Melyik echinaceát használják gyógyszerre?

Pontszám: 4,1/5 ( 75 szavazat )

Az echinacea három faját általánosan használják gyógyászati ​​célokra: Echinacea angustifolia, Echinacea pallida és Echinacea purpurea . Sok echinacea készítmény egy, kettő vagy akár mindhárom fajt tartalmaz.

Melyik Echinacea gyógyhatású?

Az echinacea három faját általánosan használják gyógyászati ​​célokra: Echinacea angustifolia, Echinacea pallida és Echinacea purpurea . Sok echinacea készítmény egy, kettő vagy akár mindhárom fajt tartalmaz.

Melyik a legjobb Echinacea típus?

Az echinacea három legnépszerűbb típusa közül David Winston, RH (AHG), egy regisztrált gyógynövényszakértő, a legerősebb Echinacea angustifolia szedését javasolja, önmagában vagy Echinacea purpureával és/vagy Echinacea pallidával kombinálva. Az andrographishoz hasonlóan az echinacea is serkenti az immunrendszert, de más módon.

Mire használják a lila tobozvirágot?

Az echinacea, más néven lila tobozvirág, egy gyógynövény, amelyet évszázadok óta használnak, általában megfázás, köhögés, hörghurut, felső légúti fertőzések és bizonyos gyulladásos betegségek kezelésére . Az echinaceával kapcsolatos kutatások, beleértve a klinikai vizsgálatokat is, korlátozottak, és nagyrészt német nyelvűek.

A tobozvirág melyik részét használják gyógyszerre?

A növény felső részeit és gyökereit egyaránt használják tablettákban, tinktúrákban, kivonatokban és teákban. Az echinacea növények lenyűgözően sokféle hatóanyagot tartalmaznak, például kávésavat, alkamidokat, fenolsavakat, rozmarinsavat, poliacetiléneket és még sok mást (2).

Echinacea: növénytől gyógyszerig.

24 kapcsolódó kérdés található

Ki nem szedheti az Echinaceát?

Ne szedje az echinaceát, ha az alábbi állapotok bármelyike ​​fennáll: autoimmun betegség (például lupus) szklerózis multiplex. humán immunhiány vírus (HIV) fertőzés.

Elterjed a tobozvirág?

Távolság: A tobozvirágok csomósodó növények. Az egyik növény hajlamos megnőni, de nem terjed el , és nem jut el a kertben a gyökereken vagy a rizómákon keresztül. ... Ha egy növény a becslések szerint 18 hüvelyk szélesre nő, hagyjon 18 hüvelyket a növények között. Mivel az Echinacea mély karógyökereket hoz létre, oda kell ültetnie, ahol szeretné.

Az Echinacea káros a májra?

Hepatotoxicitás. Több kontrollos vizsgálatban az echinaceát önmagában nem hozták összefüggésbe májkárosodással , sem átmeneti szérumenzim-emelkedés, sem klinikailag nyilvánvaló akut májkárosodás formájában.

Mit tesz az Echinacea a bőrödért?

Tanulmányok kimutatták, hogy az echinacea fokozza a bőr saját hidratáló tulajdonságait azáltal, hogy növeli az epidermális lipidek, ceramidok és koleszterin szintjét . Ezek az előnyök együttesen megőrzik a bőr külső védőrétegének erősségét, ami azt jelenti, hogy idővel kevesebb nedvesség távozik. De ez még nem minden.

A lila tobozvirág ugyanaz, mint az echinacea?

Az Echinacea faj tagjai közismert nevükön: lila tobozvirág, vagy (zavaró módon) csak tobozvirág . Az Echinacea nemzetség gyógyászati ​​tulajdonságairól ismert, ezért ez az egyetlen tobozvirág nemzetség, amelyet a legtöbben név szerint ismernek.

Mit nem lehet összekeverni az echinaceával?

Milyen gyógyszereket és ételeket kell kerülni az Echinacea szedése közben? Kerülje a kávét, teát, kólát, energiaitalokat és más koffeint tartalmazó termékeket. Az echinacea koffeintartalmú termékekkel történő szedése fokozhatja a koffein mellékhatásait, például a fejfájást, a szívfrekvencia növekedését és a nyugtalanságot.

Tényleg működik az echinacea?

A legújabb kutatások szerint egyes echinacea-kiegészítők körülbelül fél nappal lerövidíthetik a megfázás időtartamát, és kissé csökkenthetik a tünetek súlyosságát. De ezek az eredmények túl csekélyek voltak ahhoz, hogy jelentősnek ítéljék őket. A múltban egyes tanulmányok az echinaceát hasznosnak találták, míg más tanulmányok nem találtak hasznot .

Miért jó az echinacea az immunrendszernek?

Úgy tűnik, hogy az echinacea kivonatai hatással vannak az immunrendszerre, a szervezet védekezésére a baktériumok ellen . A kutatások azt mutatják, hogy növeli a fehérvérsejtek számát, amelyek küzdenek a fertőzésekkel. Egy 2014-ben közzétett több mint tucatnyi tanulmány áttekintése megállapította, hogy a gyógynövénykészítménynek nagyon csekély előnye van a megfázás megelőzésében.

Mit gyógyíthat az Echinacea?

Manapság az emberek szerte a világon Echinaceát tartalmazó termékeket használnak számos betegség kezelésének támogatására, többek között:
  • köhögés és megfázás.
  • hörghurut.
  • felső légúti fertőzések.
  • fogínygyulladás.
  • influenza.
  • fekély, seb.
  • gombás fertőzés.
  • fülfertőzések.

Az Echinacea olyan, mint egy antibiotikum?

Mivel az Echinacea fertőzések kezelésének mechanizmusa teljesen eltér az antibiotikumoktól , nem áll fenn az Echinacea-rezisztens baktériumok kialakulásának veszélye. Az echinacea egy észak-amerikai délnyugati síkvidéki gyógynövény, amelyet az amerikai őslakosok évszázadok óta használnak különféle betegségekre.

Mennyi Echinaceát vegyek be naponta?

Az echinacea-kiegészítő gyártók különféle adagokat javasolnak, ezért ellenőrizze a címkét, vagy kérje meg kezelőorvosát, hogy javasolja, mennyi echinaceát vegyen be. A legtöbb adag egy vagy két kapszulát javasol napi 2-4 alkalommal, legfeljebb 10 napig .

Az echinacea segít a haj növekedésében?

Az echinacea használható haj, bőr és általános egészségi állapot javítására. ... Elősegítheti a hajnövekedést is azáltal, hogy fokozza a vérkeringést és erősíti a hajhagymákat . Egyes kutatások azt sugallják, hogy az Echinacea purpurea tartalmú hajápolási termékek selymesebbé, simábbá és fényesebbé tehetik a haját.

Jó-e az echinacea tea a bőrnek?

Védi a bőrt A több ezer éves hagyományos gyógynövény-gyógyászat során az echinaceát használták a bőr védelmére az időjárás viszontagságaitól. Helyileg alkalmazva a gyógynövény ekcéma és pikkelysömör elleni gyógyszerként ismert.

Az echinacea ébren tart?

Néhány mellékhatásról számoltak be, mint például láz, hányinger, hányás, kellemetlen íz, gyomorfájdalom, hasmenés, torokfájás, szájszárazság, fejfájás, nyelvzsibbadás, szédülés, álmatlanság, tájékozódási zavar, valamint ízületi és izomfájdalmak. Ritka esetekben az echinacea májgyulladást okoz.

Az echinacea kölcsönhatásba lép valamivel?

Az immunrendszert csökkentő gyógyszerek (immunszuppresszánsok) kölcsönhatásba lépnek az ECHINACEA-val. Az echinacea növelheti az immunrendszert . Az echinacea egyes, az immunrendszert csökkentő gyógyszerekkel együtt történő szedése csökkentheti az immunrendszert csökkentő gyógyszerek hatékonyságát.

Hány éves kortól szedhető az echinacea?

Az echinacea alkalmazása előtt kérdezze meg orvosát, ha Ön terhes vagy szoptat. Orvosi tanács nélkül ne adjon gyógynövényt/egészségügyi kiegészítőt a gyermeknek. Az Echinacea nem alkalmazható 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél.

Miért káros az echinacea az autoimmun betegségekre?

(5) Echinacea Az echinaceát gyakran használják étrend-kiegészítőként a megfázás és más betegségek elleni immunrendszer erősítésére. Mivel azonban az Echinacea erősíti az immunrendszert, fellángolásokat okozhat az olyan autoimmun betegségekben , mint a lupus.

A tobozvirágok szeretik a napot vagy az árnyékot?

Ültesd a tobozvirágot oda, ahol naponta legalább 6-8 órát sütnek a napon . A melegebb régiókban (8-as és magasabb zóna) azonban egy kis délutáni árnyék valóban jó dolog, mivel ez segít megóvni a virágokat a kifakulástól.

A tobozvirágot le kell fejezni?

A legtöbb tobozvirág száronként több virágot hoz, és elpusztulás nélkül újra virágzik . Gyakran új virágzások jelennek meg a levél csomópontjain, mielőtt a felső virág befejezné a hervadást. ... Nyár végétől őszig hagyja abba a kimerült virágzás elpusztítását, hogy a madarak ősszel és télen keresztül megehetik a magokat.

Hány évig élnek a tobozvirágok?

A vadonban egyetlen növény akár 40 évig is élhet . A kertben 4 évente osztva a legjobbak. Mint minden növény az Asteraceae családban, az Echinacea virágai valójában virágzatok; 200-300 kis termékeny virágból álló gyűjtemény, amelyek a kúpon csokorba vannak kötve, amelyeket korongos virágoknak neveznek.