Miért vákuum előre a forgalmazó?

Pontszám: 4,3/5 ( 41 szavazat )

A vákuum-előlegből származó hozzáadott gyújtási időzítés lehetővé teszi, hogy a sovány cruise keverék a lehető legteljesebb égést érje el a teljesítménylöket során, és maximalizálja a motor hatékonyságát. ... Mivel a motor 2000-3000 ford./perc közúti fordulatszámon forog, és a fojtószelep oly enyhén repedt, a szívócsonk vákuumja felfelé ível.

Mi a célja a vákuumelőlegnek az elosztón?

Kis terhelés és részfojtás mellett az időzítés előrehaladható. Ez javítja a gázreakciót és hatékonyabbá teszi a motort. Segíti a motor hűvösebb működését is. A vákuum előrelépés ezt az előnyt biztosítja, MIELŐTT a Mechanical Advance teljes időzítést biztosít .

Szükségem van vákuumelőleg-elosztóra?

A legtöbb forgalmazó úgy van beállítva, hogy sokféle alkalmazásban működjön, de jellemzően egyikhez sem optimális. Az üresjárati vákuumtól függően szüksége van egy előtétre, amely megfelel az Ön vákuumszintjének . Ha alacsony a vákuum, akkor olyan kannára van szüksége, amely alacsony vákuum mellett teljesen ki van kapcsolva.

Melyik a jobb mechanikus vagy vákuum elosztó?

A vákuum -előnyök jobb üzemanyag-fogyasztást és jobb motorteljesítményt kínál az alacsony fordulatszámú időszakokban, például sebességváltás vagy leállás esetén megnövelt időzítésnek köszönhetően; meghosszabbítja az égési keverék égési ciklusát. A mechanikus időzítés jobb motorteljesítményt kínál nagy sebességű alkalmazásokban, például versenyautó-vezetésnél.

Szüksége van elektronikus gyújtású vákuum-előlegre?

Ellenőrizze, hogy a vákuum drámaian megnő-e, amikor a motort jóval az alapjáraton túl forgatja. És nem, az Ön elektronikus gyújtása nem szünteti meg a vákuum-elosztó előmozdításának alapvető szükségességét .

Vacuum Advance Explained – Mi ez és hogyan működik

21 kapcsolódó kérdés található

Mi történik, ha a vákuum előrelépés nem sikerül?

Végül a romlás eléri azt a pontot, hogy a vákuum előrelépése már nem állítja be az időzítést, ami miatt a jármű habozni fog, amikor a motor megpróbálja elmozdítani a jármű súlyát. Az erőhiány mellett a vákuumszivárgás is okozhatja a motor durván alapjáratát vagy akár leállását is.

Mi történik, ha a gyújtás időzítése túl előrehaladott?

Ha a gyújtás időzítése túlságosan előrehaladott, akkor az üzemanyag-levegő keverék túl korán meggyullad az égési ciklusban . Ez az égési folyamat által termelt hő mennyiségének növekedését okozhatja, és a motor túlmelegedéséhez vezethet.

Szükséges a vákuum előmozdítása?

Sokak félnek, és sokan figyelmen kívül hagyják, hogy a vákuum-előtolás fontos eleme a gyújtóplatformnak, amely teljesítményt és gazdaságosságot is kínál. Ha kihúzva hagyja, az olyan, mintha a motor hatékonyságát egyenesen a lefolyóba dobná.

Hogyan állítsa be a vákuumelőleg-elosztót?

Csatlakoztassa le a vákuumszivattyút, és helyezzen be egy 3/32-es imbuszkulcsot a vákuum-elvezető nyílásába, ahol a tömlő csatlakozik. Van egy kis állítócsavar a vákuum-előlépcsőben. Forgassa el a csavart az óramutató járásával megegyező irányba a vákuum előrehaladásának csökkentéséhez és az óramutató járásával ellentétes irányba, hogy növelje az előrehaladást.

Hogyan lehet helyettesíteni a vákuum-előleget az elosztón?

Szerelje be az új vákuum-elősegítő egységet
  1. Tegye a helyére az új vákuum-továbbító egységet.
  2. Enyhén forgassa el az egységet, és illessze be az egység működtető rúdját az elosztón lévő fémszalagba.
  3. Csavarja be a két előremenő egység rögzítőcsavarját a szabványos csavarhúzóval.
  4. Szerelje fel a rotort az elosztó tengelyére.

Működtethetem az autómat vákuumelőleg nélkül?

A vákuum-előleg nélküli futás a teljesítménybe , a vezethetőségbe és az üzemanyag-takarékosságba kerül, ezért a leválasztása, hogy kiküszöbölje a valami törött vagy beállítási hiba okozta gyújtáskimaradást, a legjobb esetben is csak egy sebtapasz.

Honnan tudhatom, hogy rossz a forgalmazói előlegem?

  1. Motor kopogás. Az automatikus időzítő egység problémájának egyik legkorábbi tünete a motor kopogása. ...
  2. Lanya teljesítmény. Az automatikus időzítő egység hibájának másik tünete a motor lassú teljesítménye. ...
  3. Túlzott fekete füst.

Az időzítés előrehaladása nagyobb teljesítményt eredményez?

A jármű gyújtásának időzítésének előrehaladásának fő előnye a motor lóerősségének növelése . A gyújtás időzítésének növelése segít a csúcsteljesítmény növelésében, miközben csökkenti az alsó tartományt. Segít abban is, hogy a szikra túllépjen a gyújtás késleltetésén, és a csúcsteljesítményen működjön.

Mennyi vákuumelőleget kell kapnom?

Ez alapjáraton járó motornál időzítő lámpával ellenőrizhető. Győződjön meg arról, hogy a vákuum-elővezető csatlakozást eltávolította, és most forgassa fel a motort körülbelül 2500-2800 ford./perc értékre. Ideális esetben az időzítés most valahol 34-36 fok körül legyen a teljes előrelépéshez .

Milyen feltétel esetén tolja el a vákuum-előállító mechanizmus a gyújtási pontot?

9. Milyen feltétel esetén tolja el a vákuum-előállító mechanizmus a gyújtási pontot? Magyarázat: A vákuum -előállító mechanizmus részterheléses üzemmódban eltolja a gyújtáspontot. A beállító rendszert úgy alakították ki, hogy működése a részterhelés előrehaladási görbéjét eredményezze.

Az időzítés beállításakor le kell választani a vákuum-előléptetést?

Nem árt lekapcsolni, amíg az alapjárati fordulatszám megfelelő. A kezdeti időzítést mindig a vákuum előrelépése nélkül állítják be , a tömlő leválasztásának egyetlen oka lehet, ha nem egy portolt vákuumforráson van.

Milyen irányba fordítsam a forgalmazómat az időzítés előrehaladásához?

Forgassa el az elosztót az óramutató járásával ellentétes irányba a gyújtás időzítésének előmozdításához. Ne állítsa túl az elosztót, mert még egy kis mozgás is jelentős változást eredményez a gyújtás időzítésében.

Milyen tünetei vannak az időzítés kikapcsolásának?

Ha bármilyen változtatást hajtanak végre az autó motorján, a gyújtás időzítése ennek megfelelően módosul. Ha nem, akkor több probléma is előfordulhat a motorral a nem megfelelő gyújtásidőzítés miatt, például kopoghat, nehezen indul, megnövekszik az üzemanyag-felhasználás, túlmelegedhet és csökkenhet a teljesítmény .

Mikor kell elkezdődni a vákuum-elősegítésnek?

Ha a motor 10 hüvelyk Hg-on vagy kevesebben jár alapjáraton, elindíthatja a hangolási folyamatot úgy, hogy a kezdeti időzítést legalább 15 BTDC-fokra állítja . Ha az autója automata sebességváltóval van felszerelve, annak sebességbe helyezése még tovább lejjebb húzhatja az elosztó vákuumot.

A vákuum előre gyújtáskimaradása lehetséges?

Amikor megpróbálta hozzáadni a vákuumot ehhez az időzítéshez, a motor gyújtáskimaradásba kezdett, mert túl sok időzítés volt a motorban a részfojtásnál alacsony fordulatszámon . ... A túl sok időzítés a motor túlfeszültségét és gyújtáskimaradást okoz, és ez gyújtásproblémaként tévesen diagnosztizálható.

Eltávolíthatom a vákuumelőleget?

Kösz!! Eltávolíthatod. Meg kell jelölni a lemez helyzetét üresjáratban, és keményforrasztással, JB hegesztéssel vagy más módszerrel kell rögzíteni az előtétlemezt. De nekem úgy hangzik, hogy be kell hangolnia a kapott vákuumelőleg teljes mennyiségét.

Az időzítés előrehaladása magas üresjáratot okoz?

Az elosztó-vákuumból való előrelépés mellett a mechanikus előrelépés 1000-1200 ford./perc fölé rúg, és ez még nagyobb alapjárati fordulatszámot eredményez.

Mi történik a túl sok időzítéssel?

A túl sok időzítés komoly motorkárosodást okozhat , ezért a legjobb tájékozott tunernek lenni. ... Ha a szikra túl későn jelentkezik, a motor lemerül, kevesebb teljesítményt ad, és túlmelegedhet.

Milyen fordulatszámra állítod az időzítést?

Fordítsa meg a motort azon a ponton túl, ahol a mechanikus előretolás teljesen bekapcsolt. (Általában 3000-3500 fordulat/perc megteszi.) Figyelje meg a harmonikus kiegyenlítőn lévő időzítési jelet az időzítő lámpa segítségével. Forgassa el az elosztót, amíg az időzítési jel nullára nem kerül a lámpával.