Ki a jókedvűbb barátja Rómeónak?

Pontszám: 4,5/5 ( 6 szavazat )

Mercutio : Rómeó legjobb barátja.

Ki volt Rómeó legjobb barátja?

Mercutio – a legjobb barátja.

Ki Rómeó hűséges barátja?

Rómeó érkezése előtt Shakespeare egy potenciálisan robbanásveszélyes összecsapást mutat be két fontos karakter: Mercutio és Tybalt között. E hősies pár között áll az egyenes fejű Benvolio , Rómeó unokatestvére, Montague és Mercutio barátja.

Kik Rómeó és Júlia barátai?

Benvolio és Mercutio barátok Rómeóval. A nővér Juliet legközelebbi barátja és bizalmasa, és közel áll Tybalthoz is. Lord Capulet barátjaként emlegeti Parist, amikor ragaszkodik hozzá, hogy Juliet férjhez menjen a grófhoz. Lawrence barátot Rómeó és Júlia barátjának is tekinthetjük.

Hány éves volt Rómeó?

Shakespeare soha nem ad Rómeónak konkrét kort. Bár kora tizenhárom és huszonegy között lehet, általában tizenhat év körülinek ábrázolják.

Romeo- Karakterelemzés

25 kapcsolódó kérdés található

Mi Rómeó vezetékneve?

Rómeó Montague (olaszul: Romeo Montecchi) William Shakespeare tragédiájának, a Rómeó és Júlia című művének férfi főszereplője.

Kit szeret Benvolio?

Megbízható barát, Benvolio egyben jó barátja és unokatestvére is Rómeónak, aki egy Rosaline nevű fiatal nő iránti rajongása miatt elalszik. Benvolio nem egyszer megpróbálja megtalálni Rómeót, és elmondja Lordnak és Lady Montague-nak, hogy még aznap megpróbálta követni Rómeót, abban a reményben, hogy beszélhet vele.

Ki ad el mérget Rómeónak?

A patikus azt mondja, hogy neki is van ilyen dolga, de az, hogy Mantovában mérget árul, halálos ítéletet von maga után. Rómeó azt válaszolja, hogy a patikus túl szegény ahhoz, hogy megtagadja az eladást. A patikus végül beletörődik, és eladja Rómeónak a mérget.

Mercutio szerelmes Rómeóba?

Mercutio Rómeó kardcsavarást kedvelő BFF-je , és valószínűleg nem fog meglepődni, ha megtudja, hogy a neve nagyon hasonlít a „higany”, azaz „illékony”, azaz „érintős” szóhoz. Soha nem hátrál meg a párbajtól, és bár se nem Montague, se nem Capulet, belekever a régóta húzódó családi viszályba...

Rosaline Capulet vagy Montague?

Valójában Shakespeare Rómeó és Júliájában Rosaline a Capulet család tagja (mint említettük), és ebben az esetben Capulet unokahúga. Ez egy kiváló kérdés.

Mit hív Tybalt Rómeónak?

Tybalt Rómeót "gazembernek" nevezi, mert ő egy Montague és a Capulets esküdt ellensége. Tybalt semmi mást nem érez, mint megvetést és gyűlöletet Rómeó iránt, aki beleosont a nagybátyja labdájába. Miután Tybalt meghallja Rómeó hangját, megfogadja, hogy bosszút áll, és végül párbajra hívja Rómeót.

Mi Mercutio teljes neve?

Nincs vezetéknevünk Benvolio vagy Mercutio számára . Megjegyezheti egy gyászjelentésben, hogy Benvolio Lord Montague unokaöccse, és hogy Rómeó unokatestvére, Mercutio pedig Escalusnak, Verona hercegének rokona. Mercutio szintén közeli barátja Rómeónak.

Benvolio szerelmes Rómeóba?

Benvolio Rómeó drámai fóliájaként szolgál azáltal, hogy a békeszerető, racionális, az értelem hangja a lendületes és érzelmileg vezérelt Rómeóhoz képest. Barátságuk közelségét látjuk, amikor Benvolio megígéri Lord Montague-nak, hogy már az első jelenetben kideríti, mi aggasztja Rómeót, és tanácsot ad neki.

Miért depressziós Rómeó?

Rómeó a darab elején depressziós, mert Rosaline iránti szerelmét nem viszonozzák . Rosaline minden férfit megesküdött. ... Benvolio segíteni akar Rómeónak, hogy túljusson Rosaline-n, és elmagyarázza neki, hogy amikor meglátta Rosaline-t, egyedül volt, így nem volt kivel összehasonlítani a szépségét.

Milyen mérget ivott Rómeó?

Miután megtalálta Júliát, és elhitette, hogy meghalt, Rómeó egy erős, gyorsan ható mérget használ, hogy kioltsa saját életét. Egy ilyen erős méreg kézenfekvő választása a kálium-cianid vagy a középkori szerzetesség, mindkettő gyors légzési elégtelenséget okoz.

Rómeó szerint mi rosszabb a méregnél?

( PATÉRIPÉNZET ad ) Ott az aranyod. A pénz rosszabb méreg az emberek lelkének, és több gyilkosságot követ el ebben a szörnyű világban, mint ezek a szegény mérgek, amelyeket nem szabad eladni.

Ki mérgezte meg Júliát?

Rómeó mérget vesz be. Júlia végül arra ébred, hogy Rómeót ott látja vele – azonban gyorsan rájön, hogy mérget ivott.

Ki ölte meg Benvoliót?

Válasz és magyarázat: Benvolio nem hal meg a Rómeó és Júliában. Mercutiót viszont Tybalt megöli. Könnyű összetéveszteni Benvoliót és Mercutiót, mert mindkettő közel áll Rómeóhoz.

Benvolio erőszakos?

Bevolio személyisége enyhe. Megpróbál béketeremtőként és az értelem hangjaként fellépni, amikor Montague-ok és Capulet-ek között fellángolnak az indulatok. Sajnos nem sikerült az erőszak elhárításában . Benvolio néhány fontos tanácsot ad Rómeónak, amelyek meglepő módon Rómeó és Júlia végzetes találkozásához vezetnek.

Ki a jobb Mercutio vagy Romeo Benvolio?

Igen, Mercutio jó barátja Rómeónak. A darab egyik legmeghatóbb részlete Mercutio, Rómeó és Benvolio közötti erős barátság. Ha Benvolio az állhatatos, kiegyensúlyozott barát, Mercutio a bulizós srác, akivel energiája és szellemessége miatt mindig szórakoztató együtt lenni.

Mik voltak Shakespeare utolsó szavai?

Élj szégyenedben, de ne halj meg szégyenben veled! Ezek a szavak ezután a te kínzóid legyenek! Vezess az ágyamba, majd a síromba; Szeretik élni azt a szeretetet és becsületet.

Honnan tudja Júlia Rómeó vezetéknevét Mi a reakciója?

Júlia rájön, hogy Rómeó egy Montague az 1. felvonás 5. jelenetében. Éppen most beszélgetett vele, és beleszeretett. ... Júlia megdöbben, amikor a nővér elmondja neki, hogy Rómeó egy Montague, és kétségbeesetten felkiált: Az egyetlen szerelmem az egyetlen gyűlöletemből fakadt!

Miért utálja Rómeó a saját nevét?

Rómeó utálja a saját nevét , mert az ő "neve" Júlia ellensége . ... A szerzetes végül beleegyezik, hogy feleségül veszi Rómeót és Júliát, mert úgy gondolja, hogy ez újra összehozza a családokat.