Képesek lesznek-e az orvosok árdiszkriminációt gyakorolni?

Pontszám: 4,9/5 ( 69 szavazat )

` Mivel az orvosi ellátás nagyon fontos, az orvosok nem tagadják meg a betegek fogadását, ha nem tudnak fizetni. Következésképpen az orvosi szolgáltatások árának meghatározásakor szinte elkerülhetetlen a diszkrimináció, ha nem maguk az orvosok akarják finanszírozni az egészségügyi jótékonysági szervezetek működésének költségeit.

Mi az árdiszkrimináció az egészségügyben?

Árdiszkrimináció előfordulhat az egészségügyben, ahol a fogyasztók azonos szolgáltatásokért fizetett árak fizetési képességüktől vagy az egészségügyi szakember belátásától függenek . ... Ez az üzleti gyakorlat nyereséges, és bár tisztességtelennek tekinthető, választási lehetőséget biztosít a fogyasztóknak.

A kórházak árdiszkriminációt alkalmaznak?

Az árdiszkrimináció képessége (az egyik fizetőnek többet számíthat fel, mint a másikat) a kórház piaci erejétől függ az egyes fizetőkéhez képest. A kórházi árakat tehát a kórházak és a tervek közötti alkufolyamat során határozzák meg (Ho 2009; Moriya, Vogt és Gaynor 2010).

Indokolható-e az árdiszkrimináció?

Az árdiszkrimináció akkor indokolt , ha elősegíti a gazdasági jólétet . ... Az árdiszkrimináció nemcsak előnyös, hanem indokolt is, ha egy ország olcsóbban ad el egy árut külföldön, mint itthon. Ha egy külföldi piac rugalmas, akkor többet adnak el alacsonyabb áron.

Mi a 3 feltétele az árdiszkriminációnak?

Három tényezőnek kell teljesülnie ahhoz, hogy az árdiszkrimináció létrejöhessen: a cégnek piaci erővel kell rendelkeznie, a cégnek képesnek kell lennie felismerni a keresleti különbségeket , és a cégnek képesnek kell lennie arra, hogy megakadályozza a választottbírósági eljárást vagy a termék továbbértékesítését.

Választható 1 - 價格分歧 Árdiszkrimináció

17 kapcsolódó kérdés található

Melyek az árdiszkrimináció fő feltételei?

Az árdiszkrimináció a következő feltételek mellett lehetséges: Az eladónak bizonyos mértékig ellenőriznie kell terméke kínálatát . Ilyen monopólium szükséges az ár megkülönböztetéséhez. Az eladónak képesnek kell lennie a piacot legalább két (vagy több) részpiacra osztani.

Mely cégek alkalmaznak árdiszkriminációt?

Az árdiszkriminációt gyakran alkalmazó iparágak közé tartozik az utazási ipar, a gyógyszeripar, a szabadidő- és a távközlési ipar . Az árdiszkrimináció formái közé tartoznak például a kuponok, az életkor szerinti engedmények, a foglalkozási árengedmények, a kiskereskedelmi ösztönzők és a nemen alapuló árképzés.

Az alábbiak közül melyik minősül illegális árdiszkriminációnak?

Az alábbiak közül melyik minősül illegális árdiszkriminációnak? ... Árrögzítés !

Miért illegális az árdiszkrimináció?

Általános szabály, hogy az árdiszkrimináció a szövetségi trösztellenes törvény értelmében csak akkor válik jogellenessé, ha az érintett piacon a versenyfolyamatok aláásásával fenyeget, és egyébként megfelel a szövetségi árdiszkriminációs törvény specifikus kritériumainak (azaz egyidejű, folyamatos értékesítése ugyanazon vagy Hasonló termékek ...

Az alábbiak közül melyik nem példa az árdiszkriminációra?

A helyes válasz: D. Nem árdiszkrimináció , ha mindenkitől azonos árat számítanak fel egy áruért vagy szolgáltatásért .

Milyen példák vannak az árdiszkriminációra?

Az árdiszkrimináció példái közé tartozik a kuponok kibocsátása, meghatározott kedvezmények (pl. életkor szerinti kedvezmények) alkalmazása és hűségprogramok létrehozása. Az árdiszkrimináció egyik példája a légiközlekedési ágazatban látható.

Mi a különbség a költségeltolódás és az árdiszkrimináció között?

Az árdiszkrimináció kereszttámogatással jár. Azok, akik többet fizetnek egy ülőhelyért a moziban, nagyobb mértékben járulnak hozzá a színház költségeinek fedezéséhez, mint azok, akik kevesebbet fizetnek egy ülőhelyért. ... Ezt a jelenséget „költségeltolódásnak” nevezik (Morrisey 1993, 1994, 1996, Ginsburg 2003).

Az egészségügyi termékek alábbi tulajdonságai közül melyik teszi egyszerűvé az árdiszkriminációt?

Az egészségügyi termékek mely tulajdonságai könnyítik meg az árdiszkriminációt? - A legtöbb terméket közvetlenül a vásárlóhoz kell szállítani . - A biztosítás segít azonosítani a legkevésbé árérzékeny ügyfeleket. - A szolgáltatásokat nagyon nehéz továbbértékesíteni.

Tökéletesen versenyképes az egészségügyi piac?

Nyilvánvaló, hogy az egészségügyi piacok nem felelnek meg a tökéletes verseny feltételeinek . Az egészségügyben vannak olyan cégek, amelyek piaci erővel rendelkeznek, és képesek mozogni és árakat meghatározni. Például egy vidéki közösség, amelynek csak egy kórháza van, lényegében monopólium ezen a földrajzi területen belül.

Miben különbözik az egészségügyi ellátás piaca a többi szolgáltatás piacától?

Az egészségügyi ellátás különbözik a többi szolgáltatástól , mert nincs egyértelműen meghatározva . A legtöbb iparágban a termék vagy szolgáltatás szabványosítható a hatékonyság és a minőség javítása érdekében. ... Az egészségügyi ellátás iránti kereslet a fogyasztó azon vágyából fakad, hogy jó egészséget szerezzenek. A legtöbb ember jobban szeret egészséges lenni, mint beteg.

Miért van aszimmetrikus információs probléma az egészségügy piacán?

Az egészségbiztosítás piacán aszimmetrikus információs problémák merülnek fel, mivel: ... Az adatvédelmi törvények megakadályozzák, hogy az egészségbiztosítás eladói életvitelre vonatkozó kérdéseket tegyenek fel a vásárlóknak . Az egészségbiztosítást vásárlók mindig többet tudnak egészségi állapotukról, mint a biztosítók.

Az árdiszkrimináció rossz dolog?

Ez természetesen növeli a cég profitját, mert annyit számíthat fel az ügyfeleknek, amennyit a fizetési hajlandósága magasabb, mint egy korábban meghatározott egységes ár. Sőt, bármennyire is ellentmondásosnak tűnik, az árdiszkrimináció nem feltétlenül káros a fogyasztókra nézve .

Mi az etikátlan árképzés?

Helyezze magát ügyfelei helyébe, ha kétségei vannak abban, hogy egy ár etikus vagy etikátlan. A legtöbb ilyen esetben etikátlan árképzésről van szó, amikor saját magának áraz – vagy azért, hogy sértse a versenyt, megkerülje a törvényt vagy rendeletet, vagy hogy diszkriminálja vagy megtévessze a fogyasztókat.

Legális az árrögzítés?

A trösztellenes törvények általában megkövetelik, hogy minden vállalat önállóan határozza meg az árakat és az egyéb feltételeket anélkül, hogy megállapodna a versenytárssal. ... A versenytársak közötti egyszerű megállapodás az árak rögzítéséről szinte mindig illegális , függetlenül attól, hogy az árakat minimumon, maximumon vagy bizonyos tartományon belül rögzítették.

Jogszerű-e eltérő árakat felszámítani az ügyfeleknek?

A különböző ügyfeleknek eltérő árak felszámítása általában törvényes . A gyakorlat azonban illegális lehet, ha az eltérés oka a "gyanús kategória" - faj, vallás, nemzeti származás, nem vagy hasonló - támaszkodása. A gyakorlat akkor is legális lehet, ha sérti a trösztellenes vagy az árrögzítési törvényeket.

Illegális az áremelés?

Illegális az áremelés Kaliforniában? Igen , bizonyos körülmények között. Kalifornia árkopásellenes törvénye, a Büntető Törvénykönyv 396. szakasza megtiltja számos fogyasztási cikk és szolgáltatás árának 10%-ot meghaladó emelését a vészhelyzet kihirdetése után.

Az árdiszkrimináció illegális a Sherman törvény értelmében?

A Sherman Antitrust Act, a Clayton Antitrust Act és a Robinson-Patman Act törvény tiltja az árdiszkriminációt, ha ennek a diszkriminációnak az a célja, hogy megkárosítsa a versenytársakat .

Használ az Apple árdiszkriminációt?

A Wharton marketingprofesszora, Jagmohan Raju szerint az Apple árcsökkentése egy példa az " időbeli árdiszkrimináció " néven ismert stratégiára. Az ezt a stratégiát alkalmazó vállalatok a vevő fizetési vágyától vagy fizetési képességétől függően eltérő árat számítanak fel az embereknek. Ennek eredményeként a vállalatok kétféleképpen nyernek.

Használ az Amazon árdiszkriminációt?

Az Amazon árdiszkriminációt alkalmaz a Prime-tagokkal szemben a cikk típusa, az áru keresésének időpontja és az ügyfél által a tételhez választott szállítási mód alapján.

Mi az első fokú árdiszkrimináció példája?

Az elsőfokú árdiszkrimináció az, amikor egy vállalkozás minden vásárlótól azt a maximumot számítja fel, amennyit hajlandó fizetni . ... Például a távközlési és közüzemi cégek gyakran magasabb árat számítanak fel azoknak az ügyfeleknek, akik nem tekintik át szerződéseiket. Gyakran egy-két év elteltével az ilyen cégek magasabb „változó kamatláb”-ra emelik az árat.