A definíció az akaratlanul?

Pontszám: 4,2/5 ( 43 szavazat )

nem szándékos vagy szándékos; gondatlan; véletlen: A sértése, bár nem akarta, fájdalmat okozott neki. nem tudván; nem tudván; tudatlan; feledékeny; eszméletlen: egy akaratlan személy.

Mi a definíciója az akaratlanul?

1 : nem tudva : nem tudva elzárta az igazságot akaratlan barátaik elől. 2 : nem szándékolt : véletlen, akaratlan hiba.

Hogyan használod az akaratlan szót egy mondatban?

5 Akaratlan bűntársa lett a bűncselekményben. 6 Akaratlanul bűntársa lett a rablásban. 7 Ő volt a vita akaratlan oka. 8 A miniszterelnök akaratlan eszköze volt az elnöknek.

Akaratlanul is határozószó vagy melléknév?

akaratlanul határozószó - Meghatározás, képek, kiejtés és használati megjegyzések | Oxford Advanced Learner's Dictionary az OxfordLearnersDictionaries.com webhelyen.

Mi az a nem akaratlan áldozat?

Ha egy személyt vagy cselekedeteit akaratlannak nevezi, ez arra utal, hogy az illető tesz valamit vagy részt vesz valamiben anélkül, hogy észrevenné . Akaratlan munkatársak voltunk a tervében. Szinonimák: tudatlan, ártatlan, gyanútlan, öntudatlan Továbbiak A tudattalan szinonimái. akaratlanul határozószó.

Mit jelent a NÉLKÜL szó?

38 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent angolul, hogy kitartóan?

határozószó . oly módon, amely szilárdan vagy szilárdan ragaszkodik az elvekhez , lojalitáshoz stb.: A párt szilárdan balra marad a középponttól, és továbbra is szigorúan védi alapelveit.

Mit jelent a Necient ?

melléknév. általában tanulatlan ; tudás vagy kifinomultság hiánya. „a kortárs irodalom ismeretanyaga” szinonimák: tudatlan, tanulatlan, tanulatlan műveletlen. nem rendelkezik jó végzettséggel.

Milyen típusú szó akaratlanul?

értelme nélkül ; véletlenül: A fertőzött webhelyeket felkereső felhasználók akaratlanul is letölthetnek olyan rosszindulatú programokat, amelyek információkat lopnak a számítógépükről.

Melyik része a beszédnek akaratlanul is?

Ez a határozószó az unwitende szóból származik, óangol gyöke pedig unwitende, "tudatlan". A szellemesség jelentése „tudás”, tehát ha akaratlanul teszel valamit, tudás nélkül cselekszel.

A beszéd melyik része akaratlanul?

UNWILLINGLY ( határozószó ) meghatározás és szinonimák | Macmillan szótár.

Mit jelent az önutálat?

az ellenszenv, az ellenszenv vagy az ellenszenv erős érzése : A kegyetlenség undorral tölt el. az érzések vagy reakciók hirtelen és heves változása érzelmekben, ízlésben stb.

Mit jelent a gyanútlan?

: nincs tudatában semmilyen veszélynek vagy fenyegetésnek : nem gyanakszik a gyanútlan áldozatokra.

Mi a mondat az akaratlanul szóra?

Akaratlanul mondatpélda. Akaratlanul is bukásra késztette Alexet. A felnőttek akaratlanul is pozitív példaképek lehetnek a gyerekek számára! Hamarosan a gátlástalan gondnok akaratlanul is kiszabadít egy vámpírt a kriptájából, és a show elérte a sztratoszférát.

Mi a legjobb definíció az akaratlanul?

melléknév. nem szándékos vagy szándékos; gondatlan; véletlen : A sértés, bár akaratlanul, fájdalmat okozott neki. nem tudván; nem tudván; tudatlan; feledékeny; eszméletlen: egy akaratlan személy.

Mi a különbség akaratlanul és tudatlanul?

Határozószóként a különbség tudatlanul és akaratlanul. az, hogy tudatlanul tudat , szándék nélkül van, míg akaratlanul akaratlanul is; akaratlanul, akaratlanul, tudatlanul.

Mit jelent az, hogy akarva vagy akaratlanul?

A tudatosan vagy akaratlanul definíciója: tudatosan vagy tudatlanul Akarva vagy akaratlanul, újra megbántotta az érzéseimet .

Mi az ellentéte az akaratlanul?

akaratlanul, akaratlanul, tudatlanul határozószó. tudás és szándék nélkül. "akaratlanul törölte a hivatkozásokat" Antonímák : tudatosan , tudatosan.

Mit jelent ez a szó: Fontosság?

A fontosság az, amikor könyörögsz valakinek, hogy tegyen valamit . – Kérem, vigyen el a bevásárlóközpontba! Valószínűleg sok tinédzser mondta ezt határozottan. Az importunate jelző olyan könyörgést ír le, amely annyira kitartó vagy igényes, hogy bosszantóvá válik.

Akaratlanul is előtag?

Egy szó egy előtagot és egy utótagot tartalmazhat. Például az „akaratlanul” szóban az „un” az előtag , a witting a fő szó, az „ly” pedig az utótag.

Mit jelent a Nescience ?

tudatlanság • \NESH-ee-unss\ • főnév. : tudás vagy tudatosság hiánya : tudatlanság.

Mit jelent tompanak nevezni?

A tompa kifejezés, amely a latin obtusus szóból származik, jelentése " tompa" vagy "tompa ", olyan szöget írhat le, amely nem éles, vagy olyan személyt, aki szellemileg "tompult" vagy lassú elméjű. A szó a „nehezen érthető” némileg ellentmondásos értelmét is kifejlesztette, valószínűleg a homályossággal való összekeverés eredményeként.

Mit jelent a céltudatos tudatlanság?

(idiomatikus, törvényes) Rosszhiszemű döntés, amellyel elkerülhető, hogy valamiről tájékozódjanak, nehogy nemkívánatos döntéseket kelljen meghozniuk, amelyeket az ilyen információk sugallhatnak. Szinonimák: legyőzhető tudatlanság , szándékos vakság.

Mit jelent a plodder?

(plɒdər ) Szóalakok: ragadozók. megszámlálható főnév. Ha azt mondod, hogy valaki zsákmányoló, akkor rossz véleményed van róla, mert lassan és egyenletesen dolgozik, de anélkül, hogy lelkesedne vagy új ötletei vannak.

Lehet-e az ember szilárd?

melléknév, staunch·er, staunch·est. elvileg szilárd vagy rendíthetetlen , ragaszkodás, hűség stb., mint személy: megrögzött republikánus; egy kitartó barát. szilárdság, állhatatosság vagy lojalitás jellemezte: határozott védelmet nyújtott a kormány ellen.