Miért nem működik a numerikus billentyűzet?

Pontszám: 4,6/5 ( 2 szavazat )

Ha a Szám zár

Szám zár
A Num Lock vagy Numeric Lock (⇭) a legtöbb számítógép-billentyűzet numerikus billentyűzetén található billentyű . Ez egy zárbillentyű, mint például a Caps Lock és a Scroll Lock. Állapot (be vagy ki) befolyásolja a numerikus billentyűzet funkcióját, amely általában a fő billentyűzet jobb oldalán található, és általában a billentyűzetbe épített LED-en keresztül jelenik meg.
https://en.wikipedia.org › wiki › Num_Lock

Num Lock – Wikipédia

gomb le van tiltva, a billentyűzet jobb oldalán lévő számbillentyűk nem működnek . Ha a NumLock billentyű engedélyezve van, és a számbillentyűk továbbra sem működnek, megpróbálhatja lenyomva tartani a NumLock billentyűt körülbelül 5 másodpercig, ami néhány felhasználónál megtette a trükköt.

Mi a teendő, ha a billentyűzet nem működik?

Ha a billentyűzet nem működik, próbálkozzon a következő lépésekkel:
 1. Kapcsold ki a számítógépet.
 2. Nyomja meg a bekapcsológombot, majd azonnal nyomja meg ismételten az Esc billentyűt az Indítási menü megnyitásához. ...
 3. Nyomja meg az F10-et a BIOS-beállítások megnyitásához.
 4. Nyomja meg az F5 billentyűt az alapértelmezett beállítások betöltéséhez, majd nyomja meg az F10 billentyűt a módosítások elfogadásához.
 5. Indítsa újra a számítógépet.

Miért nem működik a számbillentyűzet?

Ha a számbillentyűzet nem működik Windows 10 rendszeren, a probléma a NumLock billentyűvel lehet. Alternatív megoldásként, ha azt veszi észre, hogy a numerikus billentyűzet nem működik, próbálja meg alaphelyzetbe állítani a billentyűzet működését a beállítások menüből . A probléma megkerülésének egyszerű módja a képernyőn megjelenő billentyűzet használata.

Hogyan javíthatom meg a numerikus billentyűzetemet?

A numerikus billentyűzet nem működő probléma megoldásának módjai a Windows 10 rendszeren
 1. Indítsa el a számítógépet csökkentett módban.
 2. Vessen egy pillantást a Num lock billentyűre.
 3. Nyomja meg erősen a Num Lock billentyűt.
 4. Kapcsolja be a numerikus billentyűzetet.
 5. Keresse a hardverproblémákat.
 6. Frissítse a billentyűzet illesztőprogramját.
 7. Tiltsa le az Egérbillentyűk funkciót.
 8. Billentyűzet módosítása vagy új billentyűzet hozzáadása.

Hogyan hozhatom elő a képernyő-billentyűzetet?

1 A képernyő-billentyűzet használatához a Vezérlőpulton válassza a Könnyű hozzáférés lehetőséget . 2A megjelenő ablakban kattintson a Könnyű hozzáférési központ hivatkozásra a Könnyű hozzáférési központ ablak megnyitásához. 3 Kattintson a Start On-Screen Keyboard elemre.

A számbillentyűk nem működnek a Windows 10 rendszerben

29 kapcsolódó kérdés található

Lezárhatja véletlenül a billentyűzetet?

Ha a teljes billentyűzete le van zárva, lehetséges, hogy véletlenül bekapcsolta a Filter Keys funkciót . ... A billentyűzet feloldásához ismét le kell nyomva tartani a jobb oldali SHIFT billentyűt 8 másodpercig a szűrőbillentyűk kikapcsolásához, vagy le kell tiltania a szűrőbillentyűket a vezérlőpulton.

Miért nem írja be a billentyűzetem a megfelelő betűket?

A módosítás gyors módja a Shift + Alt billentyűk lenyomása , amely lehetővé teszi a két billentyűzetnyelv közötti váltogatást. De ha ez nem működik, és ugyanazokkal a problémákkal küzd, akkor egy kicsit mélyebbre kell mennie. Nyissa meg a Vezérlőpult > Régió és nyelv menüpontot, és kattintson a „Billentyűzet és nyelvek” fülre.

Hogyan tudom feloldani a billentyűzetemet?

Lezárt billentyűzet javítása
 1. Indítsa újra a számítógépet. ...
 2. Kapcsolja ki a szűrőkulcsokat. ...
 3. Próbálja ki a billentyűzetet egy másik számítógépen. ...
 4. Ha vezeték nélküli billentyűzetet használ, cserélje ki az elemeket. ...
 5. Tisztítsa meg a billentyűzetet. ...
 6. Ellenőrizze, hogy nem sérült-e meg a billentyűzet. ...
 7. Ellenőrizze a billentyűzet csatlakozását. ...
 8. Frissítse vagy telepítse újra az eszközillesztőket.

Miért nem gépel a billentyűzetem, hanem megnyitja a gyorsbillentyűket?

A Windows billentyű lenyomva tartása és bármely más gomb megnyomása parancsikonokat eredményez a menükhöz. Az Ön esetében előfordulhat, hogy a Windows billentyű fizikailag leragadt. Próbálja feloldani a blokkolást mozgatásával vagy megnyomásával.

Hogyan láthatom az összes billentyűparancsot?

Nyomja meg a Ctrl + Alt + ? a billentyűzetén. A billentyűparancsok áttekintése megnyílt.

Mi a virtuális billentyűzet gyorsbillentyűje?

1 Nyomja meg a Win + Ctrl + O billentyűket a képernyő-billentyűzet be- és kikapcsolásához.

Hogyan kapcsolhatom ki a Num Lock funkciót?

A NUM LOCK vagy a SCROLL LOCK be- és kikapcsolása.
 1. Notebook számítógép billentyűzetén, miközben lenyomva tartja az FN billentyűt, nyomja meg a NUM LOCK vagy a SCROLL LOCK gombot a funkció engedélyezéséhez. ...
 2. Asztali számítógép billentyűzetén nyomja meg a NUM LOCK vagy a SCROLL LOCK gombot a funkció engedélyezéséhez, majd nyomja meg újra a funkció letiltásához.

Miért van zárolva a HP billentyűzetem?

Keressen fizikai sérülést a billentyűzeten vagy az egyes billentyűkön. Győződjön meg arról, hogy a billentyűzet tiszta és akadálymentes. Állítsa le, és próbálja meg újraindítani a szokásos módon. Távolítsa el a billentyűzet illesztőprogramjait, és indítsa újra a visszaállításhoz.

Hogyan javíthatom ki a billentyűparancsokat?

Sok felhasználó arról is beszámolt, hogy meg tudták oldani a problémát a Windows + Alt billentyűk egyidejű lenyomásával...
 1. Tiltsa le a Stickey és a Filter billentyűket.
 2. A WindowsInkWorkspace letiltása.
 3. Futtassa a Billentyűzet hibaelhárítót.
 4. Telepítse újra a billentyűzet illesztőprogramját.

Miért, ha megnyomok egy billentyűt a billentyűzetemen?

Előfordulhat, hogy a rendszer billentyűzete véletlenszerű alkalmazásokat nyit meg a billentyűzet bármely gombjának megnyomásakor, ha a billentyűzet-illesztőprogramok elavultak/nem kompatibilisek, és nincs telepítve a megfelelő illesztőprogram. Ezenkívül a különböző könnyű hozzáférési beállítások (például a ragadós kulcsok) is okozhatják a problémát.

Mit csinál az alt?

Az Alt billentyű Alt (ejtsd: /ˈɔːlt/ vagy /ˈʌlt/) a számítógép billentyűzetén a többi lenyomott billentyű funkciójának megváltoztatására (alternatív) használható . Így az Alt billentyű egy módosító billentyű, amelyet a Shift billentyűhöz hasonló módon használnak.

Hol van a szűrő gomb a billentyűzeten?

A FilterKeys gyorsbillentyűje a jobb oldali SHIFT billentyű . A FilterKeys funkció elindításához szükséges billentyűparancs engedélyezéséhez kövesse az alábbi lépéseket: A Vezérlőpulton kattintson duplán a Kisegítő lehetőségek lehetőségre. Kattintson a Billentyűzet fülre, kattintson a Beállítások lehetőségre a FilterKeys szakaszban, majd jelölje be a Parancsikon használata jelölőnégyzetet.

Hogyan tudom feloldani a Windows 10 lefagyását?

1) A billentyűzeten nyomja le együtt a Ctrl+Alt+Delete billentyűket, majd kattintson a Bekapcsológombra . Ha a kurzor nem működik, a Tab billentyű megnyomásával a bekapcsológombra ugorhat, majd az Enter billentyűt a menü megnyitásához. 2) Kattintson az Újraindítás gombra a lefagyott számítógép újraindításához.

Hogyan állíthatom le a billentyűzet szimbólumait számok helyett?

Próbálja ki a számbillentyűt kikapcsolt numlock mellett. Ha ez nem segít, próbálja meg beírni az ALT-4-9 értéket az „1”-hez , az ALT-5-0-t a „2”-hez és így tovább. (tartsa lenyomva az ALT billentyűt a numpad-4 és numpad-9 beírása közben, majd engedje fel az ALT-t). Próbáld meg a SHIFT-ALT-val is.