Miért krémes réteg az obc-ben?

Pontszám: 5/5 ( 17 szavazat )

Egyéb A Backward osztályú krémes réteg az OBC kategóriája, az ebbe tartozó emberek jobb helyzetben vannak, vagy gazdagabbak . Sokkal jobbak, mint az OBC kategóriába tartozó többi ember. A krémes réteg OBC jobban képzett. A krémes rétegű OBC éves bevétele meghaladja az évi 8 milliót.

Ki jön a krémes réteg alá az OBC-ben?

Jelenleg a kormányzati állások és a felsőoktatási intézményekben lévő helyek 27%-a az OBC-k számára van fenntartva; a 8 millió ₹ feletti éves családi jövedelemmel rendelkezők azonban „krémes rétegnek” minősülnek, és kizárják ezeket a juttatásokat.

Van krémes réteg az OBC-ben?

A „krémes réteg” besorolást 2018. szeptember 30-ig csak az OBC-kre vonatkoztatták, de mára a Scheduled Castes és a Scheduled Tribes esetében is alkalmazzák, elhangzott, hogy nem gazdasági alapon, hanem az érinthetetlenségen vagy az elmaradottságon alapul.

Az OBC krémes réteg egyenlő az általánossal?

Azok a jelöltek, akik az OBC krémes rétegébe tartoznak (a szülők éves jövedelme több mint 8 millió forint) , általános kategóriájú tanulónak minősülnek . Nincsenek fenntartásaik a kormányzati intézményekben.

Az OBC krémes réteg kap IIT-foglalást?

Jogosult vagyok foglalásra az OBC kategóriában a JEE (Advanced) 2020-ban? VÁLASZ: NEM. Az OBC krémes rétegébe tartozó jelöltek NEM jogosultak előjegyzésre . Az ilyen jelölteket az általános (GEN), azaz a fenntartás nélküli kategóriába tartozóként kell kezelni.

Az OBC nem krémes rétegre vonatkozó szabályok és magyarázatok | Izrael Jebasingh

42 kapcsolódó kérdés található

Mi az az OBC NCL kategória?

A krémes réteg az Egyéb elmaradott osztályok (OBC) gazdagabb és jobban képzett tagjaira használt kifejezés, akik nem jogosultak a kormány által támogatott oktatási és szakmai juttatási programokra . Ebben az esetben a család éves jövedelme kevesebb, mint Rs. 6 millió.

Milyen előnyei vannak az OBC nem krémes rétegnek?

A nem krémes OBC kategóriába tartozó személy minden előnyben részesül, és a versenyvizsgákon is megkapja a kor ellazulását . Ha valaki a nem krémes OBC kategória kategóriájába tartozik, akkor fenntartásokat kap, amikor állami állásokra vagy állami állásokra jelentkezik.

Ki tartozik az OBC kategóriába?

Az Other Backward Class (OBC) egy gyűjtőfogalom, amelyet India kormánya használ az oktatásilag vagy szociálisan hátrányos helyzetű kasztok osztályozására . Ez India lakosságának számos hivatalos osztályozásának egyike, az általános osztályok, a besorolt ​​kasztok és a törzsek (SC-k és ST-k) mellett.

A fizetés benne van a nem krémes rétegben?

a fizetést és a mezőgazdasági bevételt nem veszik figyelembe a „krémes réteg” státusz figyelembevétele egyetlen kategória esetében sem. Ami a banki és közszférabeli vállalatokat illeti, az összes hasonló, kormányzati szolgáltatással összevethető állás így figyelembe vehető.

Hogyan szerezhetek nem krémes réteg tanúsítványt?

A tanúsítvány igényléséhez a kérelmezőnek meg kell felelnie:
 1. Vegyél egy Rs. 20 Bélyegpapír.
 2. Szerezzen be egy eskü alatti nyilatkozatot a közjegyzői ügyvédtől.
 3. Csatolja a szükséges dokumentumokat, amelyeket a szülő vagy a gyám aláírt.
 4. Nyújtsa be a VAO-hoz.
 5. Következésképpen a VAO-tól az RI-hez és végül a Tahsildarhoz kerül.

Ki a nem krémes réteg?

A szülő jövedelmét tekintve krémes és nem krémes rétegre oszlik. Ha a bevétel meghaladja a 8 milliót, akkor az illető a Krémes réteg alá kerül. Ha a bevétel nem éri el a 8 milliót , a személy a nem krémes réteg alá kerül. ... Csak nem krémes réteghez tartozók jelentkezhetnek erre a tanúsítványra.

Jelentkezhet-e az OBC hallgatója általános ülésre?

Az OBC jelöltek Ranggal rendelkeznek a Nem fenntartott kategóriában és az OBC kategóriában. Ezért választásuk szerint jogukban áll UR vagy OBC helyekre igényt tartani az említett beosztások bármelyikén .

Hogyan szerezhetek krémes réteg tanúsítványt?

A pályázatnak a következő dokumentumokat kell tartalmaznia:
 1. Állandó lakos igazolás vagy bármely más igazolás a tartózkodási helyről.
 2. Az illetékes hatóság által kiállított OBC/MOBC tanúsítvány.
 3. A szülők jövedelmi igazolása a Körtiszttől, ha mezőgazdasági dolgozó/jövedelem.
 4. Naprakész földbevétel-befizetési bizonylat 3 (három) évre.

Meddig érvényes az OBC tanúsítvány?

* A központi kormányzat számára kiadott OBC NCL tanúsítvány érvényessége általában 1 év , míg az állami kormányzat számára kiadott OBC NCL tanúsítvány érvényessége 3 év. Mindkettőt meg kell újítani. Megújításhoz: A régi OBC-tanúsítványával és a szükséges dokumentumokkal együtt a kerületi vagy tehsil-i bíróság bélyegértékesítőjéhez kell fordulnia.

Az OBC krémes réteg alkalmas az öregedési lazításra?

A fent említett időponttól eltérő időpontban kiállított OBC közösségi bizonyítvány érvénytelennek minősül, és az ilyen jelöltek nem jogosultak a felső korhatár három évvel történő enyhítésére. Csak a nem krémes réteg státuszú OBC-jelöltek jogosultak a felső korhatárban lazításra a kormány szerint.

Mi a különbség a krémes és a nem krémes réteg között?

A krémes és a nem krémes réteg közötti különbség a család éves bevétele alapján adódik . Ha a család éves jövedelme meghaladja az évi 4,5 millió forintot, a jelölt Krémes réteg alá tartozónak minősül, és nem részesül foglalási kedvezményben. ... Az OBC nem krémes réteg előnyöket kap a vizsgákhoz és a munkákhoz.

Ezhava krémes réteg?

Igen , az Ezhava közösség a központi OBC listán szerepel oktatási célokra, például a NEET-re, és ami a nem krémes réteget vagy az NCL-t illeti, az kizárólag a szülei jövedelmétől függ. Remélhetőleg ez segít, kérj bátran további információkat.

A BC és az OBC ugyanaz?

A BC a Backward osztályokat, az OBC pedig az egyéb Backward osztályokat jelenti. ... Nem kell aggódnod ilyen rövid távon, általában elkerülik az O-t, mert vagy gépelési célból, vagy azért, mert a BC maga azt jelenti, hogy az elmaradott osztályok tartalmazzák az összes elmaradott osztályt. Tehát mindkettő ugyanaz .

Mi a különbség az OBC és a központi OBC között?

Válasz. Az OBC-tanúsítvány a különböző államokban eltérő, mivel minden államnak megvan a maga OBC-kasztlistája. Az OBC-tanúsítványt a State Govt. ... üresedés, az állam által kiállított OBC bizonyítvány akkor érvényes, ha a kaszt a központi OBC listán szerepel.

Melyik kaszt a hatalmas Indiában?

Kshatriyas : A brahmanok mellett a Kshatriyák állnak a varnai rangsorban. Nagyon erős kasztokból állnak, mivel hagyományosan harcosok, és fontos szerepet játszanak a védelemben.

Kérhetek online OBC-tanúsítványt?

A kaszttanúsítvány online igényléséhez látogassa meg az adott állam hivatalos Backward Class Welfare Department portálját , és kövesse az alábbi eljárást: Látogassa meg állama Backward Class Welfare Portálját. Az osztályok nevei államonként eltérőek lehetnek. Kattintson az „Online kaszttanúsítvány igénylése” linkre.

Milyen dokumentumok szükségesek az OBC tanúsítványhoz?

Az OBC-tanúsítványhoz szükséges dokumentumok
 • 10. Felvételi / Mark Lap / Iskolai bizonyítvány a jelentkező.
 • A kérelmező/apa Aadhaar kártyája.
 • A kérelmező választókártyája/szavazói igazolványa.
 • A kérelmező születési anyakönyvi kivonata.
 • 3 másolat a kérelmezőről készült hiteles, friss útlevél méretű fényképről.

Megváltoztathatom a kasztomat OBC-ről általánosra?

A kasztváltás legálisan csak akkor valósítható meg, ha valakit örökbe fogadtak. ... Házasságkötés esetén a Legfelsőbb Bíróság utasítása szerint jogilag nem lehetséges a Scheduled Caste-ról (SC) más elmaradott osztályokra (OBC) vagy vallásra váltani .

Az OBC többet levághat, mint az általános?

Harmadszor, az SC-k, ST-k és OBC-k esetében a függőleges fenntartások külső határa együtt, a Legfelsőbb Bíróság által előírt módon, nem haladhatja meg az 50%-ot . ... Egyes államokban az SC-k, ST-k és OBC-k népessége meghaladja az országos átlagot.

Az OBC fenntartott kategória?

A foglalás elsősorban mind a 3 csoportra vonatkozik: Scheduled Castes , Scheduled Tribes, Other Backward Classes (SC, ST, OBC rövidítéssel). Eredetileg csak az SC-k és ST-k számára biztosítottak fenntartást, de később, 1987-ben a Mandal Commission jelentésének végrehajtása után kiterjesztették az OBC-kre is.