Hol járt virginia apgar főiskolára?

Pontszám: 4,7/5 ( 49 szavazat )

Virginia Apgar amerikai orvos, szülészeti aneszteziológus és orvoskutató volt, akit leginkább az Apgar Score feltalálójaként ismernek. Ez egy olyan módszer, amellyel gyorsan felmérhető egy újszülött gyermek egészségi állapota közvetlenül a születés után a csecsemőhalandóság leküzdése érdekében.

Mit tanult Virginia Apgar az egyetemen?

Apgar 1929-ben diplomázott a Mount Holyoke College-ban, ahol zoológiát tanult fiziológiából és kémiából . 1933-ban negyedik diplomát szerzett a Columbia University College of Physicians and Surgeons (P&S) osztályán, és 1937-ben a P&S sebészet szakán végzett.

Mi volt Virginia Apgar osztályrangsora, amikor elvégezte az orvosi egyetemet?

Egyike volt annak a kilenc nőnek a kilencvenfős osztályban. 1933-ban Apgar negyedik lett az osztályában, és kétéves szakmai gyakorlatot kezdett a New York-i Presbyterian Hospital, később a Columbia-Presbyterian Medical Center sebészeti osztályán.

Mikor találta fel Virginia Apgar az Apgar partitúrát?

Az 1952 -ben Dr. Virginia Apgar, a Columbia University College of Physicians and Surgeons aneszteziológia professzora és a Presbyterian Hospital szülészeti anesztézia igazgatója által 1952-ben kifejlesztett Apgar-pontszámot világszerte használják az újszülöttek egészségi állapotának felmérésére, amikor először veszik át. lélegzik.

Ma is használják az Apgar-pontszámot?

Arra a következtetésre jutottak, hogy az Apgar-pontszám hasznos az újszülött vitalitásának megismeréséhez élete első perceiben. Ez egy olyan háttér, amely a sav-bázis állapot és az evolúció mellett lehetővé teszi az asphyxia diagnosztizálását és a túlélés előrejelzését. Ezért fél évszázados használat után is hasznos marad .

Érdekes Virginia Apgar tények

40 kapcsolódó kérdés található

Miért nevezik Apgar-pontszámnak?

Az Apgar-pontszám egy pontozási rendszer, amelyet az orvosok és ápolónők az újszülöttek születése után egy perccel és öt perccel történő értékelésére használnak . Dr. Virginia Apgar 1952-ben hozta létre a rendszert, és az ő nevét használta emlékeztetőül mind az öt kategóriában, amelyet egy személy pontoz.

Miből adódik az Apgar pontszám?

Az Apgar-pontszám 1-től 10-ig terjedő összpontszámon alapul. Minél magasabb a pontszám, annál jobban van a baba születése után. A 7-es, 8-as vagy 9-es pontszám normális, és azt jelzi, hogy az újszülött jó egészségnek örvend.

Miért fontos Virginia Apgar?

Virginia Apgar, MD, (1909-1974) szülészeti aneszteziológus volt, leginkább az Apgar-pontszám kidolgozásáról ismert, amely rendszert világszerte használnak az újszülöttek születéskori fizikai állapotának értékelésére .

Ki az Apgar score alapítója?

Virginia Apgar , aki leginkább az újszülöttek tesztelésére szolgáló „Apgar-pontszám” kidolgozásáról ismert. Az Apgar az Apgar Score-ban a megjelenés, pulzus, grimasz, aktivitás és légzési erőfeszítés rövidítése. Az Apgar egy skálát készített az újszülöttek bőrszínének, pulzusának, reflexének és légzésének megítélésére.

Hogyan szerezhetsz Apgar pontszámot?

Az Apgar-tesztet általában egy és öt perccel a baba születése után végzik, és 10, 15 és 20 perccel megismételhető, ha az eredmény alacsony. Az öt kritérium mindegyikét 0-ra, 1-re vagy 2-re értékelik (kettő a legjobb), és az összpontszámot a kapott öt érték (1) összeadásával számítják ki.

Milyen kihívásokkal kellett szembenéznie Virginia Apgarnak?

Férfi kollégáival sem tudott szocializálódni , akik a találkozó utáni összejöveteleiket a nők elől elzárt társasági klubokban tartották. E kihívások ellenére Apgar 1949-ben áttörte a gátat, amikor ő lett az első nő, aki a Columbia Egyetem Orvosok és Sebészek Főiskolájának professzora lett.

Mióta létezik az Apgar?

Virginia Apgar. Egyszerű, gyors módszere az újszülött életképességének felmérésére, az "Apgar-pontszám", régóta bevett gyakorlat. Az 1950-es évek elején kifejlesztett és a szülészeti csapatok által gyorsan elfogadott módszer csökkentette a csecsemőhalandóságot és lefektette az újszülöttgyógyászat alapjait.

Mit jelent az Apgar?

Az Apgar a „ megjelenés, pulzus, grimasz, aktivitás és légzés ” rövidítése. A tesztben öt dolgot használnak a baba egészségi állapotának ellenőrzésére. Mindegyiket 0-tól 2-ig terjedő skálán értékelik, ahol a 2 a legjobb pontszám: Megjelenés (bőrszín) Pulzus (pulzus)

Hogyan szerezte meg Virginia Apgar az Apgar-pontszámot?

1938-ban Dr. Apgar visszatért a Columbia Egyetemre, mint az anesztézia osztályának igazgatója és mint aneszteziológus. ... Elkezdte tanulmányozni a szülészeti érzéstelenítést – az anyának a vajúdás során adott érzéstelenítés hatásait újszülött babáján –, ahol a legnagyobb hozzájárulását adta a területhez, az Apgar Score-hoz.

Mi a szemprofilaxis célja?

Szemprofilaxist kapnak az újszülöttek a nemi úton terjedő betegségek által okozott szemfertőzések megelőzésére . Születés után az ápolónő gyógyszeres szemkenőcsöt helyez a baba szemébe, hogy megelőzze a gonorrhoea és a chlamydia fertőzések által okozott esetleges fertőzést vagy vakságot.

Mit jelez az 5-ös Apgar-pontszám?

Neonatal Encephalopathy and Neurologic Outcome , második kiadás, amelyet a College 2014-ben adott ki az AAP-vel együttműködve, az 5 perces 7–10-es Apgar-pontszámot megnyugtatónak, a 4–6-os pontszámot mérsékelten abnormálisnak, a 0-as pontszámot pedig 0-nak tartja. –3 olyan alacsony, mint a csecsemő és a késői koraszülött 6.

Mennyire gyakori a 10-es Apgar-pontszám?

Nagyon kevés baba kap tökéletes Apgar-pontszámot – a mi kórházunkban 100-ból kevesebb, mint 1 kapja meg ezt a tökéletes 10-et.

Mi a legmagasabb Apgar pontszám?

A pontszámok 10 és 0 között vannak. A tíz a lehető legmagasabb pontszám, de kevés csecsemő kapja meg. Ennek az az oka, hogy a legtöbb baba keze és lába kék marad, amíg fel nem melegszik.

Az Apgar határozza meg az intelligenciát?

Az Apgar egy olyan teszt, amely egytől tízig terjedő skálán értékeli az újszülött egészségi állapotát, és azt, hogy a gyermeknek mennyi orvosi ellátásra van szüksége. A kutatók összefüggést találtak a hét alatti Apgar-pontszám és a későbbi életkorban elért alacsonyabb intelligencia között.

Mennyi egy újszülött normál súlya?

A csecsemők átlagos születési súlya körülbelül 7,5 font (3,5 kg) , bár az 5,5 font (2,5 kg) és 10 font (4,5 kg) közötti súly normálisnak tekinthető. Általában: A fiúk általában kicsit nehezebbek, mint a lányok.

Mennyi a normál Apgar pontszám 1 percre?

Mi a normál Apgar pontszám? A 7-től 10 -ig terjedő pontszám normálisnak tekinthető mind az egyperces, mind az ötperces Apgar-tesztnél. Az ebbe a tartományba eső pontszám általában azt jelenti, hogy babája jó állapotban van, és nincs szüksége többre, mint a szülés utáni rutin ápolásra.