Miért kell visszaküldeni a műtárgyakat?

Pontszám: 5/5 ( 20 szavazat )

Egyedülálló kapcsolatban állnak azzal a hellyel, ahol készültek, és lényeges részét képezik az adott terület kultúrtörténetének. Ezt a kapcsolatot tiszteletben kell tartani azzal, hogy vissza kell juttatni a műtárgyakat arra a helyre, ahol eredetileg készültek és felhasználták őket.

Miért fontos a hazaszállítás?

A hazatelepítés azért fontos, mert a halottak, a kulturális hiedelmek és a tudomány és a múzeumi gyűjtemények fejlődése következtében a forrásközösségeknek okozott sérelem iránti tiszteletet mutatja .

Miért maradjanak a műtárgyak a múzeumokban?

A múzeum áttekinthető a műtárgyak történetével és keletkezésével kapcsolatban, oktatva a közvéleményt róluk. ... Végső soron, hogy az értéket a jövő generációinak továbbadhassuk, a műtárgynak ott kell maradnia, ahol az idő múlásával a legjobban megőrizhető, múzeumoktól, országoktól és politikai meggyőződésektől függetlenül.

Vissza kell adnia a Nyugatnak a műtárgyakat?

A Nyugatnak törvényes kötelessége visszaadni minden olyan kulturális műtárgyat , amelyet illegálisan lefoglaltak származási országukból. A jóvátétel és a jogállamiság erkölcsi követelményein túllépve a kulturális műtárgyak visszaadása is szükségesnek tekinthető a világkultúra érdekében.

Milyen előnyei vannak a műtermékeknek?

A múzeum igazgatója, Elaine Gurian azt sugallja, hogy a műtárgyak utat biztosítanak számunkra a történelembe . "Az objektumok kézzelfoghatóságukban" - írja - "különféle érdekelt felek számára lehetőséget biztosítanak emlékeik jelentésének és ellenőrzésének megvitatására." A műtárgyak azok a próbakövek, amelyek emlékeket és jelentéseket keltenek életre.

A múzeumoknak vissza kell adniuk ellopott tárgyaikat? | A piszok birodalmai

31 kapcsolódó kérdés található

Miért fontos a műtárgyak védelme?

Fontos, hogy megőrizzük a történelmi eseményekből származó tárgyakat, hogy emlékezhessünk, megismerhessük és tisztelhessük az érintetteket. ... Ha egy műtárgyat konzerválunk, hogy megtartsa jelenlegi állapotát, akkor megőrzi a történelmi történet igazságát a következő generációk számára.

Mit taníthatnak nekünk a műtermékek?

A műtárgyak közé tartoznak a szerszámok, a ruházat és a dekorációk. ... A régészek műtárgyakat és jellemzőket használnak fel arra , hogy megtudják , hogyan éltek az emberek meghatározott időkben és helyeken . Tudni akarják, milyen volt ezeknek az embereknek a mindennapi élete, hogyan kormányozták őket, hogyan léptek kapcsolatba egymással, mit hittek és mit értékeltek.

Vissza kell adni a kifosztott műtárgyakat?

Erkölcsileg helyes, és tükrözi az alapvető tulajdonjogi törvényeket, hogy az ellopott vagy kifosztott vagyontárgyakat vissza kell adni jogos tulajdonosának . A kulturális tárgyak összetartoznak azokkal a kultúrákkal, amelyek létrehozták őket; ezek a tárgyak a kortárs kulturális és politikai identitás döntő részét képezik.

A múzeumok lopnak műtárgyakat?

Manapság a világ számos múzeuma tartalmaz olyan műalkotásokat és műtárgyakat, amelyeket származási országukból loptak el a gyarmati uralom alatt, vagy amelyeket háború alatt raboltak ki. ... Hollandiában a holland kormány tanácsadó bizottsága azt javasolta, hogy az ország adja vissza a beleegyezés nélkül elvett tárgyakat.

Mi az a híres műtárgy?

1. Rosetta Stone, Egyiptom . szingapúri Londonban. Ezt a 2200 éves fekete bazaltkövet fedezte fel 1799-ben egy francia tiszt Rosettában, Egyiptomban, ma már híres műtárgy, amely hieroglifákkal, démotikus és görög nyelvű feliratokkal van felírva, és a hieroglifák és Egyiptom múltjának megfejtésének kulcsát tartja benne.

Fizetnek a múzeumok a műtárgyakért?

A múzeumoknak van pénzalapjuk a gyűjteményükbe való tárgyak beszerzésére , de (mivel a múzeumok többsége állami vagy non-profit szervezet, nem pedig magáncég), ez egy meglehetősen hosszadalmas folyamat, amelyen keresztül kell menni. Létezne egy írásos gyűjtési szabályzat, egy bizottsági vagy testületi jóváhagyási folyamat stb.

Miért kell a múzeumoknak visszajuttatniuk a műtárgyakat származási országukba?

Azáltal, hogy a műtárgyakat visszaküldik ezekbe az országokba, kiállíthatják azokat a helyiek számára, hogy megtapasztalhassák kultúrájuk olyan aspektusait, amelyeket megtagadtak tőlük, tanulva a múltból, és visszagondolva történelmükre és kultúrájukra .

Hogyan védik a múzeumok gyűjteményeiket?

Leltár: pusztán annak nyomon követése, hogy mi található a házon belül, és mi az, ami körúton van, megóvja a múzeum gyűjteményét az elvesztéstől. Üveg: A tárgyak, például festmények és rajzok elé szerelt galériaüveg panelek nyilvánvaló védelmet nyújtanak az elmosódott ujjak ellen. Az üveget speciálisan kezelték, hogy megvédje a káros UV-sugárzástól.

Melyek a hazatelepítés kihívásai?

Hazaszállítás: gyakori kihívások és azok leküzdése
 • a láthatóság elvesztése és az elszigeteltség.
 • változások az otthoni munkahelyen.
 • beáll a visszatérési helyzetbe.
 • mások leértékelik a nemzetközi tapasztalatokat.

Hogyan kezeli a hazaszállítást?

7 módszer, amellyel a HR segíthet az alkalmazottak hazatelepülésében
 1. Rendszeres kapcsolat kialakítása. ...
 2. Nyisson egyértelmű kommunikációs vonalakat a fogadó vonalvezetővel. ...
 3. Adjon üdvözlőcsomagokat a visszatérésük előtt. ...
 4. Lebonyolítás utáni kiértékeléseket. ...
 5. Vonja be őket társadalmilag. ...
 6. Kezelje az elvárásokat. ...
 7. Nyomon követés.

Milyen kihívásokkal kell szembenéznie a hazatelepülőknek?

Íme néhány gyakori kihívás, amellyel a hazatelepültek szembesülnek, amikor visszatérnek saját szervezetükbe: Az otthoni munka gyakran csökkenti a felelősséget és az ellenőrzést . Új szerepükben tekintélyt és autonómiát kaphatnak . A barátok és munkatársak azt gondolhatják, hogy a külföldön élők kérkednek, amikor megbeszélik

A British Museum visszaadja a műtárgyakat?

A Metropolitan Museum of Art visszaadja a Warrior Chief-et és a Junior Courtot, kettőt a gyűjteményében lévő legalább 160 benini műtárgyból. ...

Visszaadja valaha a British Museum az ellopott tárgyakat?

Ezzel szemben a British Museum kifejezetten azt mondta, hogy nem tervezi az ellopott műtárgyak hazaszállítását .

Miért nem ad vissza a British Museum a műtárgyakat?

A British Museum Act, egy 1963-as törvény megakadályozza, hogy a londoni múzeum ugyanezt tegye. A törvény korlátozott kivételeket ír elő (például, ha a tárgy másodpéldány), de a birodalom zsákmányának visszaadása nem tartozik ezek közé. Ennek ellenére van példa arra, hogy a kormányok lazítanak az ilyen korlátozásokon.

Mik azok a kifosztott műtárgyak?

A régészeti fosztogatás a műtárgyak illegális eltávolítása egy régészeti lelőhelyről . Az ilyen fosztogatás a műtárgyak fő forrása a régiségpiacon. ... Sok országban vannak antik fosztogató törvények, amelyek kimondják, hogy a kulturális tárgy hivatalos engedély nélküli eltávolítása illegális és lopásnak minősül.

Van különbség műtárgy és műtárgy között?

Az Artefact az eredeti brit angol helyesírás. Az Artifact az amerikai angol helyesírása. Érdekes módon a legtöbb amerikai írásmóddal ellentétben egyes brit kiadványokban a műtárgy az elfogadott forma .

Etikusak a múzeumok?

Az AAM Múzeumok Etikai Kódexe arra emlékeztet bennünket, hogy „A jogi normák a minimumok. ... A múzeumoknak és a felelősöknek többet kell tenniük, mint elkerülni a jogi felelősséget; megerősítő lépéseket kell tenniük feddhetetlenségük megőrzése érdekében, hogy kiérdemeljék a közbizalmat. Nemcsak jogilag, hanem etikusan is kell cselekedniük.”

Mi a 3 példa a műtermékekre?

Ilyenek például a kőeszközök, kerámiaedények , fémtárgyak, például fegyverek, valamint személyes dísztárgyak, például gombok, ékszerek és ruházat. Ilyenek például az emberi módosulás jeleit mutató csontok is.

Hogyan tanítanak meg bennünket a tárgyak a múltról?

A leletek és kövületek megtanítanak bennünket a múltra azáltal, hogy perspektívát adnak az ősi kultúrákról . A leleteket és kövületeket tanulmányozó tudósok ezt azért teszik, hogy a világ jobban megértse a kultúrákat. Minél több leletet és kövületet fedeznek fel, annál több elveszett puzzle-darabot találnak.

A fosszilis műtárgy?

A kövület egyszerűen egy organizmus maradványa, legyen az állat vagy növény. A műtárgy ezzel szemben egy értékes régészeti tárgy, amelyet a földből vagy máshonnan ástak ki . A műtárgyak jelentős kulturális értékkel bírnak. A kövületeknek fontos tudományos és történelmi értéke van.