Az alábbi puhafák közül melyiket nevezik fülöp-szigeteki mahagóninak?

Pontszám: 4,5/5 ( 48 szavazat )

A Meranti fafajt évek óta „Fülöp mahagóni” néven ismerték. A Fülöp-szigeteki mahagóni kifejezés általában számos Délkelet-Ázsiában őshonos fafajra vonatkozik.

A Fülöp-szigeteki mahagóni valódi mahagóni?

A Fülöp-szigeteki mahagóni egyáltalán nem mahagóni (vagy cédrus), hanem a Dipterocarpaceae család keményfa faja, amely a meranti család. Az afrikai mahagóni (Khaya nemzetség) és a hondurasi mahagóni (Swietenia nemzetség) egyaránt a Meliaceae (mahagóni) családba tartoznak.

Mit nevezünk Fülöp mahagóninak?

A Fülöp-szigeteki mahagóni több különböző fafaj és fafajták közös neve. Botanikailag a név a mahagónifélék (Meliaceae) családjába tartozó Toona calantasra utal. A Fülöp-szigeteken honos. Az Egyesült Államok fakereskedelmében gyakran alkalmazzák a Dipterocarpaceae családba tartozó Shorea nemzetség faanyagára.

Mi a helyi neve annak a fának, amelyet Fülöp-szigeteki mahagóniként emlegetnek?

A sötétvörös meranti, más néven tanguile, sötétvörös és nagyon nehéz (több mint 40 font köblábonként). A Lauan a Shorea nemzetség nagyszámú (több mint 120) fajától származó fűrészáru egyik gyakori neve. ... Egyéb gyakori piacnevek a piros lauan, a Fülöp-szigeteki mahagóni és a meranti.

Hol vannak a mahagónifák a Fülöp-szigeteken?

A boholi Bilarban 857 hektáron több százezer mahagónipalántát ültettek el az 1960-as években, és ma fenséges fák erdeje – és sajnálatos módon Bilar és Loboc városok ökoszisztémája szempontjából, nagyon kevés az őshonos vadvilág.

Az egyetlen különbség a mahagóni fűrészáru között

30 kapcsolódó kérdés található

Mire jó a mahagónifa?

Mindenekelőtt a mahagónifákat árnyék- és díszfákként használják. Telepítik hátsó udvarokba, parkokba, középen és utcai fának. A fákat a kemény, strapabíró fa miatt emelik és vágják ki. Szekrények és bútorok készítésére használják.

Melyik a jobb narra vagy mahagóni?

A mahagóni a legolcsóbb, míg a Narra a legdrágább a három közül. ... Anyagi „mozgást” tekintve is jobban viselkedik a mahagónihoz képest, mivel kevesebbet „mozog”, mint a mahagóni” – magyarázzák.

Mi a legdrágább fa a Fülöp-szigeteken?

Aranyláz zajlik a Fülöp-szigetek dzsungelében. A kincs a világ egyik legritkább fája: lapnisan vagy agarfa . Ez egyben a világ legdrágább fája is. Egy kiló agarfa 750 000 forintot ér.

Melyik a legkeményebb fa a Fülöp-szigeteken?

A Xanthostemon verdugonianus a legkeményebb Fülöp-szigeteki keményfafaj.

Mi a mahagóni tagalog nyelven?

A mahagóni szó fordítása tagalogul: kamagong .

A Fülöp-szigeteki mahagóni jó?

A Fülöp-szigeteki mahagóni/merantit évszázadok óta használják a mahagóni olcsóbb helyettesítőjeként, és kiváló választás mindenhez a szerkezeti munkáktól kezdve a hajóépítésen, a kerti bútorokon és a teraszokon.

A Fülöp-szigeteki mahagóni rothadásálló?

A Fülöp-szigeteki mahagóni, amelyet a múlt század klasszikus Chris Craft hajói tettek annyira híressé, valójában nem volt túl korhadásálló , és a bogarak imádták a cuccot. Az anyag csak jelentős fedőbevonattal és további munkával vált elég tartóssá a tengeri alkalmazásokhoz.

Milyen fa gyakori a Fülöp-szigeteken?

Fülöp-szigeteki fafajok | Rózsafa, mahagóni, bükk, jakal, teak, tölgy .

Miért illegális a mahagóni?

Az elefántcsont útját követve 2003-ban a mahagóni felkerült a veszélyeztetett fajok kereskedelméről szóló egyezménybe (CITES), mint olyan faj, amelyre szigorú szabályozásra van szükség a kipusztulás megelőzése érdekében. Mivel a perui mahagónival a CITES megsértésével kereskednek, az Egyesült Államok veszélyeztetett fajokról szóló törvénye értelmében illegális kereskedelme vagy birtoklása .

Mi az igazi mahagóni?

A mahagóni egy olyan fafajta , amelyet egyszerűen úgy írnak le, hogy egyenes erezetű és vörösesbarna árnyalatú a fa. (Bridgewater, 2012) Őshonos környezetében a mahagónifa hatalmas méretűre nő – akár 150 láb magasra és 10 és 12 láb közötti átmérőjűre. ...

Erős a mahagóni fa?

Az eredeti mahagóni burkolat és padló keményfa, és kiváló választás az Ön projektjéhez. Janka pontszáma 800-900 lbf. ... Hasonlítsa össze ezt a vörös cédrussal, amelynek Janka pontszáma 350 font, az eredeti mahagóni több mint kétszer olyan erős .

Melyik a legjobb fa a Fülöp-szigeteken?

Tartsa szem előtt ezeket a különböző típusokat:
  • Kamagong. A Fülöp-szigeteki ébenfa néven is ismert Kamagong az országban egyedülálló fa. ...
  • Molave. Az egyik legkeményebb helyi fa, a Molave ​​finom textúrájú, ami sima tapintásúvá teszi. ...
  • Narra. A Narra egy népszerű trópusi fa, amelynek árnyalatai a sárgától a vörösig terjednek. ...
  • Tanguile. ...
  • Yakal.

Melyik a legerősebb fa a világon?

Australian Buloke – 5060 IBF Egy vasfa, amely Ausztráliában őshonos, ez a fa olyan fafajból származik, amely Kelet- és Dél-Ausztrália nagy részén előfordul. A világ legkeményebb faanyagaként ismert fajta Janka keménysége 5060 lbf.

Melyik a legidősebb fa a Fülöp-szigeteken?

A Fülöp-szigeteki Negros Oriental állambeli Negros Oriental állambeli Canlaon City Lumapao városában található OISCA farmon belüli baletefa a Silliman Egyetem botanikusai becslése szerint körülbelül 1328 éves.

Melyik fa a legdrágább?

A világ 5 legdrágább fája
  • Szantálfa - 20 000 dollár fánként. ...
  • Afrikai Blackwood - 10 000 dollár kilogrammonként. ...
  • Agar Wood – 10 000 dollár kilogrammonként. ...
  • Bocote - 30 dollár táblánként. ...
  • Pink Ivory – 8 dollár táblánként.

Mi a Fülöp-szigeteki fa királynője?

Az invazivitás összefoglalása A Mussaenda philippica egy nagy cserje vagy kis fa, amely a Fülöp-szigeteken őshonos, és trópusi területeken gyakran dísznövényként termesztik.

Melyik a leggyorsabban növekvő fa a Fülöp-szigeteken?

NIOG-NIOGAN (Ficus psuedopalma) Ez a gyorsan növekvő fa csak a Fülöp-szigeteken található.

Miért drága a mahagóni?

A mahagóni minősége és megjelenése miatt is költséges. A keményfák közül a legszebbek közé tartozik, szilárd, nehéz és tartós. Vannak országok, ahol gyártási és szállítási korlátok vannak, ami szintén beleszámít a költségekbe.

Mennyi ideig tart a mahagóni fa?

Az eredeti mahagóni élettartama kicsit más, átlagos élettartama 20+ év . Ennek ellenére a fa élettartama sok tényezőtől függ. A térség éghajlata és a csapadék mennyisége lerövidítheti vagy meghosszabbíthatja a termék élettartamát. Nem ismeretlen, hogy a mahagóni 30 évnél tovább tart.

Mi a narra fa angolul?

Narra, (Pterocarpus nemzetség), más néven ászana, padauk, mukwa, burmai rózsafa vagy andamán vörösfenyő, a borsófélék (Fabaceae) családjába tartozó fafajták nemzetsége, Ázsiában és Afrikában őshonos. A narra fát elsősorban szekrények készítésére használják; általában vörös vagy rózsa színű, gyakran sárgával tarka.