Miért rossz a feltételezés?

Pontszám: 4,3/5 ( 54 szavazat )

A feltételezések lehetővé teszik, hogy elbújj a történet saját verziója mögé . Ez azt jelenti, hogy nem te vagy részed az igaz történetben. Inkább másokat hibáztatsz a szerencsétlenségedért, mint hogy tükörbe nézz. A múltban ragadnak.

A feltételezések rosszak?

Ahogy Jack Colwell és Chip Huth rámutat, a feltevések akkor kezdenek problémákat okozni, amikor azt hisszük, hogy egy adott helyzet értelmezésének módja az egyetlen módja annak, hogy értelmezzük a helyzetet… és ráadásul, hogy aki nem úgy látja a dolgokat, mint mi, az valahogy „kevesebb, mint. ” Tájékozatlanok, hülyék, vagy egyszerűen tévednek.

Miért teszünk téves feltételezéseket?

Marcia Sirota úgy írja le a feltételezéseket, mint azt a belső világot, amely megszínezi azt, ahogyan világunkat látjuk és megértjük, és eltorzítja a dolgokat számunkra. A hamis feltételezések miatt kevésbé leszünk megalapozottak a valóságban, és hajlamosabbak vagyunk problémákat okozni magunknak és másoknak .

Hogyan hatnak ránk a feltételezések?

A feltételezések több fontos módon is negatívan befolyásolják kapcsolatainkat. Tudattalanul feltételezéseket és ítéleteket fogalmazunk meg (1) mások viselkedéséről , (2) mások viselkedése mögött meghúzódó szándékokról és (3) saját viselkedésünkről és szándékainkról.

Hogyan győzöd le a feltételezéseket?

Íme 5 módszer, amellyel megkérdőjelezheti feltételezéseit:
 1. Inkább kérdezz, mint feltételezz. Ahelyett, hogy arra alapozná a döntéseit, hogy mit gondol tudni, tegyen fel kérdéseket, hogy több információt és felvilágosítást kapjon. ...
 2. Válaszolj, ne reagálj. ...
 3. Döntse el, hogy pozitív szándékot lát. ...
 4. Erősítse meg és szerelje fel mindenkit. ...
 5. Váltás az elvárásról a közös megértés felé.

Miért a megkérdőjelezhető feltételezések a helyes út | Kevin Weijers | TEDxBreda

25 kapcsolódó kérdés található

Hogyan állítod le a feltételezéseket?

7 lépés a feltételezések leállításához:
 1. Fogadd el, hogy megtörténnek. ...
 2. Naponta és rendszeresen kapcsolódjon szíve intelligenciájához. ...
 3. Kérdéseket feltenni. ...
 4. Hallgassa teljes figyelmével. ...
 5. Vigye be a tudatosságot a mindennapi életébe. ...
 6. Lélegezzen át érzelmi reakciókat és kényelmetlen feltételezéseket. ...
 7. Meditáljon a gondolkodó izom edzéséhez.

Jó-e feltételezésekbe bocsátkozni?

Mindenféle apróság, például amikor kinyitjuk a csapot, kifolyik belőle a víz. A feltételezések döntéshozatali stratégiánk részét képezik. ... És arra a következtetésre jutottak, hogy „ egy döntés, még ha egy rossz is, még mindig sokkal jobb, mint a döntés nélkül ”. "Egy döntés, még ha egy rossz is, még mindig sokkal jobb, mint a döntés nélkül."

Hogyan előzhetjük meg a kommunikációs feltételezéseket?

Hogyan kerülhetjük el a feltételezéseket?
 1. Legyél türelmes. Az Ön ötletei fontosak, de nem fontosabbak bárki másnál.
 2. Figyelj. ...
 3. Szükség esetén jegyzeteljen. ...
 4. Fogalmazd meg újra az elhangzottakat saját szavaiddal! ...
 5. Ne szólj közbe. ...
 6. Szünet és elmélkedés.

Hogyan állíthatom le a negatív feltételezéseket?

Íme 7 lépés a negatív feltételezések leállításához:
 1. Mindfulness. Vedd észre ítélet nélkül (igen, ez a nehéz rész). ...
 2. Legyen több lehetőség. ...
 3. Játssz a legrosszabb forgatókönyveddel. ...
 4. Alakítsa át a feltételezéseket kérdésekké. ...
 5. Vegyen kezdeményezést. ...
 6. Használd a szabadidőt önmagadra. ...
 7. Táplálja kreativitását.

Honnan származnak feltételezéseink?

A feltételezések olyan múltbeli tapasztalatokból származnak, amelyek az agyban tárolódnak , és általában megerősítik a status quót. Amikor valami meglepő vagy zavarba ejtő történik, vagy ha elakadunk vagy félünk, és nem tudjuk, mit tegyünk, akkor feltevéseinkre támaszkodunk, hogy segítsenek bezárni a megértésünk közötti rést.

Miért tesznek feltételezéseket az emberek?

Feltételezéseket teszünk mások életéről saját élettapasztalataink alapján, ezért feltételezzük, hogy amit mi igazunk, mert tudjuk, hogy a tapasztalataink igazak. Amikor feltételezéseket teszünk más emberekről, valójában azt csináljuk, hogy olyan dolgokat keresünk másokban, amelyek megerősítik saját életről alkotott hiedelmeinket.

Hogyan hatnak a feltételezések a kommunikációra?

A feltételezések szabotálják a hatékony kommunikációt, és mindenkit nem kívánt utakra terelhetnek . Feltételezheti például, hogy mivel az emberek bólogatnak, miközben beszélsz, megértik és egyetértenek azzal, amit mondasz.

Mik azok a negatív feltételezések?

Tapasztalataim szerint gyakran egy negatív feltételezés a probléma lényege. Beszivárog a hozzáállásodba, ami befolyásolja viselkedésedet , néha olyan negatívan, hogy (ironikus módon) azt az eredményt hozza, amitől a legjobban félsz.

Mik azok a személyes feltételezések?

A feltételezések régóta tanult, automatikus válaszaink és megalapozott véleményeink . Mi magunk szinte mindig nem vagyunk tisztában saját alapfeltevéseink természetével, de azok a viselkedésünkön keresztül érvényesülnek – amit mondunk és teszünk. Az alapvető feltételezések általában csecsemőkorunkban, korai családi életünkben és társadalmi összefüggéseinkben gyökereznek.

Milyen általános feltételezések vannak?

4 általános feltevés, amikor olyan emberekkel beszélünk, akik nem úgy gondolkodnak, mint mi
 • Feltételezzük, hogy mi/ők képesek vagyunk kezelni a nézeteltéréseket. ...
 • Rossz felelősséget vállalunk. ...
 • Feltételezzük, hogy a hallgatás veszít. ...
 • Feltételezzük, hogy a beszélgetés a cél.

A feltételezések hány százaléka téves?

A feltételezések MINDIG tévesek. 100%-uk tévedett.

Miért fontosak a kihívásokkal kapcsolatos feltételezések?

Valami olyasvalami, amit tudatosan igazságként kezelünk, nem pedig olyasvalamit, amit magától értetődőnek tartunk vagy tudat alatt hiszünk. A létra segít abban, hogy tudatosabbá váljunk gondolkodási folyamatunkkal, és módot ad arra, hogy megvizsgáljuk, mit gondolnak mások. Az „igazi gondolataink” megértése okosabb döntésekhez vezet.

Miért tesznek feltételezéseket az emberek a kommunikáció során?

Hasonlóképpen feltételezéseket teszünk, amikor mások kommunikálnak velünk. Túlságosan támaszkodunk múltbeli tapasztalatainkra és saját korlátozott referenciakeretünkre. Azt gondoljuk, hogy tudjuk, mire gondolnak mások, mert kiszűrjük az általuk mondottakat, hogy a számunkra ismerős, kényelmes vagy kívánatos dolgokkal kalibráljuk.

Mit jelent a feltételezések megfogalmazása?

A feltevés olyasvalami, amiről feltételezed, hogy igaz, még bizonyíték nélkül is . Például az emberek azt feltételezhetik, hogy egy majom vagy, ha szemüveget viselsz, pedig ez nem igaz.

Hogyan lehetnek hasznosak a feltételezések?

A feltevések nemcsak elengedhetetlenek, de nagyon hasznosak is lehetnek a viselkedés alakításában . ... Segít átgondolni a viselkedésemet, és felelősséget vállalni a „felemért”. Jobb tévedni a túlzott kommunikációban, mint az alulkommunikációban.

Hogyan állítsam le a párommal kapcsolatos feltételezéseket?

A legtöbb ember számára olyan nehéz folyamat kibontani ezeket a feltételezéseket abból, amit a partnerük valóban érez, hisz vagy szeretne...
 1. Álljon meg! Ne menj vakon az érzéssel. ...
 2. Kérdez! Érdeklődjön partnerével, hogy mire gondolt. ...
 3. Tisztázd!

Miért feltételezem a legrosszabbat?

Az emberek megtanulhatják a katasztrófa szokását, mert korábban volt olyan rossz tapasztalatuk, hogy nem látták, hogy eljön. Hogy a jövőben megvédjék magukat, minden helyzetben a lehető legrosszabb forgatókönyveket kezdik elképzelni, mert nem akarják, hogy újra őrjöngésbe kerüljenek.

Mit jelent az, hogy ne feltételezzünk?

Ne tételezzünk fel: Nem szabad azt feltételeznünk, hogy mások tudják, mit gondolunk vagy mit akarunk, és fordítva. Világosan kell közölnünk igényeinket és érzéseinket, és kérdéseket kell feltennünk ahelyett, hogy elhamarkodott következtetéseket vonnánk le, amikor mások viselkedésére gondolunk.

Hogy hívják azt, amikor valakiről feltételezel valamit?

1. Valószínűleg egy feltételező személy ; Feltételezve: túl sok mindent természetesnek venni; elbizakodott, arrogáns.

Milyen következményekkel jár a kommunikációban a tisztázatlan feltételezés?

3. Hibás fordítások: Ha az eredeti üzenet fordítását a fordító helytelenül végzi el, az az üzenettől eltérő jelentést eredményezhet. 4. Tisztázatlan feltételezések: A tisztázatlan feltételezések kommunikációs akadályokhoz vezethetnek, ha a kommunikációt az egyén eltérően értelmezi.