Kinek nevezed a napellenzőt?

Pontszám: 4,7/5 ( 60 szavazat )

tetőszerű, vászonból vagy más anyagból készült menedék, amely az ajtónyíláson, az ablak tetején, a fedélzeten stb. nyúlik, hogy védelmet nyújtson, akár a nap ellen.

Mit jelent a Awling ?

: tetőszerű burkolat, amely egy hely fölé vagy elé (például a fedélzet fölé, vagy ajtó vagy ablak elé) húzódik menedékként. Egyéb szavak a napellenzőből Szinonimák Példamondatok További információ a napellenzőről.

Mi a másik szó a napellenzőre?

Ezen az oldalon 23 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat találhat a napellenzőre, mint például: napernyő, takaró, ponyva, vászonburkolat, menedék, sátor, sátor, baldaquin, takaró, védelem és képernyő.

Mi a különbség a napellenző és a napellenző között?

De technikailag van különbség a kettő között. A napellenzőket általában a ház külső falára rögzítik, hogy árnyékot adjanak az ablakon, ajtón vagy teraszon. Az előtetők szövetburkolatok, amelyek menedéket nyújtanak egy szabadon álló szerkezetnek, például egy pergolának.

Mi a sátor neve?

sátor név ​Definíciók és szinonimák ​amerikai főnév. FOGALOMMEGHATÁROZÁSOK1. 1. vezető előadó .

Mit jelent a napellenző szó?

32 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent a marquee Angliában?

1 főként brit : egy szabadtéri bulihoz, fogadáshoz vagy kiállításhoz felállított nagy sátor . 2a : egy állandó, gyakran fémből és üvegből készült lombkorona, amely a bejárat fölé nyúlik (mint egy hotel vagy színház esetében) A szállodai portás a sátor alatt helyezkedett el.

Mi az a sátor az Egyesült Királyságban?

marquee főnév [C] (TENT) UK. nagy sátor étkezésre-ivásra, főleg kültéren , sok embert megmozgató rendezvényeken: Az esküvői fogadást egy kerti sátorban tervezzük megtartani.

Hogy hívják az állandó napellenzőt?

A rögzített napellenző alapjai Ahogy a név is sugallja, ezeket a napellenzőket rögzített helyzetben rögzítik az épület falához, ajtónyílás, teraszajtó vagy ablak fölé. ... Ezeket a napellenzőket úgy tervezték, hogy tartósak legyenek, ezért robusztus felépítésűek, hogy ellenálljanak az időjárás viszontagságainak.

Mennyibe kerül egy napellenző?

A napellenző felszerelése átlagosan 2738 dollárba , azaz 1385 és 4145 dollár közé kerül. Várhatóan 250 és 3500 dollár között kell fizetni csak a lombkoronaért. A behúzható napellenzők 2000 és 3500 dollár között vannak a telepítéssel együtt. Hasonlítsa össze az Ön közelében lévő napellenzők árajánlatait a legjobb áron.

Mi a napellenző célja?

A napellenző többféle célra használható, például a terasz vagy a fedélzet lefedésére, valamint az ablakok és ajtók árnyékolására . A terasz- vagy fedélzeti napellenzők ideálisak olyan lakástulajdonosok számára, akik szeretnék bővíteni kültéri életterük élvezetét.

Mi a városi definíció?

: városi életstílushoz kapcsolódó, jellemző vagy ahhoz szokott városi turisták városi környezetéhez

Hogyan használod a napellenzőt egy mondatban?

Napellenző Egy mondatban
 1. A nézők védelmére remek napellenző volt.
 2. A napellenző alatt közel volt a levegő és nyomasztó.
 3. Ezeknek is megvolt a helyük a nádas napellenzője alatt.
 4. Néha egy napellenző vagy egy kis kabin nyújtott menedéket.
 5. Egy napellenző árnyékolta be az egész fedélzetet az orrtól a tatig.

Mit jelent a napellenző a kempingezésben?

A napellenző olyan zárható sátor, amelyet álló járműhöz rögzítenek vagy a járműtől szabadon helyeznek el.

Mit jelent a csodálkozó szó?

(ɔːd) melléknév. csodálkozó és tisztelettudó . A tömeg ámulatba ejtő csendben hallgatta .

Honnan származik a napellenző szó?

napellenző (n.) John Smith), talán francia auvans, többes számú auvent "egy lejtős tető", "maga kétséges etim[ológiája]" (OED) . A tengerészeti kifejezés csak addig volt, amíg 1852-ben fel nem merült az „ablak vagy tornác burkolata”.

Kell nekem napellenző?

A napellenzők védik az ablakokat a közvetlen napfénytől , így kevesebb hő kerül át otthonába. A nyugati fekvésű ablakoknál 77%-kal, a déli fekvésű ablakoknál 65%-kal csökkentheti a hőnövekedést. Bár a közvetlen napfény korlátozása ideális nyáron, érdemes lehet a téli hónapokban visszaengedni a napfény egy részét.

A napellenzők régimódiak?

Az Arts & Crafts stílusú napellenzők azonnali adag régimódi . Ezen az 1920-as évekbeli házban szabványos, kupolás és tokos napellenzők láthatók. ... A szövetből készült napellenzőket az 1940-es években fokozatosan alumíniumra cserélték, és a légkondicionálás megjelenésével a század közepére elhalványultak a használatból.

A napellenzők esőállóak?

A legtöbb lakossági napellenző nem igazán vízálló , a szó legszorosabb értelmében. A fém napellenzők védelmet nyújthatnak eső és hó ellen, de érzékenyek lehetnek a korrózióra. A vászon napellenzők telítődhetnek vízzel, és érzékenyek a penészre és a penészre.

Melyek a különböző típusú napellenzők?

Melyek a különböző napellenző típusok?
 • Teraszos napellenzők. Amikor a legtöbben a napellenzőre gondolnak, a falra szerelhető terasz kialakítását tartják szem előtt. ...
 • Pergola napellenzők. ...
 • Szabadon álló napellenzők. ...
 • Konzervatóriumi napellenzők. ...
 • Függőleges napellenzők. ...
 • Háztartási és kereskedelmi napellenzők. ...
 • Teljes kazettás napellenző. ...
 • Félkazettás napellenző.

Megéri a napellenző?

A válasz igen ! Az ablakponyvák kiváló esztétikai értéket kínálnak, és növelhetik otthona vonzerejét, de számos praktikus felhasználást is kínálnak. Sokan gondolkodnak napellenzők felszerelésén, de soha nem nyúlnak hozzá, főleg azért, mert bizonytalanok abban, hogy megéri-e a befektetés.

Stílusosak a napellenzők?

A mai vonzó, sokoldalú napellenzők már nem elavultak. Növelik otthona vonzerejét, mivel egyedi gyártásúak és professzionálisan úgy tervezték, hogy megfeleljenek az Ön stílusának és egyedi igényeinek. Választhat a divatos színek, minták, stílusok és formák közül, amelyek kiemelik otthona stílusát.

Ki lehet rakni bárhol sátort?

A sátor szinte bárhol felállítható, bár egy sík, vízszintes, füves terület ideális, és a legköltséghatékonyabb lenne.

A marquee francia szó?

Az angol marquee szó a közép-francia marquise szóból származik (a /z/ végét valószínűleg -s többes számmal tévesztik), a női alak a marquis ('nemes') szónak felel meg. ... 1931, The American Mercury: "Marquee, a baldachin a főbejáratnál [egy cirkusz]."

Lehet házasodni egy sátorban?

Esküvő csak akkor tartható legálisan kint, ha azt szilárd tetővel rendelkező, állandó építményben tartják. Ez azt jelenti, hogy házasodhat egy pavilonban, de az olyan ideiglenes építmények, mint a sátor, nem megengedettek . A pároknak meg kell tudniuk határozni azt az épületet, amelyben a szertartás zajlik.