Melyik pdu-t dolgozza fel a rendszer, amikor a gazdaszámítógép kicsomagolja?

Pontszám: 4,2/5 ( 67 szavazat )

Melyik PDU kerül feldolgozásra, amikor egy gazdaszámítógép kibontja az üzenetet a TCP/IP modell szállítási rétegében ? Magyarázat: A szállítási rétegben a gazdaszámítógép kibont egy szegmenst, hogy a TCP/IP-modell alkalmazási rétegbeli protokolljával újra összeállítsa az adatokat egy elfogadható formátumba.

Melyik PDU formátumot használja a rendszer, amikor biteket fogad a hálózati adathordozóról egy gazdagép hálózati kártyája?

Melyik PDU formátumot használja a rendszer, amikor biteket fogad a hálózati adathordozóról egy gazdagép hálózati kártyája? Magyarázat: Ha egy gazdagép fizikai rétegében fogadják, a bitek keretté formázzák az adatkapcsolati rétegben . A csomag a hálózati réteg PDU-ja. Egy szegmens a PDU a szállítási rétegben.

Melyik jellemző írja le a gazdagép * alapértelmezett átjáróját?

Magyarázat: Az alapértelmezett átjáró egy interfész IP-címe az útválasztón ugyanazon a hálózaton, mint a küldő gazdagép .

Az alábbiak közül melyik réteg közül választhat a TCP IP-modellben?

Az eredeti TCP/IP-modell négy rétege az alkalmazási réteg, a szállítási réteg, az internetes réteg és a hálózati hozzáférési réteg .

Mi a különbség a TCP és az UDP között?

A TCP egy kapcsolatorientált protokoll, míg az UDP egy kapcsolat nélküli protokoll. A TCP és az UDP közötti fő különbség a sebesség , mivel a TCP viszonylag lassabb, mint az UDP. Összességében az UDP egy sokkal gyorsabb, egyszerűbb és hatékonyabb protokoll, azonban az elveszett adatcsomagok újraküldése csak TCP-vel lehetséges.

adatok beágyazása és de-encapsulation – PDU

45 kapcsolódó kérdés található

Mik azok a TCP IP protokoll rétegek?

A TCP/IP modell öt rétegből áll: az alkalmazási rétegből, a szállítási rétegből, a hálózati rétegből, az adatkapcsolati rétegből és a fizikai rétegből . ... A TCP/IP egy hierarchikus protokoll, amely interaktív modulokból áll, és mindegyik speciális funkciókat biztosít.

Milyen típusú kommunikáció küld üzenetet a helyi hálózat összes eszközére?

A teljes körű kommunikáció egy számítógépes kommunikációs módszer, amelyben minden feladó üzenetet küld a csoporton belüli összes fogadónak. A hálózatépítésben ez broadcast vagy multicast segítségével valósítható meg. Ez ellentétben áll a pont-pont módszerrel, amelyben minden küldő egy vevővel kommunikál.

Mi az IP-cím gazdagép része?

Gazda rész. Ez az IP - cím azon része , amelyet minden gazdagéphez hozzárendel . Egyedülállóan azonosítja ezt a gépet a hálózaton. Ne feledje, hogy a hálózaton lévő minden gazdagépnél a cím hálózati része megegyezik, de a gazdagép résznek másnak kell lennie.

Mi történik, ha az alapértelmezett átjáró címe helytelenül van beállítva egy gazdagépen?

Mi történik, ha az alapértelmezett átjáró címe helytelenül van beállítva egy gazdagépen? ... A kapcsoló nem továbbítja a gazdagép által kezdeményezett csomagokat . A gazdagépnek ARP-t kell használnia az alapértelmezett átjáró helyes címének meghatározásához. A gazdagép nem tud kommunikálni más hálózatokban lévő gazdagépekkel.

Mikor melyik PDU formátumot használják?

Amikor egy gazdagép fizikai rétegében veszik, a bitek keretté formázódnak az adatkapcsolati rétegben. A csomag a hálózati réteg PDU-ja. Egy szegmens a PDU a szállítási rétegben. A fájl egy adatstruktúra, amely az alkalmazási rétegben használható.

Milyen információk jelennek meg az OSI Layer 3 tokozása során?

Magyarázat: Az IP egy Layer 3 protokoll. A 3. rétegbeli eszközök megnyithatják a Layer 3 fejlécet, hogy megvizsgálják a 3. rétegbeli fejlécet, amely IP-vel kapcsolatos információkat tartalmaz, beleértve a forrás és a cél IP-címét.

Milyen típusú hálózati forgalom igényel QoS-t?

Magyarázat: A videokonferencia valós idejű audio- és videokommunikációt használ . Mindkettő idő- és sávszélesség-igényes kommunikációs forma, amely szolgáltatás minőségét igényli, hogy aktív legyen a hálózaton. A QoS zavartalan felhasználói élményt biztosít.

Mi a célja az alapértelmezett átjárócím beállításának egy gazdagépen?

Az alapértelmezett átjárócímet a kapcsolóból származó csomagok távoli hálózatok felé történő továbbítására használják . Következő ugrás címet biztosít a kapcsolón áthaladó összes forgalom számára. A válaszok Magyarázat és tippek: Az alapértelmezett átjárócím lehetővé teszi a kapcsoló számára, hogy a kapcsolóról származó csomagokat távoli hálózatokra továbbítsa.

Mi történik, ha a gazdagép alapértelmezett átjárója leáll?

Valójában az alapértelmezett átjáró címének hiánya azt jelenti , hogy számítógépe nem tud csatlakozni az internethez . ... Másodszor, a legtöbb normál internetes konfiguráció egyetlen útválasztót foglal magában, így az összes bejegyzés következő "ugrása" valószínűleg az az útválasztó lesz, amelynek alapértelmezett átjáróként kell szolgálnia.

Hogyan javíthatom ki az alapértelmezett átjárót a Windows 10 rendszerben?

Javítva: „Az alapértelmezett átjáró nem érhető el”
  1. 1. módszer: Ideiglenesen tiltsa le a víruskereső szoftvert.
  2. 2. módszer: Távolítsa el a McAfee-t a számítógépről.
  3. 3. módszer: Kapcsolja ki az automatikus bejelentkezés funkciót.
  4. 4. módszer: Állítsa vissza a TCP/IP-t a Netsh paranccsal.
  5. 5. módszer: Frissítse a hálózati adapter illesztőprogramjait.

Mi a különbség a gazdagépnév és az IP-cím között?

A fő különbség az IP-cím és a gazdagépnév között az, hogy az IP-cím egy numerikus címke, amely minden olyan számítógépes hálózathoz csatlakoztatott eszközhöz van hozzárendelve, amely az Internet Protocolt használja kommunikációra , míg a gazdagépnév egy olyan hálózathoz rendelt címke, amely a felhasználót egy adott webhelyre vagy webhelyre küldi. egy weboldalt.

Mit jelent a 8 az IP címben?

A „8” azt jelenti, hogy a hálózatban 24 bit maradt az IPv4 gazdagépcímek tárolására : egészen pontosan 16 777 216 cím.

Mi az IP hálózat 3 fő osztálya?

Jelenleg a TCP/IP hálózatoknak három osztálya létezik. Minden osztály másként használja a 32 bites IP-címteret, több vagy kevesebb bitet biztosítva a cím hálózati részének. Ezek az osztályok az A, a B és a C osztályok.

Milyen típusú kommunikáció küld üzenetet egyidejűleg a gazdagép célállomások csoportjának?

Milyen típusú kommunikáció küld üzenetet egyidejűleg a gazdagép célállomások csoportjának? Magyarázat: A csoportos küldés egy „egy a többhez” kommunikáció, ahol az üzenetet a gazdagépek egy meghatározott csoportjához juttatják el.

Mi az a folyamat, amellyel az üzenetet egy másik üzenetben helyezik el a forrástól a célállomásig történő átvitelhez?

Milyen folyamatot használnak egy üzenet elhelyezésére egy másik üzenetben, hogy a forrástól a célállomásig továbbítsák? Magyarázat: A beágyazás az a folyamat, amikor egy üzenetformátumot helyeznek át egy másik üzenetformátumba.

Mi történik, ha két eszköz ugyanazon az alhálózaton kommunikál?

Mi történik, ha két eszköz ugyanazon az alhálózaton kommunikál? Az IP - címek gazdagép része eltérő lesz . Ha két eszköz ugyanazon a helyi hálózaton van, akkor IP-címük hálózati része megegyezik, és IP-címük gazdagép része eltérő lesz.

Mi a különbség a TCP és a HTTP között?

A TCP kezeli az adatfolyamot , míg a HTTP azt írja le, hogy mit tartalmaznak az adatfolyamban lévő adatok. A TCP háromutas kommunikációs protokollként működik, míg a HTTP egyirányú protokoll.

Mi a különbség a TCP és az IP között?

A TCP és az IP két különálló számítógépes hálózati protokoll . Az IP az a rész, amely megkapja azt a címet, amelyre az adatokat küldik. Az IP-cím megtalálása után a TCP felelős az adatszolgáltatásért. ... A TCP mindaz a technológia, amely csengetésre készteti a telefont, és lehetővé teszi, hogy valakivel beszélgess egy másik telefonon.

Az ARP UDP vagy TCP?

Az ARP nem UDP alapú protokoll , ezért nem rögzíthető UDP sockettel. Vessen egy pillantást az OSI rétegre, és az ARP-t a 2.. 3. rétegben találja (link..network), míg az UDP a szállítási rétegben (4. réteg). ARP nélkül az UDP még a helyi hálózatban sem működhet.

Mi az átjáró az IP-címben?

Az átjáró IP-címe a hálózaton lévő olyan eszközre utal, amely helyi hálózati forgalmat küld más hálózatoknak . Az alhálózati maszk száma segít meghatározni a kapcsolatot a gazdagép (számítógépek, útválasztók, kapcsolók stb.) és a hálózat többi része között.