Miért alkalmazzák az mcq-t a többlépcsős tömörítés közhűtéssel?

Pontszám: 4,9/5 ( 65 szavazat )

Miért alkalmazzák a többlépcsős kompressziót közhűtéssel? Magyarázat: Ezen okok miatt többlépcsős tömörítést kell alkalmaznunk köztes hűtéssel. Magyarázat: Itt p1 az elpárologtató nyomása, p2 pedig a kondenzátor nyomása . Magyarázat: Ezek a halogénezett szénhidrogének egy csoportja.

Miért használják a többlépcsős tömörítést az McQ-ban?

Miért használnak többlépcsős tömörítést? a) A COP javítása Magyarázat: A hűtőközegnek a telített folyékony halmazállapothoz nagyon közel történő kiterjesztésével a hűtőhatás javítható . És ha a hűtőközeget nagyon közel sűrítik a telített gőzvonalhoz több lépcsőben történő kompresszió alkalmazásával, az általános munka csökkenthető.

Ha többlépcsős kompresszióban vízes közhűtést alkalmaznak, akkor Mcq?

A vizes közhűtés csökkenti az alacsony nyomású kompressziónál elvégzendő munkát . Magyarázat: A vizes közhűtés csökkenti a nagynyomású kompressziós munkavégzést.

Mi a funkciója az intercoolernek többfokozatú Mcq ciklusban?

A két- vagy többfokozatú légkompresszorban mindig egy intercooler van elhelyezve az alacsony nyomású (LP) és a nagynyomású (HP) hengerek között. Az intercooler célja , hogy csökkentse a kompresszorra fordított munkamennyiséget, hogy ugyanazt a nyomást érje el, mint amit egyetlen kompresszor is elérhet.

Mire jó a többlépcsős kompresszió a hűtőrendszerben?

A többlépcsős kompresszió előnyei a következők: 4) A kondenzáció során a hőelvonás csökken , így a kondenzátor mérete is csökken. 5) A kompresszor térfogati hatékonysága növekszik a csökkentett nyomásarány miatt az egyes fokozatokban. 6) A kompresszió végén a hőmérséklet alacsonyabb lenne.

Többfokozatú kompresszor 1

31 kapcsolódó kérdés található

Miért van szükség többlépcsős tömörítésre?

Hőmérsékletszabályozás szükségessége: A többfokozatú kompresszorok szabályozhatják a levegő hőmérsékletét . Mivel az egyes kamrák között áthaladó levegőt lehűtik, a kimenő levegő hőmérséklete alacsonyabb. Ha a hő károsíthatja vagy csökkentheti a levegővel működő berendezésének hatékonyságát, válasszon többfokozatú kompresszort.

Melyek a többlépcsős tömörítés előnyei az egyfokozatú tömörítéssel szemben?

A többfokozatú kompresszor előnyei az egyfokozatú kompresszorral szemben. - A folyadék nagyon nagy nyomásra összenyomható. - Az intercooler hatékonyabb, mint a hengerfal hűtése egyfokozatú kompresszorban. - A nyomásviszony minden fokozatonként csökken, és ez csökkenti a szivárgási veszteséget.

Mi a funkciója az Mcq intercoolernek?

Magyarázat: Az intercooler egy hőcserélő, amely hőt von el a kompresszorból . Magyarázat: Az Inter-hűtő csökkenti a kompresszorból származó nem kívánt hőt, és növelheti a térfogati hatékonyságot. Magyarázat: Az intercooler használatával csökken a levegő beszívása, és ezáltal csökken az üzemanyag kopogása.

Miért történik az intercooling?

A közbenső hűtés a túltöltés okozta felmelegedés kompenzálására szolgáló módszer , amely a féladiabatikus kompressziós folyamat természetes mellékterméke. A megnövekedett légnyomás túlzottan forró szívótöltetet eredményezhet, ami jelentősen csökkenti a feltöltési teljesítménynövekedést a sűrűség csökkenése miatt.

A többlépcsős kompressziót közhűtéssel alkalmazzák?

12. Miért alkalmazzák a többlépcsős kompressziót közhűtéssel? Magyarázat: Ezen okok miatt többlépcsős tömörítést kell alkalmaznunk köztes hűtéssel. Magyarázat: Itt p1 az elpárologtató nyomása, p2 pedig a kondenzátor nyomása.

Az alábbiak közül melyik a legjobb fagyálló megoldás?

Javítsa motorja teljesítményét legjobb fagyálló hűtőfolyadékainkkal
  • Evans nagy teljesítményű vízmentes motorhűtőfolyadék. Vízmentes hűtőfolyadék, amely meghosszabbítja a motor élettartamát és csökkenti a korróziót. ...
  • MaxLife Valvoline univerzális fagyálló/hűtőfolyadék. ...
  • Star Brite Star-Cool prémium szintetikus motor hűtőfolyadék.

Mi történik, ha vízhűtést alkalmaznak többlépcsős kompresszióban?

A légkompresszorokban általában vízhűtést alkalmaznak. A köztes hűtés nemcsak a munkaráfordítást csökkenti, hanem a kompresszor kimeneti hőmérsékletét is, ami jobb kenést és hosszabb kompresszor élettartamot eredményez .

Ha a legkisebb lyuk mérete nagyobb, mint a legnagyobb tengely mérete, akkor az?

Magyarázat: Ha a legkisebb lyuk mérete nagyobb, mint a legnagyobb tengely mérete, akkor ez hézagillesztés . Magyarázat: A minimális hézag a legkisebb furat mérete és a legnagyobb tengely mérete közötti különbség.

Melyik fúvókát használják Mcq rakétahajtóműben?

Magyarázat: A nagyolvasztókban használt fúvókákat fúvókáknak nevezik. Magyarázat: Ha M<1, akkor szubszonikus áramlásról van szó. Magyarázat: A rakétákban a levegő először a konvergens szakaszból áramlik, majd a széttartó szakaszból.

Mi a feladata az utóhűtőnek?

Az utóhűtő egy mechanikus hőcserélő, amelyet arra terveztek , hogy eltávolítsa a kompressziós hőt a sűrített levegő áramlásából, és előkészítse a levegőt, hogy az bejusson a szárítóba, és/ vagy levegővel működő berendezésekben használható.

Az alábbiak közül melyik nem előnye a vízhűtésnek, ha többlépcsős kompresszióban használják?

Az alábbiak közül melyik nem előnye az intercoolerrel végzett összetett gőzsűrítésnek? Magyarázat: Az intercoolerrel végzett összetett gőzsűrítés egyik előnye, hogy egyenletesebb nyomatékot ad, ezért kisebb méretű lendkerékre van szükség.

A nagyobb intercooler növeli a turbó késleltetését?

Meg kell azonban jegyezni, hogy a túl nagy intercooler valójában több kárt okozhat, mint hasznot. Ha rendkívül masszív köztes hűtője van, akkor nagyobb késést okoz a turbófeltöltőben, és nagyobb légellenállást okoz az egész rendszerben.

Miért használnak intercoolert a gázturbinákban?

A közbenső hűtők hozzáadása a gázturbinás ciklusokhoz csökkenti a kompressziós munkát , és ezt úgy érik el, hogy a kompressziós folyamatokat két vagy több szakaszra osztják, és az egyes szakaszokból kilépő levegőt/gázt a közbenső hűtő/hőcserélő hűti le a minimális ciklushőmérsékletre. .

Mi van az intercooler belsejében?

Az intercooler egy hőcserélő, amely a motor szuper- vagy turbófeltöltője és a szívócsonk közé van szerelve. Feladata a töltőlevegő hőjének felvétele és elvezetése annak érdekében, hogy a motort a lehető leghűvösebb és legsűrűbb levegővel láthassa el. Kétféle intercooler létezik, levegő-levegő és víz-levegő.

Hogyan alakul ki az OTEC?

Az óceáni hőenergia-átalakítás (OTEC) olyan folyamat vagy technológia, amely az óceán felszíni vizei és a mélytengeri vizek közötti hőmérsékleti különbségek (termikus gradiensek) hasznosításával energiát állít elő . A napból származó energia felmelegíti az óceán felszíni vizét.

Mi a fő célja a kompresszoros intercooler használatának?

Az intercoolerek funkciói A légkompresszor intercooler fő funkciója a levegő lehűtése, mielőtt az a kompresszió következő szakaszába lépne . A hideg levegő nagyobb sűrűsége megkönnyíti a tömörítést, mint a forró levegő. Ideális esetben a levegőnek a lehető legközelebb kell lennie a környezeti levegő hőmérsékletéhez.

Melyik a legkedveltebb SI-motorok üzemanyaga?

A motorok legelőnyösebb üzemanyaga a paraffin, az SI motoroknál pedig az aromás .

Miért részesítik előnyben a többfokozatú kompresszort az egyfokozatúval szemben?

A többfokozatú kompresszor előnyei az egyfokozatú kompresszorral szemben. A folyadék nagyon nagy nyomásra összenyomható . Az intercooler hatékonyabb, mint a hengerfal hűtése egyfokozatú kompresszorban. ... Adott nyomásviszony mellett a többlépcsős elrendezés javítja a térfogati hatékonyságot.

Mit értesz többlépcsős tömörítés alatt?

TÖBBFOKOZATÚ KOMPRESSZIÓ: A többfokozatú sűrítés egyszerűen levegő vagy gáz sűrítése két vagy több hengerben, egyetlen hengeres kompresszor helyett . ... Izoterm kompressziós és expanziós folyamatnál a kompressziós veszteség megegyezik a kompressziós munkával, és nincs szükség intercoolerre.

Mi a különbség az egyfokozatú és a többfokozatú szivattyú között?

A többfokozatú szivattyúk olyan centrifugális szivattyúk, amelyekben a folyadék több sorba kapcsolt járókeréken keresztül áramlik. Ez az egyfokozatú szivattyúval szemben, amelynek csak egy járókereke van. Minél több fokozata van a szivattyúnak, annál nagyobb a végső nyomónyomás.