Miért történik az uretroplasztika?

Pontszám: 4,9/5 ( 59 szavazat )

Az uretroplasztika a húgycső szűkületének (szűkületének) kezelésére szolgáló műtét . Férfiaknál a húgycső a húgyhólyagból a húgyhólyagból a vizeletet a péniszen keresztül vezeti ki a testből. A hímvesszőn keresztül szállítja a spermát a herékből, az ondóhólyagokból és a prosztatamirigyből is.

Miért van szükség uretroplasztikára?

Mi az a szakaszos uretroplasztika? Azoknál a betegeknél, akiknél a korábbi uretroplasztika sikertelen volt, vagy ha a húgycső és a helyi bőr súlyosan hegesedik, általában szakaszos uretroplasztika javasolt. Itt a heges húgycsövet jellemzően műtéti úton kimetsszük, helyére bukkális vagy bőrgraftot helyeznek.

Mi az uretroplasztika sikerességi aránya?

Az uretroplasztika az arany standard kezelés a betegség végleges korrekciójában, amely eléri a 90%-os sikerarányt.

Mi az a szakaszos uretroplasztika?

BEVEZETÉS. A szakaszos uretroplasztika szájnyálkahártya-grafttal egy sokoldalú és megbízható technika, amely lehetővé teszi a pénisz lichen sclerosusból eredő súlyos húgycsőszűkületekkel, ismétlődő sikertelen húgyplasztikákkal és traumákkal rendelkező betegek számára , hogy az álló helyzetben fiziológiás ürítést folytathassanak.

Mennyi ideig marad bent a katéter uretroplasztika után?

Következtetések: Az urethroplasztika szövődménymentes eseteiben a húgycső katéter a műtét után 8-10 nappal biztonságosan eltávolítható. A VCUG-n történő extravazáció az uretroplasztikák körülbelül 6%-ában fordul elő, és prognosztikai tényező a szűkület kiújulásához és a reoperációhoz.

Középső bulbáris uretroplasztika: hibrid kimetszés és elsődleges anasztomózis technika

29 kapcsolódó kérdés található

Az uretroplasztika nagy műtét?

Három és nyolc óra közötti átlagos műtői idő esetén az uretroplasztika nem tekinthető kisebb műtétnek . A rövidebb ideig tartó beavatkozáson átesett betegek kényelmesen hazatérhetnek még aznap (az uretroplasztikás betegek 20-30%-a).

Mit nem lehet uretroplasztika után tenni?

Amint tudnak enni, járni és ellátni a katéterüket, elhagyhatják a kórházat. Fontos az uretroplasztika utáni tevékenységek korlátozása, amíg a megfelelő gyógyulás meg nem történik. Ez azt jelenti, hogy legalább két hétig tilos nehéz emelést, megerőltető gyakorlatot vagy munkát végezni .

Mi az a 2 szakaszos uretroplasztika?

Kétlépcsős pénisz uretroplasztika Varratot helyeznek a makkba a pénisz nyújtására . A húgycső hosszirányban teljesen kinyílik a ventrális felülete mentén, így proximálisan egy tág, nyitott bélnyílás marad, amelyen keresztül kiürül.

Mi az a második szakaszú uretroplasztika?

Komplex szűkületi betegségben vagy sikertelen hypospadia-javításban szenvedő betegeknél a bukkális nyálkahártyával végzett kétlépcsős uretroplasztika javasolt. A korábbi műtétek utáni súlyos spongiofibrosisos hosszú húgycsőszűkületek, amelyekben nem maradt egészséges szövet, kétlépcsős beavatkozást igényelnek.

Mi az a bukkális uretroplasztika?

A bukkális nyálkahártya graftot (BMG) először Humby írta le 1941-ben a húgycső rekonstrukciója céljából.[1] Ideális húgycső-helyettesítővé vált a könnyű betakarítás, a műtéti kezelési jellemzők, a szőrtelenség, a nedves környezetben való kompatibilitás, valamint a korai növekedés és a graft túlélése miatt.

Hogyan gyógyítható tartósan a húgycső szűkület?

Legtöbbször ez egy végleges gyógymód. Az uretroplasztikát a húgycső szűkülettel és hegszövettel rendelkező részének eltávolításával végezzük. Ha hosszú szűkületről van szó, új szöveteket is hozzáadhatunk, például szájból származó graftot (bukkális nyálkahártya graft) vagy bőrlebenyet a húgycső átformálására.

Mennyi idő alatt gyógyul meg az uretroplasztika?

Helyreállítási irányelvek az uretroplasztikához. A legtöbb beteg meglehetősen gyorsan felépül az eljárás után, de a műtétből eredő duzzanat hetekig is eltarthat, amíg javul. Általában ajánlatos a tevékenységet az alapvető szükségletekre korlátozni, amíg a pénisz drént (katétert) el nem távolítják. A fájdalomnak javulnia kell a műtét utáni első héten.

Okozhat-e merevedési zavart az uretroplasztika?

Következtetés: Maga az uretroplasztika káros hatása az erekciós funkcióra korlátozott , mivel a húgycső rekonstrukcióját követően több beteg gyógyul meg az erekciós funkciótól. Az elülső uretroplasztika esetében a bulbar anasztomózis valamivel magasabb ED előfordulási gyakoriságot okozhat, mint más műtétek.

Fájdalmas az uretrotómia?

Az urethrotómiát általában általános érzéstelenítés alatt végzik el, ami azt jelenti, hogy a műtét ideje alatt elalszik, és nem fog fájdalmat érezni az eljárás során . A művelet általában kevesebb, mint fél órát vesz igénybe.

Mit kell kerülni a húgycső szűkületében?

Kerülje el a húgycső és a medence sérülését. Kerülje a nemi úton terjedő fertőzéseket . A gonorrhoea egykor a szűkületek leggyakoribb oka volt. Az antibiotikumok segítettek ennek megelőzésében.

Mi történik, ha az uretroplasztika sikertelen?

Az uretroplasztia elégtelenségében szenvedő betegeknél jellemzően kevesebb egészséges szövetük van a rekonstrukcióhoz, és sűrűbb, kiterjedtebb hegesedés is előfordulhat . Lehetséges, hogy a környező szöveteket már felhasználták, és a pénisz vérellátása megváltozott.

Honnan tudhatod, hogy szűk a húgycső?

A húgycső szűkületének jelei és tünetei a következők:
  1. Csökkent vizeletáramlás.
  2. A hólyag hiányos ürítése.
  3. A vizelet patak permetezése.
  4. Vizelési nehézség, erőlködés vagy fájdalom vizelés közben.
  5. Fokozott vizelési inger vagy gyakoribb vizelés.
  6. Húgyúti fertőzés.

Mi az a perineális uretrosztómia?

A perineális uretrosztómia olyan sebészeti eljárás, amelyet férfiakon végeznek, hogy a perineum bőrén bemetszéssel állandó nyílást hozzon létre a húgycsőben . A perineum a herezacskó és a végbélnyílás közötti bőrterület.

Mi a CPT kód a 2,5 cm-es hypospadia második stádiumú uretroplasztikája esetén?

A proximális és a perinealis hypospadia ritkábban fordul elő, és gyakran súlyos ventrális péniszgörbülettel jár, abnormális herezacskófejlődéssel vagy anélkül, és a korrekcióhoz műtéti stádium (2 szakaszos javítás) szükséges. 54308 Uretroplasztika a hypospadia második szakaszában (beleértve a vizelet eltérítését is); kevesebb, mint 3 cm.

Mennyi idő alatt oldódnak fel az öltések az uretroplasztika után?

Minden öltés magától feloldódik. A bemetszést általában lilás bőrragasztó borítja, amely 1-2 hét múlva magától leválik.

Mennyibe kerül az uretroplasztika?

A medián (interkvartilis tartomány) számított költség 7321 USD (5677–10 000 USD) volt. A többszörös társbetegségben szenvedő betegek extrém költségekkel jártak [OR 1,56, 95%-os konfidencia intervallum (CI) 1,19-2,04, P = . 02], összehasonlítva a társbetegségben nem szenvedő betegekkel.

Mi a különbség az uretrotómia és az uretroplasztika között?

Az uretrotómia egy minimálisan invazív technika , amelynek során a beszűkült terület fokozatosan kiszélesedik a hegszövet uretroszkópra szerelt acélpengével történő levágásával. Az uretroplasztika egy invazívabb műtét a beszűkült terület helyreállítására.

A húgycső szűkületei rosszabbodnak?

A húgycsőből való vérzés azt jelenti, hogy a heg elszakadt, és a szűkület hamarosan kiújul, ami a szűkület hosszának és sűrűségének romlását eredményezi. Összességében a hosszú távú siker gyenge, és az ismétlődések aránya magas. Amint az intervallum tágítás megszűnik, a szűkület megismétlődik.

Hogyan kezeljük a húgycső szűkületét otthon?

A Clematis egy homeopátiás kezelés, amely enyhítheti a húgycsőszűkületekkel kapcsolatos tünetek egy részét. Segíthet javítani a vizelet áramlását. A klematisz segíthet a húgycsőnek abban, hogy megfelelő vizeletáramlást biztosítson a hólyagban.

Mennyire súlyos a húgycső szűkület?

Ha nem kezelik, a húgycső szűkület súlyos problémákat okozhat, beleértve a húgyhólyag- és vesekárosodást, a vizelet áramlásának akadályozása által okozott fertőzéseket, valamint a férfiaknál a rossz magömlést és a meddőséget .