Visszanő a kardvirágom?

Pontszám: 4,9/5 ( 12 szavazat )

A kardvirágok gumókumából nőnek, amelyek a hagymákhoz hasonlóan föld alatti tárolószervek. ... A kardvirágok sokszínűek, és minden évben újra virágoznak . Az északi kertészeknek ősszel fel kell emelniük a gumókat, és a hideg évszakban tárolniuk kell, hogy megvédjék a kardvirágot a fagytól.

Hagyhat-e kardvirághagymákat a földben?

Ássuk a kardvirág gumóját az első kemény őszi fagy előtt, de csak addig, amíg a lombozat egy enyhe fagy után el nem pusztul. Hagyja a gumókat a földben, ameddig csak lehetséges , mivel a zöld lombozat elnyeli a napfényt, amely energiát és táplálékot biztosít a következő évi virágzáshoz.

Levágják a kardvirágot és újra jönnek?

Bár a kardvirágokat gyakran vágják és használják virágdíszítésekben , a virágok természetes elhalása biztosítja, hogy a tápanyagok visszakerüljenek a gumóba, így a következő szezonban újra virágozhat. Vágja le a szárakat beltéri használatra, ha csak két virág van nyitva – a fennmaradó virágok a vázában nyílnak.

Mi történik, ha a kardvirágot a földben hagyod?

Enélkül a kardvirággumók oldalain kialakuló új kavicsok torlódást okoznak , és a rendelkezésre álló talajtápanyagokat meg kell osztani. Ennek az az eredménye, hogy tömegesen lesz levél, virág nélkül.

Mit csináljak a kardvirágaimmal virágzás után?

holtfejűség. Az egyes szárak rendbetételéhez, amíg a kardvirág virágzik, távolítsa el a kifakult virágokat , hogy a szár frissen nézzen ki. Vágja vissza a szárat, amikor az összes virág kinyílt, és hagyja a leveleket, hogy folytassák a fotoszintézist, így táplálékot biztosítanak a gumónak a következő évre.

Gladiolus tippek és trükkök | Kelly Lehman

44 kapcsolódó kérdés található

Hány évig tartanak a kardvirághagymák?

A kardvirágok hosszan tartó virágos szezont biztosítanak kültéren és beltéren egyaránt. Általában két hónapig virágoznak, de ez a hibridtől függően változik. Vannak módok a szezon meghosszabbítására kültéren és beltéren egyaránt.

Mikor vágjam le a kardvirágomat?

Vágjuk le a leveleket, amikor elszáradnak, és nyár végén megsárgulnak . Csábító lehet a hervadó leveleket korábban eltávolítani, de ezzel megfosztjuk a gumókat a levelek által a fotoszintézis révén biztosított tápanyagoktól. Ekkor a megmaradt szárakat is levághatja.

Hagyhatok kardvirághagymákat a 7. talajzónában?

A melegebb vidékeken a kardvirág télen át a talajban maradhat , feltéve, hogy a kemény fagy (28°F vagy ennél hidegebb) nem gyakori az Ön területén. Hidegebb régiókban (7-es vagy hidegebb zóna) ássuk ki a kardvirág gumókat, miután a lombozat az első őszi fagy után elhalványult. Az enyhe fagy megöli a lombozatot, de a növény többi részét nem.

Sok napra van szüksége a kardvirágnak?

ÁRNYÉK ÉS NAP: A kardvirágok a legjobban teljes napon fejlődnek , de részleges árnyékban is virágoznak. ZÓNA: A gladiolák a 7-10. zónában télállóak. ... MIKOR VEGYÜNK: A kardvirág gumója tavasztól nyár elejéig ültethető. A virágok körülbelül 90 nappal az ültetés után nyílnak.

Be kell áztatni a kardvirághagymákat ültetés előtt?

A kardvirág föld alatti, hagymaszerű struktúrákból nő, amelyeket gumónak neveznek. Craig Wallin "Virágtermesztés a nyereség érdekében" című könyvében azt javasolja, hogy egy nappal az ültetés előtt áztassák be a gumókat egyszerű csapvízben .

Milyen gyakran kell öntözni a kardvirágot?

A kardvirágok csoportos ültetése a kertben vagy magas, bokros növények mellé egy másik módja annak, hogy függőlegesen tartsuk őket anélkül, hogy görbe virágszárakat hoznának létre. Öntözés: A kardvirág növényeket jól öntözzük hetente legalább 1 hüvelyk vízzel .

Mérgezőek a kardvirágok a kutyák számára?

Bár a kardvirág népszerű évelő növény, nagyon mérgező lehet a kutyájára nézve, ha megeszi bármely részét , különösen a hagymát. Az Egyesült Államokban a kardvirágokat általában télen távolítják el a földről, hogy a hagymákat a következő őszig tárolják.

Döglött a kardvirág?

A kardvirágok elpusztítása nem igazán szükséges, de nem okoz kárt a növényben , és szebb megjelenést biztosít. Nem pontos az az elképzelés, hogy ha elhalt kardvirágot használsz, akkor több virágzást kapsz. ... Miután az összes virág elhalványult, távolítsa el a teljes szárat metszővágóval vagy ollóval.

Milyen gyorsan szaporodnak a kardvirágok?

Sok évelő növényhez hasonlóan a kardvirág minden évben egy nagy hagymából nő ki, majd a következő évben elpusztul, és újra kinő. Ezt a „hagymát” gumónak nevezik, és a növény minden évben újat növeszt közvetlenül a régi tetejére.

Vonzzák a méhek a kardvirágot?

A kardvirág egy szívós hőt szerető évelő hagyma. ... Szeretem a kardvirágokat, mert látványos vágott virágokat készítenek, és őrülten vonzzák a kertembe a méheket és a pillangókat . Íme, hogyan kell termeszteni őket. A fagyveszély elmúltával tavasszal ültessük el a kardvirághagymákat.

Hogyan akadályozhatod meg, hogy a kardvirág leessen?

A kardvirágzás megakadályozza, hogy a magas kardvirág leessen erős szélben a növény érése során, vagy akár a gyönyörű virágzás súlya alatt. A jó hír az, hogy a kardvirág karózása nem nehéz, és nem sok időt vesz igénybe.

A kardvirág szereti a kávézaccot?

Jó-e a kávézacc a kardvirágnak Mivel a teabab természetes szerves anyag, lebomlása során növeli a tápanyagszintet és javítja a talaj minőségét. Mindkettő gazdag nitrogénben, ami mindenképpen jót tesz a bogyóknak.

Minden évben újra nő a kardvirág?

A kardvirágok gumókumából nőnek, amelyek a hagymákhoz hasonlóan föld alatti tárolószervek. ... A kardvirágok sokszínűek, és minden évben újra virágoznak . Az északi kertészeknek ősszel fel kell emelniük a gumókat, és a hideg évszakban tárolniuk kell, hogy megvédjék a kardvirágot a fagytól.

A kardvirágok szeretik a napot vagy az árnyékot?

A kardvirágoknak napos fekvésre és jó , jó vízelvezetésű, sok szervesanyagot tartalmazó talajra van szükségük. Ássuk át az ültetési területet 20-25 cm (8-10 hüvelyk) mélységig, és javítsuk a talajt jól korhadt komposzttal, talajjavítóval vagy ültetési komposzttal, hogy sok nedvességet tartsunk fenn a jó virágzás érdekében.

A 6-os zóna hidegebb, mint a 7-es?

6. zóna keménységi hőmérsékletei Az egyes zónák hőmérsékletét 10°-os különbség választja el. A 6. zóna 10°-kal hidegebb, mint a 7. zóna, az 5. zóna pedig 10°-kal hidegebb, mint a 6. zóna és így tovább.

Hogyan kell áttelelni a kardvirágot?

Tartsa a gumókat hűvös, száraz helyen, csaknem fagypont körül, vagy körülbelül 4 C-on. Sokan a hűtőben vagy egy mellékelt garázsban lévő zöldségtartót választják kardvirággumójuk tárolására. Ideális a fűtetlen pince vagy zárt veranda is.

Mi nő jól a kardvirágnál?

Néhány jó virágzó társnövény a kardvirág számára a cinnia és a dália . A kardvirágnövényeknek, mint a napfény és a jó vízelvezetésű, homokos talaj, valamint a kardvirággal jól fejlődő növényeknek ugyanolyan talajviszonyokra van szükségük. Valójában minden olyan növény működni fog, amelyre ugyanazok a követelmények vonatkoznak.

Miért esik le a kardvirágom?

Mint már említettük, mindezen virágzások súlya, a növények puszta magassága – a virágok akár 1,5 méter magasra is megnőhetnek – és/vagy az esős vagy szeles körülmények a kardvirágok felborulását eredményezhetik. ... A kardvirág növények karcolása a kézenfekvő megoldás, de a növények karcolása mellett csoportosítva ültessük őket.

Milyen mélyre nőnek a kardvirág gyökerei?

Válasszon egy elég magas cserepet: A kardvirág nagyon magasra nőhet – némelyik elérheti a 3-4 láb magasságot is –, de gyökérrendszerük nem túl robusztus. Mivel tipikus ültetési mélységük mindössze három-öt hüvelyk , mély karókat kell a talajba verni, hogy megtámassza a szárakat.

Újra virágzik az írisz, ha elhalt fejjel?

Egyes íriszek évente kétszer virágozhatnak, ha megfelelően elhalálozunk. A virágzás befejeztével törje le az egyes virágokat minden virágzó száron. ... A Deadhead virágzó íriszfajtákat másodszor is megismételheti nyár végén vagy kora ősszel, miután befejezték virágzási ciklusukat.