Miért kell megváltoztatni Ausztrália napját?

Pontszám: 4,9/5 ( 60 szavazat )

„Ausztrália napja a nemzeti ünnepünk. ... A fehér ausztrálok számára a dátum megváltoztatása egyszerűen azt jelenti, hogy egy másik napon jönnek össze, és a munkaszüneti nap továbbra is fennállna. Az ausztrál őslakosok számára a dátum megváltoztatása elismerné a január 26-ával kapcsolatos fájdalmat.

Meg kell változtatni az Ausztrália nap dátumát?

Az ausztrál nők körülbelül kétharmada támogatja az Ausztrália nap január 26 -i megtartásának újragondolását, szemben a férfiak 51 százalékával. A fiatalok túlnyomó többsége egy új irányt támogat – a 18-24 éves ausztrálok 65 százaléka és a 25-29 évesek 71 százaléka is a változtatás mellett foglalt állást.

Miért ne ünnepelhetnénk Ausztrália napját?

Miért ne ünnepelhetnénk „Ausztrália napját”? ... „ Az Ausztrália Napja ennek az országnak a gyarmatosítását/invázióját ünnepli, amelyet ma „Ausztráliának” nevezünk, valamint a bennszülöttek és a Torres-szoros szigetén élők népirtásának kísérletét, amely bántó örökséget hagy maga után” – teszi hozzá Thompson.

Mik az Ausztrália nap hagyományai?

Ausztrália-szerte a közösségek is szerveznek saját rendezvényeket, és gyakran tűzijátékot is tartanak. A hagyományos ausztrál élelmiszerek széles körben kaphatók az üzletekben az Ausztrália Napja előtt. A vegemite szendvicsektől, húsos pitéktől és kolbásztekercsektől a lamingtonokig és a pavlováig ünnepelje hatalmas nemzetünket egy nagyszerű ausztrál lakomával.

Hogyan ünneplik az emberek tisztelettel Ausztrália napját?

Például a következőket teheti:
 1. Oszd meg az elismerést a Facebook-profilodon.
 2. Tudjon meg többet történelmünkről az SBS First Australians című történelmi dokumentumfilmjének megtekintésével.
 3. Vállaljon egy beszélgetést valakivel arról, hogy mit is jelent valójában ez a nap sok bennszülött ember számára.
 4. Vegyen részt egy eseményen, amely az őslakosok kultúráját ünnepli.

Miért kellene Ausztráliának megváltoztatnia a dátumot?

20 kapcsolódó kérdés található

Mi történt május 9-én Ausztráliában?

1901. május 9-én volt, amikor Ausztrália szövetségi parlamentje először ülésezett a melbourne-i Royal Exhibition Building épületében . Május 9-én is szerepel 1927-ben, amikor a szövetségi parlament először ülésezett Canberrában. Május 9. ismét fontos, hiszen 1988-ban ezen a napon nyílt meg Ausztrália új parlamentje.

Mitől különleges május 9?

1941 – Második világháború: A Királyi Haditengerészet elfoglalja az U-110-es német tengeralattjárót . ... 1945 – Második világháború: A szovjet berlini-karlshorsti főhadiszálláson aláírják az utolsó német átadási okmányt. 1946 – III. Viktor Emmánuel olasz király lemond a trónról, utódja II. Umberto.

Miért május 9.

A győzelem napja egy ünnep, amely a náci Németország 1945-ös megadására emlékezik . ... A szovjet kormány május 9-én, a berlini aláírási ceremónia után jelentette be a győzelmet. Bár a hivatalos beiktatásra 1945-ben került sor, az ünnep csak 1965-ben vált munkaszüneti nappá, és csak bizonyos szovjet tagköztársaságokban.

Milyen események történtek május 9-én?

 • 1994-es Ebola-vírus kitörése. ...
 • 1925-ös USA rumfutók. ...
 • 1926 USA Északi-sark. ...
 • 1944-es USA háborús szabályozás. ...
 • 1944, USA Jimmie Davis. ...
 • 1953 USA The Mob. ...
 • 1955 Németország NATO. ...
 • 1956 Anglia Békaember eltűnik.

Hány ausztrál őslakost öltek meg?

A jelentések 60 és 200 ausztrál őslakos halt meg , köztük nők és gyerekek között változnak. Az esetről szóló 1842-es jelentés megjegyzi, hogy a Gunditjmara nép azt hitte, hogy a Kilcarer klánnak csak két tagja maradt életben.

Hány éves Ausztrália?

Ismeretes, hogy az ausztrál kontinens emberi lakottsága legalább 65 000 évvel ezelőtt kezdődött , amikor az emberek szárazföldi hidakon és rövid tengeri átkelőkön vándoroltak a mai Délkelet-Ázsia területéről. Az arnhemi vidéki Madjedbebe sziklamenedéket a legrégebbi helyszínként tartják számon Ausztráliában, ahol az emberek jelen vannak.

Ki találta meg Ausztráliát?

1788. január 26-án Arthur Phillip kapitány elítélteket szállító 11 brit hajóból álló flottát Új-Dél-Wales gyarmata felé irányítja, gyakorlatilag megalapítva Ausztráliát.

Hogy hívták korábban Ausztráliát?

A brit gyarmatosítás után az Új-Hollandia nevet több évtizeden át megtartották, és a déli sarki kontinenst továbbra is Terra Australis néven, néha Ausztráliára rövidítették.

Ki volt Ausztráliában az őslakosok előtt?

A kutatók szerint az eredmények megdöntöttek egy 2001-es tanulmányt, amely szerint az Új-Dél-Wales-i Mungo-tó közelében talált legrégebbi ismert ausztrál emberi maradványok a modern emberek egy kihalt származásából származnak, amely az ausztrál őslakosok előtt szállta meg a kontinenst.

Hogy is hívják Ausztráliát?

Ausztráliát a köznyelvben " a föld alatti föld" (vagy csak "Down Under") néven ismerik, ami az ország déli féltekén, az Egyesült Királyság ellenpólusainál elfoglalt helyzetéből adódik.

Ausztrália idősebb, mint Amerika?

A világ nagy részéhez képest Ausztrália idősebb . A legtöbb európai, ázsiai és afrikai ország Ausztrália után jött létre. A modern India 1950-ben, Dél-Korea 1948-ban, Kína pedig 1949-ben alakult meg. ... Például az Amerikai Egyesült Államok 1776-ban kezdte útját országként.

Esik a hó Ausztráliában?

Rengeteg hely van Ausztráliában, ahol élvezheti a havat – a főbb úti célok közé tartoznak az ausztrál Alpok csúcsai, mint a Perisher, a Thredbo, a Charlotte Pass, a Mt Hotham, a Falls Creek, a Mt Buller, a Selwyn és a Mt Baw Baw.

Mennyire biztonságos Ausztrália?

Ausztrália általában nagyon biztonságos és barátságos hely az élethez és a tanuláshoz , és folyamatosan a világ legbiztonságosabb országai közé tartozik. De továbbra is fontos, hogy vigyázzon magára, és tisztában legyen a fennálló kockázatokkal – és a minimalizálásukkal.

Mi az őslakos szó Ausztráliára?

A bennszülött Ausztrália nemzetei ugyanolyan elkülönültek voltak és vannak, mint Európa vagy Afrika nemzetei. Az őslakos angol „ blackfella” és „whitefella” szavakat az ausztrál őslakosok használják szerte az országban – egyes közösségek a „yellafella” és a „színes” szavakat is használják.

Jobb azt mondani, hogy őslakos vagy őslakos?

Ha teheti, próbálja meg a személy klán vagy törzs nevét használni. És ha az őslakosokról és a Torres-szoros szigetlakóiról beszélünk, akkor a legjobb, ha azt mondjuk, hogy „Őslakos ausztrálok” vagy „Őslakosok” . Nagy „a” nélkül az „őslakos” a világ bármely pontjáról származó bennszülött személyre utalhat.

Ki született május 9-én?

Alley Mills színésznő 69 éves, Amy Hill színésznő 67 éves. Wendy Crewson színésznő 64 éves. John Corbett színész 59 éves.

Melyik napot ünneplik május 9-én?

Május 9. – Anyák napja (május második vasárnapja) Az anyák napját Anna Jarvis alapította, aki 1907-ben az anyák napjának az anyák és az anyaság tiszteletére való megünneplését adta. Országosan 1914-ben ismerték el ezt a napot.

Milyen nemzeti ünnep van május 9-én?

2020. május 9. – AZ ELVESZTETT ZOKNI EMLÉKNAP – NEMZETI KUTYA ANYA NAPJA – NEMZETI MOSCATO NAP – CORNELIA DE LANGE SZINDRÓMA FELÉPÍTÉSI NAP – NEMZETI ALVAPOVER NAP – NEMZETI VONAT NAP – NATIONAL NOOD DAMPRIESCOTTAY – NEMZETI NÉZLETI KUTYA ANYA NAPJA NAP – NEMZETI ÍJÁSZ NAP – NEMZETI ...