A társadalombiztosítás csalás miatt hívna?

Pontszám: 4,5/5 ( 3 szavazat )

Munkatársaink soha nem fenyegetik Önt információkért, és nem ígérnek juttatást személyes adatokért vagy pénzért cserébe. A társadalombiztosítás bizonyos helyzetekben felhívhatja Önt, de soha nem: fenyeget. Felfüggessze társadalombiztosítási számát.

Felhívja Önt a társadalombiztosítási hivatal gyanús tevékenység miatt?

Az SSA soha nem hívja fel Önt a fiókjával kapcsolatban , még akkor sem, ha gyanús tevékenységet rögzítettek. Ha telefonhívást kap valakitől, aki azt állítja magáról, hogy az SSA-t képviseli, a hívás valószínűleg átverés, ezért tegye le a telefont, és jelentse a hívást közvetlenül az SSA-nak.

Felhívja Önt a társadalombiztosítás, hogy közölje, hogy a telefonszáma veszélybe került?

A csalók az érzelmekre, általában a félelemre játszanak, hogy gondolkodás nélkül cselekedjenek. Azt is fontos tudni, hogy az SSA soha nem fog felhívni Önt társadalombiztosítási számával, e-mailben vagy hivatalos személyazonosságnak állítólagos szöveges fotóival kapcsolatos probléma miatt – mondta Gail Ennis társadalombiztosítási főfelügyelő.

Honnan tudhatom, hogy a társadalombiztosítástól érkező hívás jogos-e?

Felhívhatja a társadalombiztosítás ügyfélszolgálati vonalát a 800-772-1213-as számon , hogy megbizonyosodjon arról, hogy az SSA-tól származó kommunikáció valós-e. Ha csaló hívást vagy e-mailt kap, jelentse az SSA-nak a részletes online űrlapjuk segítségével. Hívhatja a társadalombiztosítás csalásokkal foglalkozó forródrótját is a 800-269-0271 számon.

A társadalombiztosítás tájékoztatja Önt, hogy mikor folyik a vizsgálat?

Az SSA nem fogja közölni Önnel, hogy vizsgálat alatt áll . Tudjon meg többet az SSA-vizsgálatokról és a Cooperative Disability Investigations (CDI)-ről itt.

A társadalombiztosítási hivatal NEM HÍVJA, de a csalók igen!

33 kapcsolódó kérdés található

Hogyan lép kapcsolatba a társadalombiztosítás egy személlyel?

Az SSA alkalmazottai időnként telefonon lépnek kapcsolatba az állampolgárokkal ügyfélszolgálati célból . Csak néhány speciális helyzetben, amelyek általában már ismertek az állampolgár számára, az SSA alkalmazottja kérheti az állampolgártól, hogy erősítse meg személyes adatait telefonon.

Kit hívjak a társadalombiztosításom miatt?

KAPCSOLAT A SZOCIÁLIS BIZTOSÍTÁSHOZ Telefonon, e-mailben vagy a www.ssa.gov/agency/contact/ címen, az interneten keresztül állunk rendelkezésére. Ingyenesen hívható telefonszámunk az 1-800-772-1213 . A távszolgálati képviselők hétfőtől péntekig reggel 7:00 és 19:00 óra között várják a hívásokat.

A társadalombiztosítás rögzíti a telefonhívásokat?

(2) Az SSA telefonhívások lehallgatására vagy rögzítésére feljogosított alkalmazottai a hívásokkal kapcsolatban személyazonosító adatokat, például egy személy nevét, társadalombiztosítási számát, címét és/vagy telefonszámát megjegyzésekkel láthatják el .

Hogyan jelenthetek egy gyanús telefonhívást?

Telefonos csalások bejelentése
 1. Jelentse a telefonos csalásokat online a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságnak. Hívhatja az 1-877-382-4357 (TTY: 1-866-653-4261) telefonszámot is. ...
 2. Jelentse az összes robothívást és nem kívánt telemarketing hívást a Ne hívjon nyilvántartónak.
 3. Jelentse a hívóazonosító-hamisítást a Szövetségi Kommunikációs Bizottságnak.

Miért hívtak valakit a számomról?

Ha olyan emberektől kap hívást, akik azt mondják, hogy a telefonszáma szerepel a hívóazonosítójukon, akkor valószínűleg hamisították a számát . ... A hangpostáján is elhelyezhet egy üzenetet, amely tudatja a hívókkal, hogy számát hamisítják. Általában a csalók gyakran váltanak számot.

Honnan tudhatod, hogy a telefonszámod használatban van?

A legbiztosabb jele annak, hogy valaki az Ön számát hamisított hívások kezdeményezésére használja, ha több hívást vagy SMS-t kap, amely olyan kommunikációra válaszol, amelyet soha nem kezdeményezett. Előfordulhat, hogy SMS-eket kaphat arról, hogy kicsoda Ön, vagy olyan emberektől hívhatnak, amelyek azt követelik, hogy ne zavarja őket.

Milyen számokra nem szabad válaszolni?

Az egygyűrűs átverés
 • 268 körzetszám – Antigua és Barbuda.
 • 284 körzetszám – Brit Virgin-szigetek.
 • 473 körzetszám – Grenada, Carriacou és Petite Martinique.
 • 664 körzetszám – Montserrat.
 • 649 körzetszám – Turks- és Caicos-szigetek.
 • 767 körzetszám – Dominikai Nemzetközösség.
 • 809, 829, 849 körzetszámok – Dominikai Köztársaság.

Mi a teendő, ha a társadalombiztosítási számomat feltörték?

Ha tudja, hogy társadalombiztosítási számát ellopták, íme néhány további lépés:
 1. Nyújtsa be a rendőrségi jelentést vagy a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) személyazonosság-lopási jelentését. ...
 2. Ha úgy gondolja, hogy személyazonosságát már felhasználták, felveheti a kapcsolatot a társadalombiztosítási csalások forródrótjával is a (800) 269-0271 telefonszámon.

Figyelnek téged a társadalombiztosítási dolgozók?

A magánbiztosítókkal ellentétben az SSA általában nem végez felügyeleti vizsgálatokat , de ez nem jelenti azt, hogy nem tudnak vagy soha nem fognak. A fogyatékossági igény benyújtása után az SSA bizonyítékot keres fogyatékosságáról.

Milyen gyakran vizsgálja meg az SSI az Ön esetét?

Ha a javulás lehetséges, de nem jelezhető előre, körülbelül háromévente felülvizsgáljuk az esetet. Ha nem várható javulás, hétévente felülvizsgáljuk az Ön esetét. Az első odaítélési értesítésben közölni fogja, hogy mikor számíthat az első orvosi felülvizsgálatra.

Mi az a 4 rejtett fogyatékosság?

Melyek a gyakori rejtett fogyatékosságok?
 • Pszichiátriai fogyatékosságok – Példák: súlyos depresszió, bipoláris zavar, skizofrénia és szorongásos rendellenességek, poszttraumás stressz-zavar stb.
 • Traumás agysérülés.
 • Epilepszia.
 • HIV/AIDS.
 • Cukorbetegség.
 • Krónikus fáradtság szindróma.
 • Cisztás fibrózis.