Melyik indiai film kapott Oscar-díjat?

Pontszám: 4,8/5 ( 56 szavazat )

1958 óta számos indiai film kapott Oscar-jelölést, de még soha egyetlen indiai film sem nyerte el a díjat. Az utolsó indiai film, amely a legjobb nemzetközi film kategóriában az utolsó öt között szerepelt, Ashutosh Gowariker Lagaan című filmje volt 2001-ben.

Melyik indiai film nyerte az Oscar-díjat?

India immár nyolc Oscar-díjat tudhat magáénak, köztük kettőt a Slumdog Millionaire című 2008-as filmért (zene és hangkeverés), egy tiszteletbeli Oscart 1992-ben Satyajit Ray rendezőnek, és számos technikai díjat.

Nyerte már valamelyik indiai színész Oscar-díjat?

1. Amikor Bhanu Athaiya lett az első indiai, aki Oscar-díjat nyert. ... A Mahatma Gandhiról szóló életrajzi film a legjobb film és a legjobb színész díját is megkapta, 5 másik Oscarral együtt. Athaiya volt az első indiai, aki Oscar-díjat kapott.

Hány indiai film kapott Oscar-díjat?

1958 óta sok indiai film kapott Oscar-jelölést, miközben egyetlen indiai film sem nyerte el a díjat, különösen a . Az utolsó indiai film, amely a legjobb nemzetközi film kategóriában az utolsó öt között szerepelt, Ashutosh Gowariker Lagaan című filmje volt 2001-ben.

Melyik színész nyerte a legtöbb Oscar-díjat?

Az Oscar-díjak történetének eddigi legsikeresebb alakja Katharine Hepburn , aki színészi karrierje során négy Oscar-díjat nyert.

Oscar-díjra jelölt indiai filmek teljes listája 2019.

15 kapcsolódó kérdés található

Nyert egy indián Grammyt?

Sonu Nigam a közelmúltban (2017-ben) nyerte el a díjat a Mubarakan című albumért. Ki volt az első indiai, aki elnyerte a Grammy-díjat? Ravi Shankar volt az első indiai, aki elnyerte a Grammy-díjat 1968-ban. Ő nyerte a „West Meets East” című albumot a „Legjobb kamarazenei előadás” kategóriában.

Kit neveznek az indiai filmművészet atyjának?

Dadasaheb Phalke , Dhundiraj Govind Phalke (született: 1870. április 30., Trimbak, Brit-India [jelenleg Maharashtra, India] – 1944. február 16-án, Nashik, Maharashtra) mozgóképrendező, akit az indián atyjának tartanak. mozi.

Melyik az első 70 mm-es film Indiában?

De tény, hogy Pachhi rendező „A világ körül” című filmje (1967) volt az első indiai film, amelyet ténylegesen 70 mm-es szélesvásznú formátumban adtak ki, és egyben az első mágneses, hatsávos sztereó hangsávval.

Melyik volt az első indiai film, amelyet Oscar-díjra jelöltek?

Az 1957-es India anya című hindi film volt India első beküldése. A film bekerült a végső szűkített listára, és négy másik filmmel együtt jelölték a kategóriában. Közel volt az Oscar-díj elnyeréséhez, de egyetlen szavazattal veszített a Nights of Cabiria ellen.

Ki a világmozi atyja?

Mi a helyzet Thomas Edisonnal ? Az első fonográf, az izzólámpák és magának az áramszolgáltatásnak az áttörését követően Edison egy újabb technológiai forradalomra tette kitörölhetetlen nyomát: a mozgóképekre.

Melyik az első 200 milliós film Bollywoodban?

Az első indiai film, amely több mint 100 millió ₹ hazai bevételt hozott Indiában, a Salman Khan - Madhuri Dixit főszereplője, Hum Aapke Hain Kaun (1994) volt, amely egyben az első volt, amely világszerte elérte a 200 millió ₹ bevételt.

Melyik az első számú horrorfilm Indiában?

1. Raat (1992) A Raat az egyik legjobb film, amelyet az RGV készített. Ez egy természetfeletti thriller, amely nem megy túl a horrorfilmek árnyalataival.

Ki nyerte a legtöbb Grammy-díjat?

Sir Georg Solti zenekari és operakarmester minden idők legtöbb Grammy-díjas személyisége, összesen 31 Grammy-díjat nyert olyan változatos művek felvételéért, mint Bach, Bartók és Wagner.

Honey Singh nyert Grammy-díjat?

Díjai között szerepel két Oscar-díj, két Grammy-díj , egy BAFTA-díj, egy Golden Globe-díj, négy Nemzeti Filmdíj, tizenöt Filmfare-díj és tizenhat Filmfare Awards South. India kormánya 2010-ben megkapta a harmadik legmagasabb polgári kitüntetést, a Padma Bhushant.

Melyik indiai énekest jelölték Grammy-díjra?

Anoushka Shankar Idén hetedik éve, hogy Ravi Shankar lányát, Anoushka Shankar brit-indiai szitárost és zeneszerzőt jelölték Grammy-díjra, és bízunk benne, hogy a szám végül is csak a szerencsét bizonyítja!

Melyik a világ első számú horrorfilmje?

1. Az ördögűző (1973) Lehet, hogy nem ért egyet azzal, hogy Az ördögűző a valaha volt legfélelmetesebb film, de valószínűleg az sem meglepő, hogy a listánk élén látja – az összes szavazat 19%-ával. öntvény.

Ki a legjobb horrorfilm Indiában?

A Filmfare ajánlása: Az elmúlt két évtized legjobb bollywoodi horrorfilmjei
  • Raaz (2002) Rendező: Vikram Bhatt. ...
  • Bhoot (2003) Rendező: Ram Gopal Varma. ...
  • Darna Mana Hai (2003) Rendező: Prawaal Raman. ...
  • 13 B (2009) Rendező: Vikram Kumar. ...
  • Ragini MMS (2011) Rendező: Pawan Kripalani. ...
  • Ek Thi Daayan (2013) ...
  • Pizza (2014)...
  • Tumbbad (2018)

Mi az első ijesztő film?

A valaha készült első horrorfilm – „ Az ördög háza ” 1896 – Georges Méliès – Le Manoir du Diable – YouTube.

Hány embernek van több 1000 koronája Indiában?

ÚJ DELHI: Az országban először több mint 1007 személy nettó vagyona 1000 millió rúpia – derül ki az IIFL Wealth Hurun India Rich List 2021 2021-es listájából.

Melyik bollywoodi színésznek van a legtöbb filmje?

Shakti Kapoor Négy és fél évtizedes karrierje során több mint 700 filmben szerepelt, Kapoor könnyen az a színész, aki a legtöbb filmet készítette Bollywoodban.

Ki a mozgókép igazi atyja?

Louis Aimé Augustin Le Prince (1841. augusztus 28. – eltűnt, 1890. szeptember 16.) francia művész, egy korai mozgókép-kamera feltalálója, valószínűleg az első ember, aki egyetlen objektíves kamerával és egy csíkkal készített mozgóképsorozatot. papír) film.