Várna vagy várna?

Pontszám: 4,1/5 ( 23 szavazat )

A „várni” azt jelenti, hogy ugyanazon a helyen maradunk, vagy nem csinálunk valamit, amíg valami más nem történik. A "várj" egy szokásos ige. – Minden vasárnap arra várnak, hogy a fiuk elvigye őket. Múltbeli formája a „várt ”.

Van olyan szó, hogy várt?

1. Várakozásban maradni vagy maradni; várni : várni egy sorra. 2. Informális Elhalasztani (étkezés vagy rendezvény); elhalasztani: Megvártak minket az ebéddel.

Hogyan használod a várakozást?

A várakozás azt jelenti, hogy „maradjon ugyanazon a helyen, vagy ne csináljon valamit, amíg valami más nem történik”. Használhatjuk vele vagy anélkül is: Tegyünk a csészébe egy teászacskót, majd adjunk hozzá vizet, és várjunk egy-két percet, mielőtt kivesszük. Felhívtam a központi irodát, de öt percet kellett várnom, mire bárkivel is beszéltem.

Mit jelent várni?

/weɪt/ A1. hagyni, hogy teljen az idő , főleg ha egy helyben tartózkodik anélkül, hogy sokat csinálna, amíg jön valaki, amíg megtörténik valami, amire számítottál, vagy amíg megtehetsz valamit: kint vártam, amíg bement az orvoshoz. A fogorvos sokáig váratott rám.

Melyik a helyes várakozás vagy várakozás?

A Waiting egy tranzitív ige, és objektumot igényel. A Waiting egy intranzitív ige, amely eggyel vagy anélkül is használható.

Travis Greene – Vártál (hivatalos zenei videó)

40 kapcsolódó kérdés található

Várja a helyes?

A „vár” igének tárgyat kell tartalmaznia – például „ várom a válaszodat ”. A „várni” tárgya pedig általában élettelen, nem személy, és gyakran elvont. Tehát nem mondhatja azt, hogy „John várt rám”. A 'várni' ige különböző szerkezetekben fordulhat elő.

Helyes a válaszodra várás?

A „Várom a válaszát” és a „Várakozás a válaszra” egyaránt helyes , az előbbi formálisabb, és hivatalos vagy üzleti levelezésben kell használni. A "Válaszra várva" helytelen.

Helyes a várakozás?

A „várni” azt jelenti, hogy ugyanazon a helyen maradunk, vagy nem csinálunk valamit, amíg valami más nem történik. A „vár” egy szokásos ige. – Minden vasárnap arra várnak, hogy a fiuk elvigye őket. Múltbeli formája a „várt ”.

Mit jelent az, hogy várnak?

Igekötő. Ha vársz valamire, akkor várod, hogy megtörténjen, például mielőtt bármit megtennél vagy döntenél. [USA] Azóta várom az eseményeket . [

Mit sugall a várt szó?

1 : helyben maradni várva : várta megvárta a hirdetés eredményét – WM Thackeray várja meg a sorát. 2 : késleltetni a felszolgálást (étkezést) 3 : ételt és italt felszolgálni a következő helyen ülőknek: felszolgálóként szolgálni a várakozó asztalokhoz.

Alig várja, hogy mi értelme legyen?

( hogy valami (történjen)) nagyon vágyakozni, mintha nem tudná elviselni a várakozást, hogy valami történjen. Nagyon várom, hogy eljöjjön a születésnapom. Alig várom.

Hogyan lehet udvariasan megkérni valakit, hogy várjon?

Megmondani vagy megkérni valakit, hogy várjon – tezaurusz
 1. kitartás. Igekötő. ...
 2. csak várj amíg/még. kifejezés. ...
 3. várj/várj egy percet. kifejezés. ...
 4. várjon egy percet/másodpercet. kifejezés. ...
 5. csak egy perc/pillanat/másodperc. kifejezés. ...
 6. hadd lássam/gondoljam. kifejezés. ...
 7. viseld el velem/velünk. Igekötő. ...
 8. valamire még várni kell. kifejezés.

Mi a várakozás () és az értesítés () a többszálú kezelésben?

A wait() metódus hatására az aktuális szál megvárja, amíg egy másik szál meg nem hívja az objektum notify() vagy notifyAll() metódusait. A notify() metódus felébreszt egy szálat, amely az objektum monitorán várakozik. A notifyAll() metódus felébreszti az összes olyan szálat, amely az objektum monitorán várakozik.

Milyen típusú ige a várni?

1 [ intransitív, tranzitív ], hogy ott maradjon, ahol van, vagy elhalasztja valaminek a megtételét, amíg valaki vagy valami nem jön, vagy valami nem történik. Megnyomta a csengőt és várt. Az elnök beleegyezett, hogy beszéljen a várakozó újságírókkal.

Rossz dolog várni valakire?

Rendben van, ha vársz , ha nyitott vagy másokkal való találkozásra. Rendben van, megtörténik. A szíveknek van egy furcsa módja annak, hogy valakihez kötődjenek, és figyelmen kívül hagyják a többieket. Ilyen helyzetekben teljesen rendben van, ha vársz egy kicsit, amíg a másik személy elérhetővé válik, vagy megtesz egy lépést.

Hogyan vársz Istenre?

9 mód, ahogyan várnunk kell az Úrra
 1. Elismerve, hogy Isten minden dolog felett uralkodik. ...
 2. Megbékélni Istentől való függésünkkel. ...
 3. Lelki erőt keresni az Úrtól. ...
 4. Türelmesnek és csendesnek lenni. ...
 5. Tartózkodni a felesleges félelemtől és aggodalomtól. ...
 6. Továbbra is tanulni és engedelmeskedni Isten parancsainak. ...
 7. Elvárni, hogy az Úr megmentsen.

Vártak egy mondatban?

Várt mondatpéldák Tizennyolc hónapja vártam a magyarázatokra. Várta, hogy eljöjjön a vég. Sokáig vártak, hogy Natasha eljöjjön vacsorázni aznap.

Várt vagy várt?

A „30 perce várok a buszra” azt jelzi, hogy Ön még mindig vár. A „30 percet vártam a buszra” azt jelenti, hogy Ön már nem vár – a buszon van vagy sem.

Várt VS várt?

volt + igenév, igekötő vagy bármi, aminek nevezed a formát 'várakozik', egy aktív forma. Elmondja, mit csinált az alany. már volt + múlt igenév, ige-ed, vagy bármi, aminek nevezed a 'várt' alakot, passzív alak. Elmondja, mi történt a témával, vagy mit tettek a témával.

Várt már VS várt?

A különbség a várakozás és a várakozás között az, hogy a múlt melyik időszakáról beszélnek . Ha megemlít egy konkrét időpontot a múltban, várt, azt mondja, hogy volt várakozás az idő előtt, és várt, azt mondja, hogy abban az időben várt.

Hogyan írsz válaszra várva?

7 alternatíva a „Várom, hogy halljunk felőled”
 1. 1 Használjon cselekvésre ösztönzést. ...
 2. 2 Kíváncsian várom visszajelzését. ...
 3. 3 Nagyra értékelem gyors válaszát. ...
 4. 4 Mindig örülök, ha hallunk felőled. ...
 5. 5 Tájékoztasson engem. . . ...
 6. 6 Várom azonnali válaszát. ...
 7. 7 Írj hamarosan!

Hogyan írsz a válaszodra várva?

Válaszodra várakozva. Várom válaszodat. Várom válaszát. Várom válaszát/visszajelzését/megjegyzéseit.

Durva a válaszodra várva?

Rangidős, korelnök. Helló, Li'l Bull, nem, a „válaszodra várni” túlságosan ragaszkodó, egészen durván hangzik. A „Várom a válaszát” sokkal jobb, lazán és barátságosan hangzik, de azt jelzi, hogy választ vár.