Körülbelül két vérzése lenne egyenként?

Pontszám: 4,9/5 ( 13 szavazat )

A történet bevezető bekezdésében Holden bemutatkozik, és megemlíti, hogy a szülei "mindegyiküknek körülbelül két vérzése lenne, ha valami elég személyeset mondanék róluk " (1). Holden egy hiperbolát használ a megjegyzésében, ami a szülei reakcióját illeti, amikor nyilvánosságra hozta a róluk szóló információkat.

Mit jelent egyenként két vérzés?

A Könyvmondatban: "A szüleimnek körülbelül két vérzésük lenne, ha bármit elmondanék. személyes róluk." Definíció: véredény törése által okozott vérkibocsátás. Szinonimával írd át: A szüleimnek körülbelül két vére volt fejenként.

Körülbelül két vérzésem lenne, ha bármi személyeset mondanék róluk?

Először is untat ez a cucc, másodszor pedig a szüleimnek két-két vérzésük lenne, ha valami elég személyeset mondanék róluk. Nagyon érzékenyek az ilyesmire , különösen az apám. Kedvesek és minden – ezt nem mondom –, de pokolian érzékenyek is.

Milyen hatással volt Holden elbeszélői hitelességének történetére az, hogy Holden a hiperbolát használta?

A hiperbola használata miatt Holden fiatalnak tűnik, mivel a gyerekek gyakran eltúloznak így . Ez csorbítja elbeszélői hitelességét, mert most olvasóként tudjuk, hogy valószínűleg túlzásba esik, így nehéz lesz tudni, hogy történetének mely részei igazak és melyek túlzók.

Mi a problémája Holdennek az elkapóban a rozsban?

Holden küzdelmei közé tartozik a The Catcher in the Rye című könyvben, hogy képtelen megbirkózni testvére tragikus halálával, és továbblépni traumás múltjából . Holden identitásproblémákkal is küzd, és nem tud értelmes társadalmi interakciókat folytatni.

Intrakraniális vérzés típusai, jelei és tünetei

45 kapcsolódó kérdés található

Holden Caulfield elveszíti a szüzességét?

Holden Caulfield nem veszíti el szüzességét a The Catcher in the Rye során, bár tesz néhány félkegyelmű kísérletet erre.

Holden Caulfield elmegyógyintézetben van?

Holden (a Harcourt Brace ügyvezetőjének zavarodottsága ellenére) nem őrült; egy szanatóriumból meséli el a történetét (ahová azért ment, mert attól tartott, hogy tb-je van), nem egy elmegyógyintézetből .

Miért bánja meg Holden, hogy meglátogatta Spencert?

Megbánta, hogy meglátogatta Mr. Spencert , mert utálta, hogy rámutatott például, amikor Mr. Spencer Holden előtt olvasta az újságot . Azt is, hogy milyen volt a fürdőköpenyében a markolatával és a göröngyös mellkasával.

Miért látja Holden Mr Spencert?

Holden elhatározza, hogy a regény elején meglátogatja Mr. Spencert, hogy elköszönjön a tanártól. Holden úgy érzi, hogy el kellene búcsúznia Mr. Spencertől , mert ő az egyetlen tanár, akit Holden valóban szeretett a Penceyben .

Miért simogatta Mr. Antolini Holdent?

Ha Antolini meghívta volna magához, az más lenne, de Holden a szükség idején jött hozzá, és Antolini befogadta. A feje simogatása egy együttérzés volt, ami abból fakadt, hogy fiatal fiúként ismerte. De Holden megváltozott. A gesztus elutasítása a férfikorba való átmenetet jelenti.

Valójában mit ácsorogtam, mert próbáltam valami jót érezni?

Amiért valójában ácsorogtam, próbáltam valamiféle búcsút érezni. Úgy értem, elhagytam az iskolákat és olyan helyeket, amelyekről nem is tudtam, hogy elhagyom őket. Utálom azt. Nem érdekel, hogy szomorú búcsú vagy rossz búcsú, de amikor elhagyok egy helyet, szeretném tudni, hogy elhagyom.

Miért lóg Holden folyton a Thomsen Hill őrült ágyúja körül?

Holden azt mondja, azért ácsorgott, mert búcsút akart érezni .

Mi az a titkos aranyhalfogó a rozsban?

A titkos aranyhal egy novelláskönyv, amelyet DB Caulfield írt. Tartalmazza a történetek gyűjteményét, beleértve a címadó történetet és Holden kedvencét egy gyerekről, aki nem engedi, hogy bárki más megnézze az aranyhalát, mert saját pénzén vette meg.

Mit jelent a vérzés a Rozsban fogónál?

használt A fogó a rozsban. csak 1 használat. súlyos vérzés – jellemzően a testen belül. képletes használat bármilyen gyors veszteség leírására . Először is , ez a cucc untat, másodszor pedig a szüleimnek körülbelül két-két vérzésük lenne, ha valami elég személyeset mondanék róluk.

A vérzés gyakori kifejezés a vérveszteségre?

Áttekintés. A vérzés , más néven vérzés, a vérveszteség leírására használt név. Utalhat testen belüli vérveszteségre, amelyet belső vérzésnek neveznek, vagy testen kívüli vérveszteségre, amelyet külső vérzésnek neveznek. A vérveszteség a test szinte bármely részén előfordulhat.

Mi az egy darab?

: mindegyikhez : külön .

Holden sajnálja Spencert?

Spencer? Holden sajnálja Mr. Spencert, mert nagyon öreg volt, és még a földre esett krétáját sem tudta felvenni .

Mit jelképez Spencer úr?

Mr. Spencer rövid megjelenése a regényben nagy jelentőséggel bír, mivel Holden találkozása vele hozzájárul ahhoz a frusztrációhoz és depresszióhoz, amely arra készteti, hogy meneküljön Pencey elől. Mr. Spencer beindítja a terméketlen felnőtt interakciók mintáját, amely meghatározza Holden tapasztalatait a könyvben.

Mit gondol Holden Mr Spencerről?

A 2. fejezetben Holden megjegyzi, hogy történelemtanára, Mr. Spencer sokat bólogat, amikor mások beszédét hallgatja. Bár Holden nyelvezetéből kitűnik, hogy tiszteli Mr. Spencert („jó öreg srác volt”), de egyben rávilágít jellegzetes kritikus természetére is („nem ismerte a fenekét a könyökétől”).

Milyen piszkos trükköt húzott be Mr. Spencer Holdennel?

Spencer behúzza Holdennek a legnagyobb piszkos trükköt. Előveszi Holden legújabb esszéjét az egyiptomiakról, és hangosan felolvassa, egészen Holden önlealacsonyító hangjáig : "Tudom, hogy ez szemét, szóval nem baj, ha lecsapsz, ne aggódj miatta" (2. fejezet) .

Mit mond Mr. Spencer Holden szüleiről?

Spencer kérte, hogy Holden jöjjön hozzá, mielőtt elhagyja az iskolát. ... Spencer megkérdezi Holdent, mit gondolnak majd a szülei arról, hogy Holden kikerül egy másik iskolából. Azt mondja Holdennek, abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy találkozhattam édesanyáddal és apáddal, amikor beszélgettek dr.

Miért nevezi Holden Haas urat hamisnak?

Tízszer rosszabb, mint a régi Thurmer. Szóval láthatóan mindkét igazgató elég hamis volt Holden nézete szerint, és feltehetően ugyanígy hamis. Haas „pokolian bájos volt”, de a látogatási napokon csak a legjobban öltözött, legtehetősebbnek és legfontosabbnak tűnő szülőkre használta báját.

Ki halt meg a Catcher in the Rye című filmben?

Allie leukémiában halt meg Caulfields Maine-i nyári otthonában 1946. július 18-án. 11 éves volt; Holden 13 éves volt. A bátyja elvesztése miatt elkeseredett Holden eltörte a kezét, és kiütötte a nyári otthonuk garázsának ablakait.

Miért depressziós Holden Caulfield?

Múltbeli traumái és jelenlegi problémái depresszióhoz vezették . Az elején Holden az átélt két halálesetről mesél az olvasóknak. Öccse, Allie három évvel korábban meghalt leukémiában, ami nagy hatással volt rá érzelmileg. ... Az egész regény, Holden küzd, hogy megbékéljen a felnőtté válással.

Miért még mindig szűz Holden?

Ezzel szemben Holden később azt állítja, hogy még mindig szűz , mert mindig a „Nem”-nél áll meg , tehát ami megkülönbözteti őt Stradlatertől és Társától, az az, hogy nem hajlandó elkövetni azt, amit ma szexuális zaklatásnak minősítenénk.