Más államban is érvényes lesz?

Pontszám: 4,4/5 ( 14 szavazat )

A rövid válasz általában igen . Ha egy végrendeletet megfelelően hajtanak végre az állami jogban meghatározott követelményeknek megfelelően, akkor azt egy másik államban érvényes és végrehajtható végrendeletnek kell tekinteni.

A végrendeletek államról államra költöznek?

Általában, ha egyik államból vagy területről a másikba költözik, a meghatalmazása továbbra is érvényes lesz . A különböző államokban és területeken azonban kissé eltérő törvények vonatkoznak a meghatalmazásra.

Nem mindegy, hogy milyen állapotban teszel végrendeletet?

A megfelelően elkészített végrendelet határozza meg, hogy halálakor hogyan osztják fel vagyonát. Egy ilyen végrendeletnek minden államban érvényesnek kell lennie, és a vagyonelosztás hatása változatlan marad. ... Az állam törvényei jellemzően csak akkor számítanak, ha valaki végrendelet vagy végrendelet nélkül hal meg.

Frissítenie kell végrendeletét, ha államokat mozgat?

Ha nemrégiben költözött új államba, vagy hamarosan költözni szeretne, itt az ideje, hogy áttekintse ingatlantervét, és ellenőrizze, hogy minden rendben van-e. Lehetséges, hogy frissítenie kell végrendeletét, bizalmi dokumentumait, vagyonának megnevezését, meghatalmazását és egészségügyi irányelveit .

Nem mindegy, hogy hol írják alá a végrendeletet?

Előfordulhat, hogy a végrendeletet más állapotban írták alá, mint amilyenben a személy a halálakor élt. Ez nem lehet probléma. Általában, ha a végrendelet annak az államnak a törvényei szerint volt érvényes, ahol aláírták, az új állam elfogadja azt érvényesnek.

Érvényes a végrendeletem, ha másik államba költözöm?

41 kapcsolódó kérdés található