Miért használjunk kettős kivonatot?

Pontszám: 4,8/5 ( 55 szavazat )

Miért használjunk kettős kivonatot? A kettős hash akkor hasznos, ha egy alkalmazásnak kisebb hash-táblára van szüksége, mivel hatékonyan talál egy szabad helyet . Bár a számítási költségek magasak lehetnek, a dupla hashelés gyorsabban megtalálhatja a következő szabad helyet, mint a lineáris vizsgáló megközelítés.

Mi a kettős hash célja?

A dupla hash egy ütközésfeloldó technika a nyílt címzett hash táblákban. A kettős kivonat azt az ötletet használja, hogy ütközés esetén egy második hash függvényt alkalmazzon a kulcsra . a hash tábla mérete.

Miért jobb a kettős kivonatolás, mint a lineáris szondázás?

A lineáris tesztelés rendelkezik a legjobb gyorsítótár-teljesítménnyel, de szenved a fürtözéstől. A lineáris szondázás további előnye, hogy könnyen kiszámítható. ... A kettős kivonatolásnak gyenge a gyorsítótár teljesítménye, de nincs fürtözés. A kettős kivonatolás több számítási időt igényel, mivel két hash függvényt kell kiszámítani.

Biztonságosabb a kettős kivonatolás?

Nem, a többszörös hash nem kevésbé biztonságos ; a biztonságos jelszóhasználat elengedhetetlen részét képezik. A hash megismétlése megnöveli azt az időt, amely alatt a támadó minden egyes jelszót kipróbálhat a jelöltlistáján. Könnyen növelheti a jelszó megtámadásának idejét órákról évekre.

Okoz-e a dupla hashelés klaszterezést?

Ennek az az oka, hogy egységes kivonatolás esetén minden szonda független, míg dupla hash esetén ez nem így van. Más szavakkal, a kettős hashelés klaszterezést mutat ; annak a valószínűsége, hogy két kulcs ugyanazt az utat fogja követni, 0( I/m) és nem „nulla” (0(1/m!)), mint az f vagy az egységes hash.

Kivonatolás – Dupla kivonatolás

37 kapcsolódó kérdés található

Mi a különbség a kettős hash és az újrakivonat között?

Kettős kivonatolás vagy újrakivonatolás: Másodszor is kivonatolja a kulcsot egy másik hash-függvény használatával, és az eredményt használja lépésméretként . Egy adott kulcsnál a lépésméret állandó marad a szonda során, de a különböző kulcsoknál eltérő. ... A kettős kivonat megköveteli, hogy a hash tábla mérete prímszám legyen.

A kettős hashelés nyílt címzés?

A nyílt címzés minden más formájához hasonlóan a kettős kivonatolás lineárissá válik , ahogy a hash tábla megközelíti a maximális kapacitást. ... Végül szükség lesz egy nagyobb méretre való átdolgozásra, mint minden más nyílt címzési séma esetében.

Mi a legbiztonságosabb hash?

Az SHA-256 algoritmus 256 bites vagy 64 hexadecimális számjegyű hash-értéket ad vissza. ... Bár nem teljesen tökéletes, a jelenlegi kutatások azt mutatják, hogy sokkal biztonságosabb, mint akár az MD5, akár az SHA-1. A teljesítményt tekintve az SHA-256 hash kiszámítása körülbelül 20-30%-kal lassabb, mint az MD5 vagy az SHA-1 hash.

A Bitcoin dupla sha256-ot használ?

Moderálja a címek létrehozását és kezelését, valamint a tranzakciók ellenőrzésére is használható. A Bitcoin dupla SHA-256-ot használ , ami azt jelenti, hogy kétszer alkalmazza a hash függvényeket. Az algoritmus a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) által kifejlesztett SHA-2 (Secure Hash Algorithm 2) változata.

Tudsz Unhash egy hash?

A titkosítás kétirányú funkció; ami titkosítva van, az a megfelelő kulccsal visszafejthető. A kivonatolás azonban egy egyirányú funkció, amely összekeveri az egyszerű szöveget, hogy egyedi üzenetkivonatot hozzon létre. Megfelelően megtervezett algoritmussal nincs mód a kivonatolási folyamat visszafordítására, hogy felfedje az eredeti jelszót.

Milyen technikákkal lehet elkerülni az ütközést?

Az ütközést elkerülhetjük a hash függvény véletlenszerűvé tételével, a láncolási módszerrel és az egységes kivonatozással .

Mi a hátránya a lineáris szondázásnak?

A lineáris tesztelés hátrányai a következők: - A lineáris tesztelés egy „elsődleges klaszterezésnek” nevezett forgatókönyvet okoz, amelyben nagy blokkok vannak elfoglalt cellákból a hash táblán belül . A lineáris szondázás értékei általában csoportosulnak, ami hosszabbá és hosszabbá teszi a próbasorozatot.

Mi történik, ha egy hash-tábla megtelik?

Íme egy megoldás: van egy osztály hash-táblázat, amely a megteléssel foglalkozik. Ezek a következőképpen működnek: amikor a tábla x%-kal megtelik, létrehoz egy új hash táblát, amely (mondjuk) dupla méretű, és az összes adatot áthelyezi az új hash táblába az abban tárolt összes elem újrakivonatával.

Az alábbiak közül melyik adja a kettős kivonatolási technika hash függvényét?

Magyarázat: A kettős kivonatolás egy (h1(k) + i*h2(k))mod m alakú hash függvényt használ, ahol h1 és h2 kiegészítő hash függvények, m pedig a hash tábla mérete. 3. Milyen értéktől függ a szonda sorrendje?

Mi az a többszörös hash?

Az egyik megközelítés a többszörös hash használata, például a d-random [11], amely d független hash-függvények segítségével minden kulcsot d gyűjtőkörhöz hasít, és a kulcsot a legkevésbé terhelt gyűjtőben tárolja. ... A többszörös kivonatolásos megközelítés kiegyensúlyozza a gyűjtőzónákat, és csökkenti a lekért vödör méretét minden egyes kulcskereséshez.

Mi az a hash karakterlánc?

A kivonatolás egy olyan algoritmus, amely rögzített méretű bitkarakterlánc-értéket számít ki egy fájlból . Egy fájl alapvetően adatblokkokat tartalmaz. A kivonatolás ezeket az adatokat sokkal rövidebb, rögzített hosszúságú értékké vagy kulccsá alakítja, amely az eredeti karakterláncot képviseli. ... A hash általában több karakterből álló hexadecimális karakterlánc.

Miért használ a Bitcoin dupla SHA256-ot?

Erre válaszol a wiki. TLDR: a születésnapi támadások megelőzése . A Bitcoin két hash iterációt használ (SHA256^2, azaz "SHA256 függvény négyzet"), és ennek oka a kisebb, de kapcsolódó SHA1 hash elleni részleges támadás.

Mennyire jó az SHA256?

Az SHA-256 az egyik legbiztonságosabb kivonatolási funkció a piacon . Az Egyesült Államok kormánya megköveteli ügynökségeitől, hogy bizonyos érzékeny információkat védjenek az SHA-256 használatával. ... Másodszor, rendkívül valószínűtlen, hogy két üzenet legyen azonos hash értékkel (ezt ütközésnek nevezzük).

Miért használja a Bitcoin az SHA256-ot?

Az SHA-256 hosszú folyamata szükséges a Bitcoin biztonságának megőrzéséhez , biztosítva, hogy a folyamat visszafordítása ne legyen lehetséges. Ha lehetséges lenne a visszafordítás módszere, a támadók saját választásuk szerint módosíthatják a blokklánc tranzakcióit.

Mi a legnehezebben feltörhető hash?

Az alábbi diagram a feltörtnek minősülő hash-eket mutatja. A jelenlegi legerősebb titkosítási algoritmusok az SHA-512 , a RIPEMD-320 és a Whirlpool.

Melyik hash algoritmus a leggyorsabb?

Az SHA-1 a leggyorsabb kivonatolási funkció: ~587,9 ms/1M művelet rövid karakterláncok esetén, és 881,7 ms/1M hosszabb karakterláncok esetén. Az MD5 7,6%-kal lassabb, mint az SHA-1 rövid húrok esetén, és 1,3%-kal hosszabb karakterláncok esetén.

Melyik az erősebb az MD5 vagy az SHA256?

Az MD5 és az SHA256 közötti különbség az, hogy az előbbi kiszámítása kevesebb időt vesz igénybe, mint a későbbi. Az SHA256 a mérete miatt nehezen kezelhető, mint az MD5. Az MD5 128 bites, míg az SHA256 256 bites kimenetet eredményez.

Mi a kettős kivonatolásnál használt hash függvény * 1 pont?

A kettős kivonatolásnál használt hash függvény a következő alakú: h(k,i)=(h1(k)+h2(k)+i)modm .

Milyen tulajdonságai vannak a jó hash függvénynek?

A jó hash függvénynek négy fő jellemzője van: 1) A hash értékét teljes mértékben a kivonatolt adatok határozzák meg. 2) A hash függvény az összes bemeneti adatot felhasználja. 3) A hash függvény "egyenletesen" elosztja az adatokat a lehetséges hash értékek teljes halmazában.

Hogyan történik a hash kulcs kiszámítása?

A moduláris kivonatolásnál a hash függvény egyszerűen h(k) = k mod m néhány m -re (általában a gyűjtők száma). A k érték a kulcsból generált egész számú hash kód. Ha m kettő hatványa (azaz m=2 p ), akkor h(k) csak k legalacsonyabb rendű bitje.