Melyik vegyület minősül izzasztó hatásúnak?

Pontszám: 4,5/5 ( 33 szavazat )

Példák izzasztó hatásokra
2) Mellhártyagyulladás gyökér , horehound gyógynövény, izsóp gyógynövény, zsályalevél, bergamont levelek, bogáncsfű, citromfű, bojtorjángyökér, tansy, kamilla, ánizsmag, bodza virágok, cickafarkfű és pennyroyal gyógynövény.

Mi a diaforetikus az orvosi terminológiában?

Meghatározás. A diaforézis az izzadás vagy izzadás orvosi kifejezése. A kifejezés általában szokatlanul erős izzadásra utal. A hyperhidrosis a túlzott és előre nem látható izzadásra vonatkozik, általában a verejtékmirigyek túlműködése miatt.

Mire használták a Diaphoretic-ot?

A farmakológiában és az orvostudományban a diaphoretic (főnév, többes szám: diaphoretics) az érzéketlen izzadást kiváltó vagy elősegítő szer , hasonlóan a sudorifichoz. A sudorificok azonban különösen olyan szerek (lehet farmakológiai vagy növényi eredetűek), amelyek érzékeny izzadást, azaz erős izzadást váltanak ki vagy elősegítenek.

Mi az oka annak, hogy diaforetikus vagy?

A diaforézis, egy másik szó a másodlagos hyperhidrosisra, a túlzott izzadás egy nem kapcsolódó egészségügyi állapot vagy gyógyszeres mellékhatás miatt. A diaforézis gyakori okai közé tartozik a menopauza, terhesség, cukorbetegség, pajzsmirigy-túlműködés, fertőzések és bizonyos rákos megbetegedések .

Mi az a diaforetikus szer?

főnév. A izzasztó orvosi meghatározása (2/2. bejegyzés): izzadást kiváltani képes szer .

Diaforézis (orvosi tünet)

21 kapcsolódó kérdés található

Melyik a tisztítószer?

A tisztítószer olyan gyógyszer, amellyel megszabadulhat a nem kívánt salakanyagoktól a szervezetből . [formális] Az orvosok megpróbálták csökkenteni magas lázát hasmenés kiváltásával tisztítószerrel. Szinonimák: purge, hashajtó, katartikus, beöntés További szinonimák a purgativ.

Mit jelent a Rubefacient?

: külsőleg alkalmazható anyag, amely bőrpírt okoz .

Hogyan kezeled a Diaphoretic-ot?

A diaforézis kezelési lehetőségei közül néhány:
 1. Recept nélkül vagy vényköteles izzadásgátló tekercs.
 2. A Botox injekció átmenetileg megakadályozhatja, hogy az idegek túlzott izzadást váltsanak ki.
 3. Orális vényköteles gyógyszerek, főleg antikolinerg szerek.

Lehet-e szívproblémák tünete a túlzott izzadás?

A szokásosnál nagyobb izzadás – különösen, ha nem edz vagy nem aktív – szívproblémák korai figyelmeztető jele lehet. Az eltömődött artériákon keresztül történő vér pumpálása több erőfeszítést igényel a szívtől, így a test jobban izzad, hogy megpróbálja alacsonyan tartani a testhőmérsékletet az extra megerőltetés során.

Mi a különbség a diaphoretic és a nyirkos között?

Diaforézis: A diaforézis hideg verejtékezés. A diaforézis túlzott izzadás, amelyet gyakran sokk és egyéb egészségügyi vészhelyzetek kísérnek. A hyperhidrosistól a beteg „nyirkos” vagy „hideg állapota” különbözteti meg.

Mit jelent a Diapedesis kifejezés?

A diapedézis orvosi meghatározása: a vérsejtek áthaladása a kapillárisok falán keresztül a szövetekbe . — kivándorlásnak is nevezik.

Milyen gyógynövények fokozzák az izzadást?

A diaforetikus szerek izzadást vagy izzadást okoznak. Ide tartoznak: borsmenta .... Ide tartoznak:
 • citromfű.
 • krizantém.
 • citrombalzsam.
 • levendula.
 • fodormenta.
 • borsmenta.
 • kamilla.

Mi a túlzott izzadás orvosi kifejezése?

A hyperhidrosis (hi-pur-hi-DROE-sis) abnormálisan túlzott izzadás, amely nem feltétlenül kapcsolódik a hőséghez vagy az edzéshez. Előfordulhat, hogy annyira izzad, hogy átitatja a ruháját, vagy lecsepeg a kezéről.

Mit is neveznek verejtékezésnek?

— a verejtékmirigyek izzadni kezdenek. Az izzadságot izzadságnak is nevezik (mondjuk: pur-spuh-RAY-shun), és szinte teljesen vízből áll, kis mennyiségű egyéb vegyi anyaggal, mint például ammónia (mondjuk: uh-MOWN-yuh), karbamid (mondjuk: yoo). -REE-uh), sók és cukor. (Ammónia és karbamid marad vissza, amikor a szervezet lebontja a fehérjét.)

Mit jelent a cianotikus ?

Cianotikus: cianózist mutat ( a bőr és a nyálkahártyák kékes elszíneződése a vérben nem elegendő oxigén miatt ).

Mi a jól fejlett?

: nagy, fejlett vagy teljes : teljesen fejlett, jól fejlett izomzat Fejlett humorérzéke van .

Melyek az eltömődött artériák figyelmeztető jelei?

Tünetek
 • Mellkasi fájdalom (angina). Nyomást vagy szorítást érezhet a mellkasában, mintha valaki a mellkasán állna. ...
 • Légszomj. Ha a szíve nem tud elegendő vért pumpálni ahhoz, hogy kielégítse szervezete szükségleteit, légszomjat vagy rendkívüli fáradtságot okozhat a tevékenység során.
 • Szívroham.

Az elzáródott artériák okozhatnak izzadást?

Valójában akkor fordul elő, amikor a koszorúér elzáródik, és ez megszakítja a szívizom oxigénben gazdag vérellátását. Ezért a szervezet több energiát használ fel a vérellátásra és a lehűtésre, amitől az ember izzad.

A magas vérnyomás izzadást okoz?

Ha a magas vérnyomás (HBP vagy magas vérnyomás) tüneteinek és jeleinek listáját keresi, itt nem találja. Ennek az az oka, hogy legtöbbször nincsenek ilyenek . Tévhit: A magas vérnyomásban szenvedők olyan tüneteket tapasztalhatnak, mint az idegesség, izzadás, alvási nehézség vagy kipirulás.

Hogyan kezeli a hiperpirexiát?

A hiperpirexia kezelése magában foglalja mind a testhőmérséklet-emelkedés, mind az azt okozó állapot kezelését. A szivacsozás vagy a hideg vízben való fürdés csökkentheti a testhőmérsékletet. A jégcsomagolás , a hideg levegő fújása vagy a hideg vízzel való permetezés szintén segíthet.

Az izzadás szimpatikus válasz?

Az izzadás a szimpatikus idegrendszer irányítása alatt áll , amely megszervezi a szervezet reakcióját stresszes helyzetekre és vészhelyzetekre. A szimpatikus idegrendszer az acetilkolin kémiai hírvivőjén keresztül aktiválja a verejtékmirigyeket.

Okoz-e az elhízás túlzott izzadást?

Az elhízott emberek több okból is izzadnak. Többet kell fizikailag megerőltetniük a napi tevékenységek elvégzéséhez, és nagyobb a valószínűsége annak, hogy túlmelegednek. Súlyukhoz képest kicsi a felületük is, így a testüknek keményebben kell dolgoznia, hogy lehűtse magát , ami nagyobb izzadáshoz vezet.

Mi a rubefacient feladata?

A rubefacient olyan helyi alkalmazásra szánt anyag, amely a bőr kipirosodását okozza, pl. a hajszálerek kitágulásával és a vérkeringés fokozásával.

Mit jelent az Ellenirritáció?

1: lokálisan alkalmazott szer, amely felületi gyulladást vált ki, azzal a céllal, hogy csökkentse a gyulladást a mélyebb szomszédos struktúrákban . 2: olyan irritáció vagy kellemetlen érzés, amely eltereli a figyelmet a másikról.

Milyen általános érzéstelenítő gyógyszert használnak rubefacientként?

A szalicilát egy általánosan használt tisztítószer.