Miért rossz a szinkron?

Pontszám: 4,2/5 ( 30 szavazat )

Az elsődleges kifogás a szinkronnal kapcsolatban, függetlenül a szinkronizált nyelvtől, az, hogy a szinkronszínészek gyakran vadul túltesznek, amit megtapasztalni borzasztó lehet, különösen, ha nem vagy hozzászokva. Az érvelés szerint a szinkron sokkal jobban elvonhatja sok ember figyelmét a filmes élményről, mint a feliratozás.

Miért rossz az anime szinkronizálása?

A fő ok, amiért a legtöbb ember utálja a szinkronizált animéket, az az, hogy a szinkronszínészek szemetek . Az anime feliratozása közben a legtöbb hang úgy hangzik, mintha a karakter így szólna. ... Nincs olyan karakter a hangjukban, amely elhitetné velünk az általuk ábrázolt karaktereket.

Miért jobb a felirat, mint a szinkron?

A feliratozás lehetővé teszi a nézők számára, hogy meghallgassák az emberek kommunikációját, hiteles hangokat. A szinkronizálás ugyanannak a videónak egy másik verzióját adja. Lehet, hogy az üzenet ugyanaz, de a non-verbális kommunikáció egy része elvész.

Milyen a jó szinkron?

Meglehetősen egyszerűen hangzik, de a jó szinkronnak mindig úgy kell kinéznie, mintha a tartalom a néző által hallott nyelven lett volna rögzítve. Ennek érdekében a mondat hosszának és a felhasznált szótagok számának időzítése kiemelkedően fontos, hogy a párbeszéd illeszkedjen a képernyőn megjelenő ajakmozgásokhoz.

Mik a szinkron előnyei és hátrányai?

További előny, hogy a nézők ismerősnek élhetik meg a szinkronizált műsorokat, mert saját nyelvüket hallják. Hátránya, hogy nem hallható az eredeti színészek hangja, és a nézők természetellenességet tapasztalhatnak, ha az ajak szinkronja nem megfelelő.

A 10 legjobb mulatságosan rossz anime szinkron

35 kapcsolódó kérdés található

Rossz az animét nézni?

Az animék megtekintése nem ártalmas vagy veszélyes a gyermekek számára , ha azt mértékkel teszik. A tartalom és a rá fordított idő szülői felügyelete révén az anime fokozza a kreativitást. Ártalmatlan szórakozási formaként működik, sőt tanulásra is ösztönzi a gyerekeket.

A Naruto angol szinkron jó?

Igaz, de a szinkron nagyon jó , és természetesen jól összehasonlítható vágatlan állapotban is. Ez a lista elvesztette a hitelességét számomra, amikor a Narutót jobb szinkronnal jelölte. Naruto szinkronhangja borzasztó, ezért váltottam subra.

Mi volt az első szinkronizált anime?

Hivatalosan az első angol szinkronizált anime a Tetsujin 28-go, más néven The Gigantor . A filmet először Japánban vetítették, 1963 októberében a Fuji Television. A szinkronizált változatot csak a következő évben mutatták be először az Egyesült Államokban.

Hány angol szinkronizált anime van?

Itt van egy lista az összes CR-en angolul szinkronizált animéről. Jelenleg több mint 200 különböző sorozat létezik.

Az amerikaiak tudnak animét csinálni?

Igen! Az anime egyszerűen japán szó az animációra. A nyugati világban azonban az animét úgy tekintik, mint egy sajátos stílusú animációt, amelyet Japánban hoztak létre. ... Szóval mindenesetre lehetséges, hogy az Anime lehet amerikai!

Ki készítette az animét?

A japán animáció legkorábbi példái 1917-ig nyúlnak vissza. A ma ismert anime művészeti stílus meghatározó jellemzői először az 1960-as években Oszamu Tezuka munkái révén tűntek fel.

Naruto Japánban van?

A Naruto (ナルト) egy japán anime sorozat, amelyet Masashi Kishimoto készített, írt és illusztrált. A műsort Japánban 2002. október 3-tól 2007. február 8-ig vetítették.

Melyik a legjobb Naruto?

Azok a rajongók, akik szeretik a nagyobb téteket és a kavargó történetet, egyértelműen Naruto Shippuden a járható út. Masashi Kishimoto gondoskodott arról, hogy a sztori második részében jócskán megemelje a tétet.

Van Boruto angolul?

A hivatalos angol szinkron már nagyon régen elkezdődött, az Animelab pedig kiadta Boruto angol szinkronos epizódjait a 106-tól a 119-ig . Most hétvégén Boruto angol szinkronját nézhetik a rajongók, ugyanis 204 epizód van az Animelabon.

Indiában betiltották az animéket?

Bár a gyermekek ábrázolása illegális a világ nagy részén és Indiában, az alkotmány védi a 39. cikk és a POSCO törvény értelmében.

Mik az animék veszélyei?

Harmadszor, sok erőszakos, véres és pornográf jelenet van a japán animékben, amelyek negatív hatással vannak a fiatalok testi és szellemi fejlődésére. Sok anime történet negatív témájú, beleértve a gyűlöletet, fájdalmat, féltékenységet, haragot, szomorúságot, néhány képet , sőt még a szexuális zaklatást és a meztelenséget is.

Az anime rossz a 11 éveseknek?

Ha nem ismeri az animét, akkor azt a benyomást keltheti, hogy hangos, fényes, merész japán rajzfilmek nagy szemű karakterekkel és felnőtt történetekkel. Bár néhány anime ilyen, nagy része nem csak a gyerekeknek megfelelő, hanem a gyerekek számára is előnyös.

Hány éves Naruto?

Naruto Uzumaki október 10-én született. A műsor egy részében 12 és 13 év közötti , míg a második részben 15 és 17 év közötti. Ami a magasságot illeti, körülbelül 146 centiméter (4'9") az első részben, és körülbelül 166 centiméterre (5'6") nő a második részben.

Kihagyhatom Narutót és elmehetek Shippudenbe?

A Naruto első részét nem igazán kell megnézni a Shippuden rész előtt, de bátran ajánlom, hogy nézd meg . Több oka is van annak, hogy miért érdemes megnézni az első részt (vagy legalább elolvasni a mangát):

Le tudja győzni Boruto Narutót?

Végül Naruto, Sasuke és Boruto legyőzte Momoshikinek sikerült megmentenie az életét azáltal, hogy beágyazott egy karmát Borutóba. ... Annak ellenére, hogy Boruto teste nincs teljesen Otsutsukifikálva, Momoshiki Otsutsuki Kurama segítsége nélkül sokkal erősebb marad Narutónál.

Ki vette feleségül Borutót?

A BoruSara pár (ボルサラ BoruSara) a Boruto Uzumaki és Sarada Uchiha közötti romantikus kapcsolatra utaló kifejezés. BoruSara a Next Generation legnépszerűbb párja.

Mi Shikamaru IQ-ja?

Lusta hajlamaival ellentétben Shikamaru rendkívül intelligens; tanára, Asuma Sarutobi megállapította, hogy Shikamaru IQ-ja 200 felett van .

Melyik a leghosszabb anime?

Az azonos nevű mangából átdolgozott Sazae-san messze minden idők leghosszabb ideig futó animesorozata, a mai napig több mint 2500 epizóddal.

Melyik a legrégebbi anime valaha?

Mi ez? A Namakura Gatana a legrégebbi létező anime-rövidfilm, amely 1917-ből származik. A filmet elveszettnek tartották, amíg 2008-ban felfedezték. Az unalmas kard egyike annak a három műnek, amelyet a japán animációs filmek előfutáraként tartanak számon, és ez az egyetlen, amely még mindig létezik.