Miért voltak sikeresek a rodgers és a hammerstein?

Pontszám: 4,6/5 ( 22 szavazat )

Együtt 11 musicalt készítettek, és 35 Tony-díjat, 15 Oscar-díjat , két Pulitzer-díjat, két Grammy-díjat és két Emmy-díjat kaptak. Sokan a zenés színház „aranykorának” nevezik Rodgers és Hammerstein 1940-es és 1950-es évekbeli munkásságát.

Miről volt híres Rodgers és Hammerstein?

Richard Rodgers és Oscar Hammerstein a 20. század egyik legsikeresebb zenei együttműködését kötötte az „ Oklahoma! ”, „Körhinta”, „South Pacific”, „The King And I”, „Flower Drum Song”, „Flower Drum Song” című musicalekben. Hamupipőke” és „The Sound Of Music” – musicalek, melyeket folyamatosan újjáélesztenek.

Miért volt ilyen sikeres Oklahoma?

„Oklahomában!” a musical új formát talált. Ez az „integrált musical” forradalmat jelentett az amerikai színházban. ... A partitúra annyira népszerű volt, hogy ez lett az első musical, amelynek teljes eredeti szereposztási albuma volt egy nagy kiadónál , ezzel megkezdődött az eredeti szereplők albumainak rögzítésének trendje.

Hogyan változtatta meg Rodgers és Hammerstein a színházat?

Rodgers és Hammerstein megváltoztatta az amerikai zenés színház arculatát a dráma, a zene és a tánc elemeinek soha korábban nem látott integrálásával . ... A Columbia College elsőéves hallgatójaként ő komponálta az 1920-as Varsity Show zenéjét, melynek szövegét egy Lorenz Hart nevű egykori kolumbiai újságíró-hallgató biztosította.

Kik voltak Rodgers és Hammerstein, és miért fontosak a színház világában?

Rodgers és Hammerstein a 20. század legsikeresebb amerikai zenés színházi zeneszerző/librettista duója volt . Számos díjat nyertek, köztük Rodgers EGOT-díjat és Pulitzer-díjat.

Rogers és Hammerstein dokumentumfilm

34 kapcsolódó kérdés található

Rodgers és Hammerstein kijött egymással?

Semmiképpen sem lehet Rodgers vagy Hammerstein ilyen hatékony vagy tartós a másik fele nélkül. Ezt az a tény is bizonyítja, hogy korábbi munkájuk soha nem volt ilyen befolyásos, és bár Rodgers Hammerstein halála után is írt, soha nem dolgozott együtt más partnerrel.

Hány évig dolgozott együtt Rodgers és Hammerstein?

Huszonnégy éven keresztül a Rodgers & Hart huszonkilenc előadást írt, a még mindig új zenés színházi formán olyan művekkel bütykölve, mint A Connecticut Yankee, On Your Toes és Pal Joey. Oscar Hammerstein II nem kevésbé gyümölcsözőnek találta a Rodgers előtti partnerkapcsolatait.

Melyik a legjobb Rodgers és Hammerstein musical?

1 The Sound of Music (1965) – 8.0-s IMDb-besorolás. Rodgers és Hammerstein végső együttműködése valószínűleg a leghíresebb, így nem meglepő, hogy az IMDb-rangsor élére került.

Mi az Oklahoma című musical történelmi jelentősége?

Oklahoma! Ez volt az első a kilenc Broadway-show közül, amelyeket Richard Rodgers zeneszerző és Oscar Hammerstein II librettista írt, akik a zenés színháztörténet legsikeresebb csapatává válnak, és a következő két évtizedben uralják a műfajt.

Miért olyan jelentős az Oklahoma musical?

Ez volt az az előadás, amely teljesen megváltoztatta a zenés színház színrevitelét. Oklahoma volt az első, és azóta is a legnagyobbak közé tartozik, mióta a második világháború közepén berobbant a Broadwayre. ... Új fejezetet nyitott a műsorok megírásában, tervezésében és gyártásában, és bevezette az amerikai zenés színház aranykorát.

Mi az Oklahoma musical története?

A musical Lynn Riggs 1931-es, Green Grow the Lilacs című darabja alapján készült. Az indiai területen, Claremore városán kívüli farmvidéken játszódik 1906-ban, és a farmlány, Laurey Williams történetét meséli el, és két rivális udvarlója, a cowboy Curly McLain és a baljós és ijesztő tanyamester, Jud Fry udvarlását meséli el.

Melyik főiskolára járt Hammerstein és Rodgers is?

Rodgers, Lorenz Hart és a későbbi munkatárs, Oscar Hammerstein II mind a Columbia Egyetemen jártak. Columbiában Rodgers csatlakozott a Pi Lambda Phi testvériséghez.

A király és én még mindig kitiltva vannak Thaiföldön?

A királyt és engem betiltottak Thaiföldön, mert Mongkut királyt ábrázolja . Ugyanez a helyzet az Anna és a király legtöbb más adaptációjával.

Milyen stílusú zenét játszott Rodgers és Hammerstein?

Örökség. Rodgers és Hammerstein újradolgozta a zenés színházi műfajt . A 20. század eleji musicalek, kivéve a Princess Theatre musicaljeit és néhány fontos példát, mint például Hammerstein és Jerome Kern Show Boat, általában szeszélyesek vagy bohózatosak voltak, és jellemzően egy sztár köré épültek.

Mi volt az első Rodgers & Hammerstein musical?

Oklahoma! , az első Rodgers & Hammerstein musical, egyben az első új műfaj, a zenés színdarab is, amely Rodgers zenés komédiájának és Hammerstein operettjének egyedülálló fúzióját képviseli.

Melyik volt az utolsó dal, amit Rodgers és Hammerstein együtt írtak?

Az "Edelweiss" volt az utolsó dal, amelyet Rodgers és Hammerstein együtt írtak. Elismeréseik között szerepel 42 Tony-díj, 15 Oscar-díj, két Pulitzer-díj, két Grammy-díj és két Emmy-díj.

Melyik regény alapján készült A király és én?

Rodgers és Hammerstein A király és én című művét 1951. március 29-én mutatták be először a Broadway-i St. James Theatre-ben. Az Anna és Sziám királya (1944-es regény) című színpadi musical forrásanyaga maga az igazi Anna erősen kitalált beszámolóján alapult a Mongkut király udvarában eltöltött hat évéről.

Miért volt fontos Richard Rodgers?

Jerome Kern, Lorenz Hart és Oscar Hammerstein II mellett Richard Rodgers úttörő volt a lényegi amerikai musical megalkotásában, amely könyvekből és színdarabokból származó történeteket integrált, és beszédtől dalig zökkenőmentes történetmesélést hozott létre.

Miről volt a legismertebb Richard Rodgers?

Richard Rodgers (született: 1902. június 28., New York City – meghalt: 1979. december 30., New York), az amerikai zenés vígjátékok egyik meghatározó zeneszerzője , aki különösen a Lorenz Hart és Oscar librettistákkal közös munkáiról ismert. Hammerstein II.

Melyik Rodgers és Hammerstein-show nyerte el a legtöbb Tony-díjat több produkció közül?

A Rodgers & Hammerstein South Pacific című filmje eddig több Tony-díjat nyert Broadway-produkciói közül, mint bármely más musical. Ez 17 Tony: 10 az eredeti 1949-es produkcióhoz, plusz hét a 2008-as újjáéledéshez.

Kié Rodgers és Hammerstein?

Richard Rodgers és Oscar Hammerstein II birtoka eladta a legendás duó dalainak és musicaljeinek – köztük a „South Pacific”, „The Sound of Music” és az „Oklahoma” – jogait. - az Imagem Music Groupnak , egy hatalmas holland székhelyű nyugdíjalap befektetési részlegének - jelentette be kedden a társaság.

Ki volt hatással Oscar Hammersteinre?

A Columbián Hammerstein találkozott Lorenz Hart szövegíróval és Richard Rodgers zeneszerzővel. Ahogy a színház iránti szenvedélye kezdett elhomályosítani a jog iránti érdeklődését, Hammerstein rábeszélte Arthur bácsit, hogy alkalmazza őt színpadi menedzser asszisztensnek. Két évvel később feleségül vette első feleségét, Myra Finnt.

Melyik alak kapcsolódott közvetlenül a társadalmi reform zenéjéhez?

Melyik alak kapcsolódott közvetlenül a társadalmi reform zenéjéhez? Jesse Hutchinson Jr.