Ki vezette az 1899-es hírlap-sztrájkot?

Pontszám: 4,1/5 ( 37 szavazat )

Az 1899-es sztrájk eseményei ihlették később az 1992-es Disney-filmet, a Newsies-t, köztük egy Kid Blink nevű karaktert (aki szemfedőt visel), de a sztorinak ebben a változatában a sztrájk vezetőjét Jack Kellynek hívták.

Ki indította el az 1899-es hírlap-sztrájkot?

Az 1899-es újságsztrájkot a fiúk vezették – a newsies , akik fej-fej mellett haladtak William Randolph Hearst és Joseph Pulitzer újságmogulokkal. Dühösen, amit Hearst és Pulitzer kért tőlük egy újságcsomagért, a fiúk, akik közül néhányan már hét évesek voltak, nem voltak hajlandók eladni kiadóik lapjait.

Hogyan kezdődött az 1899-es újságsztrájk?

Az 1899-es Newsboys Strike július 20-án kezdődött New Yorkban. Sztrájkba léptek a New York Journal és a New York World újságjait kiváltó „hírlapok”, és követelték a száz újságonkénti 50 centről száz újságonkénti 60 centre emelt nagykereskedelmi áremelés visszaállítását.

Mi befolyásolta az 1899-es újságsztrájkot?

A sztrájk akkor kezdődött, amikor Joseph Pullitzer, a World kiadója és William Randolph Hearst, a Journal kiadója 50 centről 60 centre emelte az újságok árát 100 lapért. A drágulás oka a spanyol-amerikai háború miatt megnövekedett újságok iránti kereslet volt .

Mi történt az igazi Jack Kelly-vel?

Lehet, hogy megfelelt volna Rooseveltnek, de úgy tűnik, az igazi Jack New Yorkban maradt, és úgy tűnik , hogy testőrként vállalt munkát William Randolph Hearstnél , az egyik újságmogulnál, aki emelte a kamatokat és kirobbantotta a sztrájkot.

Newsboys sztrájk 1899 | A gyerekek, akik legyőzték Pulitzert és Hearst

42 kapcsolódó kérdés található

Valódi Jack Kelly Newsies?

Jack Kellyt, a Newsies vezetőjét a valós sztrájkvezér, Kid Blink (valódi nevén Louis Ballatt) ihlette, aki 1899-ben a hírlaposok vezetője volt. Leginkább a "Barátok és a barátok" című idézete utal rá. favágó munkások. Jack Kelly valódi neve Francis Sullivan volt...

Miért harcoltak a Newsies-ek?

A New York-i hírek két újságkiadóval, Joseph Pulitzerrel (The World) és William Randolph Hearsttel (The Journal) szembesültek a méltányos bérekért . A spanyol-amerikai háború miatt a New York-iak megéheztek a címlapokra, és ennek eredményeként felpörgött a példányszám.

Milyen taktikát alkalmaztak a Newsiesek az 1899-es sztrájk során?

Nem minden újságnak volt jó főcíme, így a híradók más taktikákat alkalmaznak, például sántítást, hogy megsajnálják őket . A híradók gyakran eltúlozzák az igazságot, vagy „hamis címszavakat kiabálnak, és megrökönyölték az ügyfeleket”.

Mi a történet a Newsies musical mögött?

A Newsies-t, amely Disney-filmként indult, mielőtt vadonatúj színpadi musicallé változott volna a Paper Mill Playhouse-ban , egy valós esemény ihlette: a hírlapírók sztrájkja Joseph Pulitzer és más kiadók ellen, akik megpróbáltak többet kihozni a vásárból. részesedése a fiatal munkavállalók keresetéből .

Mi okozta a híradós sztrájkot?

Okoz. 1898-ban, amikor a spanyol–amerikai háború megnövelte az újságeladásokat, több kiadó 50 ¢-ről 60 ¢-ra emelte egy újságos 100 újságból álló köteg árát, ami az áremelkedést akkoriban ellensúlyozta a megnövekedett eladások.

Teddy Roosevelt valóban segített a Newsiesnek?

Minden, ami a sztrájkban történt, benne van a filmben és a musicalben. Végül a filmben és a musicalben Theodore Roosevelt segített Jack and the Newsies-nek a Pulitzer és Hearst elleni sztrájkban .

Spot Conlon valódi személy volt?

Spot Conlon valódi személy volt? ... Spot Conlon valóban valódi volt . Vagy legalábbis a The Sun arról számolt be, hogy ő volt az igazi (az újságok 1899-ben nem ellenőrizték annyira, mint most). A sztrájkkal kapcsolatos két cikk is említi, mindkettő a The Sun-ból.

Crutchie valódi személy volt?

Igen! A Crutchie alapja egy igazi gyerek ! Nagyon keveset tudunk róla, de a következőket tudjuk: a legtöbb forrás szerint Crutch Morrisnak hívták, bár az egyik forrás Crutchy Morrisnak, egy másik pedig Egylábú Morrisnak nevezi.

Ki volt Pulitzer József és mit csinált?

Joseph Pulitzer (született: 1847. április 10., Makó, Magyarország – meghalt: 1911. október 29. Charleston, Dél-Karolina, Egyesült Államok), amerikai lapszerkesztő és kiadó, aki segített a modern újság mintájának kialakításában . A maga idejében az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb újságírója volt.

Voltak női hírek?

Némi online kutatás után találtam néhány képet a Library of Congress adatbázisában, amelyek megerősítik, hogy vannak női hírek. Nem voltak olyan gyakoriak, de léteztek . Néhány bevándorló családban csak lányok éltek, és a többi családhoz hasonlóan a fiúknak is segíteniük kellett, hogy jövedelmet hozzanak a házba.

Mennyit kérnek a Newsies-ért 100 újságért?

Mivel nem akarták emelni az ügyfelek árait, a kiadók úgy döntöttek, hogy emelik a Newsies árát. Ahelyett, hogy 50 centet fizetnének 100 lapért, a Newsies-nek most 60 centet kellene fizetnie 100 lapért .

Mennyi fizetést kaptak a hírlapírók?

A hírlapíróknak nemcsak többet kellett fizetniük az eladott újságokért, de az eladatlan lapokért sem térítették vissza. Abban az időben a hírlapírók átlagosan napi 26 centet kerestek. A cikkek élénk képet festenek az újságosok előtt álló kihívásokról, és életre keltik sok színes vezetőjüket.

Melyik városrészbe félnek elmenni Newsies-ék?

A fiúkat kirúgják az épületből, és visszavonulnak Jacobi csemegéjébe, és azt tervezik, hogy elmondják a sztrájkról szóló híreket a szomszédos városrészekből. Az összes híradó megtagadja, hogy Brooklynba menjen, és meggyőzze az újságos vezetőjét, Spot Conlont, hogy csatlakozzon a sztrájkhoz, amíg Jack nem engedi, hogy magával vigye Daveyt és Lest Brooklynba.

Mennyiért adott el a Newsies újságokat?

Az északkeleti hírlapírók mind ugyanazt a gazdasági rendszert követték: 100 lapot vettek (általában) ötven centért, majd darabonként nyolc centért adták el a lapokat.

Mennyire pontos történelmileg a Newsies?

Történelmileg a musical nagyon pontos . Gondosan leírja a kéthetes, 1899-es újságsztrájkot (a gyerekek körülbelül 10-17 évesek voltak) Pulitzer, Hearst és mások lapjai ellen.

Hány éves Jack Kelly Newsies?

Jack 17 éves .