Melyik a helyes felülírva vagy felülírva?

Pontszám: 4,4/5 ( 25 szavazat )

A Supersede a helyes írásmód . A szó azt jelenti, hogy kiszorítja vagy átveszi a helyét. A szupercédula nem egy szó, bár azt gondolná, hogy a közbenjárással és az előzéssel kapcsolatos. A szupermag olyan lenne, mint azok, amelyek Jack babszárát növesztették.

Helyes a helyettesítés?

A Supercede a 17. század óta fordul elő a supersede helyesírási változataként, és gyakori a jelenlegi publikált írásokban. Ezt azonban továbbra is széles körben hibának tekintik.

Hogyan írják a szupercedet az Egyesült Királyságban?

A Supersede a szokásos írásmód, de valóban létezik olyan szó, hogy szupercede. A „supercede” írásmódnak mégis van etimológiai indoklása, és megjelenik a szótárban. Létezik olyan szó, hogy „felül”; egyszerűen nincs használatban.

Mi az a szupercede?

A Supercede egy divatos hangzású szó egy egyszerű fogalomra: ha valaki bevág a sorba, felülmúl. A felülmúlni annyi, mint elfoglalni valamit vagy valakinek a helyét. A felülmúlni azt jelenti , hogy valaki más pozícióját foglaljuk el. Az első helyre kerülő kosárlabdacsapat felülmúlja a korábban első helyen álló csapatot.

Hogyan használod a helyettesítőt egy mondatban?

Felülír egy mondatban?
 1. Idővel az okostelefon funkciói felülírhatják a személyi számítógépét.
 2. Kate reméli, hogy leválthatja főnökét, és elfoglalhatja pozícióját a cégben.
 3. Mivel az új jelenléti ívek felülírják a korábbi dokumentumokat, kérjük, vágja szét az összes régi adatlapot.

🔵 Felülír - Jelentés felülírás - Példák felülírásra - Felülírt definíció - Formális angol

42 kapcsolódó kérdés található

Mi az a helyettesített dokumentum?

Amint a dokumentum relevanciája vagy revíziója feloldotta az értékét, azt egy új revízió vagy verzió váltja fel . A korábbi dokumentumot egy új, átdolgozott dokumentum FELÜLÖLÍTI. Tájékoztatjuk az érintett felhasználókat, hogy a legfrissebb verziók közzététele után ne használják fel a helyettesített dokumentumokat.

Mit jelent a kézzelfogható mondat?

Kézzelfogható mondatpélda. A karakterek olyan kézzelfoghatóak voltak, mint mindannyian, akik ebben a szobában álltunk . Vannak, akik élvezik a kézzelfogható ajándékokat, míg mások inkább a barátokkal vagy egy telefonhívással töltik az időt. Kevésbé reménykedem a kézzelfogható dolgokban, hanem a gondolatokban és a szavakban.

Mi a különbség a felülbírálás és a törlés között?

Mint igék, az a különbség a cancel és a supersede között, hogy a cancel az, hogy valamit áthúzunk vonalakkal stb ., miközben a felülírt (valamit) félretesz.

Melyik a legjobb definíció a mondatban használt helyettesített szóra?

A felülírás a helyettesítést jelenti. A helyettesítés egyik példája, ha egy új személy veszi át a régi osztályelnök helyét.

Mit jelent az, hogy nem helyettesíti?

hatalomban, tekintélyben, hatékonyságban, elfogadásban, használatban stb. helyettesíteni, mint egy másik személlyel vagy dologgal. félretenni vagy félretenni semmisnek, haszontalannak vagy elavultnak , általában valami említett dolog javára; elavulttá tenni. A régi törvényt felváltották egy újjal.

Melyik a helyes helyettesített vagy felülírt Egyesült Királyság?

A Supersede a helyes írásmód . A szó azt jelenti, hogy kiszorítja vagy átveszi a helyét. A szupercédula nem egy szó, bár azt gondolná, hogy a közbenjárással és az előzéssel kapcsolatos.

Hogyan írjunk felülírást?

A Supersede egy ige, ami azt jelenti, hogy valamit lecserélünk vagy fontosságban felülmúlunk valamit.
 1. A felülírás a helyes írásmód.
 2. A Supercede ugyanannak az igének az elírása, amely már jó ideje fennáll.

Mi a supersede főnév?

szupersession . A helyettesítés aktusa; az a tény, hogy felülírták.

Mik azok a felülírt tervek?

A hatályon kívül helyezett terv együttesen vagy elosztottan , ahogy a szövegkörnyezet jelezheti, azt a minősített nyugdíjazási tervet, ha van ilyen, amelyet a Munkáltató tartott fenn jogosult munkavállalói számára a terv hatálybalépése előtt, és amely a terv annak módosítását és újrafogalmazását jelenti. .

Mit jelent a hatályon kívül helyezett a jogban?

A helyettesítés azt jelenti, hogy átveszi a helyét, mint a magasabb érték vagy jog miatt. Egy régebbi törvényt hatályon kívül helyező, nemrégiben elfogadott törvény állítólag felülírja a korábbi jogszabályokat. A helyettesítő ok egy harmadik személy vagy valamilyen beavatkozó erő olyan cselekménye, amely megakadályozza, hogy a károkozót felelősségre vonják a másiknak okozott kárért.

Mit jelent valakit kiszorítani?

tárgyas ige. 1 : (mást) felülírni, különösen erőszakkal vagy árulással. 2a(1) elavult : gyökerestül kicsavarni.

Mit jelent aláásni?

tárgyas ige. 1 : alattomosan vagy titokban aláásni vagy meggyengíteni próbálja politikai riválisait. 2 : fokkal gyengíteni vagy tönkretenni. 3: a hordozóanyag kimosása alulról.

Mit jelent a elavult?

1a : már nem használatos, vagy már nem hasznos egy elavult szó. b : olyan fajta vagy stílus, amely már nem aktuális: régimódi és elavult technológia gazdálkodási módszerek, amelyek mára elavultak. 2 növényi vagy állati rész : homályos vagy tökéletlen a rokon élőlények megfelelő részéhez képest : maradvány. elavult.

Mi az az elavult másolat?

Elavult dokumentumok: Ha egy dokumentumot elavultként jelölnek meg, az azt jelenti , hogy már nem megfelelő arra a célra, amelyre létrehozták . Például egy nagyon régi eljárás, amely a technológiai fejlődés miatt már nem alkalmazható a jelenlegi folyamatra, elavultnak számítana.

Mit jelent a helyettesített cikkszám?

Alapvetően egy helyettesített alkatrész azt jelenti , hogy van egy másik cikkszám, amely újabb , de ez nem mindig jelenti azt, hogy a helyettesített alkatrész jobb vagy más. Ennek több fő oka is lehet: Az alkatrészszámozási rendszer megváltozott (például a készletgazdálkodási rendszer változása miatt)

Milyen példák vannak a kézzelfoghatóra?

Tárgyi eszközök
 • Föld.
 • Járművek.
 • Felszerelés.
 • Gépezet.
 • Bútor.
 • Leltár.
 • Értékpapírok, például részvények, kötvények és készpénz.

Hogyan használd a trenchant egy mondatban?

Trenchant egy mondatban?
 1. Néha a hangszíned annyira fergeteges, hogy aljas embernek tűnsz.
 2. Bár a film cselekménye izgalmas, a dialógusok unalmasak, és addig kell csiszolni, amíg el nem éri.
 3. Marvin fenséges esze a konzervatív adománygyűjtések népszerű előadójává tette.

Hogyan használod a tapintható szót egy mondatban?

Példák a mondatban tapintható kifejezésre – Al Gore, An Inconvenient Truth, 2006 Tapintható megkönnyebbülést éreztem. Érezhető volt köztük a vonzalom. Érezhető izgalom volt a levegőben, miközben a város készülődött a fesztiválra.

Mikor van valami felülírva?

félretéve érvénytelennek, haszontalannak, irrelevánsnak vagy elavultnak , általában valami említésre való tekintettel: Ha a dokumentumot nem vonták vissza, de a tartalom egy része már nem érvényes, a helyettesített rész elektronikusan szürkén jelenik meg.

Mi a felülírás alapszava?

15c. közepe, skót: "halasztani, elhalasztani", a francia superceder szóból: "deist, delay, defer", a latin supersedere szó szerint "ül a tetejére"; továbbá, ablativussal: "tarts távol, tartózkodj, mellőzz, tartózkodj" a szuper "felül"-től (lásd szuper-) + sedere "ülni", PIE gyökből *sed- (1) "ülni". Jelentése: "kiszorítani,...