Melyik vce angolt csináljam?

Pontszám: 4,4/5 ( 8 szavazat )

Melyik VCE angol tantárgyat válassza?
 • 1. lehetőség: Mainstream angol. Azok a készségek, amelyekkel rendelkeznie kell vagy fejleszteni kell: szövegek elemzése és összehasonlítása karakter/ötlet alapú szinten, valamint az, hogy mitől válik meggyőzővé egy szöveg. ...
 • 2. lehetőség: Irodalom. ...
 • 3. lehetőség: angol nyelv.

A VCE irodalom nehezebb, mint az angol?

Az irodalom nagyobb kihívást jelent, mint az angol . 2019-ben az angol nyelv 2 ponttal csökkent, ami konzisztens évről évre trend, de az irodalom 1 ponttal nőtt.

Növekszik a VCE angol nyelv?

Az angolhoz képest az angol nyelv felértékelődött , de csak egy kicsit. A nyers 30-as pontszám 32-re, a 35-ös pedig 38-ra emelkedett volna. Az irodalom skálázása rendkívül hasonló volt az angol nyelvhez 2020-ban, 2-vel a 30-40 közötti pontszámok esetén.

5 vagy 6 VCE tárgyat érdemes csinálni?

A legfontosabb, hogy a 6 tantárgy nyilvánvalóan jobb, mint az 5 . Az a hallgató, aki korán befejez egy tantárgyat, automatikusan 10%-os előnyt élvez azokkal a hallgatókkal szemben, akik csak 5-öt fejeznek be. Ezenkívül a 6. tárgy biztosítja, hogy az egyik tantárgy gyenge jegye kevésbé befolyásolja az Ön általános pontszámát.

Az EAL könnyebb, mint az angol?

Tekintettel a VCE-hallgatók kohorszának gazdag kulturális hátterére, az EAL célja, hogy orvosolja a nyelvi szakadékot a helyi és a nem angol nyelvű hallgatók között. ... Ezért általában „könnyebbnek” tartják, mint a mainstream angolt .

Melyiket válasszam? VCE angol kontra irodalom. vs. angol nyelv | Érvek és ellenérvek

20 kapcsolódó kérdés található

Mi a legegyszerűbb angol VCE tantárgy?

1. lehetőség: Mainstream English Noha a három közül a „legkönnyebb” opciónak nevezik, ha utálod a témák szétválasztását, lehet, hogy nem ez lesz a legmegfelelőbb az Ön számára.

Melyek a legkönnyebb VCE tantárgyak?

Az 5 legkönnyebb VCE tantárgy
 • Angol.
 • További matematika.
 • Pszichológia.
 • Matematikai módszerek.
 • Egészség és emberi fejlődés.

Mi a legnehezebb VCE tantárgy?

Melyek a legnehezebb VCE tantárgyak? Legnehezebb: Jogi tanulmányok ; A munkaterhelés őrült lehet, fogalmad sincs, hogy pontosan mit igényelnek a kérdések a teljes jegyhez, hacsak nincs jó tanárod, lekicsinyíted. Legegyszerűbb: Szakorvos; szórakoztató, nagyon egyszerű, tanuljon fogalmakat és gyakorlatokat a vizsgához, sokkal szűkebb, mint a módszerek.

Hány tantárgy szükséges a VCE-hez?

Az ATAR megszerzéséhez a tanulóknak négy 3. és 4. rész szekvenciát kell kitölteniük, amelyeknek tartalmazniuk kell egy 3. és 4. fejezetet az angol csoporttól. A VCE-ben több mint 90 tanulmány (vagy tantárgy) közül lehet választani, és ezeken a tanulmányokon belül is vannak választási lehetőségek.

Nehéz a VCE pszichológia?

Az olyan tantárgyak, mint a pszichológia vagy az egészség, a könnyű tárgyak. Az olyan tantárgyak, mint a pszichológia, a grafikai tervezés és a testnevelés kevésbé megerőltető tantárgyak, mint a fizika és a speciális matematika.

Mely tantárgyak skálája a legmagasabb?

A fizika és a kémia a legjobban skálázható tudományok, és lényegesen jobban skálázhatóak, mint a biológia, főleg azért, mert numerikus számítások jelentős részét tartalmazzák.

Jó a 36-os tanulmányi pontszám?

Minden évben és minden tanulmány esetében az átlagos tanulmányi pontszám 30. A 23 és 37 közötti pontszám azt mutatja, hogy Ön a tanulók középső kategóriájába tartozik; a 38 vagy több pont azt jelzi, hogy a legjobb 15% közé tartozik.

Növekszik az angol nyelv?

Az angolt általában minden évben kicsinyítik .

Az irodalom jó tantárgy?

Az irodalom is olyan tantárgy, amelyet sok diák élvez , és több elismerést érdemel az általa nyújtott értékes tudásért. Az angol irodalom órán átadott leckék és üzenetek magukban foglalják a kritikus gondolkodást, az elemző készségeket és a kreatív szakértelmet.

Mi a különbség az angol és az irodalom között?

Az angol irodalom inkább a szövegek tematikus tartalmával foglalkozik, és jellemzően költészetet, prózát és nagyobb munkákat foglal magában. Az angol nyelv tudományosabb természetű, és a nyelvet szegmensekben vizsgálja, pl. szintaxis, morfológia, fonológia.

Hogyan működik a VCE English?

A VCE kurzus tanulmányokból és egységekből áll , amelyek közül néhányat sorozatban kell tanulni. ... A legtöbb diák számára a VCE két év alatt fejeződik be. A hallgatók általában az 1. és 2. egységet tanulják az első évben, és a 3. és 4. egységet a második évben. Egy tantárgy 1. vagy 2. egységét önálló egységként tanulhatja.

Megbukhat a VCE?

Megbukhat a VCE? Technikailag a diákok nem bukhatnak meg a VCE -n – ha nem teljesítenek vagy nem teljesítenek elég egységet az ATAR megszerzéséhez, az azt jelentheti, hogy a tanulók nem kapnak pontszámot.

Tudsz 3 matekot csinálni VCE-ben?

Mindhárom matematikát meg tudod csinálni , csak a legalacsonyabb matematikai 10%-od lesz. Tapasztalatból szólva úgy érzem, hogy a további matematika az a fajta matematika, amely a valós élethelyzetekben és az alkalmazásban segít.

VCE-ben 40% bérlet?

Az 1. és 2. VCE-tanulmányokban a tanulókat a kurzusuk alapján értékelik, és az iskola „kielégítő teljesítménnyel” ítéli meg őket, ha megfelelnek az egyes tanegységek követelményeinek. A 40 feletti pontszámok a hallgatók magas teljesítményét jelzik bizonyos tantárgyak vagy tanulmányok terén .

Milyen tantárgyak adnak jó atárt?

Például azoknak a diákoknak a legjobb ATAR jegye, akik a következő tantárgyakat építették be végeredményükbe:
 • Ókori történelem – 99,95.
 • Szórakoztatóipari vizsga – 95,65.
 • olasz kezdők – 99,7.
 • Jogi tanulmányok – 99,95.
 • Általános matematika – 99,85.
 • PDH&PE – 99,85.

A 30 jó tanulmányi pontszám?

A medián pontszám 30, ami azt jelenti, hogy ha nyers tanulmányi pontszáma 30, akkor jobban teljesített, mint a hallgatók fele . Ha a tanulmányi pontszáma 40, akkor jobban teljesített, mint az ugyanazt a tárgyat tanuló hallgatók körülbelül 91%-a.

Nehéz a VCE története?

Ennek a kurzusnak az elvégzése kihívásokkal teli feladat még azok számára is, akik erősen tájékozottak a humán tudományokban. A történelem (forradalmak) rendszeres és intenzív olvasást, új készségek elsajátítását és fejlesztését, nehéz új fogalmak megtanulásának képességét és sok információ megőrzését igényli.

Melyik a legegyszerűbb matematikai VCE?

Az alapozó matematika már csak a 11. évfolyamos tanulók számára elérhető, és ez a legkönnyebb VCE matematika tantárgy abban az évben. Olyan témákat fed le, mint az adatok, a mérés, valamint a tér, forma és tervezés.

Nehéz a jogi tanulmányok VCE?

Mint minden HSC tantárgy, ez is kemény munkával jár – de kemény munkával, hetente rengeteg olvasmány, sok írás (a legtöbb HSC tantárgy közül) és intenzív memorizálás. Ha nem tudja vállalni a rengeteg olvasmányt és elemző írást, előfordulhat, hogy a Jogi tanulmányok nem az Ön számára valók.

Le tudod tenni a VCE-t vizsga nélkül?

A viktoriánus iskolarendszerben minden 25. diák választja a pontozás nélküli VCE -t – ahol elvégzi a szükséges iskolai feladatokat a 12. évfolyam megszerzéséhez, de nem kell vizsgáznia vagy nem kell érdemjegyet kapnia – vagy egy alternatív pályát, például szakképzést választ. .