Miért nehéz megtanulni a mandarint?

Pontszám: 4,3/5 ( 7 szavazat )

A mandarin kínai nyelv több okból is kihívást jelent. ... A mandarin kínai (a legelterjedtebb dialektus) négy tónusú, így egy szót négyféleképpen lehet kiejteni , és minden kiejtésnek más a jelentése. Például a ma szó jelentése lehet „anya”, „ló”, „durva” vagy „szid” – attól függően, hogyan mondod.

Mennyi ideig tart megtanulni a mandarin nyelvet?

Egy átlagos rátermettségű tanulónak mindössze 15 hét kell ahhoz, hogy elérje a 2. szintű spanyol vagy francia nyelvet, de körülbelül 50 hét ahhoz, hogy elérje a kínai nyelv hasonló szintjét. Ha teljesen folyékonyan szeretne beszélni mandarinul, akkor jobb, ha körülbelül 230 hetet szeretne eltölteni, ami körülbelül 4 év .

A mandarint vagy a japánt nehezebb megtanulni?

A kínai nyelvtan általában sokkal könnyebben megtanulható, mint a japán . ... A mandarin kivételével a legtöbb kínai nyelvnek több fonémája és hangja van – például hat-hét hang van a kantoni és nyolc a tajvani nyelvben.

Miért tart ilyen sokáig a mandarin megtanulása?

Ezek különböző nyelvek, de pontosan ugyanazt az írási rendszert használják (néhány kisebb kulturális különbségtől eltekintve), és körülbelül ugyanannyi időt vesz igénybe a tanulás. A mandarin nyelvet szélesebb körben beszélik, mint a kantonit, ezért példánkban ezt használjuk.

Nehéz megtanulni kínaiul?

A kínai nyelvet gyakran a világ egyik legnehezebben elsajátítható nyelvének tekintik , de ez az érzés túlzottan leegyszerűsíti. Mint minden nyelvnek, a kínai tanulásnak is megvannak a maga kihívásai. Nyelvtanulóként a kínai nyelvtanulás kulcsa, hogy ideális tanulási környezetbe kerüljön.

Négy ok, amiért nem nehéz megtanulni a mandarint

30 kapcsolódó kérdés található

Meg lehet tanulni kínaiul 3 hónap alatt?

Megfelelő munkával és hozzáállással három hónap alatt hatalmas előrelépést érhet el a kínai nyelvtanulás terén. És ha az elsődleges cél a mandarin kínai nyelvű beszélgetés, akkor ez mindössze három hónapos tanulással elérhető, még akkor is, ha nulláról indul.

Tudnak a japánok kínaiul olvasni?

És a japánok el tudnak olvasni egy kínai szöveget , de a kínaiaknak, hacsak nem ismerik a kanát (és lehet, hogy még ez sem segít nekik, mert kellene egy kis japán nyelvtani artikuláció is), kétségtelenül nehezebb dolguk lesz...

Hasznos a mandarin tanulása?

Egy nemrégiben készült tanulmány feltárta, hogy a mandarin az Egyesült Királyság diákjai számára a legfontosabb nyelv, amelyet ma megtanulnak tanulni – megelőzve a franciát, a németet és a spanyolt.

Meg lehet tanulni mandarint egy év alatt?

Ha keményen tanulna egy osztályteremben vagy elmélyült környezetben, legalább napi 1-3 órában, akkor valószínűleg egy éven belül középszintű folyékonyságra tesz szert. Különböző emberek eltérő sebességgel tanulnak, ezért ezt nem veheted szigorú szabálynak, de ez egy jó mérőszám, amely segít meghatározni az elvárásaidat.

Meg lehet tanulni egyedül mandarint?

A kínai nyelv önálló tanulása határozottan lehetséges , de ez attól függ, hogy mit értesz „egyedül” alatt. Ha számodra ez azt jelenti, hogy „formális tanár/oktató nélkül”, akkor igen, ez nehezebb, de mégis ésszerű. Ha „egyedül tanulok kínaiul” azt jelenti, hogy „kínai barátok nélkül”, akkor ez nagyon valószínűtlen.

Melyik a legnehezebb nyelv a világon?

Mandarin . Mint már említettük, a mandarin egyöntetűen a világ legnehezebben elsajátítható nyelve! A világon több mint egymilliárd ember beszéli, a nyelv rendkívül nehéz lehet azoknak, akiknek anyanyelve a latin írásrendszert használja.

Melyik nyelvet a legnehezebb megtanulni?

A legnehezebben tanulható nyelvek angolul beszélők számára
 1. Mandarin kínai. Érdekes módon a legnehezebben megtanulható nyelv egyben a legszélesebb körben beszélt anyanyelv a világon. ...
 2. Arab. ...
 3. Fényesít. ...
 4. Orosz. ...
 5. Török. ...
 6. Dán.

A mandarin vagy a japán hasznosabb?

Mivel olyan nagy a verseny az angolul beszélő kínai bennszülöttekkel, nehéz olyan állást találni, ahol csak nyelvtudásért vesz fel. Ezzel szemben a japán nyelvnek kevesebb a kínálata és nagyobb a kereslete – így potenciálisan hasznosabb nyelv .

Tanuljak mandarint vagy kantonit?

A mandarint könnyebb megtanulni Mint fentebb említettük, a mandarin nyelvet könnyebb megtanulni írásban és beszédben egyaránt. A kantoni nyelv nehezebbnek tűnik, mert 6-9 hangja van, amelyek mindegyike mást jelöl (míg a mandarin csak 4 hangot tartalmaz).

Melyik nyelvet a legkönnyebb megtanulni?

5 könnyen megtanulható nyelv
 • Angol. Ez a világ legszélesebb körben beszélt nyelve, ami lehetővé teszi a gyakorlást. ...
 • Spanyol. Erősen befolyásolja a latin és az arab, ahogyan írják, és kevesebb szabálytalanságot tartalmaz, mint más romantikus nyelveken. ...
 • Olasz. ...
 • szuahéli.

Melyik a leghasznosabb nyelvet tanulni?

A legfontosabb tanulandó nyelvek 2021-ben
 1. Mandarin kínai. A világon több mint egymilliárd kínai mandarin beszélővel természetesen vezeti a 2021-ben tanulandó legfontosabb nyelvek listáját. ...
 2. Spanyol. ...
 3. Német. ...
 4. Francia. ...
 5. Arab. ...
 6. Orosz. ...
 7. Portugál. ...
 8. 8. Japán.

Megtanulhatok mandarint 6 hónap alatt?

Tudsz folyékonyan beszélni kínaiul 6 hónap után? Egyszerűen fogalmazva: nem. Nem lehetséges . Az biztos, hogy nagyot léphetsz előre, de a folyékonyság tág fogalom, és minimum egy évre van szükséged ahhoz, hogy közel kerülj a szóbeli folyékony kínai nyelvtudáshoz.

A kínai keményebb, mint a spanyol?

Összetettség és idő. Egyrészt: nehéz mandarinul beszélni. ... Young kijelenti, hogy mandarinul beszélni nemcsak nehezebb, mint spanyolul , de alapvetően más is. A hangszínektől, a szókincstől és a karaktertől kezdve minden rendkívül egyedi a latin nyelvekhez képest, és a tanulási görbe meglehetősen meredek lenne.

2 év alatt folyékonyan beszélsz mandarinul?

Értelmesebb erre a kérdésre a mandarin kínai tanulással eltöltött órák számában válaszolni. Nézzünk meg néhány embert, akik megcsinálták, és mennyi ideig tartott. ... Ezekből a számokból úgy becsülhetjük, hogy körülbelül 1500 – 2000 óra kell ahhoz, hogy a mandarin kínaiul kényelmesen eljussunk.

Milyen előnyei vannak a mandarin nyelvű beszélésnek?

További videók a YouTube-on
 • A mandarin nyelv tanulása könnyebb, mint gondolnád. Nem kell aggódnia az igék miatt! ...
 • Fejlessze művészi készségeit. A kínai szimbólumok és karakterek biztos kezet igényelnek. ...
 • Javítsa agyi teljesítményét. ...
 • Utazz gyönyörű országokba, tudva, hogy tudsz kommunikálni. ...
 • Egyél nagyszerű ételeket.

Meg kell tanulnom a 2020-as mandarin nyelvet?

Csak útlevélre és folyékony kínai nyelvtudásra van szüksége! Tanulmányok kimutatták, hogy egy új nyelv tanulása javíthatja az agy egészségét. Serkentik az agyat, és pozitív hatást hagynak maguk után. Azok az emberek, akik bármilyen életkorban megtanulnak egy új nyelvet, előnyben részesülnek.

Miért olyan népszerű a mandarin?

Az első számú ok az, hogy a mandarin kínai a legszélesebb körben beszélt nyelv a világon . ... Sokkal könnyebb minden fontos kapcsolatokat kialakítani, ha beszélsz mandarinul. Utazás – Kína és Tajvan izgalmas utazási lehetőségeket kínál. Sokkal könnyebb a közlekedés, ha beszélsz mandarinul.

Tud a japán angolul?

Ennek ellenére a tanulmányok becslése szerint a japánok kevesebb mint 30 százaléka beszél angolul bármilyen szinten . Kevesebb mint 8 százalékuk, de alighanem 2 százalékuk beszél folyékonyan angolul.

John Cena tényleg beszél kínaiul?

A részmunkaidős WWE szupersztár , John Cena folyékonyan beszél kínaiul . Pontosabban, John Cena a WWE-nél eltöltött ideje alatt tanult meg mandarin nyelvet, hogy segítsen a cégnek a kínai piacra való betörésben.

Hány kínai karaktert kell folyékonyan beszélni?

Alsó vonal. Ha valóban karakterszámot szeretne, lőjön körülbelül 2000 -re. Ezzel a 2000 karakterrel körülbelül 3500-4000 szót kell megtanulnia. A HSK-tesztek a 4. szint köré teszik az alapvető folyékonyságot, de a 6. szint az, amikor hatékonyan tudja kifejezni magát szóban vagy írásban kínaiul.