Ki gyártja a humira gyógyszert?

Pontszám: 4,9/5 ( 26 szavazat )

Az AbbVie a világ két legkelendőbb gyógyszerének tulajdonában van: Humira és Imbruvica. A kongresszusi vizsgálat megállapította, hogy a cég több alkalommal emelte az árakat és kihasználta az Egyesült Államok szabadalmi rendszerét, hogy kiépítse és megvédje piaci monopóliumát a két nehézsúlyú számára.

Melyik gyártó gyártja a Humirát?

Abban a történetben, amelyet a törvényhozók és a gyógyszerárak reformjának hívei meséltek a gyógyszeriparról, talán kevés nagyobb gazember van, mint a Humira és gyártója, az AbbVie .

Hol van a Humira gyártó?

A cég bejelentette, hogy az Abbott Laboratories új, puerto rico-i barcelonetai gyártóüzeme a TNF-gátló Humira elsődleges gyártóüzeme lesz. A 330 000 négyzetméter alapterületű létesítmény, amelynek felépítése és érvényesítése négy évig tartott, februárban megkapta az FDA jóváhagyását, mondta Abbott.

A Humira egerekből készül?

A Humira egy teljesen humán antitest, ami azt jelenti, hogy nem tartalmaz egérkomponenseket, mondta Stoffel. A Remicade viszont részben egér DNS-ből készül.

Miért olyan drága a Humira?

Az egyik oka annak, hogy a Humira olyan drága, mert összetett gyógyszerkészítményről van szó . DNS-technológiát kell használni a gyógyszer fehérjéinek létrehozásához – ez a folyamat nem reprodukálható, ellentétben a szintetikusan előállított gyógyszerekkel.

Humira: Fontos óvintézkedések és mellékhatások

18 kapcsolódó kérdés található

Miért olyan népszerű a Humira?

Egy gyógyszer, többszöri felhasználás Mivel a Humira gátolja a gyulladásos folyamatot , számos olyan autoimmun betegségben van helye, amelyek központi mechanizmusa a gyulladás, többek között: Rheumatoid arthritis.

A HUMIRA teljesen emberi?

A HUMIRA® egy teljesen humán anti-TNF-α monoklonális antitest, amely hatását a TNFα semlegesítésével fejti ki, egy citokin, amely központi szerepet játszik a gyulladásos válaszokban.

Melyek a HUMIRA legrosszabb mellékhatásai?

A HUMIRA súlyos mellékhatásokat okozhat, beleértve:
 • Súlyos fertőzések.
 • Hepatitis B fertőzés a vírus hordozóiban.
 • Allergiás reakciók.
 • Idegrendszeri problémák.
 • Vérproblémák (a vérsejtek csökkenése, amelyek segítenek a fertőzések leküzdésében vagy a vérzés megállításában).
 • Szívelégtelenség (új vagy súlyosbodó).

Humira megölt valakit?

A Humira 169 000 súlyos nemkívánatos eseményhez és 13 000 halálesethez kapcsolódott , ezt követte az Enbrel 135 000 súlyos eseménnyel és 8 000 halálesettel.

Van alternatíva a Humirának?

A Humira (adalimumab), egy népszerű speciális gyógyszer, amelyet a rheumatoid és pszoriázisos ízületi gyulladás kezelésére használnak, hamarosan olcsóbb alternatívája lesz, az Amjevita (adalimumab-atto).

Az adalimumab ugyanaz, mint a Humira?

Az adalimumab biológiai gyógyszer. A gyulladás csökkentésére használják azáltal, hogy az immunrendszerére hat. A Humira az eredeti adalimumab gyógyszer márkaneve.

Melyik a jobb Humira vagy Rinvoq?

A legutóbbi frissített jelentés a Rinvoq-ot és a Humirát összehasonlító kísérletet értékelt, amely azt mutatja, hogy a Rinvoq statisztikailag szignifikáns, de „szerényen” magasabb arányú betegség-remisszióval és egyéb eredmények javulásával jár.

A Humirát az AbbVie gyártja?

Az AbbVie a világ két legkelendőbb gyógyszerének tulajdonában van: Humira és Imbruvica.

A Humirát a Pfizer gyártja?

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) jóváhagyta a Pfizer Humira (adalimumab) biohasonló termékét, amely Abrilada néven ismert, az eredeti termék minden jelére. Ennek eredményeként a Pfizer Abriladája csatlakozik azon vállalatok hosszú listájához, amelyek 2023-ig várnak termékük piacra vitelével az Egyesült Államokban.

Az adalimumab emberi antitest?

Az adalimumab egy teljesen humán anti-TNF-α monoklonális antitest .

Mióta van a piacon a Humira?

Rheumatoid arthritis. Amikor a Humira 2002 -ben piacra került, az egyetlen jóváhagyott felhasználása a közepesen vagy súlyosan aktív rheumatoid arthritisben (RA) szenvedő felnőtt betegek kezelése volt.

A Humira kemény a májra?

Bár az orvosok nem tudják pontosan, hogy a Humira miért károsíthatja a májat , úgy vélik, hogy a gyógyszer az immunrendszerre gyakorolt ​​hatása miatt károsíthatja az immunrendszer működését, és hozzájárulhat a májgyulladáshoz.

A Humira okozhat súlygyarapodást?

A Humira klinikai vizsgálatai során a súlygyarapodásról nem számoltak be mellékhatásként . Azonban súlygyarapodásról számoltak be más, a tumor nekrózis faktor (TNF) blokkolóknak nevezett gyógyszerek alkalmazásakor. A Humira a TNF-blokkolók egyik fajtája.

Milyen állapotokat kezel a Humira?

Feltételek HUMIRA kezeli
 • Közepesen súlyos vagy súlyos rheumatoid arthritis.
 • Közepesen súlyos vagy súlyos Crohn-betegség.
 • Közepesen súlyos vagy súlyos gyermekkori Crohn-betegség.
 • Közepes vagy súlyos fekélyes vastagbélgyulladás.
 • Közepesen súlyos vagy súlyos polyarticularis juvenilis idiopátiás ízületi gyulladás.
 • Nem fertőző közepes, hátsó és panuveitis.

Mit tesz a HUMIRA az Ön immunrendszerével?

A HUMIRA egy tumor nekrózis faktor (TNF) blokkolónak nevezett gyógyszer. A HUMIRA a TNF-alfát célozza és blokkolja . A TNF szerepet játszik a gyulladást okozó folyamatban. Mivel a TNF-blokkolók, beleértve a HUMIRA-t is, hatnak az immunrendszerre, csökkenthetik a fertőzésekkel szembeni leküzdési képességet, és egyéb súlyos mellékhatásokat is okozhatnak.

Miért írják fel a HUMIRA-t?

A HUMIRA egy vényköteles gyógyszer, amelyet a jelek és tünetek csökkentésére , valamint a klinikai remisszió elérésére és fenntartására alkalmaznak olyan közepesen súlyos vagy súlyos Crohn-betegségben szenvedő felnőtteknél, akik bizonyos más gyógyszerekre nem reagáltak megfelelően.

Valóban működik a HUMIRA?

A HUMIRA bizonyítottan segít enyhíteni az ízületi fájdalmakat , megelőzni a további visszafordíthatatlan ízületi károsodásokat, és sok felnőttnél tisztábbá teszi a bőrt. Egy aktív ízületi gyulladásban szenvedő felnőtt betegek klinikai vizsgálata során, akik HUMIRA-t alkalmaztak, néhány betegnél már 2 héten belül javultak a tünetek.