Miért egyoldalú az aszteroida hyalosis?

Pontszám: 4,3/5 ( 22 szavazat )

Az aszteroida hyalosis egyoldalú előfordulását különféle tényezők – például lokális gyulladás, retina pigment epiteliális degeneráció, lokális pH-változások, üvegtest kollagén degenerációja, és legfőképpen a retina vaszkuláris permeabilitásának megnövekedése, ami megváltoztatja a kalcium és a lipid szintjét – hozzájárulása feltételezheti.

Az aszteroida hyalosis egyoldalú?

ábraAszteroida hialózis. Az aszteroida hyalosis egy gyakori degeneratív, gyakran egyoldalú állapot , amelyben a kalcium-pirofoszfát opacitás felhalmozódik az üvegtestben.

Az aszteroida hyalosis egyoldalú vagy kétoldalú?

Az aszteroida hyalosis egy életkorral összefüggő, ismeretlen etiológiájú üvegtest-degeneráció, amelyet általában egyoldalúnak írnak le. Jellemzője a kalcium-szappanok aggregációja az üvegtestben.

Miért nem vizuálisan jelentős az aszteroida hyalosis?

Az aszteroidatestek hidroxilapatitból állnak, amely viszont kalciumból és foszfátokból vagy foszfolipidekből áll. Míg az aszteroida hyalosis általában nem befolyásolja súlyosan a látást , a lebegő homályosságok meglehetősen bosszantóak lehetnek, és jelentősen megzavarhatják a retina vizualizálását és tesztelését.

Progresszív az aszteroida hyalosis?

Cél: Az aszteroida hyalosis (AH) egy degeneratív üvegtesti betegség, amely akut látásromlást okozhat progresszív hátsó üvegtesti leválás (PVD) hátterében, amely pars plana vitrectomiával (PPV) visszafordítható.

Kisbolygóhialózis

34 kapcsolódó kérdés található

Az aszteroida hyalosis rossz?

Az aszteroida hyalosis jóindulatú és nem okoz szövődményeket . Egyes esetekben azonban sűrű AH alakulhat ki, és zavaró lebegéseket okozhat, amelyek vitrectomiát igényelhetnek.

Elmúlik az aszteroida hyalosis?

Hogyan kezeljük az aszteroida hialózist. A legtöbb esetben nincs szükség kezelésre az aszteroida hyalosis miatt. Ha azonban elkezdi befolyásolni a látását, a sebész eltávolíthatja az üvegtestet a szeméből, és kicserélheti. Ez megszabadul a lerakódásoktól, és visszaállítja a látást a normális állapotba.

Hogyan kezelik a Hyalosis aszteroidát?

Hogyan kezelik? Az AH általában nem igényel kezelést . Ha azonban elkezdi befolyásolni a látását, vagy ha olyan alapbetegsége van, amely miatt a szeme sérülékenyebbé válik, mint például a diabéteszes retinopátia, az üvegtest sebészeti úton eltávolítható és pótolható.

Hogyan lehet megkülönböztetni a Synchysis Scintillans és a Hyalosis aszteroida között?

A Synchysis scintillanokat meg kell különböztetni az aszteroida hyalosistól, mindkettő ritka állapot, amelyet az üvegtestben lebegő homályosság jellemez. Az aszteroida hialózist kisméretű, sárgásfehér, gömb alakú, lipidekből, kalciumból és foszforból álló opacitások jellemzik.

Mi az a Schisis?

Mi a retinoschisis? Retinoschisis akkor fordul elő, amikor a retina két fő rétege között elválás (schisis) alakul ki, amely hólyagszerű kiemelkedést hoz létre, amely összetéveszthető egy valódi retinaleválással.

Miből készül a Hyalosis aszteroida?

Az aszteroidahialózis (AH) egy degeneratív szembetegség, amelyet aszteroidatestek vagy kalcium-zsírgömbök jelenléte jellemez a szem üvegtestében. Az aszteroidatestek kémiailag kalcium-pirofoszfátokból és foszfolipidekből állnak.

Mi a szem szinerézise?

Üveges szinerézis: Az üvegtest egy zselészerű anyag, amely természetesen jelen van a szemünkben . Ahogy öregszünk, az üvegtest elkezd megváltozni (szinerézis), és elhúzódik a retinától. Jellemzően ez úszók kialakulásához vezet, amelyek fekete foltként/lebegőként jelennek meg központi látásunkban.

Miért végeznek vitrectomiát?

A vitrectomia egyfajta szemműtét a retina és az üvegtest különböző problémáinak kezelésére . A műtét során a sebész eltávolítja az üvegtestet, és egy másik oldattal helyettesíti. Az üvegtest egy gélszerű anyag, amely kitölti a szem középső részét.

Mi az a Coat-kór?

A Coats-betegséget először 1908-ban írták le, és egy ritka rendellenesség, amelyet a retinában lévő erek rendellenes fejlődése jellemez . A retina egy idegekben gazdag szövet, amely a szem hátsó részét borítja, amely fényképet továbbít az agyba, amely lehetővé teszi az ember számára, hogy lásson.

Mi az a PVD-szem?

Posterior üvegtesti leválás (PVD) akkor következik be, amikor a szemgolyót kitöltő gél elválik a retinától. Ez az öregedés természetes, normális velejárója. A PVD lebegéseket vagy villanásokat okozhat a szemében, amelyek általában idővel kevésbé észrevehetők. Az állapot nem fájdalmas, és önmagában nem okoz látásvesztést.

Mi az a subhyaloid vérzés?

A SUBHYALOID vérzés olyan intraokuláris vérgyűjtemény, amely egy saját maga által létrehozott, korábban nem létező térben marad , általában az üvegtest hátsó határrétege és a retina között.

Mi okozza az üvegtest cseppfolyósodását?

Az életkorral összefüggő üvegtest cseppfolyósodásának okai nem ismertek , bár feltételezték, hogy fény, oxidatív károsodás vagy fokozott proteolitikus aktivitás lehet felelős. Számos tanulmány kimutatta, hogy a fokozott napsugárzás nem jár együtt a nukleáris szürkehályog fokozott kockázatával.

Mi az a rhegmatogén retinaleválás?

A rhegmatogén retinaleválás a retinaleválás leggyakoribb típusa . Ez akkor fordulhat elő, ha a retinájában kisebb szakadás vagy törés van. Ha a retinája szakad vagy eltörik, a szem közepén lévő gélszerű folyadék (úgynevezett üvegtest) a retina mögé kerülhet.

Mi az a Weiss-gyűrű a szemen?

A Weiss-gyűrű egyfajta „úszó”. Ezek olyan törmelékdarabok, amelyek a szem üvegtestében lebegnek , ami egy gélszerű anyag, amely a szemgolyó belsejében helyezkedik el - a lencse és a retina között.

Láthatják a betegek a Hyalosis aszteroidát?

A legtöbb aszteroida hyalosisban szenvedő betegnek nincsenek tünetei ! Így van, a legtöbb ilyen betegségben szenvedő beteg nem tudja megmondani, hogy van ilyen állapota. Az aszteroidatestek általában nem befolyásolják a páciens látását. Ritka esetekben egyes betegek homályos látásról és/vagy lebegésről panaszkodnak.

Mi okozza a Pingueculát?

A pingueculát a kötőhártya szövetében bekövetkező változások okozzák. Ezeket a változásokat a napsugárzás, a por és a szél okozta irritációhoz kötik, és az életkor előrehaladtával egyre gyakoribbak. Ezek a dudorok vagy növedékek fehérje, zsír vagy kalcium kombinációját vagy a három kombinációját tartalmazhatják.

Hogy hívják a kalciumot a szemben?

Az asteroides hyalosis nevű állapotban kalciumlerakódások találhatók az üvegtestben, a szemet kitöltő gélben.

Mi a mindkét szem nukleáris szklerózisa?

A nukleáris szklerózis a szemlencse központi részének, az úgynevezett magnak elhomályosulását, megkeményedését és sárgulását jelenti . A nukleáris szklerózis nagyon gyakori az emberekben. Kutyákban, macskákban és lovakban is előfordulhat. Általában idősebb embereknél alakul ki.

Mi a presbyopia a szemben?

A presbyopia a szem azon képességének fokozatos elvesztése, hogy a közeli tárgyakra fókuszáljon . Ez az öregedés természetes, gyakran bosszantó velejárója. A presbyopia általában a 40-es évek elején vagy közepén válik észrevehetővé, és körülbelül 65 éves korig tovább romlik.

Mi a szem pszeudophakiája?

A Pseudophakia latin szó hamis lencsét jelent . Ezt a kifejezést műlencse szembehelyezése után használjuk. Más néven intraokuláris IOL, lencseimplantátum vagy „hamis szemlencse”, ez az eljárás jelentősen javíthatja a látást a szürkehályog eltávolítása és új lencse cseréje után.