Hol jelent a szándékos?

Pontszám: 4,6/5 ( 59 szavazat )

: gondosan átgondolni vagy megvitatni a kérdéseket és a döntéseket . Az esküdtszék több napig tanácskozott, mielőtt ítéletet hozott. tárgyas ige. : szándékosan és gyakran formális megbeszéléssel gondolkodni a döntés meghozatala előtt, megfontoltan a kérdés az volt, hogy elfogadjuk-e az ajánlatot vagy sem.

Honnan származik a szándékos szó?

A határozószó szándékosan a latin deliberatus szóból származik , ami azt jelenti, hogy "elhatározta, elhatározta". Szándékosan végrehajtott cselekvés leírására használva azt is jelentheti, hogy valami gondos, átgondolt módon kell végrehajtani.

Mit jelent a Bibliában az, hogy szándékosan?

alapos megfontolás vagy mérlegelés; körültekintően; óvatosan; nem elhamarkodottan vagy elhamarkodottan; lassan; mint egy szándékosan kialakított cél.

Mit jelent bíróság előtt tanácskozni?

Ha igeként használjuk, akkor a bizonyítékok, tények, törvények vagy egyéb szempontok elemzésére vagy alapos mérlegelésére utal . Például egy esküdtszék, amely büntetőügyben dönt.

Mi a mérlegelés szinonimája?

tanulás, gondolkodás (arról vagy újra), fordulás, mérlegelés, birkózás (vel)

🔵 Szándékosan szándékosan - Hogyan mondjuk, hogy szándékosan - Szándékosan jelenti - Szándékos példák

40 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent az, hogy szándékosan angolul?

A szándékosan azt jelenti, hogy "szándékosan " vagy "nem véletlenül ", míg célirányosan azt jelenti, hogy "jelzi a cél létezését". Bár nagyon hasonló, a „célirányosan” szövegkörnyezetben általában a szándék vagy a szándékos cél nagyobb szintjét jelzi, szemben a „célzottan”.

A szándékos pozitív vagy negatív?

Igen, a szándékosan szinonimája, ami szándékosan jelent, de gyakrabban van negatív konnotációja, mint szándékosan (főleg középiskolások körében, legalábbis középiskolás koromban ez igaz volt), bár mindkét szót pozitívan és negatívan is használják , pl. Ez volt {a szándékos / egy ...

A gyilkosság szándékos cselekedet?

A legtöbb állam előzetes megfontolást igényel, és sok esetben mérlegelés is szükséges az elsőfokú gyilkosságért való elítéléshez. (Az áldozat halálával járó egyéb bűncselekmények nem igényelnek előzetes megfontolást és mérlegelést – például lásd: Emberölés: Gyilkosság és emberölés.) ...

Mi a meggondolatlanság?

: nem körültekintő : hiányzik a diszkréció, a bölcsesség vagy a józan ítélőképesség, egy meggondolatlan befektető.

Hogyan használod a szándékos kifejezést egy mondatban?

Szándékos mondatpélda
  1. Természetesen vékony volt, de ez nem volt szándékos állapot. ...
  2. A mozdulatai megfontoltak voltak, ahogy felé sétált – mintha minden szavát mérné, amit mondani készül. ...
  3. A szándékos mozdulatok önmagukban egy percig tartottak. ...
  4. Megfontolt, szándékos lépés volt a gazdagok kiirtására.

Mi a szándékos változtatás?

A szándékos változtatást szándékolt és tervezett változtatásnak nevezzük . A változás tehát nem sok folyamat következménye, még akkor sem, ha eltérések lehetnek a tervek és az eredmények között (Burnes, 1996, 2009; Kanter et al., 1992).

Mi az a szándékos ember?

Tippek: A szándékos a latin librare szóból származik, „mérni”. Igei alakjában a szándékosan azt jelenti, hogy "mérlegelni kell a lehetőségeket a döntés meghozatala előtt". Melléknévként a szándékos ember az , aki mérlegeli a következményeket, mielőtt cselekszik , míg a szándékos cselekvés az, amelyen előre átgondolták.

Mi a különbség a szándékos és a szándékos között?

Melléknévként a különbség a szándékos és a szándékos között. ez szándékos vagy tervezett ; szándékosan vagy önként, míg a szándékosan szándékosan; szándékos.

A meggondolatlan rossz szó?

adj. Oktalan vagy indiszkrét; nem körültekintő .

Mi a meggondolatlan figyelmetlenség?

„A vakmerő elővigyázatlanság olyan cselekmény önként, de rosszindulat nélküli megtételében vagy elmulasztásában áll, amelyből az ilyen cselekményt végrehajtó vagy elmulasztó személy – munkaviszonyára, ill. foglalkozás, végzettség...

Mit jelent Dolo?

Leegyszerűsítve a dolo „solo ”, pl. begurítom a dolót a klubba, vagy egyedül megyek, nem pedig a barátokkal. A Dolo jelentheti azt is, hogy „titokban”, vagy – egy másik szleng kifejezéssel élve – a mélyben. A Dolo gyakran megjelenik a solo-dolo kifejezésben, ami azt jelentheti, hogy valamit egyedül csinálunk, de láthatóan elmerülnek tőle.

Ki volt az első sorozatgyilkos?

HH Holmes , Herman Mudgett (született: 1861. május 16.?, Gilmanton, New Hampshire, USA – 1896. május 7., Philadelphia, Pennsylvania), amerikai szélhámos és bizalmi csaló, akit széles körben az ország első ismert sorozatgyilkosának tartanak.

Meddig tart az életfogytiglan?

Az életfogytiglani büntetés minden olyan szabadságvesztés, amelyben a vádlottnak természetes élete végéig vagy feltételes szabadlábra helyezéséig börtönben kell maradnia. Tehát meddig tart az életfogytiglan? Az Egyesült Államok nagy részében az életfogytiglani büntetés azt jelenti , hogy 15 év börtönbüntetésre ítélik, és feltételesen szabadulhatnak .

Mit jelent az előre gondolkodás?

: korábban szem előtt tartva : előre megfontolt, szándékos rosszindulattal előre megfontolt .

Mi a szándékos ok?

Ige. gondolkodik, gondolkodik, elmélkedik, okoskodik, spekulál, szándékosan használja felfogási, ítélőképességét vagy következtetését . A gondolkodás általános, és bármely mentális tevékenységre vonatkozhat, de önmagában használva gyakran világos ötletek vagy következtetések elérését sugallja.

Mi a szándékos hazugság?

1 előre alaposan átgondolt; tervezett ; tanult; szándékos.

Miért kell gondolkodnunk vagy megfontolnunk, mielőtt cselekednénk?

A cselekvés, egy kis átgondolással és mérlegeléssel, jó szolgálatot tesz nekünk. Tehát ki kell találnunk , hogyan motiválhatjuk magunkat, hogy gyorsan és határozottan át tudjunk haladni a tervezési szakaszból a kivitelezési szakaszba. És ez a cselekvés. Minél többet csináljuk, annál kényelmesebb számunkra.

Mi a példa a szándékosságra?

Szándékos mondatpéldák Nem szándékosan mondott dolgokat, hogy a lány kedvére tegyen , de bármit is mondott, a lány szemszögéből nézte. Szándékosan a tudata mélyén tartotta gondolatait, hogy mi következik – és a Jule-tól való félelmét –, ehelyett azzal töltötte fel, hogy hajlandó volt megtanulni a szakmáját.

Hogy hívják azt, ha valaki szándékosan csinál valamit?

szándékosan ; szándékosan; szándékosan; szándékos; szándékolt; tudatos; szándékos; szándékosan; szándékkal; szándékosan; szándékosan; szándékosan; választás szerint; tervezés szerint; tanácsosan. szándékosan; szándékosan.

Mit jelent szándékosan vagy szándékosan?

Amikor szándékosan azt jelenti, hogy „szándékosan” vagy „ szándékosan ”, az egyet jelent a szándékosan kifejezéssel. Gyakran használják annak jelzésére, hogy a cselekvés nem volt véletlen.