Miért emlegetik a gyöngyvásárlókat apaként és jóindulatúként?

Pontszám: 4,2/5 ( 46 szavazat )

A gyöngyvásárlókat azért nevezik apásnak és jóindulatúnak, mert az a feladatuk, hogy pénzt adjanak az embereknek . Bár a legtöbb gyöngyvásárló nem jóindulatú, általában megpróbálják kicsalni az embert a pénzéből, hogy nagyobb profitot termelhessenek.

Kik a gyöngyvásárlók a gyöngyben?

A gyöngyvásárlók tisztességtelen kereskedők , akik meg akarják csalni azokat az embereket, akik gyöngyöket hoznak nekik eladni. Nem független vásárlók, hanem egy fő kereskedővel együttműködve, aki fizetést fizet nekik, nem pedig minden egyes eladásból származó nyereséget.

Mit szimbolizálnak a gyöngyvásárlók?

A vevő alapvetően a kapitalizmust a legkorruptabb, legkevésbé működő formájában képviseli. Gondolj rá úgy, mint egy ördögszarvú monopóliumra.

Hogy mohók a gyöngyvásárlók?

Kino reakciói és szavai azt a kapzsiságot mutatják, amelyet a gyöngyvásárlók tanúsítanak azzal, hogy ilyen alacsony árat kínálnak Kinonak értékes gyöngyéért . Bár a gyöngyvásárlók tudják, mennyit ér valójában Kino gyöngye, úgy érzik, meg kell csalniuk, és kevesebb pesót adnak neki, mint amennyit a gyöngye valójában megérdemel.

Ki a legjobb és legboldogabb gyöngyvásárló?

Teljesen eltekintve minden jutalomtól, bármilyen dicsérettől, bármilyen promóciótól, a gyöngyvásárló gyöngyvásárló volt, és a legjobb és legboldogabb gyöngyvásárló az , aki a legalacsonyabb áron vásárolt .”

The Pearl, John Steinbeck (Összefoglaló és áttekintés) - jegyzőkönyv jegyzőkönyv

24 kapcsolódó kérdés található

Mi történik, miután Kino nem hajlandó eladni a gyöngyét a városban?

Mi történik, miután Kino nem hajlandó eladni a gyöngyét a városban? Ő és Juana veszekednek. Juan Thomas azt mondja neki, hogy bújjon el. Kinót ismét megtámadják.

Ki sétál Kino mellett a gyöngyvásárlók felé vezető úton?

A körmenetben Juan Tomás Kino mellett sétál, és emlékezteti Kinót arra a régi történetre, hogy évekkel ezelőtt az "öregek" kitalálták a gyöngyvásárlókat úgy, hogy sajátjukat elküldik a nagyvárosba, hogy eladják összegyűjtött gyöngyeiket.

Kino mohó a gyöngyben?

A kapzsiság romboló erővé válik a közösségben, ahogy mindenki látja, hogy Kino önmaga és álmai közé kerül. Amikor rossz dolgok kezdenek megtörténni, Juana lépéseket tesz, hogy megszabaduljon a gyöngytől, de Kinót beburkolja a kapzsiság.

Mi rossz dolog történt, ami miatt Juana el akarta dobni a gyöngyöt?

Mi rossz dolog történt, ami miatt Juana el akarta dobni a gyöngyöt? AN Intruder megszállja az otthonukat, összetöri Kino fejét, de Kino megkéselt . Emiatt Juana el akarja dobni a gyöngyöt.

Mit mond a vevő Kinónak a gyöngyéről?

A gyöngyvásárlók azt mondják Kinónak, hogy a gyöngye olyan, mint a bolondok aranya . Szörnyűségnek nevezték, és azt mondták, hogy a gyöngy értéke romlani fog. Mindannyian kevesebb pénzt kínálnak neki, mint amennyit Kino szerint megér a gyöngy. ... Mivel Kino olyan gazdag, elvárják, hogy iskolába járjon és orvos legyen.

Mi történik, ha az első gyöngyvásárló meglátja a Kino gyöngyét?

A gyöngyvásárló elejti az érmét, amikor kezével az asztal alatt megforgatja, amikor először látja a gyöngyöt. Hogyan értékeli le a gyöngyvásárló a gyöngyöt? Azt mondja, hogy a gyöngy olyan, mint a bolondok aranya, túl nagy, és egy kagylós múzeumhoz tartozik.

Hogyan próbálják a gyöngyvásárlók becsapni a Kinót?

A gyöngyvásárlók kisebb gyöngyök elrejtésével készülnek a Kino érkezésére . Ideges szokásokat is mutatnak, mint például az érme oda-vissza görgetése. Ezen túlmenően a narrátor tájékoztatja az olvasót, hogy van a gyöngyvásárlók egyik főnöke, aki meghatározza, mi legyen az ár.

Hogyan működnek együtt a gyöngyvásárlók, hogy megcsalják a gyöngy eladókat?

Az összes gyöngyvásárló egymásért dolgozik: a piacot irányító monopólium részei. Alapvetően az ötlet az, hogy a Kino eladja a gyöngyöt egy gyöngyvásárlónak , aki lecsökkenti a Kinót (olyan ajánlatot ad neki, amely jóval alacsonyabb, mint a gyöngy értéke).

Mennyit ér a Kino gyöngye?

Ezer pesót ajánlanak Kinónak a gyöngyért, ami Kino szerint ötvenezer értékű.

Miért akarja Kino a gyöngyöt?

A lecke összefoglalása Kino reméli, hogy a gyöngy megakadályozza, hogy még egyszer így érezze magát . Fia olyan oktatásban részesül, amely véget vet annak, hogy szomszédait átverjék a művelt városlakók.

Melyik faj a Kino a gyöngyből?

Egy erős, fiatal indián , Kino a The Pearl főhőse és központi családjának feje. Feleségével, Juanával és fiukkal, Coyotitoval él egy kefe házban az Öböl-tenger közelében. Egyszerű és méltó életet élnek, és Kino keményen dolgozik, hogy családja táplálékot és védelmet nyújtson.

Mi az erkölcse a gyöngy történetnek?

A Gyöngy példabeszéd, erkölcsi lecke a háláról és a kapzsiság veszélyeiről . Mivel a példázatok erkölcsi leckét adnak, az a téma, hogy hálás a már meglévő dolgokért.

Milyen hibát követ el Kino, amikor megtalálja a gyöngyöt?

Kino felfedezésének híre gyorsan elterjed a faluban és a városban, miközben féltékeny egyének elkezdik tervezni a halálát. Kino újabb jelentős hibát követ el azzal, hogy elrejti a gyöngyöt az otthonában . Azzal, hogy elrejti a gyöngyöt az otthonában, Kino az egész családját veszélybe sodorja, miközben a könyörtelen tolvajok megpróbálják ellopni a gyöngyöt.

Mit fogsz csinálni most, hogy gazdag ember lettél, a gyöngy?

Juan Tomás idézetek
  • A dolog környékbeli üggyé vált. ...
  • Juan Tomás pedig, aki Kino jobbján guggolt, mert a testvére volt, megkérdezte: „Mit fogsz csinálni most, hogy gazdag ember lettél?” ...
  • Tudjuk, hogy születésünktől fogva a koporsóink túlköltéséig csalnak bennünket.

Mit mondott az orvos szolgája Kinónak a kapuban?

A szolga megkérdezi, van-e Kinónak pénze, és amikor csak apró maggyöngyöket tud felajánlani, a szolgáló közli Kinóval , hogy az orvos kiment . Kino öklével üti a kaput, szétvágja az ujjait.

Mit szimbolizál a gyöngy?

A gyöngy a bölcsesség végső szimbóluma. A nyugtató hatásuk miatt értékelt gyöngyök a nyugalmat jelképezik, miközben képesek megerősíteni az értékes kapcsolatokat és a biztonság érzését közvetíteni. A gyöngy a tisztaságot, valamint az integritást és a hűséget is szimbolizálja.

Hol rejti Kino a gyöngyét?

Miközben Juana aggodalmasan bámulja Coyotitót, Kino rájön, hogy gondatlan volt, amikor nem őrizte a gyöngyöt. A gyöngyöt késedelem nélkül egy rongyba csavarja, lyukat ás, és a gyöngyház egyik sarkába temeti, elrejti a búvóhelyet.

Mit akarnak a gyöngyvásárlók?

A gyöngyvásárlók közül csak egy akarta becsapni a Kinót . A vásárlók őszinték voltak a gyöngy értékét illetően. A vásárlók elhatározták, hogy becsapják a Kinót, mielőtt meglátják a gyöngyöt.

Amikor Kino és Juana nekiállnak eladni a gyöngyöt, mit éreznek?

Inkább múzeumi érdekességnek nyilvánítva, semmint piaci árunak, a kereskedő azonnali ajánlatot tesz, ezer pezóval. A Kino dühösen reagál erre a lowball ajánlatra, és ragaszkodik ahhoz, hogy a gyöngy ötvenszer annyit ér .