Melyik p/e arány a jó?

Pontszám: 4,7/5 ( 52 szavazat )

A magasabb P/E ráta azt mutatja, hogy a befektetők a jövőbeni növekedési várakozások miatt hajlandóak magasabb részvényárat fizetni ma. Az S&P 500 átlagos P/E-je történelmileg 13 és 15 között mozgott. Például egy olyan vállalat, amelynek jelenlegi P/E értéke 25, ami meghaladja az S&P átlagot, 25-szörös nyereséggel kereskedik.

Jobb, ha magasabb vagy alacsonyabb a PE arány?

A P/E mutató vagy az ár-nyereség arány egy gyors módja annak megállapítására, hogy egy részvény alul- vagy túlértékelt-e – általánosságban elmondható, hogy minél alacsonyabb a P/E mutató, annál jobb az üzlet és a potenciális befektetők. A mérőszám egy vállalat részvényárfolyama osztva az egy részvényre jutó nyereséggel.

Milyen a jó PE arány?

Tehát mi a jó PE-mutató egy részvény esetében? A „jó” P/E arány önmagában nem feltétlenül magas vagy alacsony arány. A piaci átlagos P/E mutató jelenleg 20-25 között mozog, tehát az e feletti magasabb PE rossznak, míg az alacsonyabb PE mutató jobbnak tekinthető.

A 30 jó PE arány?

A 30-as AP/E történelmi tőzsdei mércével mérve magas . Az ilyen típusú értékelést általában csak a leggyorsabban növekvő vállalatokra helyezik a befektetők a vállalat növekedésének korai szakaszában. Amint egy vállalat érettebbé válik, lassabban fog növekedni, és a P/E csökkenni fog.

A 16 jó PE arány?

Szóval válassz. Azt mondhatjuk, hogy a 16-17-nél lényegesen magasabb P/E-mutatójú részvény „drága” a piac hosszú távú átlagához képest, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a részvény „túlértékelt”.

P/E arány alapjai

16 kapcsolódó kérdés található

Mi a rossz PE arány?

A negatív P/E ráta azt jelenti, hogy a vállalat negatív bevételekkel rendelkezik, vagy pénzt veszít . ... Azok a vállalatok azonban, amelyek folyamatosan negatív P/E-mutatót mutatnak, nem termelnek elegendő nyereséget, és fennáll a csőd veszélye. Előfordulhat, hogy negatív P/E nem jelenthető.

Miért olyan magas a Tesla PE aránya?

A magas PE-mutató azonban azt jelzi, hogy a piac magas elvárásokat támaszt egy vállalattal szemben . Az értékelés kockázatossá válik, ha a vállalat nem tudja teljesíteni a piaci elvárásokat. A befektetők egyértelműen nagyon optimisták a Tesla jövőjét illetően. Amíg optimisták maradnak, a PE-mutató valószínűleg magas marad.

A 15 jó PE arány?

A magasabb P/E ráta azt mutatja, hogy a befektetők a jövőbeni növekedési várakozások miatt hajlandóak magasabb részvényárat fizetni ma. Az S&P 500 átlagos P/E-je történelmileg 13 és 15 között mozgott. ... A magas többszörös azt jelzi, hogy a befektetők a teljes piachoz képest nagyobb növekedést várnak a cégtől.

Melyik PE arány túl magas?

A befektetők inkább a határidős P/E-t részesítik előnyben, bár a jelenlegi PE is magas, jelenleg körülbelül 23-szoros nyereséggel . Nincs konkrét szám, amely a drágaságra utalna, de jellemzően a 15 alatti P/E mutatójú részvények számítanak olcsónak, míg a körülbelül 18 feletti részvények drágának.

A 28 jó PE arány?

Minél magasabb a P/E, annál többet hajlandó a piac fizetni a vállalat nyereségéért. ... A Play Now 28-as P/E mutatója azt jelenti, hogy a befektetők hajlandóak 28 dollárt fizetni minden egyes 1 dolláros bevétel után, amelyet a vállalat megtermel . Egy lépéssel továbblépve egyes befektetők a „magas P/E”-t túlárazott részvényként értelmezik.

Jó az alacsony PE arány?

Általánosságban elmondható, hogy a magas P/E arra utal, hogy a befektetők nagyobb bevételnövekedést várnak a jövőben, mint az alacsonyabb P/E-vel rendelkező vállalatok. Az alacsony P/E azt jelezheti , hogy egy vállalat jelenleg alulértékelt , vagy azt, hogy a vállalat rendkívül jól teljesít a múltbeli trendekhez képest.

Mi az Apple jelenlegi PE-mutatója?

A mai napon (2021-10-10) az Apple árfolyama 142,90 dollár. Az Apple részvényenkénti nyeresége (hígítva) 5,11 dollár volt a 2021 júniusában végződő tizenkét hónapban (TTM). Ezért az Apple PE Ratio ma 27,96 .

Honnan lehet tudni, hogy egy részvény túlértékelt?

A P/E mutatót úgy számíthatja ki, hogy az aktuális részvényárfolyamot elosztja a vállalkozás részvényenkénti nyereségével (EPS) : Míg az egy részvényre jutó eredmény a társaság nettó nyereségének az összege osztva a forgalomban lévő részvények számával: Minél magasabb a P/E mutató, annál túlértékeltebb lehet egy részvény.

Mi okozza a PE arány növekedését?

Amikor az infláció és a kamatlábak alacsonyak , nagyobb a lehetőség a magasabb reáljövedelem-növekedésre, növelve azt az összeget, amelyet az emberek fizetnek a vállalat bevételeiért. Minél többen hajlandóak fizetni, annál magasabb a P/E. ... Ha a befektetők magasabb megtérülési rátát követelnek, a P/E-mutatónak csökkennie kell.

Az alacsony PE-részvények jobban teljesítenek?

A tanulmány eredményei a tendencia változására utaltak. 2016 júniusa óta a trend megfordult, az „ alacsony P/E” részvények 23 százalékkal felülmúlják „magas P/E” társaikat – áll a jegyzetben. Az elmúlt három évben a „magas P/E” részvények nyeresége sokkal gyorsabban nőtt.

Mit jelent a 15-ös PE arány?

Az első vállalat részvényeinek ára magasabb lehet, de a 15-ös PE-mutató azt jelenti , hogy a vállalat minden 1 dollárja után csak 15 dollárt fizet . A 30-as PE-mutatóval rendelkező vállalat befektetői 30 dollárt fizetnek 1 dollár bevételért.

Még mindig túlértékelt a Tesla?

[1/12/2021] A Tesla készen áll a további nyereségre Bár úgy gondoljuk, hogy a vállalat továbbra is alapvetően túlértékelt , és a 2021-es konszenzus szerint körülbelül 200-szoros nyereséggel kereskedik, a Tesla lendületet kapott az oldalán, és a részvényeken több tér lehet a növekedésre.

Nyereséget termelt már a Tesla?

Ez volt a nyolcadik nyereséges negyedév a Teslának zsinórban, de az első, amikor valóban nyereséges autógyártónak mondhatja magát. A Tesla hétfőn megosztotta, hogy 2021 második negyedévében 1,1 milliárd dolláros nyereséget ért el, amelyből 354 millió dollár hiteleladásokból származott.

Mit mond Jim Cramer a Tesláról?

"Szeretem a Teslát. Csak azért vagyok kritikus, mert arra számítottam, hogy több pénzt keresnek " - mondta Cramer, miközben célba vette Musk konferenciahívásban tett javaslatát, miszerint a Tesla Model Y lehet a következő alkalommal a világ legkelendőbb autója. év. – Ez nehéz cél – mondta Cramer.

Mi van, ha a PE arány 0?

A P/E ráta negatív része abból adódik, hogy a társaság EPS-je negatív. Ha egy vállalat bevétele pontosan 0 dollár az adott időszakban, akkor megjelenik egy NA is, mivel nem lehet nullával osztani.

Mi van, ha a PE-arány kisebb, mint 10?

Például, ha egy vállalat P/E mutatója 10-szeres (10-szeres), ez azt jelenti, hogy a befektetőnek 10 Rs-t kell fizetnie , hogy 1 Rs-t keressen , így alacsonyabb az arány, olcsóbb az értékelés, és fordítva. ... Ha a PE magas, az a részvény túlárazását jelzi. Ez azt jelenti, hogy a részvények árfolyama sokkal magasabb, mint a tényleges növekedési potenciál.”

Rossz a negatív PE arány?

A negatív P/E azt jelenti, hogy a vállalkozás jelenleg nem nyereséges és veszteséges . ... Sok jó vállalat negatív nyereséget könyvelt el életciklusának egy szakaszában, ami azt jelenti, hogy a negatív P/E ráta nem feltétlenül utal rossz vállalatra.

Melyek a leginkább túlértékelt részvények?

Ez a hét eladandó részvény túlértékelt, és a következő néhány hónapban rögös kilátásokkal nézhetnek szembe:
 • Apple (NASDAQ:AAPL)
 • Zoom Communications (NASDAQ:ZM)
 • BlackBerry (NYSE:BB)
 • Canoo (NASDAQ:GOEV)
 • Carnival Cruise Lines (NYSE:CCL)
 • American Airlines (NASDAQ:AAL)
 • Teladoc (NYSE:TDOC)

Hogyan állapítható meg, hogy egy részvény jó vétel?

9 módszer annak megállapítására, hogy érdemes-e részvényt vásárolni
 1. Ár. Az első és legkézenfekvőbb dolog, amit érdemes megnézni egy részvénynél, az az ár. ...
 2. Bevétel növekedés. A részvények árfolyama általában csak akkor emelkedik, ha egy vállalat növekszik. ...
 3. Részvényenkénti nyereség. ...
 4. Osztalék és osztalékhozam. ...
 5. Piac tőkésítés. ...
 6. Történelmi árak. ...
 7. Elemzői jelentések. ...
 8. Az ipar.