Milyen igazolás szükséges az útlevélhez?

Pontszám: 5/5 ( 68 szavazat )

Eredeti születési anyakönyvi kivonat (ha az Egyesült Államokban született); vagy Régi (sértetlen) útlevél; vagy eredeti állampolgársági bizonyítvány vagy FS-240, DS-1350 (ha az Egyesült Államokon kívül született); vagy a Bevándorlási és Honosítási Hivatal által kiállított eredeti honosítási okirat.

Milyen dokumentumok szükségesek az útlevélhez?

A friss útlevélhez szükséges dokumentumok
 • Fényképes betétkönyv a folyó bankszámláról bármely állami bankban, magánszektorban és regionális vidéki bankokban.
 • Szavazói igazolvány.
 • Aadhaar kártya.
 • Villanyszámla.
 • Bérleti szerződés.
 • Jogosítvány.
 • PAN kártya.
 • Vezetékes vagy utólagos mobilszámla.

10. bizonyítvány kell az útlevélhez?

Már nem kötelező a születési anyakönyvi kivonat az útlevél megszerzéséhez . Az útlevél milliók számára könnyen hozzáférhetővé tételének indoklása miatt a kormány a héten arról tájékoztatta az Országgyűlést, hogy számos dokumentum közül az Aadhaar vagy a PAN kártya felhasználható a születési igazolás megállapítására.

Hány lakcím igazolás szükséges az útlevélhez?

Egy lakcímet és egy születési dátumot igazoló dokumentumot kell megadnia. Ne feledje, hogy az eredeti dokumentumokat a Kendrába kell vinni, egy önigazolt másolattal együtt.

Milyen személyazonosító okmányra van szükségem az útlevélhez?

Fényképes igazolvány: A vezetői engedély, az államilag kibocsátott személyi igazolvány, a katonai igazolvány , a honosítási bizonyítvány vagy a korábban kiállított útlevél (ha újat kér) mind elfogadható igazolvány.

Útlevél के लिए कोनसे Dokumentumok लगते है / Útlevélhez szükséges dokumentumok

30 kapcsolódó kérdés található

Használhatom a társadalombiztosítási kártyámat születési anyakönyvi kivonat helyett útlevélhez?

Elfogadhatatlan dokumentumok A következő dokumentumokat nem fogadjuk el az egyesült államokbeli születési anyakönyvi kivonat helyettesítésére, amikor Ön új amerikai útlevélért folyamodik: Szavazói regisztrációs kártya . A hadsereg mentesítési papírja . Társadalombiztosítási kártya .

Kaphatok útlevelet társadalombiztosítási kártya nélkül?

Az egyesült államokbeli útlevél igényléséhez vagy megújításához meg kell adnia amerikai társadalombiztosítási számát , ha rendelkezik ilyennel. Azoknak az amerikai állampolgároknak azonban, akik soha nem rendelkeztek társadalombiztosítási számmal, az egyesült államokbeli útlevél igénylésekor eskü alatt nyilatkozniuk kell arról, hogy soha nem kaptak amerikai társadalombiztosítási számot.

Elég az Aadhaar kártya az útlevélhez?

Az esettől függően az Aadhaar levelet/kártyát vagy az e-Aadhaar-t (az UIDAI webhelyéről elektronikusan generált levél) elfogadják címigazolásként (POA) és fényképes személyazonossági igazolásként (POI) az útlevéllel kapcsolatos igénybevételhez. szolgáltatások.

Érvényes az e PAN kártya útlevélhez?

Ezen kívül elfogadásra kerül a Jövedelemadó Osztály által kibocsátott PAN Kártya és a kérelmező szolgálati nyilvántartási kivonatának (csak az állami alkalmazottak esetében) vagy a Nyugdíjfizetési megbízás másolatának másolata is.

Bemehetek előjegyzés nélkül az útlevélhivatalba?

Míg a regionális útlevélügynökségek és -központok időpont egyeztetést igényelnek, általában elfogadják a bejelentkezést, amikor csak tehetik . ... Alternatív megoldásként, ha nem tud személyesen elmenni, kérhet regisztrált futárt, aki benyújtja útlevélkérelmét a gyorsított kézbesítéshez egy regionális ügynökségnél.

Mi a nem ECR-igazolás az útlevélben?

A nem ECR a kivándorlási engedély nem szükséges (ECNR) rövidítése. Ez azoknak szól, akik iskolai végzettséggel rendelkeznek, és bármilyen üzleti vagy utazási célból szeretnének utazni. Az ECNR útlevéllel rendelkezők a világ bármely pontjára utazhatnak anélkül, hogy el kellene engedniük a kivándorlást.

Hány napig tart az útlevél megszerzése?

Normál kérelem benyújtásakor az útlevelet 30-45 napon belül , míg Tatkaal módban 7-14 napon belül adják ki a kérelmezőnek.

Mit kell benyújtani a nem ECR-igazolásban?

A jelenlegi lakcím igazolása. Okirati bizonyíték a nem ECR bármelyikére. Az alábbiakban felsorolt ​​dokumentumok közül bármelyik három:
 1. Adagolókártya.
 2. Jogosítvány.
 3. Szavazói igazolvány.
 4. Aadhaar kártya/e-Aadhaar.
 5. Saját útlevél (nem visszavont és sértetlen)
 6. PAN kártya.
 7. Bank/Kisan/Posta betétkönyvek.
 8. SC/ST/OBC tanúsítvány.

Melyik bank betétkönyve érvényes útlevélhez?

Azon bankok listája, amelyek betétkönyve címigazolásként használható: Allahabad Bank , Andhra Bank, Bank of Baroda, Bank of India, Bank of Maharashtra, Canara Bank, Central Bank of India, Corporation Bank, Dena Bank, Indian Bank, Indian Overseas Bank, Oriental Bank of Commerce, Punjab National Bank, Punjab and Sind Bank...

A PAN kártya aláírás nélkül is érvényes?

Igen, az aláírás szükséges a PAN kártyához. Az aláírás nélküli PAN-kártya nem tekinthető érvényesnek , és nem alkalmas online PAN-ellenőrzésre.

Kérhetek útlevelet Aadhar kártya nélkül?

„Aadhaarnak többé nem kötelező útlevelet szereznie a tatkal rendszer szerint . A pályázók a 14 előírt dokumentumból bármelyik hármat benyújthatják” – tájékoztatott egy vezető tisztségviselő. ... Az Aadharral nem rendelkező embereknek jelentkezniük kellett, és megadniuk a jelentkezési számukat a tatkal útlevelek igényléséhez.

Mit fogadnak el lakcímigazolásként?

Aktuális hivatalos dokumentum az Ön nevével és címével A közüzemi számla, a hitelkártya-kivonat, a lízingszerződés vagy a jelzáloghitel-nyilatkozat mind alkalmasak a lakóhely igazolására. Ha papírmentessé vált, nyomtasson egy számlakivonatot az online fiókjából.

Kaphatok útlevelet a társadalombiztosítási kártyámmal?

Válasz: A társadalombiztosítási kártyák nem fogadhatók el elsődleges személyazonosító okmányként, de másodlagos személyazonosító okmányként használhatók más nyilvántartásokkal együtt.

Kaphatok útlevelet apa beleegyezése nélkül?

Az egyetlen módja annak, hogy útlevelet igényeljen kiskorú számára az apa beleegyezése nélkül, ha a neve nem szerepel a születési anyakönyvi kivonatban, vagy ha bizonyítékot nyújt be a gyermek kizárólagos törvényes felügyeletére vonatkozóan . ... Megjegyzés, a 16. életévét betöltött kiskorúaknak nem kell bemutatniuk a szülői beleegyezést az útlevél igénylésekor.

Használhatom a társadalombiztosítási kártyámat a határátlépéshez?

Általában díjat kell fizetnie, és be kell nyújtania olyan tételeket, mint a társadalombiztosítási kártya, a születési dátum igazolása, az amerikai vagy kanadai állampolgárság igazolása, valamint a kibocsátó joghatóságon belüli tartózkodási igazolás. Nem minden állam vagy kanadai tartomány ad ki fokozott azonosítót.

Hogyan tudom igazolni az állampolgárságomat születési anyakönyvi kivonat nélkül?

Elfogadhatók a korai nyilvános feljegyzések, például a keresztelési bizonyítvány , az Egyesült Államok népszámlálási adatai, az amerikai iskolai nyilvántartások, a kórházi születési anyakönyvi kivonat, a családi bibliai nyilvántartás, az orvosi vagy egészségügyi feljegyzések vagy a DS-10 születési nyilatkozatot. Ha az Egyesült Államokban született ...
 1. Késleltetett születési anyakönyvi kivonat.
 2. Korai nyilvános feljegyzések.
 3. Letter of Record.

Mi számít az állampolgárság igazolásának?

Ön amerikai állampolgár, ha rendelkezik: születési anyakönyvi kivonattal, amely az Egyesült Államokban való születését mutatja ; N-550 nyomtatvány, honosítási bizonyítvány; ... Érvényes, le nem járt amerikai útlevél.

Mi a személyazonosság igazolása?

Személyazonosság igazolása ( amerikai születési anyakönyvi kivonat, érvényes amerikai útlevél, állandó lakos kártya, külföldi útlevél I-94-es formátummal . Iskolai igazolvány nem fogadható el). Megjegyzés: Ha törvényesen megváltoztatta a nevét, névváltoztatási dokumentumra, például házassági anyakönyvi kivonatra vagy bírósági örökbefogadási papírra van szükség.

Mennyi a jelenlegi útlevéldíj 2020-ban?

Új útlevél (16 éves és idősebb felnőtteknek): Új felnőtt útlevélkönyv esetén: 110 USD jelentkezési díj és 35 USD végrehajtási díj. Az új teljes díj 145 dollár . Ha a postahivatalban szeretne felgyorsítani, további 60 dolláros díjat fizethet az útlevél 4-6 héten belüli visszaküldéséért.