Ki ölte meg Stannis-t a trónok harcában?

Pontszám: 4,2/5 ( 32 szavazat )

A Winterfell melletti csatában vereséget szenved a Ramsay Bolton vezette seregtől, seregének nagy része Shireen felgyújtása után dezertált. A haldokló Stannist röviddel ezután Tarth-i Brienne találja meg, aki egykor Renly királyőrje volt, aki kivégzi őt öccse meggyilkolása miatt.

Hogyan ölte meg Brienne Stannist?

– Folytasd, tedd a kötelességedet. Brienne kötelezi és halálra ítéli Stannist Renly nevében. Fogja a kardját és a fejéhez lendíti .

Ki öli meg a vörös nőt?

Másokkal ellentétben ebben az epizódban Melisandre nem halt meg a csatában. Miután Arya sikeresen megölte az Éjkirályt és véget vetett a háborúnak, Melisandre levette a fiatalságát megőrző nyakláncot, és öregasszonyként kisétált a hóba. Davos nézte, ahogy Melisandre kora utoléri, és meghalt.

Miért ölte meg Melisandre Renlyt?

Mielőtt Catelyn valódi tárgyalást ajánlhatna fel, Renlyt meggyilkolja Melisandre, aki egy árnyékdémont szül, és elküldi, hogy ölje meg Renlyt, hogy eltávolítsa őt Stannis útjából.

Hogyan halt meg Arya Stark?

Sándor rámutat, hogy bármennyire is gyűlöli őt, Aryát sokkal rosszabbul is fogságba ejthette volna. Elmeséli neki Sansa történetét, és azt, hogy hogyan mentette meg a maffiától, a férfiak, akik minden módon meg akarták erőszakolni, majd elvágták a torkát , és meghalni hagyták.

Stannis Baratheon király halála

21 kapcsolódó kérdés található

Ki öli meg Tarth Brienne-t?

Négy Bloody Mommers verte meg Brienne-t, és kiütötte két fogát. Zollo ezután levágja Jaime kardját. Küzdőképessége megszűnt, Jaime kétségbeesik az életéért, de Brienne meggyőzi, hogy bosszúból éljen.

Mi történt Melisandre babával?

Stannis és Renly sikertelen tárgyalása után Melisandre-ról kiderül, hogy terhes. Egy Árnyékot szül egy barlangban Renly táborához közel, miközben Davos rémülten nézi. A lény beszivárog Renly táborába, és Catelyn és Brienne előtt megöli.

Stannis megbánta, hogy megölte Renlyt?

Miközben Loras gyászol Renly halála miatt, Margaery kijelenti, hogy Brienne meggyilkolta őt. ... Veresége után Stannis sajnálatát fejezi ki öccse halála miatt , mivel most már rokongyilkos, akit nem lehet felmutatni.

Miért szerette Brienne annyira Renlyt?

Brienne egyetlen pozitív találkozása egy férfival akkor következett be, amikor a tartók főúr, Renly Baratheon meglátogatta szigetüket nagykorúság körútja során. Keresztezték egymást Brienne-nel, és udvariasan bánt vele , így a lány beleszeretett. Ezért a megszállottság Renlyvel kapcsolatban.

Miért égette el Melisandre Shireent?

A regényekben Stannis valójában elhagyta Shireent, Selyse-t és Melisandre-t a Castle Blackben Jon Snow-val. ... Alapvetően azonban Martin megerősítette Benioffnak és Weissnek, hogy valamilyen formában Melisandre élve égeti el Shireent a Fény Urának való áldozatként egy jövőbeli regényben .

Miért kérdezte Melisandre Jon Snow-t, hogy szűz-e?

Talán a férfi vonakodását mérte fel ; egy szűz valószínűbb, hogy visszalép a következő ajánlatától (talán), mint egy tapasztalt férfi. Talán ez összefügg azzal a ténnyel, hogy „király vérének” gondolhatja őt – lásd ezt a kérdést.

Miért vette le Melisandre a nyakláncát?

A nyaklánc célja volt, hogy elrejtse Melisandre életkorát, miközben a varázslat révén meghosszabbítja életét . Enélkül fel kellett volna tárni az öregasszony kilétét. Van Houten kijelentette, hogy a Trónok harca 4. évadának olyan része, amelyben a karaktere nyaklánc nélkül szerepelt, baklövés volt, amely cselekmény lyukká változott.

Miért ölte meg Stannis a lányát?

Shireen azt állította, hogy bármit megtesz, hogy segítsen az apjának, ő pedig manipulálta a belé vetett hitét saját személyes haszna érdekében. Stannis és Selyse vakon olyan vallást követtek, amelyet nem értetek. Shireen feláldozása fölösleges döntésnek bizonyult, mert csak újabb szerencsétlenséget hozott.

Brienne megöli Stannist?

Az HBO sorozat ötödik évadának utolsó epizódjában Stannis Baratheont (Stephen Dillane) megölte Tarth Brienne (Gwendoline Christie), aki teljesítette esküjét, hogy megbosszulja testvére, Renly halálát.

Miért ölték meg Stannist?

Miután Brienne és Sansa elérték Black Castle-t, Brienne később Davosszal és Melisandre-rel száll szembe. ... Brienne ezután elmondja nekik, hogy ő volt az, aki megölte Stannist, miután bevallotta Renly haláláról , így Stannis két korábbi szövetségese megdöbbent.

Mennyi ideig volt terhes Melisandre?

Megkerülte a hagyományos, kilenc hónapos terhességet, és felfedte a teljesen terhes hasát, miközben valami titkos műtétet végzett „fény urának”.

Ki Stannis Baratheon felesége?

Selyse Baratheon királynő , született Florent, Stannis Baratheonnak, a Sárkánykő Urának és a vastrón követelőjének a felesége volt. A Brightwater Keep Florent-házban született, a Reach és a Tyrell-ház zászlósai nemesi házában.

Hogyan lett Renly király?

Renlyt királlyá koronázzák a nagyhatalmú Highgarden-i Tyrell-ház támogatásával . Összegyűjti a 100 000 fős hadsereget a Reach és a Viharföld túloldaláról. Megszilárdítja szövetségét a Tyrell Házzal azzal, hogy feleségül veszi Margaery Tyrellt, szeretője, Loras Tyrell húgát.

Miért öregedett a vörös nő?

Ez a pillanat a Trónok harca 8. évadának 3. részében (A hosszú éjszaka) jött el, miután Arya megölte az Éjkirályt, és a White Walkers vereséget szenvedett. Ennek köszönhető, hogy Melisandre végre az "igazi" korává válhatott, ezért szinte azonnal meghalt, miután levette csillogásáról.

Melisandre boszorkány?

Melisandre technikailag R'hllor isten papnője , de ami még fontosabb, képes prófétai látomásokra, és "árnykötő", a messzi Asshai város mágiahasználója. Képes a sötét mágia bravúrjaira, jellemzően meghajlított árnyékokkal (mind normál, mind varázslatos), hogy teljesítse akaratát.

Amikor az éjszaka sötét és tele van rémülettel?

Az igazság körülötted van, szemmel látható. Az éjszaka sötét és tele rettegésekkel, a nappal fényes és szép és tele reménnyel. Az egyik fekete, a másik fehér.

Brienne és Jaime együtt aludt?

Van egy gyönyörű jelenet a 8. évad második epizódjában, az „A Knight of the Seven Kingdoms”-ban, ahol Jaime lovaggá teszi Brienne-t. ... Brienne ezután elhagyja a szobát. Később Jaime követi, és a szobája felé tart. Ők ketten végül együtt alszanak , és sok rajongó el van ragadtatva.

Kihez megy feleségül Tarthi Brienne?

A jelenetben Brienne ragyogó kritikát ír Jaime -ről – akivel végül a Trónok harca nyolcadik évadában fejezte be kapcsolatát – a Testvérek könyvében, amelyben a Királyőrség lovagjainak hőstetteit írják.

Jaime szerelmes Brienne-be?

Igen, Jaime szereti Brienne-t . ... Tudjuk, hogy úgy érzi, nem menekülhet a múltja elől, ami arra utal, hogy kissé méltatlannak érzi magát a mindig tiszteletreméltó Brienne-re. Tehát bár szereti őt, és bizonyos része valószínűleg továbbra is vele akar lenni, ez nem volt megfelelő számára.