Miért nem megy el az orrom?

Pontszám: 4,7/5 ( 10 szavazat )

Forduljon orvosához , ha az orrbőr nem múlik el, vagy nem javul két nap múlva. Szükség lehet antibiotikumos kezelésre. Ügyeljen arra, hogy az antibiotikumokat pontosan az előírt módon szedje. Keresse fel kezelőorvosát egy utóellenőrzési időpontért, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a szár megfelelően kitisztult.

Mi a teendő, ha nem tud megszabadulni a szártól?

Ha az orr nem múlik el magától, vagy ha nehezen lát, kezelőorvosa antibiotikumos krémet adhat fel rá. Esetleg műtétet is végeznek az orrhártya kiürítésére.

Hónapokig is eltarthat az orrbőr?

Igen, az orrfájdalom fájdalmas és csúnya. De ezek csak egy elzáródott zsírmirigy a szemhéjon, és néhány napon belül maguktól vagy egyszerű kezeléssel elmúlnak. A chalaziák, amelyek úgy néznek ki, mint az orbánc, de belsőleg fertőzött olajmirigyek, gyakran maguktól is eltűnnek. De eltarthat egy hónapig vagy még tovább, mire elmúlnak .

Lehet-e tartós egy szál?

Ha az orr soha nem gyógyul be, hegszövet alakul ki, amely állandó, fájdalommentes dudort képez a szemhéján. Ezeket a dudorokat krónikus chalaziónak nevezik, és az orbánchoz hasonlóan általában ártalmatlanok, és ritkán érintik a szemet vagy a látást.

Mi a dudor a szemhéjamon? Chalazion kezelése.

38 kapcsolódó kérdés található