A torziós rudak beállítása befolyásolja a beállítást?

Pontszám: 4,8/5 ( 71 szavazat )

Igen, egészen biztosan így van . Megcsináltam a torziós rudakat a teherautómon. Gondoskodtam arról, hogy megjelöljem a csavarokat, és minden oldalt pontosan egymáshoz forgattam, hogy a lehető legegyenlőbb legyen. Az igazításom egyáltalán nem volt rossz, amit meglepőnek találtam.

Szüksége van egy igazításra a torziós rudak meghajtása után?

Igen, az indításhoz igazításra lesz szükség . Ha a lökhárító jelentős megereszkedést mutat, akkor ez is hozzájárulhat a beállításhoz. Ez nem azonnali szükséglet, hanem valami, amit nem szabad túl sokáig elengedned anélkül, hogy megválaszolnál. Adjon időt a teherautónak, hogy megnyugodjon a lökhárító és az új hajtókar hozzáadásával.

Mi történik, ha megfeszíti a torziós rudakat?

Állítsa be a torziós rudat. A beállítócsavart az óramutató járásával megegyező irányba forgatva meghúzza azt, növelve a rúdra helyezhető terhelés mértékét. Ez felemeli a járművet, amikor leveszi az emelőállványról. Az óramutató járásával ellentétes irányba forgatva csökkenti a rendelkezésre álló rugósebességet, és az autó lejjebb ül.

A torziós rudak beállítása befolyásolja a dőlést?

A camber, kivéve, ha a kiutazása általában sokkal tovább tart. A menetmagasság torziós rudak segítségével történő beállítása megváltoztatja a felfüggesztés geometriáját , és ha túl messzire megy a menetmagasság mellett, akkor elfogy az UCA-k dőlésszögű csavarjainak beállítása.

Beállíthatók a torziós rudak a megereszkedés eltávolítására?

üregekkel öntve. A technikus szerint a torziós rudak a rugók egyedülálló típusai, mivel beállíthatók, hogy eltávolítsák a megereszkedést, amikor az előfordul .

101-es felfüggesztés a Superlifttől – 1. rész: Torziós rúd felfüggesztés

40 kapcsolódó kérdés található

Elkopnak a torziós rudak?

A rövid válasz az, hogy a torziós rudak ugyanúgy elhasználódnak, mint bármely más rugó. Ezek állíthatók, és ez befolyásolja az igazítást.

A torziós rudak idővel megereszkednek?

A torziós rudak határozottan gyengülhetnek . Általában az utasoldal teszi ezt gyakrabban, és ez valószínűleg a kipufogó/katalizátor hője miatt van. Körülbelül csak úgy lehet megállapítani, hogy a beállítócsavarok szinte teljesen be vannak-e zárva. A torziós rudak biztosan gyengülhetnek.

Biztonságos-e vezetni törött torziós rúddal?

Ha azt gyanítja, hogy egy lengőkar eltört, akkor is vezetheti az autót, de óvatosan kell eljárnia . ... „Lazábbnak” fog tűnni, különösen nagy sebességnél. Nagyon valószínű, hogy emiatt elveszíti uralmát az autó felett, ami súlyos balesethez vezethet, ha nem vagy felkészülve rá.

Honnan tudod, hogy rossz a torziós rúd?

Kapcsolja be a teherautó autóját, és vigye el próbaútra. Ha az egyik sarok túlzottan megereszkedett, akkor a torziós rúd elromlott. ... Ha csattanást hall, akkor a torziós rúd túl lágy lett, és lehetővé tette, hogy néhány felfüggesztés alkatrész érintkezzen. Minden elhasználódott torziós rudat ki kell cserélni.

Mi a torziós rúd célja?

Az autókban a torziós rúd egy hosszú rugós acél elem, amelynek egyik vége mereven van a vázhoz rögzítve, a másik vége pedig a tengelyhez csatlakoztatott karral van csavarva. Így rugóerőt biztosít a jármű számára . Lásd még tavasz.

A torziós rudak mennyire legyenek szorosak?

A ½”-os csavar a beállítólencse 1/3-a, így bizonyos esetekben 2 csavarra lesz szükség a megfelelő átvitel eléréséhez. Ha megfelelően van beállítva, a torziós rudak elegendő súlyt helyeznek mind a négy kerékre, hogy a vontatójármű sarkait a „22 hüvelykes” kiindulási pontról 21 ¼” és 21 ½” közé süllyeszthessék elöl és hátul.

A torziós rudak meghajtása rossz?

A torziós rudak felemelése, hogy a teherautó visszaálljon a raktározási magasságba, nem sérül semmiben, és nem kopik el idő előtt a tengelykapcsolók. Ha a torziós rudakat a futási magasság fölé emeli, az idő előtt elkophat a tengelykapcsolók.

Mekkora emelést tudsz kihozni a torziós rudakból?

Az általános konszenzus az, hogy 1,5" -os torziós rudak emelése raktárkulcsokkal biztonságosan átjuthat egy raktári teherautón. Ha a torziós rudak nem igazán ereszkedtek meg, akkor valószínűleg 2,5"-nél is feljebb juthat a csavarok maximalizálásával, de az önéletrajza A tengelyek megkötődnek, és nagyon gyorsan eltörik a cuccokat.

Meg tudod forgatni a torziós kulcsokat?

Ön mozgatja a torziós rudakat, amelyek mozgatják az elülső részt megemelő vezérlőkarokat. Ha azonban lengéscsillapítók használata nélkül megforgatja az alapbillentyűket, vagy hosszabb lengéscsillapítók, akkor azok kicsúszhatnak, ami azt a durva futást okozhatja, amelyről hallani.

Mi az a negatív camber?

A dőlésszög negatívnak tekinthető, ha a gumiabroncsok teteje befelé billen . Következésképpen, ha a gumiabroncsok teteje eldől a járműtől, az pozitívnak minősül. A dőlésszög a terhelés elosztására szolgál a teljes futófelületen.

A torziós rudak elvesztik rugójukat?

A rugó sebessége nem változik , a merevség a torziós rúd vastagságától függ. Szerintem nagyon kis mértékben fog változni. Ahogy az elülső részt megforgatja, befelé húzza a kerekeket, és függőlegesebb helyzetbe hozza a felfüggesztő karokat.

Mikor hagyta abba a GM a torziós rudak használatát?

A torziós rudas első felfüggesztés soha nem térne vissza a könnyű teherbírású GM kétkerék-meghajtású teherautókhoz, amelyek a mai napig csavarrugókat használnak. (Az 1988-ban a GM könnyű, négykerék-meghajtású teherautóihoz hozzáadott torziós rudakat a 2007-es modellévtől kezdve elvetették.)

A torziós tengelyek jobbak, mint a rugó?

A torziós pótkocsi tengelyei simább futást és kevesebb karbantartást biztosítanak. A laprugók tartósabbak , olcsóbbak és sokkal könnyebben cserélhetők alkatrészeik. ... Bármelyiket is választja, a legjobb eredményeket akkor érheti el, ha megfelelően betölti az utánfutóját, hogy a lehető legtöbbet kopjon ki a választott rendszerből.

Mi okozza a torziós rúd törését?

Túl sok oka van annak, hogy a torziós rugó feladja ezt a választ, de a hosszú használat és a túlzott használat jellemző okok. Mások rossz hőkezelés és/vagy visszahúzódás, fémhiba vagy rossz ötvözetkeverék.

Mi történik, ha a bukókar eltörik?

Ha a lengőrúd végtagjai eltörtek, akkor is vezetheti az autót . A probléma az, hogy 30 mérföld/órás sebesség feletti kanyarokban a test túlzott elgurulását észleli. Ha vezetés közben eltörtek a lengőrúd perselyei vagy láncszemei, vigye haza az autót vagy forduljon szerelőhöz. ...

A torziós rudat lehet hegeszteni?

NEM. Sok tapasztalatom van a Jag torziós rudakkal kapcsolatban.. nem csak hogy nem lehet hegeszteni ..de hivatkozni kell rájuk jobbra-balra. A rúd egy rugó.. nem is szabad egyik oldalról a másikra kapcsolni, mivel a csavarásra utal az eredeti megmunkálás és az azt követő évek csavarása és reakciója a keretben.

Hogyan állapítható meg, hogy a torziós kulcsok fel vannak-e fordítva?

Bejegyzett. Nézze meg a teherautó alatt, ahol a torziós rúd a kereszttartóhoz csatlakozik , és nézze meg, hogy a csavarok teljesen be vannak-e húzva (ahol a csavarfej majdnem hozzáér a merevítőhöz). Ha ez a helyzet, akkor a torziós rudak meg vannak forgatva.

A torziós rudak jobbak, mint a tekercsek?

A torziós rudas felfüggesztés fő előnyei a lágy futás a rúd rugalmassága miatt, a tartósság, a könnyű menetmagasság és a kis profil a jármű szélességében. ... Hátránya, hogy a torziós rudak a tekercsrugóktól eltérően általában nem képesek progresszív rugózást biztosítani.

Hogyan lehet eltávolítani a torziós rudat?

Forgassa el a lehúzócsavart, amíg a torziós rúd beállító karjáról az összes feszültség megszűnik. Távolítsa el a kar anyát egy dugókulccsal , majd távolítsa el a lehúzót. Húzza előre a torziós ütőt az alsó vezérlőkaron keresztül, és távolítsa el a torziós rúd beállító kart. Húzza ki a torziós rudat az F-150 aljából.