homályos vagy károsodott látás.
 • Szokatlan vagy súlyos gyomor- vagy hátfájás.
 • Gyakori, súlyos és/vagy állandó fejfájás.
 • Összehúzódások, amikor a gyomor izmai megfeszülnek, 37 hét előtt, amelyek 10 percenként vagy gyakrabban fordulnak elő.

Hogyan tudok aludni hátfájással terhesség alatt?

Az egyik az , hogy alvás közben hajlítsa be a térdét, hogy csökkentse a hátára nehezedő nyomást, vagy megpróbálhat egy párnát a lábai közé tenni alvás közben. Azt is fontolóra veheti, hogy egy terhességi párnával aludjon, amely extra támogatást nyújt a testének és a hátának.

Mi a legbiztonságosabb antibiotikum a terhesség alatti húgyúti fertőzésre?

Az orális nitrofurantoin és a cefalexin jó antibiotikum-választás tünetmentes bakteriuriában és akut cystitisben szenvedő terhes nők kezelésére, de pyelonephritisben szenvedő nőknél parenterális antibiotikum kezelésre lehet szükség.

Befolyásolja-e az antibiotikum a korai terhességet?

Az általánosan felírt antibiotikumok számos csoportja, köztük a makrolidok, kinolonok, tetraciklinek és szulfonamidok, összefüggésbe hozható a vetélés fokozott kockázatával a terhesség első 20 hetében – állapította meg egy kanadai kutatás.

Biztonságos a paracetamol terhesség alatt?

A paracetamol terhesség és szoptatás ideje alatt az ajánlott adagokban biztonságosan szedhető . A márkanevek közé tartozik a Disprol, a Hedex, a Medinol és a Panadol.

Biztonságos a vazelin terhesség alatt?

Rendszeresen hidratáljon. Egy olyan termék, mint a Vaseline® Jelly, nagyszerű, ha terhes bőre száraz , mivel tömítő gátat hoz létre a nedvesség elzárása érdekében. Ez kiválóan alkalmas arra, hogy megvédje bőrét az időjárás viszontagságaitól – a hideg időjárás miatti száraz levegő ronthatja a száraz bőrt.

Használhatom a peroxidot terhesség alatt?

Beszéljen orvosával . A benzoil-peroxid általában biztonságosnak tekinthető terhes nők számára . Ha további kérdései vannak a benzoil-peroxid vagy más akne elleni gyógyszerek biztonságosságával kapcsolatban a terhesség alatt, forduljon orvosához.

Mit lehet felvágni terhesség alatt?

A kisebb vágásokat vagy karcolásokat szappannal és vízzel vagy vény nélkül kapható (OTC) antiszeptikus mosószerrel tisztítsa meg, és fedje le a sebet kötéssel. Az antibiotikum vagy a hidrokortizon kenőcs megfelelőnek kell lennie. Ha megmagyarázhatatlan zúzódásokat észlel, azonnal forduljon orvosához.

Mit nem szedhetsz terhesség alatt?

Milyen gyógyszereket kell kerülni a terhesség alatt?
 • Bizmut-szubszalicilát (például Pepto-Bismol).
 • Fenilefrin vagy pszeudoefedrin, amelyek dekongesztánsok. ...
 • Guaifenesint tartalmazó köhögés és megfázás elleni gyógyszerek. ...
 • Fájdalomcsillapítók, mint az aszpirin és az ibuprofén (például az Advil és a Motrin) és a naproxen (például az Aleve).

Melyik étel okozhat vetélést?

 • 2020. december 17. Élelmiszerek, amelyek vetélést okozhatnak. ...
 • Ananász. Az ananász bromelaint tartalmaz, amely puhítja a méhnyakot, és idő előtti szülésösszehúzódásokat indíthat el, ami vetéléshez vezethet. ...
 • Szezámmag. ...
 • Nyers tojás. ...
 • Nem pasztőrözött tej. ...
 • Állati máj. ...
 • Csírázott burgonya. ...
 • papaya.

Milyen mellékhatásai lehetnek az antibiotikumok terhesség alatti szedésének?

51,1% mondta azt, hogy a terhes nők nem használhatnak antibiotikumot, a terhesség alatti antibiotikum használatának leggyakrabban jelentett mellékhatása a magzati rendellenességek 59,7% , ezt követte a hasmenés 41,8%, majd a hasznos baktériumok elpusztítása és a kezelés megtagadása 33,6%, illetve 20,9%.

Milyen szappan biztonságos a terhességre?

Mosogatószappan A legtöbb mosogatószer teljesen ártalmatlan, és terhesség alatt sem okozhat gondot a használatuk. Néhányan azonban tartalmaznak egy triklozán nevű antibakteriális szert, amelyről megállapították, hogy megzavarja az ösztrogén metabolizmusát, ami szükséges a magzat fejlődéséhez.

Használhatom a C-vitamin szérumot terhesség alatt?

A C-vitamin megterhelő lehet az érzékeny bőrűek vagy rosaceás emberek számára. Tehát azok számára, akik ebbe a kategóriába tartoznak, győződjön meg arról, hogy 10 százaléknál kevesebb C-vitamint tartalmazó terméket használ. Ezen a megjegyzésen kívül a C-vitamin teljesen biztonságos a terhesség és az újszülött születése alatt.

Melyik bőrápoló biztonságos a terhesség alatt?

Terhességbiztos bőrápoló márkák
 • Belli bőrápoló.
 • Earth Mama® Organics.
 • Erbavia Organic Skincare.
 • Az elkényeztetett mama.
 • BeautyCounter.

Mit szedhet egy terhes nő húgyúti fertőzésre?

A terhesség alatti húgyúti fertőzések kezelésére 3 napos antibiotikum-kúrára lehet szükség. Az orvos a következő antibiotikumok egyikét írhatja fel: amoxicillin . ampicillin .