Hol használják az inline funkciót?

Pontszám: 4,3/5 ( 41 szavazat )

A soron belüli függvényeket általában akkor használják , ha a függvénydefiníciók kicsik , és a függvényeket többször hívják meg egy programban. A soron belüli függvények használatával időt takaríthat meg a program vezérlésének a hívó függvényről a hívott függvény definíciójára való átviteléhez.

Mi az inline függvény, mikor és miért használják?

Az inline funkció a C++ egyik fontos tulajdonsága. ... Ez a többlet kis funkcióknál jelentkezik, mivel a kis funkciók végrehajtási ideje rövidebb, mint a kapcsolási idő . A C++ egy soron belüli függvényt biztosít a függvényhívás többletterhelésének csökkentése érdekében. A soron belüli függvény egy olyan függvény, amely meghívásakor a sorban kibővül.

Mi az inline függvénypélda?

Példa 1. C++ Copy. // inline_keyword1.cpp // fordítva: /c inline int max( int a , int b ) { if( a > b ) return a; visszatérés b; } Egy osztály tagfüggvényei inline deklarálhatók, akár az inline kulcsszó használatával, akár a függvénydefiníciónak az osztálydefiníción belüli elhelyezésével.

Mire használható az inline tagfüggvény?

Az osztálytaglistáján belül definiált tagfüggvényt inline tagfüggvénynek nevezzük. A néhány sornyi kódot tartalmazó tagfüggvények rendszerint soron belül vannak deklarálva. A fenti példában az add() egy soron belüli tagfüggvény.

Hol definiálja a beépített függvényeket?

A beágyazott függvények a fejlécben vannak definiálva, mert a függvényhívás beszúrásához a fordítónak látnia kell a függvény törzsét. Ahhoz, hogy egy naiv fordító ezt megtehesse, a függvénytörzsnek ugyanabban a fordítási egységben kell lennie, mint a hívásnak.

C++ Inline függvény | Soron belüli kulcsszó | CPP oktatóvideó

33 kapcsolódó kérdés található

Hogyan hozz létre egy soron belüli függvényt?

Függvény beszúrásához helyezze a kulcsszót sorba a függvény neve elé, és határozza meg a függvényt, mielőtt bármilyen hívást kezdeményezne a függvényre. A fordító figyelmen kívül hagyhatja a soron belüli minősítőt, ha a definiált függvény több mint egy sor.

Melyek az inline függvény hátrányai?

Az Inline Functions hátrányai
  • A kódbővítés miatt a bináris futtatható program mérete megnő.
  • A soron belüli függvénykód bármilyen módosítása esetén újra kell fordítania a programot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a frissítést frissíti.
  • Az oldalhiba növekedése a program gyenge teljesítményéhez vezet a megnövekedett végrehajtható méret miatt.

Miért van szükségünk inline funkcióra?

A soron belüli függvény az, amelynél a fordító a kódot a függvénydefinícióból közvetlenül a hívó függvény kódjába másolja ahelyett, hogy külön utasításkészletet hozna létre a memóriában. Ez kiküszöböli a hívások összekapcsolásának többletköltségét, és jelentős optimalizálási lehetőségeket kínál.

Hogyan hívják meg és hajtják végre az inline függvényt?

Egy soron belüli függvény meghívásakor a fordító az összes hívó utasítást lecseréli a függvénydefinícióra futás közben. Valahányszor egy soron belüli függvényt hívunk meg, a fordító létrehozza a függvény kódjának másolatát a helyén, hogy elkerülje a függvényhívást.

Gyorsabbak az inline funkciók?

A soron belüli funkcióbővítés felgyorsíthatja a végrehajtást azáltal, hogy kiküszöböli a függvényhívási költségeket . Ez különösen előnyös nagyon kis függvények esetén, amelyeket gyakran hívnak meg. A függvénybeillesztés kompromisszumot jelent a végrehajtási sebesség és a kód mérete között, mivel a kód minden függvényhívási helyen megkettőződik.

Mi az inline kódolás?

A program törzsébe írt forráskód . Hivatkozhat ugyanazon vagy más nyelven írt kódra. Például az assembly nyelvű utasítások beágyazhatók egy C programba, és beágyazott kódnak minősülnének.

Mit jelent az, hogy inline?

A soron belül általában azt jelenti, hogy " egy sorban" , "igazítva" vagy "sorban vagy sorozaton belül van elhelyezve". Azok a témák, amelyek nevében szerepel a „beépített” kifejezés, a következők: Soron belüli idézet (itt jelentése „szövegsoron belül”)

Lehetnek külső függvények az inline függvények?

Egy soron belüli definíció nem ad külső definíciót a függvényhez , és nem tiltja meg a külső definíciót egy másik fordítási egységben. A beépített definíció alternatívát kínál a külső definícióval szemben, amelyet a fordító felhasználhat a függvény bármely hívásának megvalósítására ugyanabban a fordítási egységben.

Mi az inline függvény az SQL-ben?

A FOR utasítás a sorok meghatározott halmazán való iterációra szolgál . ... Minden sorban egy oszlop értéke kerül ellenőrzésre, és feltételesen, az érték alapján egy értékkészletet szúr be egy másik táblázatba.

Az alábbiak közül melyik korlátozza a beépített függvényeket?

A soron belüli függvényeknek tíz sornál kevesebbnek kell lenniük.

Mi az inline szórakozás Kotlinban?

Egy inline függvény deklarálása egy inline kulcsszóval történik. Az inline funkció használata javítja a magasabb rendű funkciók teljesítményét. Az inline függvény arra utasítja a fordítót, hogy másolja át a paramétereket és a függvényeket a hívás helyére . A virtuális függvény vagy a helyi függvény nem deklarálható beágyazottként.

Mi történik, ha a rekurziós függvényeket inline deklarálják?

A függvény törzsének hívását egy soron belüli függvény váltja fel . Az inline függvényt rekurzívan hívják meg, és minden önmagára irányuló hívást a függvény törzsével helyettesítenek, így sok kódterületet fogyasztanak. ...

Mi az az inline függvény, ami az előnyét és a hátrányát írja?

A soron belüli függvény arra utasítja a fordítót, hogy a függvény teljes törzsét szúrja be, ahol a függvényt a kódban használták. Előnyök:- 1) Nem igényel többlethívási funkciót . 2) Ezenkívül megmenti a változók push/pop költségeit a veremben, függvényhívás közben. 3) Ezenkívül megtakarítja a függvényből származó visszatérő hívások költségeit.

A beágyazott funkció növeli a kód méretét?

A beágyazott függvények növelhetik az alkalmazás kódméretét, és megterhelhetik az utasítás-gyorsítótárat. Néhány hibakeresőnek nehézséget okoz a soron belüli függvények végrehajtási szálának megjelenítése.

Mi az a beágyazott függvény, mikor és miért?

Ha a függvények kicsik, akkor egy függvényt sorba fogunk készíteni, amelyet gyakran hívunk meg . Az inline függvények kicsit gyorsabban futnak, mint a normál függvények, mivel a fordító lecseréli a függvényhívási utasítást magára a függvénykódra, majd lefordítja a teljes kódot.

Melyik a gyorsabb inline vagy macro?

Egy soron belüli funkció olyan gyors, mint egy makró . Ez gyorsabbá teszi a végrehajtást azáltal, hogy kiküszöböli a függvényhívási többletköltséget; Ezen túlmenően, ha a tényleges argumentumértékek bármelyike ​​állandó, az ismert értékeik lehetővé tehetik a fordítási időben történő egyszerűsítéseket, így nem kell a soron belüli függvény összes kódját belefoglalni. ...

Mik azok a makró függvények?

Általában egy makrónyelvi függvény egy vagy több argumentumot dolgoz fel, és eredményt ad . Az összes makrófüggvényt használhatja a makródefiníciókban és a nyílt kódban egyaránt. A makrófüggvények közé tartoznak a karakterfüggvények, a kiértékelő függvények és az idéző ​​függvények.