Hol dolgozik a gemológus?

Pontszám: 4,1/5 ( 40 szavazat )

Bár esetenként önállóan is dolgozhatnak, a gemológusok általában egy ékszerüzletben dolgoznak a hátsó szobában , ahol a drágakövek és kövek azonosítását és vizsgálatát végzik. Vizsgálja meg és azonosítsa a drágakő anyagokat szabványos, csúcstechnológiás és speciális drágakővizsgáló berendezésekkel.

Hány év kell ahhoz, hogy gemológus legyél?

A programok 3 hónaptól 1 évig terjednek , és sokan megtanítják a diákokat ékszerek és drágakövek tervezésére, öntésére, beállítására és fényezésére, valamint az ékszerész eszközök és felszerelések használatára és gondozására. Az ilyen programokon végzettek vonzóbbak lehetnek a munkaadók számára, mert kevesebb munkahelyi képzést igényelnek.

Mi a gemológus munkája?

A gemológusok mikroszkópok, számítógépes eszközök és egyéb osztályozó műszerek segítségével vizsgálják a drágaköveket – mind a nyersen, mind a laboratóriumban szintetizáltan . A gemológia területe olyan szakembereket foglal magában, mint például értékbecslők, ötvösök, ékszerészek, lapidáriusok és tudósok.

Van igény gemológusra?

Úgy tűnik, a gemológusok egyre gyakoribbak Amerika-szerte. De a munkakörülmények és a gemológusok iránti kereslet nem mindenhol egyforma az Egyesült Államokban Kutatásaink azt mutatják, hogy Rhode Island a legjobb állam az országban a gemológusok számára.

Mennyi pénzt kereshet gemológusként?

Az átlagos gemológus fizetés évi 54 374 dollár , vagyis óránként 26,14 dollár az Egyesült Államokban. A spektrum alsó határán, egészen pontosan az alsó 10%-on lévők nagyjából 42 000 dollárt keresnek évente, míg a felső 10% 69 000 dollárt.

Gemológus karrierlehetőségei (7 lehetőség)

32 kapcsolódó kérdés található

Nehéz gemológusnak lenni?

Ha érdeklik a drágakövek, rengeteg karrierlehetőség kínálkozik a gemológiában, beleértve az értékbecslőket, a kiskereskedelmi munkatársakat, a laboratóriumi gemológusokat vagy az ékszertervezőket. Nehéz lehet azonban kitalálni, hogyan kezdjünk hozzá ezen a területen. Valószínűleg valamilyen formális képzésre lesz szüksége bármely választott karrierúthoz.

Van gemológus végzettség?

A gemológiai karrierhez nincs szükség hivatalos főiskolai végzettségre . A tanúsítvány megszerzéséhez azonban el kell végeznie néhány szakmai kurzust. Az International Gem Society online Professzionális Gemologist minősítő tanfolyamot kínál. Az Amerikai Gemological Institute of America Graduate Gemologist programot kínál.

Mennyit keres egy ékszerész?

Mennyit keres egy ékszerész az Egyesült Államokban? Az ékszerész átlagos fizetése az Egyesült Államokban 41 944 dollár 2021. szeptember 27-én, de a tartomány általában 33 990 és 52 268 dollár közé esik.

Hogyan kaphatok munkát a gyémántiparban?

Hogyan kezdjem el karrierjét a gyémánt- és ékszeriparban?
 1. Szerezzen meg iparági alapismereteket. ...
 2. Válasszon karrierutat érdeklődése alapján. ...
 3. Szerezze meg a befektetést. ...
 4. Béreljen helyet. ...
 5. Hozzon létre egy jövedelmező marketingstratégiát. ...
 6. Adja el termékeit. ...
 7. Élesítse készségeit idővel és tapasztalattal.

Milyen előnyei vannak a gemológusnak?

Egy okleveles gemológus a gyémánt-, drágakő- és nemesfém-vizsgálati eljárások elsajátításáról is tanúskodik, és naprakészen tartja a gemológiai kutatások folyamatban lévő történetét, biztosítva, hogy ismerje az ékszer- és drágakőipar legújabb fejleményeit.

A Gemmology jó karrier?

A gemológia nagy kiterjedésű szakma . Rendkívül jól kereshet, ha ötleteit és terveit értékelik. A Gemologist kezdő fizetése Rs. 2 millió Rs.

Mennyi egy gyémánt osztályozó fizetése?

A Diamond Grader fizetése Indiában 0,3 és 6,5 millió ₹ között mozog, átlagos éves fizetése pedig 3,9 millió ₹ . A bérbecslések a Diamond Graderstől kapott 84 fizetésen alapulnak.

Hogyan legyek okleveles gemológus?

Ahhoz, hogy okleveles gemológus értékbecslő lehessen, gemológus oklevelet, ingatlanértékelői képzést és szakmai tapasztalatot kell szereznie. Hozzá kell férnie a drágakővizsgáló berendezésekhez és egy gemológiai könyvtárhoz. Végül le kell tennie és le kell tennie a minősítési tesztet.

Hogyan szerezhetek GIA-tanúsítványt?

Elküldheti gyémántját a GIA -nak osztályozás és elemzés céljából. Sok fogyasztó egy kiskereskedőn keresztül küldi el a gyémántot a termék csomagolására, szállítására és biztosítására. Az ékszerésznek el kell távolítania a gyémántot a helyéről, mivel a GIA gyémánt minősítési jelentéseket csak a nem szerelt kövekre adják ki.

Ki a világ leggazdagabb ékszerésze?

Cheng Yu-tung – Nettó vagyona: 19,6 milliárd dollár Az 507 karátos követ 35,3 millió dollárért vásárolta, ami a legtöbbet fizetett nyers gyémántért a történelem során. Yu-tung a hongkongi székhelyű Chow Tai Fook Jewellery Group tiszteletbeli elnöke. Ez a világ legnagyobb ékszerkereskedője.

Könnyű ékszerésznek lenni?

Nincs nehéz és gyors út az ékszerészré váláshoz; egyes ékszerészek magasabb végzettséget és bizonyítványt szereznek ezen a területen, míg mások azt mondják, hogy az egyenesen munkába állás a legjobb választás.

Az ékszerészek sok pénzt keresnek?

Jelenleg egy átlagos ékszerész 35 000-50 000 dollárt keres évente (forrás), de megfelelő mennyiségű marketinggel nem lehet tudni, mennyi pénzt kereshet, minél többet dolgoznak rajta, annál többet fognak keresni.

Hol lehet gemológiát tanulni?

Gemológia
 • Balzan Laboratories. ...
 • California Institute of Jewelry Training. ...
 • Amerika Gyémánt Tanácsa (DCA)...
 • Gemological Institute of America (GIA)...
 • Nemzetközi Gemológiai Intézet (IGI)...
 • Nemzetközi Gemológiai Iskola. ...
 • Santiago Canyon College. ...
 • Texasi Ékszertechnológiai Intézet a Paris Junior College-ban.

Mi az a okleveles gemológus?

Egy Certified Gemologist végzett haladó szintű tanulmányokat gyémántokkal és színes drágakövekkel kapcsolatban . A CG a gyémánt-, drágakő- és nemesfém-vizsgálati eljárások elsajátítását is mutatja.

Mennyi ideig tart a gyémánt GIA tanúsítvány megszerzése?

Küldje el gyémántját a választott gemológiai laborba, ahol egy képzett szakember elemzi és értékeli gyémántját. Miután felhalmozták a megfelelő adatokat a gyémántjáról, kap egy gyémántértékelési jelentést. Átlagosan körülbelül három hétbe telik, amíg a gyémánt GIA-tanúsítványt kap.

Megéri a GIA gemologist?

Igen , azt mondanám, hogy menj el erre a tanfolyamra, ha gyémánt üzletbe szeretnél kerülni. Ez kötelező az Ön számára, mivel a GIA kurzusa a legjobb a világ bármely más laborjához képest. Az adott gyakorlati tudás a legjobb, a használt berendezések pedig kiváló minőségűek.

Mennyibe kerül online gemológus lenni?

A GIA webhelye szerint a kaliforniai Carlsbadban a GIA Graduate Gemologist diploma megszerzésének nettó költsége (tandíj, lakhatás, élelmiszer, könyvek, szállítás és egyéb kiadások) 34 503 dollár .

Mit jelent a VVS a gyémántban?

Technikai szempontból a VVS a nagyon kis mértékben szerepelt . Ez azt jelenti, hogy a VVS gyémántban csak nagyon kevés mikroszkopikus zárvány található, amelyeket 10-szeres nagyítás mellett nehéz észrevenni. A kategória VVS1-re és VVS2-re van felosztva, amelyek a harmadik és negyedik legjobb tisztasági fokozat.