Kivel kereskedtek az utazók?

Pontszám: 4,6/5 ( 36 szavazat )

Ezek a kenuk körülbelül 300 fontot nyomtak, körülbelül 25 láb hosszúak és négy láb szélesek voltak. Az utasok kereskedelmi áruik egy részét arra használták, hogy a régióban élő ojibwe indiánoktól rizzsel és füstölt hallal lássák el magukat.

Mivel kereskedtek az utazók?

Az utazók a kenu szállító munkásai voltak a prémek és kereskedelmi áruk szervezett, engedélyezett távolsági szállításában a kontinens belsejében. Coureurs des bois vállalkozó favágó volt, aki a szőrmekereskedelem minden aspektusával foglalkozott, ahelyett, hogy csupán a prémes áruk szállítására összpontosított volna.

Kinek dolgoztak az utasok?

A „voyageur”, a francia utazó szó, azokra a szerződéses alkalmazottakra utal, akik az 1690-es évektől az 1850-es évekig kenuevezőként, kötegszállítóként és általános munkásként dolgoztak a szőrmekereskedő cégeknél . Ez az oka annak, hogy az utazókat "engagés" néven is ismerték, egy laza francia kifejezés, amelyet "alkalmazottaknak" fordítanak.

Kik voltak az eredeti utazók?

Az utazók francia kanadaiak voltak, akik a prémes kereskedelem éveiben a prémek kenuval történő szállításával foglalkoztak . A Voyageur francia szó, jelentése „utazó”. Az 1680-as évektől a szőrmekereskedelem kezdetétől az 1870-es évek végéig az utazók a montreali szőrmekereskedelem kékgalléros munkásai voltak.

Ki vett részt a szőrmekereskedelemben?

Az 1812-es háború után három fő fél vett részt a felső-Mississippi szőrmekereskedelemben: az őslakos amerikaiak (elsősorban a Dakota és az Ojibwe) , a szőrmekereskedő cégek és az Egyesült Államok kormánya. Ezek a felek együtt dolgoztak, és mindegyikük nyert valamit a stabil kereskedelmi környezetből.

A Voyageurs

32 kapcsolódó kérdés található

Melyik országban indult a szőrmekereskedelem?

A legkorábbi szőrmekereskedők Észak-Amerikában francia felfedezők és halászok voltak, akik az 1500-as évek elején érkeztek a mai Kelet-Kanada területére. A kereskedelem azután indult be, hogy a franciák vízforralókat, késeket és egyéb ajándékokat ajánlottak fel az indiánoknak baráti kapcsolatok kialakítása érdekében. Az indiánok pedig prémet adtak a franciáknak.

Milyen három tényező vetett véget a szőrmekereskedelemnek?

Milyen három tényező vetett véget a szőrmekereskedelemnek? 1. A prémes állatok szinte eltűntek. 2...
  • hogy lássuk, volt-e folyami utazás egészen a Csendes-óceánig. lehetséges.
  • megismerni a földet, a növényeket, az állatokat.
  • hogy megismerje az indiai őslakos népet.

Melyik etnikumhoz tartozott a legtöbb utazó?

Kik voltak a Voyageurs? A legtöbb utazó kanadai francia volt, falvakból és városokból toborzott, mint Sorel, Trois-Rivières, Quebec és Montreal. Az utazókat jellegzetes ruházatuk alapján lehetett azonosítani. Gyakran hordtak piros tokót és övet a derekuk körül.

Fizetést kaptak az utazók?

A telelő utazókat évente egyszer fizették a Grand Portage-ben, de a cég által vezetett történetből árukat vagy utalványokat kaptak. A Grand Portage felfújt árai miatt a fizetés csak kétharmadát érte el annak, mint Montrealban.

Hol alszanak az utazók?

Amikor az összes munkával végeztek, az utazók történeteket meséltek és dalokat énekeltek, amíg el nem jött aludni. Az éjszakai menedéket egy felborított kenu, egy mohaágy és egy takaró vagy prémek melegítették . Ha rossz volt az idő, ponyvát állítottak fedőnek.

Mit ettek az utazók reggelire?

Miközben a Georgian-öbölben eveztek, a férfiak hetekig alig láttak senkit, és az első fénynél elindultak, néhány órát evezve, mielőtt megálltak egy zabpelyhet, kukoricadarat vagy babot tartalmazó reggelit.

Milyen nyelven beszéltek az utazók?

Bár az új munkáltatók angolok voltak, a munkanyelv továbbra is a francia marad. A Making the Voyageur World című művében Carolyn Podruchny az utazók számát 1784-ben 500-ra, 1802-ben 1500-ra, 1821-ben pedig 3000-re becsüli a szőrmekereskedelem csúcsán.

Milyen ételeket ettek a szőrmekereskedők?

Étrendjük keksz, sertés- és bab, palacsinta, szárított borsó, kukoricadara és pemmikán (szárított hús, amelyet sütve is fogyaszthattak, de akár juharsziruppal vagy bogyós gyümölcsökkel fűszerezett pörköltet is készíthet) tartalmazott.

Milyen állatokat használtak a szőrmekereskedelemben?

A hódbőrre volt a legnagyobb kereslet, de más állatok, például nyérc, pézsmapocok, róka és nyest is csapdába esett. Az 1830-as években, amikor a hód elvesztette értékét, mint alapszőrme, a HBC nyereséges kereskedelmet folytatott, és a díszes prémet hangsúlyozta.

Hogyan utazott a coureur de bois?

Sokat utaztak kenuval . A Coureurs des bois a 18. század elejére elvesztette jelentőségét a szőrmekereskedelemben.

Honnan jöttek a lakók?

A lakosok (franciául: [abitɑ̃]) francia telepesek és francia származású lakosok voltak, akik a Szent Lőrinc-folyó és az Öböl két partja mentén művelték a földet, a mai Kanadai Quebec tartományban.

Miért tesz fel több kérdést a szerző a 13. és 14. bekezdésben?

Melyik idézet illusztrálja legjobban a szerző vágyát a világgal való kapcsolatra? ... Miért tesz fel több kérdést a szerző a 13. és 14. bekezdésben? J: Feltárni a motivációit, hogy továbbra is a folyó mellett álljon . Melyik idézet támasztja alá legjobban az élőlények kölcsönös kapcsolatának témáját?

Mit viselt a coureur de bois?

Divatválasztásaik elválasztják a túlórákat, mégpedig azért, mert a coureurs des bois már nem volt a közelben, és a kereskedelmi cégek vették át az irányítást. A hidegebb hónapokban szarvas-, jávorszarvas- vagy karibúbőrből készült nagy kabátot viseltek, közepén nagy övvel . Az övek készülhetnek bőrből vagy színes gyapjúból.

Mit csináltak a Voyageurs télen?

A zord tél túlélése érdekében az utazóknak Ojibwe és Cree szomszédaikhoz kellett fordulniuk útmutatásért. A vadrizst ősszel betakarították. Sok erőd azonban úgy döntött, hogy áruit élelmiszerre cseréli. A juharcukrot és a vadrizst a bennszülött nők vitték az erődbe, és egész évben kereskedtek velük.

Kik voltak az utazók Kanadában?

Az utazók független vállalkozók, munkások vagy kisebb partnerek voltak szőrmekereskedelemmel foglalkozó cégeknél . Engedélyt kaptak arra, hogy árukat szállítsanak a kereskedelmi állomásokra, és általában megtiltották nekik, hogy saját maguk kereskedjenek. A szőrmekereskedelem az évek során változott, csakúgy, mint a benne dolgozó férficsoportok.

Kik voltak a coureurs de bois és mit csináltak?

A coureurs des bois (vagy coureurs de bois), lefordítva fafutóknak vagy erdőben futóknak, utazó, engedély nélküli prémkereskedők voltak Új-Franciaországban 1650 és 1700 között . Elsősorban hódtól kerestek prémet, de rókáktól, vidráktól, hermelinektől, pézsmapocok, szarvas és jávorszarvas.

Mi a különbség a voyageur és a coureur de bois között?

Mi a különbség a coureurs des bois és a voyageurs között? A coureurs des bois a francia rezsim idején tevékenykedett . Kisvállalkozók voltak, akik prémes állatokat csapdáztak és kereskedtek. Az utasok a maguk részéről bérmunkások voltak.

Hogy hívják a hód szőrét?

Az észak-amerikai hód a kontinens legnagyobb rágcsálója. Kétéltű testét puha nemezszerű szőrzet borítja, amely 1 hüvelyk vastag. Ezt a szögesszőrzet alsó rétegét prémgyapjúnak nevezik, és egy körülbelül 2 hüvelyk hosszúságú durva védőszőrzet védőréteg fedi.

Milyen két dolog vetett véget a szőrme üzletnek?

A túlzott csapdázás a hódok virtuális kiirtásához vezetett; kimerültségük és ezzel egyidejűleg a hódszőrme sapkák népszerűségének csökkenése, amelyet felváltottak a divatos selyemkalapok , véget vetett egy korszaknak.

Miért akartak a csapdázók hódbőrt?

Amikor az európaiak Észak-Amerikába érkeztek, a hódok szinte minden olyan régióban éltek, ahol patakok és patakok voltak. A jövevények csapdába ejtették a hódot a bundájáért. Puha alsó szőrét nagyra értékelték a férfi sapkák készítésében . Ahogy az európaiak, majd az amerikaiak nyugat felé mozdultak, annyira csapdába estek, hogy a hód majdnem eltűnt.