Az új lengéscsillapítók javítják a vezetést?

Pontszám: 4,3/5 ( 30 szavazat )

Az ügyfél azt gondolhatja, hogy az új lengéscsillapítók és rugóstagok egyszerűen simábbá teszik az utazást, de az igazság az, hogy az új lengéscsillapítók és rugóstagok sokkal többre képesek . Az új lengéscsillapítók és rugóstagok olyan kanyarodást és fékezést eredményezhetnek, mint amikor új volt.

A lengéscsillapítók és a lengéscsillapítók cseréje javítja a vezetést?

A jobb kezelhetőség, a rövidebb féktávolság és a simább futás azok az előnyök, amelyeket a rugóstagok cseréjével érhet el. A léglengéscsillapítók javítják a menetminőséget a felfüggesztés mozgásának korlátozásával . Közvetlen hatással vannak a kezelhetőségre és a fékezésre is.

A lengéscsillapítók megváltoztatják a menetminőséget?

Csak a lengéscsillapítók / rugóstagok cseréje valószínűleg nem fogja megváltoztatni azt, amit a jármű gyártója beépített a jármű jellemzőibe. Az autógyártó cégek dollármilliókat költenek arra, hogy egy járművet vezetés közben érezzenek. Néhány dollár sokkolásra való kiadása valószínűleg nem változtat azon, amit tettek.

Milyen lengéscsillapítók biztosítják a legsimább futást?

A lehető legsimább lengéscsillapítók a gyári hangolással azonosak vagy majdnem teljesen megegyezőek, jellemzően a Bilstein B4 sorozat, a KYB Excel-G sorozat vagy a Monroe OE Spectrum. Ezek mindegyike a legmegbocsátóbb szelepekkel rendelkezik az útkezelés és a kényelem érdekében.

Megéri a lengéscsillapítók korszerűsítése?

És igen , a felfüggesztés korszerűsítése valóban megéri az erőfeszítést, mert számos előnye van, beleértve a nagy hasmagasságot, a jobb kezelhetőséget, a könnyebb vontatást és a lehetőséget, hogy nagyobb mintázattal szerelje fel a gumiabroncsokat, mint a tőzsdei abroncsok, amelyekkel a járművet felszerelték. gyár.

Az utazás javítása új lengéscsillapítóval | Ötödik sebesség

35 kapcsolódó kérdés található

A jobb lökések változtatnak?

Minden járműhöz gyári vagy alap lengéscsillapító tartozik, de ha terepen szeretne indulni járművével, érdemes megfontolni egy továbbfejlesztett lengéscsillapítót . Ha van egy emelt teherautója vagy Jeepje, akkor valószínűleg agresszívebb gumiabroncsai lesznek. Ez azt jelenti, hogy járműve több hőt termel fel és le mozgás közben.

Lehet frissíteni a lengéscsillapítókat?

A lengéscsillapító fejlesztések hozzájárulnak a jármű tömegének, vonóerejének és felfüggesztésének kezeléséhez. Az utángyártott piacon olyan sokkokkal találkozhat, amelyek mindegyike javítja ezeket a tulajdonságokat.

Melyik a jobb gáz- vagy olajsokk?

A gáztöltésű lengéscsillapítók sportosabb vezetést biztosítanak. össze kell nyomnia, mielőtt az olajat a szelepen keresztül lehet nyomni. A hidraulikus lengéscsillapítók lágyabb és simább futást biztosítanak. lassabban nő a hidraulikus lökésekben, ami lágyabb érzetet eredményez.

A KYB jobb, mint a Bilstein sokkok?

➥➥ A Bilstein lengéscsillapítók összességében tartósabbak és jobbak a terepvezetéshez. ➥➥ A KYB lengéscsillapítók valamivel jobbak a kanyarokban . A saroktámasz-szerelvényeik is kedvező árúak. ➥➥ A KYB határozottan merevebb – a Bilsteinnel összességében simább és kényelmesebb utazást fog tapasztalni.

Honnan tudod, hogy túl merevek-e az ütések?

Egy lökés túl lágy, ha lehetővé teszi a rugók rezgését vagy pattanását egynél több teljes cikluson keresztül. A lengés túl merev , ha korlátozza a felfüggesztés útját .

Mik a jelei a rossz első lengéscsillapítóknak?

A kopott lengéscsillapítók és rugóstagok figyelmeztető jelei
 • Instabilitás országúti sebességnél. ...
 • A jármű kanyarokban „billen” az egyik oldalra. ...
 • Erős fékezéskor az eleje a vártnál jobban zuhan. ...
 • Hátulsó guggolás gyorsítás közben. ...
 • A gumik túlzottan ugrálnak. ...
 • Szokatlan gumikopás. ...
 • Folyadék szivárog a lengéscsillapítók vagy rugóstagok külső felületén.

Cseréljem ki az összes lengéscsillapítót egyszerre?

A lengéscsillapítókat és a rugóstagokat mindig párban kell cserélni, vagy ami még jobb, mind a négyet , az egyenletes, kiszámítható kezelés és irányítás érdekében. ... Ne feledje azt is, hogy a rugóstagok cseréjekor fontossá válik a beállítás ellenőrzése, mivel az változhatott, hogy megóvja járműve abroncsait és garantálja a maximális biztonságot.

Mennyire nehéz cserélni a lengéscsillapítókat?

A munka legnehezebb része a régi lengéscsillapítók eltávolítása, amelyek hajlamosak lehetnek a kortól és az útszemcséktől is nagyon duruzsolódni, ami kissé megnehezíti a perselyek és csavarok eltávolítását .

Meddig tartanak a sokkok?

Átlagosan, ha az autóját „becsiszolták”, akkor a lengéscsillapítók/rugók átlagosan körülbelül 10 évig fognak kitartani. Ha valóban igáslóként használta autóját, valószínűleg 5 évre számíthat. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos vezető számára 7 vagy 8 év a legtöbb lengéscsillapító és rugóstag maximális várható élettartama.

A nagyobb sokkok jobbak?

Minél nagyobb a járat , annál kisebb ellenállást ad a rázkódás, és minél kisebb a lyuk, annál szorosabb. A lengéscsillapítót úgy kell „hangolni”, hogy megfeleljen a járműnek, amelyhez rögzítik, hogy megfelelően működjön.

Melyik a jobb Monroe vagy KYB lengéscsillapító?

A Kyb Shocks & Struts a jobb választás a kettő közül, mert stabilabb vezetést és jobb általános teljesítményt nyújt járművének a Monroe-hoz képest, bár drágábbak, javasoljuk, hogy a Kyb-et válassza.

Mitől olyan jók a Bilstein sokkok?

A Bilstein műszakilag kiváló, szabadalmaztatott egycsöves gáztöltetű kialakítása lehetővé teszi, hogy az olajból származó túlzott hő a lengéscsillapító testének külső felületére kerüljön, és hatékonyabban oszlik el. Az osztódugattyú azt is lehetővé teszi, hogy az olaj kitáguljon a hő hatására, megakadályozva a levegőztetést (habzást) és a viszkozitásvesztést.

A KYB jó sokkok?

A KYB lengéscsillapítók kiváló választás . Nagyon jó áron jönnek, és pontosan azt teszik, amit mondanak. Azonnal javítják az utazás kényelmét, és kiváló lehetőségeket kínálnak a terepen történő lengéscsillapításhoz, ha éppen erre vágyik. A KYB lengéscsillapítókkal kapcsolatban csak az a gond, hogy átlagosan csak 7-9 évig bírják.

Melyik a legjobb lengéscsillapító típus?

Vélemények a 7 legjobban értékelt lengéscsillapítóról a sima utazáshoz
 1. Bilstein 24-186728 Lengéscsillapító.
 2. Monroe 58640 lengéscsillapító.
 3. KYB MonoMax 565102 lengéscsillapító.
 4. ACDelco 580-435 első lengéscsillapító.
 5. Gabriel 43162 hátsó lengéscsillapítók.
 6. Monroe MA822 Max-Air lengéscsillapító.
 7. Detroit tengely 80370-6 komplett abszorberkészlet.

Melyik a jobb a léglengés vagy a normál lengéscsillapító?

A léglengéscsillapítók jellemzően könnyebbek, könnyebben hangolhatók (rugóterhelésük egy lengéscsillapító szivattyún keresztül változtatható, nem pedig egy új tekercsrugóval), és gyakorlatilag bármilyen felfüggesztési kapcsolattal jól működnek. A modern léglengéscsillapítók rendkívül hangolhatóak, viszonylag olcsók és robusztusak.

Melyik a jobb Rancho vagy skyjacker sokkok?

A Ranchók a Skyjackerek , amennyire nem merevek, de sokkal jobban irányítják a pattanást. Szinte olyanok, mint az autó lengéscsillapítói, mivel nem pattannak el sem közben, sem utána, mégsem merevek.

Mennyibe kerül a lengéscsillapítók frissítése?

A felfüggesztési rendszer részét képező négy lengéscsillapító vagy rugóstag cseréje átlagosan 200–1500 dollárba, luxusautók esetében 2000–5000 dollárba kerülhet, vagy amelyek nehezen hozzáférhetőek vagy erősen rozsdásodnak; A lengéscsillapítók/rugóstagok cseréjének „csináld magad” költsége átlagosan 150-250 USD .

Mikor frissítsem a lengéscsillapítókat?

Az autók lengéscsillapítóit vagy lengéscsillapítóit rendszeres cserére van szükség 50 000 mérföldenként , az autó márkájától és modelljétől függően. Kérje meg szerelőjét, hogy 50 000 mérföldenként, vagy bármilyen gyakran javasolja a kezelési útmutatóban a lengéscsillapítókat vagy a rugóstagokat rutinszerű ellenőrzésre.

Az ütések lendületet adnak?

A normál lengéscsillapítók speciális gáz nélkül nem emelik meg a járművet . ... A sokkok csak egy részét képezik az egész rendszernek. Más elemek, amelyeket meg kell változtatni, hogy több hüvelyknyire emelkedjen a talajtól, közé tartoznak a vezérlőkarok, rugók és távtartók. Tehát, ha azt fontolgatja, hogy felemeli autóját, ne hagyatkozzon kizárólag az ütésekre.