Milyen színmérőt érdemes venni?

Pontszám: 4,4/5 ( 56 szavazat )

A legjobb monitorkalibrátorok 2021-ben
 1. Datacolor SpyderX Pro. Nagy értékű monitorkalibrációs eszköz, amely minden szükséges funkcióval rendelkezik. ...
 2. Datacolor SpyderX Studio. Nem kompakt, de a legjobb választásunk, ha egy nyomtatót és a monitort is kalibrálnia kell. ...
 3. X-Rite i1Studio. ...
 4. Datacolor SpyderX Elite. ...
 5. X-Rite i1 Display Pro.

Milyen színmérőt vegyek a Reddit-hez?

Az i1 Display Pro a jelenleg elérhető legjobb fogyasztói színmérő. A szoftverkorlátozások nem számítanak, ha DisplayCAL-t fog használni.

Mennyi ideig tartanak a koloriméterek?

A gyakorlatban az Image Science-nél szerzett hosszú és sokrétű tapasztalat után arra jutottunk, hogy három év körülbelül annyi idő, ameddig egy jó monitorkalibrátor (koloriméter típusú) megbízhatóan elérhető – szabvány szerves szűrők használatával.

Mennyibe kerül egy monitor kalibrátor?

Megtalálhatók olyan monitorkalibrátorok, amelyek 80 dollártól egészen 500 dollárig terjedő árskálát futtatnak. Még akkor is, ha még csak most kezdi, jobb belépő szintű kalibrátort vásárolni a monitorhoz, mintha semmit sem használna.

Melyik szín a legjobb a monitor kalibrálásához?

Az alábbi lépésekkel kalibrálhatja a monitor színeit Windows rendszerű számítógépén.
 1. Kattintson a jobb gombbal az asztalra, és válassza a „Kijelző beállításai” lehetőséget,
 2. Kattintson a „Speciális megjelenítési beállítások” lehetőségre a képernyő alján,
 3. Ügyeljen arra, hogy az ajánlott felbontást állítsa be. ...
 4. Ezután válassza a „Színkalibráció”, majd a „Tovább” lehetőséget.

X-Rite i1Display Studio vs i1Display Pro vs i1Display Pro Plus színmérők, ami a legjobb az Ön számára!

20 kapcsolódó kérdés található

Honnan tudhatom meg, hogy a monitorom színe pontos?

Ablakok. Windows rendszeren nyissa meg a Vezérlőpultot, és keressen rá a „calibrate ” kifejezésre. A Kijelző alatt kattintson a „Kijelző színének kalibrálása” lehetőségre. Megnyílik egy ablak a Display Color Calibration eszközzel. Ez végigvezeti a következő alapvető képbeállításokon: gamma, fényerő és kontraszt, valamint színegyensúly.

Honnan tudhatom, hogy a képernyő színe pontos?

A monitor színtesztjének futtatása
 1. Ha ezt számítógépen szeretné megtenni, lépjen a vezérlőpultra. Ezután válassza ki a beállításokat és a megjelenést. Válassza ki a személyre szabást, majd állítsa be a képernyő felbontását. ...
 2. Mac számítógépen lépjen a Rendszerbeállítások, majd a Kijelzők elemre. A Felbontás alatt győződjön meg arról, hogy az Alapértelmezett megjelenítési beállítás van kiválasztva.

Melyik a legjobb kalibrációs eszköz?

A legjobb monitorkalibrátorok 2021-ben
 1. Datacolor SpyderX Pro. Nagy értékű monitorkalibrációs eszköz, amely minden szükséges funkcióval rendelkezik. ...
 2. Datacolor SpyderX Studio. Nem kompakt, de a legjobb választásunk, ha egy nyomtatót és a monitort is kalibrálnia kell. ...
 3. X-Rite i1Studio. ...
 4. Datacolor SpyderX Elite. ...
 5. X-Rite i1 Display Pro.

Vegyek monitorkalibrátort?

A színkalibráció nem számít, ha olcsó monitort vagy TV-t használ képernyőként. ... Ha laptopon szerkeszti a fényképeket, és kalibrált képernyőt szeretne, külső monitorra van szüksége. A színkalibráció sem számít, hacsak nem tölt jelentős mennyiségű időt a képek szerkesztésével.

Hogyan hozhatom ki a legjobbat a monitoromból?

A legjobb megjelenítés elérése a monitoron
 1. Nyissa meg a Képernyőfelbontás elemet a Start gombra kattintva. , kattintson a Vezérlőpult elemre, majd a Megjelenés és személyre szabás alatt kattintson a Képernyőfelbontás beállítása elemre.
 2. Kattintson a Felbontás melletti legördülő listára. Ellenőrizze a (javasolt) jelzésű felbontást.

Mit mutat a koloriméter?

1 koloriméter. A koloriméter képes mérni a fényhullámok elnyelőképességét . ... A koloriméter egy olyan műszer, amely összehasonlítja az oldaton átáramló fény mennyiségét a tiszta oldószer mintáján áthaladó fény mennyiségével.

Hogyan kell kalibrálni a TV színmérőt?

Hogyan kell kalibrálni a TV-t koloriméterrel?
 1. Válassza ki a „képmódot”, például a filmet/egyéni, és kapcsolja ki a nem kívánt fejlesztéseket stb.
 2. Használjon tesztlemezt/mintát/Xbox-beállításokat a feketeszint beállításához (a legtöbb tévén a fényerő). ...
 3. Csatlakoztasson egy számítógépet a TV-hez (nem állandóan szükséges, csak ehhez), és futtassa az X-Rite szoftvert.

Elvesztik a monitorok kalibrálását?

A legtöbb kalibráló szoftver azt javasolja, hogy 2-6 hetente kalibrálja a monitor(oka)t, hogy minden pontos legyen. Mint aki még soha nem csinált ilyet, nyolc hét után újra megcsináltam. Talán a jövőben ezt legalább havonta egyszer csökkentem, csak hogy megbizonyosodjak arról, hogy minden úgy van, ahogy lennie kell.

Szükséges a színkalibráció?

A monitor kalibrálása elengedhetetlen ahhoz, hogy semleges fehéret állítson elő színeltolás nélkül . Az is fontos, hogy más színek a lehető legpontosabbak legyenek az éppen aktuális környezeti fényviszonyok mellett.

Hogyan használhatom a DisplayCal-t?

A képernyő kalibrálása a DisplayCal használatával
 1. 1. lépés – Minőségi képernyő. ...
 2. 2. lépés – Koloriméter. ...
 3. 3. lépés – Telepítse a DisplayCal alkalmazást. ...
 4. 4. lépés – Indítsa el a DisplayCal programot. ...
 5. 5. lépés – A kijelző és műszer képernyő konfigurálása. ...
 6. 6. lépés – A kalibrációs képernyő konfigurálása. ...
 7. 7. lépés – Konfigurálja a Profilozó képernyőt. ...
 8. 8. lépés – Helyezze el a kolorimétert.

A Best Buy végez színkalibrációt?

Elvégezzük az aktuális beállítások előkalibrálását, majd az ISF-szabványok szerint kalibráljuk TV-készülékét a TV-készülék által megjeleníteni kívánt legjobb képminőség érdekében.

Milyen felszerelés szükséges a kalibrációhoz?

A folyamatkalibrálási munkaterhelés magában foglalhat teszt- és mérőberendezéseket, például multimétereket vagy hordozható terepi kalibrátorokat. Tartalmazhat folyamatműszereket és érzékelőket is, például nyomás- vagy hőmérséklet-távadókat.

Mik azok a kalibráló eszközök?

A kalibrálás egy eszköz által adott leolvasások különbségének meghatározása és dokumentálása egy mérőstandard (rögzített eszköz, amelyről ismert, hogy pontos) által adott értékhez képest. Általában ezt követi a szerszám beállítása.

A fényerő befolyásolja a színek pontosságát?

A fényerő azonban hatással lehet az eredmények pontosságára . ... Ez azért van, mert a fényerő befolyásolja, hogy a színek hogyan jelennek meg a képernyőn, és a monitor pontos kalibrálása csak a feladat fele.

Mi az ideális fényerő és kontraszt beállítás?

A legtöbb ember elégedett a 60-70 százalék körüli kontraszttal. Ha megvan a kontraszt, ahol tetszik, léphet a fényerő beállítására. A cél az, hogy a monitorból a munkaterület fényéhez hasonló fény jöjjön ki.

Mi a jó gamma érték?

Jellemzően, ha Windows operációs rendszert használ, a legpontosabb szín 2,2 -es gammaértékkel érhető el (Mac OS esetén az ideális gammaérték 1,8). A monitorok tesztelésekor tehát 2,2-es gamma-értékre törekszünk.

Honnan tudhatom meg az sRGB százalékomat?

4 válasz. A DisplayCAL csomag részét képező displaycal-profile-info eszköz képes erre. Ez működik (és alapvetően ugyanúgy működik) Windows, Mac és Linux rendszeren. ... amely 60%-os sRGB és 43%-os Adobe RGB lefedettséggel rendelkezik.

Mit jelent az sRGB?

Az sRGB a Standard Red Green Blue rövidítése, és egy színtér vagy meghatározott színek halmaza, amelyet a HP és a Microsoft 1996-ban hozott létre azzal a céllal, hogy szabványosítsa az elektronika által ábrázolt színeket.