Miért fontos a coworking?

Pontszám: 4,6/5 ( 61 szavazat )

A coworking társadalmi lehetőségeket, hálózatépítési lehetőségeket és általános emberi interakciót kínál a szigorúan otthonról végzett munka elszigeteltsége helyett. Sok mindent lehet szeretni a coworkingben. ... A coworking a legfontosabb és legdrágább üzleti költséget – a munkahelyet – igénybe veszi, és szolgáltatássá változtatja.

Miért fontos a coworking tér?

A coworking terek lehetővé teszik, hogy kilépjen saját buborékából: Ha Ön és alkalmazottai új perspektívák elé tárják Önt, jobb üzletet építhet. A kényelmes és hatékony munkaterület elengedhetetlen minden vállalkozás sikeréhez. Noha számos előnnyel jár, a megfelelő közös munkaterület kiválasztása nehéz lehet.

Miért olyan népszerű a coworking?

Ez ismét egy ok, ami miatt a coworking terek olyan népszerűek. Számos felmérés kimutatta, hogy a coworking terekben dolgozók általában termelékenyebbek a munkahelyükön , és általában boldogabbak, mint a hagyományos irodákban dolgozó társaik. ... A coworking hasonló gondolkodású emberek közösségét hozza létre.

Miért választják az emberek a coworkinget?

Különösen népszerűek az induló vállalkozások és a kisvállalkozások körében, a coworking terek egyre elterjedtebbek a hálózatépítés, ötletmegosztás és együttműködés lehetőségei miatt. Aztán ott van a költségmegtakarítás.

Miért a coworking a jövő?

Növeli az interakciót a csapattagok között . A coworking irodák növelik és javítják az alkalmazottak termelékenységét. Ellentétben a hagyományos irodákkal, ahol a csapattársak közötti interakció kihívást jelent, a coworking munkahelyen az alkalmazottak pozitívabb eredményeket produkálnak, mivel folyamatosan érintkeznek egymással.

Együttműködő terek: előnyei és hátrányai

26 kapcsolódó kérdés található

A coworking tér a jövő?

Az otthoni munka párhuzamosan létezhet, de az irodaterületek nem veszítik el jelentőségét. ... A JLL legutóbbi jelentése szerint a rugalmas munkaterületek jelenlegi piaci penetrációja a teljes irodaterületen belül 3%, és ez az arány 2023 -ra várhatóan 4,2%-ra fog emelkedni.

Jövedelmező-e a coworking hely?

Ma világszerte a coworking terek nagyjából 87%-a nyereséges , és ez a szám folyamatosan növekszik. Tekintettel a mai coworking piac versenyére, egyedi pénzügyi modellekkel és naprakész stratégiákkal kell felvérteznie magát, hogy növelje bevételét.

Mi a coworking fogalma?

A coworking olyan megállapodás, amelyben a különböző vállalatok dolgozói megosztoznak egy irodaterületen, ami költségmegtakarítást és kényelmet tesz lehetővé az olyan közös infrastruktúrák használatával , mint a berendezések, a közművek, valamint a recepciós és őrzői szolgáltatások, valamint bizonyos esetekben a frissítők és a csomagátvételi szolgáltatások.

Ki használja a coworking tereket?

Számos különböző típusú ember létezik, akik számára előnyös lenne a közös munkaterület használata az otthoni munkavégzés helyett.
 • Távoli dolgozók. Az emberek egyik csoportja, akik számára előnyös lehet a coworking terület használata, a távoli dolgozók. ...
 • Emberek, akik utaznak. ...
 • Diákok. ...
 • Szabadúszók. ...
 • Hagyományos irodákban dolgozó emberek.

Miért nem működnek a coworking terek?

Bár úgy tűnik, hogy a coworking terek trendje korlátlanul növekszik, sok hely még mindig megbukott. A coworking-területek kudarcai a tervezés vagy a reklám hiánya miatt következtek be , míg mások olyan helyen próbáltak nyitni, amely már eleve túlzsúfolt volt, vagy ahol nem volt kereslet.

Mikor vált népszerűvé a coworking?

A coworking terek modern története a 90- es években az internethasználat és a technológia megjelenéséből fakadt. A coworking terek első előfutára a C-Base volt, az első hackertér, amelyet 1995-ben Berlinben 17 számítógépes mérnök hozott létre.

Mi kell egy coworking térhez?

Minden közös munkaterületen mindig megtalálhatók olyan alapok, mint a WiFi, nyomtatók , általában valamilyen konferenciaterem… és néhányban lesz tea, kávé és harapnivalók. Egyesek számára startup források állnak a rendelkezésére, kezdve a digitális eszközöktől, sőt edzőktől és tanácsadóktól is.

Hogyan kezdődött a coworking tér?

A coworking – ahogyan ma ismerjük – fizikai teret foglal magában, 2005-ben kezdődött, amikor Brad Neuberg ezt a kifejezést egy olyan fizikai tér leírására használta, ahol független és mobil munkavállalók találkoztak, hogy hétköznapi környezetben dolgozzanak . Neuberg először San Franciscóban indította el a Hat Factoryt egy munka/lakás padláson.

A Coworking jó üzlet?

A válasz igen – ha figyelembe vesz néhány egyszerű tényezőt. Főleg az idő: a coworking terek 72%-a válik nyereségessé két év működés után . Ha magántulajdonban vannak, az arány még magasabb. Mindenkinek nyereséget kell keresnie a munkájával, beleértve a coworking terek üzemeltetőit is.

Mennyire van szüksége egy coworking terület elindításához?

Egy szerény coworking hely esetében ezek a költségek 20 000 dollár (és néha 10 000) alatt is tarthatók. Alex Hillman 1800 négyzetláb alapterületű és körülbelül 20 tagú coworking teret indított 6000 dollárért. Nyitott egy második helyet, amely csaknem háromszor akkora volt, és kiterjedtebb hálózati felszereléssel rendelkezik 18 000 dollárért.

Hogyan adsz el egy coworking helyet?

Használjon olyan hirdetési platformokat, mint az AdSense , hogy más webhelyeken hirdesse a közösségi munkaterületet, hogy növelje a forgalmat. Adjon meg egy egyszerű módot a potenciális tagok számára, hogy feliratkozhassanak az Ön weboldalára, a jelenlegi tagok pedig gyorsan befizessék bérleti díjukat és tagsági díjaikat.

Nyereséges a coworking Indiában?

A WeWork India nagyvállalat hétfőn közölte, hogy 200 millió rúpiát gyűjtött be a befektetőktől saját tőkeként és adósságként, hogy növelje üzletét és nyereségessé váljon ebben az évben.

Mit hoz a jövő az indiai coworking terek számára?

Egy pillantás a co-working space által tapasztalt gyorsulásra Az iparág a becslések szerint 2022-re eléri a 2,2 milliárd dollárt, és a co-working penetráció 2022-ben várhatóan 5,7%-ra fog nőni a 2017-es indiai 0,7%-ról. A becslések szerint 20-25%-os költségmegtakarítás érhető el a hagyományos irodarendszer visszaszorulásával.

Mikor kezdődtek a coworking terek Indiában?

Co-working kultúra Indiában India első co-working terét 2012 -ben találta meg, amikor a 91Springboard megkezdte működését. Bár nem elégítette ki a vállalatok olyan igényeit, mint a mai terek, ez volt a kezdet Indiában. Ma a Co-working a leggyorsabban növekvő igény a hanyatló ingatlaniparban.

Mikor volt az első coworking hely?

2005 : A hivatalos első "coworking space" megnyitotta kapuit San Franciscóban augusztus 9-én Brad Neuberg programozó, válaszul a "szociális" üzleti központokra és az otthoni iroda terméketlen munkahelyére. A non-profit szövetkezetként megszervezett térnek a Spiral Muse, a „jólét otthona” adott otthont.

Mekkora a coworking iparág?

A globális coworking helyek piaca a 2020-as 7,97 milliárd dollárról 2021-re 8,14 milliárd dollárra nő 2,1%-os összetett éves növekedési ütem mellett (CAGR).

Mióta léteznek coworking terek?

Valahol a 2000-es évek elején a coworking terek jelentek meg a szabadúszók nehéz helyzetére. A coworking irodák nem régóta léteznek, de ez alatt a rövid idő alatt globális jelenséggé nőttek.

Hogyan dekorálsz egy coworking teret?

Íme a 10 legjobb tippünk a megosztott munkaterület megfelelő kialakításához.
 1. Kínáljon wifit és vezetékes kapcsolatot. ...
 2. Tervezze meg a tárolást a helyiség kialakításában. ...
 3. Ne tegye az összes tojást egy kosárba. ...
 4. Teremtsen udvari hangulatot. ...
 5. Hozzon létre egy barátságos/tágas érzésű központot. ...
 6. Állítsa be a megfelelő munkaterület méreteit.

Ki kezdett együtt dolgozni?

A Coworking eredete 1995-ig nyúlik vissza. Akár hiszi, akár nem, a coworking terek leszármazása egészen 1995-ig vezethető vissza Berlinben, Németországban. És amire nem is számíthatna, az az, hogy az első pszeudo-coworking teret, a C-Base-t 17 számítógépes mérnök hozta létre „hackerspace”-ként.

Ki az a Brad Neuberg?

Gépi tanulási szoftvermérnök vagyok, a mélytanulásra koncentrálok. Jelenleg a Planet személyzeti gépi tanulási mérnöke vagyok, és a gépi és mélytanulást alkalmazom a Föld felszínéről készült távérzékelési képeken. A bolygó naponta leképezi a Föld egészét, hogy nyomon kövesse a változásokat és meghatározza a trendeket.