Ki az avedis zildjian?

Pontszám: 4,3/5 ( 54 szavazat )

Az Avedis Zildjian Company, egyszerűen Zildjian (/ˈzɪldʒən, -dʒiən/) hangszergyártó és a világ legnagyobb cintányér- és dobpálcikagyártója. ... Zildjian székhelye jelenleg a Massachusetts állambeli Norwellben található. A Zildjian a világ egyik legrégebbi hangszergyártója.

Ki volt Avedis Zildjian III?

Avedis Zildjian III 1889. december 6-án született Samatyában, amely az örmény terület volt Konstantinápoly város falain belül. Avedis apja ügyvéd volt, aki politikus lett, és fiát egy tekintélyes francia iskolába küldte.

Melyik a legrégebbi cintányércég?

1. Zildjian Cymbal Co. A 14 generációval ezelőtt Konstantinápolyban alapított cég története egészen 1623-ig nyúlik vissza. Az egész egy Avedis Zildjian I nevű alkimistával kezdődött (az első), aki véletlenül felfedezett egy rendkívül zenei fémötvözetet, amely létrehozta erős és tartós cintányérok.

Milyen cégek tulajdonosai Zildjian?

ZILDJIAN COMPANY A világ vezető cintányér-, dob- és ütőkalapács-gyártójaként a Zildjian-termékeket világszerte a Zildjian, Vic Firth és Balter márkanevek alatt értékesítik, és ezek a szabványok, amelyekhez az összes többi cintányért, dobszárat és kalapácsot mérnek. .

Zildjian tulajdonosa Vic Firthnek?

Vic Firth mostantól az Avedis Zildjian Company márkacsaládjának tagja . 2010-ben egyesültünk a Zildjiannal, a világ vezető cintányérgyártójával. ... Az Avedis Zildjian Company immár a cintányérok, dobverők és kalapácsok vezető márkáit képviseli.

Zildjian Concept Shop Performance Spotlight | 24" Classic Orchestral Ride

29 kapcsolódó kérdés található

Zildjian birtokolja Sabiant?

Zildjian 1981-ben alapította a Sabian Cymbals-t Meducticban, miután jogi csatát vívott testvérével a Zildjian családi vállalkozás örökléséért. A két vállalat továbbra is versenytárs és világelső a cintányérüzletágban. ... Sabian jelenlegi elnöke Zildjian fia, Andy.

Hogyan kell kiejteni ezt a szót: Avedis Zildjian?

Az Avedis Zildjian Company, egyszerűen Zildjian ( /ˈzɪldʒən, -dʒiən/ ), hangszergyártó és a világ legnagyobb cintányér- és dobverőgyártója.

Zildjian török?

Törökország , 1623: A Zildjian-dinasztia szülőhelye Zildjian cintányér-készítő gyökerei egészen a konstantinápolyi (a mai Isztambul) Oszmán Birodalomig nyúlnak vissza, 1618 körül. A Zildjian család pátriárkája, Avedis Oszmán szultán fémműves örmény szolgájának fia volt. II.

Mióta működik Zildjian?

Közel 400 évvel ezelőtt , 1623-ban Avedis Zildjian cintányérgyártó céget alapított Isztambulban.

Mióta működik a Zildjian cintányér?

Az Avedis Zildjian Company hivatalos indulási dátuma 1618 volt. 1623-ban tették hivatalossá. Zildjian évszázadok után tökéletesítette a cintányérok készítésének folyamatát, de a gyártási folyamatot mindig teljes titokban tartották, még a mai napig is. Csak Zildjian örökösei ismerik az ősi technikákat.

Melyik a világ legrégebbi cége?

A Kongo Gumi , amelyet i.sz. 578-ban alapítottak, a világ legrégebbi, folyamatosan működő vállalata. Székhelye Oszakában, Japánban található. Ezt az építőipari céget egy bevándorló alapította, akit Shotoku herceg bízott meg a Shitennō-ji buddhista templom megépítésével.

Mi a Zildjian név jelentése?

"CIMBALUZÓ" 1623-ban a szultán megadta Avedisnek a "Zildjian" családi nevet, ami szó szerint " cintányérkovácsot" jelent.

Melyik országból származtak a cintányérok?

A cintányérok Közép-Ázsiából kerülhettek be Kínába az i.sz. 3. vagy 4. században. Indiában a cintányérokat ősidők óta használják, és még mindig szinte minden nagyobb templomban és buddhista helyen használják.

A ZBT cintányérok jók?

A ZBT 20″ ütközés/kifutás tökéletes lett volna Victornak. Ennek az egyenletesen kalapált, szélesen esztergált felülettel rendelkező menetnek jól meghatározott pingje van. Az alacsony mosás a ping alatt tele van, de nem durva. ... A ZBT 20″ ütközés/ride harangja nagyszerű rock hangzást ad ki – nagyon határozottan, hangosan és tisztán.

Miből készülnek a Planet Z cintányérok?

A sárgarézből készült cintányérok fényesek és vágóbbak, szabályozottabb és fókuszáltabb hangzással. Mint minden Zildjian cintányér, a Planet Z is büszkén készül az Egyesült Államokban.

Hol forgatják a Zildjiant élőben?

Ez az évad tele van kiemelkedő előadásokkal, tele kreativitással, sokoldalúsággal és a közösség hihetetlen megnyilvánulásával! A 2. évadot a Los Angeles-i Sphere Studiosban forgatták.

Miből készülnek a Zildjian A vámok?

Ezek az A Custom Box Set cintányérok gazdag, testes hangzással rendelkeznek, amely az életkorral egyre javul. Ezenkívül nagyobb a vetületük, a tisztaságuk és a tartósságuk, mint bármely más cintányérnak. A Zildjian öntött cintányérok a Zildjian titkos ötvözetből készülnek, amely 80% rézből, 20% ónból és nyomokban ezüstből áll.

Hogyan kell kiejteni a Zildjian drums szót?

Íme 4 tipp, amelyek segíthetnek tökéletesíteni a „Zildjian” kiejtését: Bontsd le a „Zildjian”-t hangokra: [ZIL] + [JUHN] – mondd ki hangosan, és told el túlzásba a hangokat, amíg állandóan nem tudod előállítani őket.

Hol készülnek a Meinl cintányérok?

A Meinl Percussion ütőhangszerek gyártója Gutenstettenben, Németországban . A cég cintányérgyártása a „négy nagy” cintányérgyártó egyike, a Zildjian, Sabian és Paiste mellett.

Mit jelent a Avedis ?

Az Avetis (vagy Avedis) örményül evangéliumot vagy evangéliumot jelent , Jézus Krisztus evangéliumára (vagy jó hírére) utalva.

Sabian jobb, mint Zildjian?

A Zildjian és a Sabian hasonló cintányérok széles választékát gyártja, amelyek többnyire hasonló árúak, bár egyes Sabian modellek valamivel olcsóbbak. A Sabian olyan műfajok miatt népszerű, mint az istentisztelet és a metál, míg a Zildjian a klasszikus rock és a punk kedvelői, és a jazzdobosok kedvenc cintányérmárkája.

A Sabian jó márka?

A Sabian a világ egyik legjobb cintányérgyártója, de ugyanolyan széles termékválasztékkal rendelkezik, mint minden nagy cég. Ez azonban nem mindig egyértelmű. Léteznek azonos árú és minőségű sorozatok, de más anyagokból készülnek és más a rendeltetésük.